i_ja_na_forumu wrote:sto ne vidis u nekim organizacijama.. to sam i ja mislila, jer sam se od centra, skole, bolnice itd. davno halalilaSandraB. wrote:žutija wrote:![]()
![]()
Eh...ne može ni volonterski ...pitala sam već u jednoj školi...Direktor se prepao da će morati uplaćivati topli obrok!!!
(money,money ,money must be funny in the reach men world...
Mene su tako na 2 mjesta direktori skola odbili, kazu ne mogu ni volonterski da me prime jer bi me morali placati iz svog budzeta, topli obrok i kartu, a to ne mogu da priuste, a kazu da kada bude konkurs za pripravnike preko kantona (koji je trebao biti u aprilu) da se prijavim kod njih, da ostavim podatke i "ako budem imala srece prijavit ce se oni na taj konkurs za poslodavce da mene prime"![]()
Btw. ja sam dipl. magistar socijalnog rada i na birou vise od godinu danaNa birou kazu "trenutno nema nista"
Vec sam pocela traziti, i nadam se da ce uskoro biti nesto...barem neki posao, ne mora ni moja struka, nesto slicno, samo da se pocne raditi....
A sto se tice centara, skola...i ja sam odustala iskreno jer vec unaprijed znaju ko je sljedeci za pripravnika ili stalno zaposljenje nakog odlaska u penziju...
Nadam se da cemo imati srece