Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Pedja Kojovic

#1251 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

revolution rock

Ulazak Srdjana Dizdarevica, Tarika Haverica, Nedjeljka Despotovica,prof. Zivanovica, Damira Miljevica itd. u Nasu stranku je za nas vrlo znacajan i mi smo presretni zbog toga.

Zao mi je sto vi tako ne mislite mislite, ali sam s druge strane zadovoljan da je, izmedju ostalog i zahvaljujuci ovom forumu, Nasa stranka transparentna u svom radu i da smo nase principe i programe koliko toliko predstavili ovdje da se ljudi mogu informisati i odluciti da li je Nasa stranka dobra politicka opcija za njih ili nije.
Najgore bi bilo glasati za nesto misleci da je jedno a ono kasnije ispadne sasvim nesto drugo.
Svako ima pravo na svoj stav i svoju odluku ali ima i pravo da bude informisan o stranci i ljudima koji izlaze na izbore.
Mi imamo visepartijski sistem i broj stranaka koje se mogu registrovati nije ogranicen.(Mislim da je novcani zahtjev CIK-a za ucesce na izborima 15 000KM pretjeran, ali...).
Meni se jedna stvar cini izvjesnom; jednostavnih rjesenja za slozene probleme nema, mada ona uvijek najbolje "zvuce" i ljudi se u zelji da brzo, jednim potezom, promjene sve odjednom na njih najlakse "pecaju".
Posto je promjena Ustava moguca ili po ustavu ili na druge nacine trazite od onih koji vam to obecavaju da vam objasne te druge nacine.

p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 15/04/2010 07:55, edited 1 time in total.
Pedja Kojovic

#1252 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

zavrzlama

Vrlo zanimljiv pristup, ali neeticki.
Mozda da probate sljedece...
Umjesto da citirate sami sebe, odnosno, svoj post u kojem iskrivljujete moje rijeci mozda da probate da citirate mene?
Samo prijedlog, da se forum ne bi pretvorio u igru "gluhih telefona".

p.k.
klixober

#1253 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Evo jedno pitanje i konstatacija Pedja...
Procitao sam malo teme koje si otvorio na banjaluckom i forumu I. Sarajeva....ocigledno je da ljudi u RS ne gledaju blagonaklono na NS i da cete u tom entitetu imati jako malo glasova.
Pitanje : Ukoliko se desi (a mislim da ce tako biti) velika disproporcija izmedju glasova dobijenih u FBiH i RS,da li smatrate to neuspjehom i da li se plasite da cete biti proglaseni federalnom strankom?
Ja sam kada se osnivala NS rekao da jedino dobro te stranke moze biti ako i u drugom entitetu dobije znacajan broj glasova.Medjutim,ako budete dijelili kolac samo u FBiH,ja ne vidim da je ta stranka NS ista novo.
kafaac

#1254 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kafaac »

Naša stranka sve što ste željeli da pitate a niste imali koga

Danas Vam pisem prvi i posljednji put i ako mi ne odgovorite opet cu Vam pisati.
Molim gornji Naslov, da mi uzme u vidu moju molbu, koja Vas moli, da u Komisiju me ispita Bosanski, kako bi, uz pozitivan odgovor, bio primljen u komisiju za ljepljenje plakata, pri Partiji.
Moja sadašnja primanja su skromna 200 kM koja trosim s familjom, tj. babom i majkom. Plus, ja sam imao prvi brak, s kojim sam prekinuo suski, a i imam s tim brakom , a od zene muz mi je umra pa moram izdrzavati i zenu, kojoj se desila tragedija, tj. umro joj je muz, ali ne ja, nego ON.

S postovanjem se unapred zahvaljujem.
Zdravo!
Stari

#1255 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Stari »

@kome ba

A o kojem se to banjaluckom forumu radi ?...ako nije tajna...da trknem do tamo pa da vidim kako to izgleda
Real Khan

#1256 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

zavrzlama wrote:samo da se podsjetimo...

zavrzlama on 22/03/2010 13:53

mislim da je vrijeme da neko kaze i ono sto ne smije...evo ja cu prokinut led

NS je sve kazala cim im je Dejton dobra osnova a entiteti i sadsanji Ustav realnost..

NS je kukavicije jaje ubaceno probosanskim snagama da se podmuklo i na mala vrata pomiri sa aparthejdom ,rezultataima rata i ocuva mali ausvic....jebes stranku koja nema muda da kaze èntiteti su zlo,BIH ustav je aparthejd i naprave razliku ko rusi a ko brani drzavu...kupit fotelje, ne zamjerovat se nikom i odradjivati posao za stabove...malo morgen
Evo, da i ja citiram uvaženog @zavrzlamu, a obrazloženje slijedi:

Činjenica je da je Naša stranka nastala kao plod časne inicijative grupe vanserijskih intelektualaca (sa kojima sam jako dobar prijatelj još iz djetinjstva, iz mahale), sa namjerom da se donesu nekakve pozitivne PROMJENE, ali se odmah nakon te časne inicijative taj mini revolt i "oštrica" počela tupiti ulaskom raznih ohrndanih kadrova iz nekih drugih stranaka, koji su ili otišli ili su izbačeni jer nisu mogli prosipati šuplju u tim drugim strankama... Helem, na šta se svela ta inicijativa? O kavim promjenama pričamo ako smo "uokvireni" Dejtonskim sporazumom koji ne možemo mijenjati dok se "svi ne slože" oko nečega što se nikada složiti nećemo (zato smo imali krvavi rat...pa ne mislite valjda da bi bez veze neko ratovao da se moglo mirnim putem sve riješiti ili priključiti BiH nekakvoj velikoj Srbiji?!). Naša stranka se nalazi između dvije opcije: 1) ili suštinsko mijenjanje situacije kroz identifikaciju stvarnih problema (da malo pomognem: nacionalizam nije srž nego instrument ovog našeg problema, a Dejton je samo okvir koji štiti pozicije nacionalistima i ujedno veže ruke bilo kojoj građanskoj opciji u koju vi spadate), ili 2) mirenje sa sudbinom u okviru ovog Dejtonskog "rahatluka" i moliti dragog Boga da nam jednom podari pameti i normalnih političara u genocidnom RS-u (u kojem vaš vrli predsjednik nije dobio više od 100 glasova) pa da onda pokušamo nešto uraditi u korist države i boljeg života za sve građane.

Kako vidim, Vaša stranka je izabrala onu drugu opciju, a također vidim, rejting vam u RS-u ne miče od nule (čak ne pomaže ni ono "istorijsko spajanje" sa izumrlom Partijom socijalne pravde, jer ste zajedno imali na općinskim izborima u RS-u čitavih i "ohrabrujućih" 0.45%, a izborni prag je nedostižnih 3%).

Dakle, moja pitanja su: Kako nešto mijenjati bez promjena, Peđa dragi? Da li strpljenjem? Ili možda onom krilaticom: "Ne mogu oni nas zahebavati koliko mi možemo podnijeti"? Kakva je poenta stvaranja te stranke ako se ona inicijalna ideja vodilja istopila negdje na potezu Skenderija - Č. Vila?
Last edited by Real Khan on 15/04/2010 09:59, edited 1 time in total.
klixober

#1257 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Stari wrote:@kome ba

A o kojem se to banjaluckom forumu radi ?...ako nije tajna...da trknem do tamo pa da vidim kako to izgleda

http://forum.banjaluka.com/viewforum.php?f=50

Pedja je otvorio na moj nagovor upravo iz ovog razloga sto je besmisleno samo pricati sa biracima koji su uglavnom iz FBiH.
Pedja Kojovic

#1258 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

komeba

Ja se ne bi složio sa vašom procjenom o broju glasova.
Prirodno je da glasači žele glasati za "pobjednike", odnosno, one koji izgledaju kao "pobjednici", i da ih je strah da će, u suprotnom, njihov glas biti "uzaludno potrošen".
Zbog toga i jeste teško stvoriti kritičnu masu koja je dovoljna za radikalne promjene u zemlji.
Ali s vremena na vrijeme glasači ipak skupe hrabrost i daju šansu novim ljudima i strankama.
(NIšta nije snažnije od ideje čije je vrijeme došlo).
Naša poruka za izbore 2010. je jednostavna.
Ako vam je sada dobro i ako mislite da zemlja ide u dobrom pravcu onda glasajte za ove koji nas sada vode.
Ako želite radikalne, ne kozmetičke, političke promjene onda glasajte za nas.

p.k.
revolution rock

#1259 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by revolution rock »

@Pedja:

prije svega, hvala na odgovoru. Pratim ovu temu od početka, jer mi je pozicija NS politički jako bliska, i cijenim to što ste dio vašeg vremena odvojili za ovakav vid komunikacije sa potencijalnim biračima. Iskreno mislim da je to kvalitet koji do sad još nije viđen na ovim našim političkim BH prostorima, i na tome vam svaka čast.

Zaista imate pravo, kada kažete da bi "najgore bi bilo glasati za nesto misleci da je jedno a ono kasnije ispadne sasvim nesto drugo".

Što se tiče gospode koju ste spomenuli u vašem odgovoru, gdin Miljević mi nije poznat, ali, evo pročitao sam info o njemu na web stranici NS, i njegova biografija mi izgleda sasvim ok. Nadam se da će uspjeti uraditi nešto za NS u RS, kao uostalom i prof. Živanović.

Za gdina Despotovića sam čuo i ranije i nadam se da će svojim znanjem unaprijediti NS, a moje skromno mišljenje je da je gdin Tarik Haverić od svih nabrojanih "najjači igrač" (ili je to zato što već godinama čitam njegove knjige i trudim se da pratim njegove novinske kolumne). Iako to nije jedina knjiga koju je napisao (o njegovim prevodima da ne govorim), čovjek koji na onako argumentiran i maestralan način demontira "pisanija" onih ublehaša Filipovića, oca i sina, kao što je on uradio u knjizi Čas lobotomije, može imati samo moje poštovanje.

Što se tiče gdina Dizdarevića, imam svoje osobne razloge zbog kojih imam problem da na biračkom listiću zaokružim naziv stranke u kojoj je on Drug Član, ali to nije tema ovdje.

Sad sam se opet o jadu zabavio za koga ću glasati u oktobru, nemam baš previše opcija...

Peđa, vama još jednom hvala na odvojenom vremenu da nas upoznate sa stavovima NS.

Pozdrav,

revolution rock
klixober

#1260 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Pedja Kojovic wrote:komeba

Prirodno je da glasači žele glasati za "pobjednike", odnosno, one koji izgledaju kao "pobjednici", i da ih je strah da će, u suprotnom, njihov glas biti "uzaludno potrošen".
Zbog toga i jeste teško stvoriti kritičnu masu koja je dovoljna za radikalne promjene u zemlji.
Ali s vremena na vrijeme glasači ipak skupe hrabrost i daju šansu novim ljudima i strankama.
Ako vam je sada dobro i ako mislite da zemlja ide u dobrom pravcu onda glasajte za ove koji nas sada vode.

p.k.
Pedja,razumijem da moras siriti optimizam za izbore,to rade sve stranke,ali ja,kao neko ko jos uvijek nije ukljucen ni u jednu stranku,nisam nikako optimista.
Lako je nama svima,ukljucujuci mene,prosipati liberalizam,socijal-demkratiju,pricu o jednakosti svih ljudi,borbi protiv korupcije, u Sarajevu,ili recimo Tuzli....ali kako to raditi u gradu u kojem je sruseno 16 dzamija,za sta se i danas malo ko u tom gradu stidi.
Ja se samo bojim da cete biti jos jedna federalna stranka koja ce dijeliti glasacki kolac u FBiH.
Ne moras na ovo odgovarati Pedja,nisam postavio nikakvo pitanje,samo iznio svoje pesimisticno misljenje.
Pozdrav
doktor78

#1261 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by doktor78 »

Pedja, skidam kapu na strpljenju. Mislio sam da te ovi "nasi" na sarajevo-x.com forumu pilaju, ali ovo na banjaluckom je neizdrzivo i stetno po mentalnu higijenu!
MufljuzMali

#1262 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MufljuzMali »

jeza u ledja wrote:
Nisam bas skonto sta si htio reci, ali ocigledno je da je u Austriji, kao i u ostalim zemljama EU odziv mnogo veci nego u BiH. Otprilike glasa jedna cetvrtina vise gradjana u zapadnoj Evropi nego u BiH.
Takodje, SVE zemlje bivse Jugoslavije (Kosovo ne racunam) su na zadnjim izborima imale veci odziv nego BiH.

Posto je bila vec jednom rasprava o ovome, ja cu ponoviti, meni je nacin na koji nasi ljudi razmisljaju o izborima, vaznosti izlaska na iste, i uopste smislu demokracije, najbolji i najbolniji pokazatelj zasto su stvari u nasoj zemlji u tako losem stanju. Izrazito veliki broj ljudi kod nas jednostavno nije svjestan svoje odgovornosti, nema osjecaj pripadnosti siroj zajednici, nema moralnih niti etickih uzusa, te nema povjerenje u sistem vrijednosti koji vecina modernog i naprednog svijeta prihvata.
Citiraju se zapadne ideje o falinkama demokracije, mada mi o toj demokraciji ne znamo dovoljno, niti smo je kako treba iskusili i izprobali; spominje se slaba izlaznost na izbore i nezainteresiranost zapadnog birackog tijela, bez da se uoci da je ta izlaznost u nasoj zemlji za 25% manja.

Zbog istog ovog mentaliteta nam se desava i korupcija o kojoj se iznad govori. Jednostavno svako misli se treba boriti samo za sebe, od danas do sutra, "jer tako rade svi ostali".

Zalosno.
Ja se ne sjecam da je nas narod prije bio takav.
samo sam korigovao da nije prosjek bas 90+%, ato da je odaziv u BiH nizak je nepobitna cinjenica. NS je koliko sam upoznat pokrenula prosli put puno takvih (ne)glasaca sto je samo znak da ogroman dio njih nije do tada vidio neku opciju u ponudjenom spektru stranaka. znaci postoji nada da se poveca broj glasaca za normalne opcije, kojih je malo. vremenom ce se ako NS odrzi obecanja i par ljudi koji inertno glasaju za "svoje" prebaciti na stranke sa programom koji se koncentrise na ekonomiju, obrazovanje, EU. nemislim ja da je diskusija oko RS/federacije nebitna, ali ne smije biti kontra argument za sve ostale probleme. isto narvno vazi i za rat. 15 godina je vjecnost, i polako se treba okrenuti problemima a ne kukanju.

a dok mi dodjemu u fazu pokretanja mase pozitivnim idejama kao npr Yes we can / obama treba da se rodi jos par generacija glasaca koji su edukovani. uzasan je problem mentaliteta koji po meni ima dva uzroka. nezanje naroda sta su mu prava ali i obaveze. svi su navikli na socijalizam u kojem niti jedno nisi bas imao, a drzava je radila. dobro ili lose je nesto sasvim drugo. drugi uzrok je katastrofalno civilno drustvo. BiH ima nevjerovatno kolicinu NGO-va za sve i svasta a primarno za klepanje para od kakvih donora. veoma je mala kolicina NGO-va koji rade stvarno pametne stvari primjerene situaciji drustva. podrzavam ja zastitu zivotinja, ali budimo realni nasi prioriteti su trenutno nneki drugi.
Na (cesto citiranom) zapadu je na primjer udruzenje potrosaca jedna tako zeznuta organizacija. ako ti oni objave da ti proizvod ima gresku, ti si propao. znaci postoji organizacija, postoje ljudi koji su placeni ali su spremni da zrtvuju sebe i svoje vrijeme i postoji kredibilitet. Mediji seciraju svakog politicara koji izvali neku notornu glupost. kad sam gledao intervju sa brankovicem (po zakonu), nisam mogao vjerovati. dio koji je mene prepao je kad on kaze - parafraziram - rekli su mi sa suda da se raspitujete za mene. demokratije baziraju na tri stuba parlament, vlada i sudstvo i oni su nezavisni jedni od drugih. sad ce svi reci, ma to je tako kod nas, i krug opet zapocinje.
demokratizacija je proces koji dugo traje ali je neminovan kao i gravitacija, tako da je samo pitanje ko ima vise zivaca. treba paziti mlade i u opstoj neimastini im ipak objasnjavati da pljacka nije rjesenje i da im idoli trebaju biti ljudi sa nekim titulama a ne nabrijanim autima.
Real Khan

#1263 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

doktor78 wrote:Pedja, skidam kapu na strpljenju. Mislio sam da te ovi "nasi" na sarajevo-x.com forumu pilaju, ali ovo na banjaluckom je neizdrzivo i stetno po mentalnu higijenu!
...i onda te još ubjeđuje kako ne treba ništa mijenjati i da ostane ovakvo dejtonsko uređenje na vijeke vijekova... Ne mogu shvatiti kako se ljudi zavaravaju da mogu uopće razmišljati o građanskoj stranci unutar okruženja (okvira) koji je apsolutno protiv građanske ideje. Dejtonski sporazum i Ustav kao dio tog sporazuma je uveo i zabetonirao etno-nacionalistički princip odlučivanja i podjele vlasti, a takav princip je najveći neprijatelj građanske političke misli. Ne kontam kako onda u takvom kontekstu jednoj građanskoj stranci ne smeta Dejtonski sporazum... Peđa, nisi mi još odgovorio...slobodno pitaj Bajića (a znam da ni on nema odgovor, jer sam ga lično pitao i osim par generalnih floskula nisam dobio konkretan odgovor na ovo pitanje).
sumirprimus

#1264 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

Pedja,samo jedno cu ti rec,svaka cast na strpljenju i zivcima...
Procitah do pola ovo na banjaluka forumu, i ne mogu vise,aman za aman,onolika iskljucivost i uskotracnost,zahebali su cikija :D...
Al u tvojim odgovorima njima,ja sam pronasao sto me interesuje,jer jedno je pricat ovdje a drugo "tamo"...
znaci bosna drzava,da eu,da nato...pogled danas i sutra...dovoljno

ps.al ono za orhana pamuka i avliju,aferim :thumbup: :bih:
MufljuzMali

#1265 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MufljuzMali »

Pronadji razliku :razz:
zavrzlama on 22/03/2010 13:53
NS je kukavicije jaje ubaceno probosanskim snagama da se podmuklo i na mala vrata pomiri sa aparthejdom ,rezultataima rata i ocuva mali ausvic....

A ovo je sa banjaluckog foruma:

И да резимирамо.

Још једна странка коју гурају Бошњаци не би ли некако разбили српско гласачко тијело.

ali ako nista parljudi sad cita oba foruma :D
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1266 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

Zašto priča o drugim forumima...posebno o okupljalištima za fašističku web-onaniju. :)

Samo bih dodao da mi je nejasan autor teme, koji ,dok pokušava politiku ne shvata da priča sa fašističkom mladeži na naci-forumima predstavlja mentalnu onaniju, i to obostranu.Priča o njoj, još goru stvar.

Hvala.
sumirprimus

#1267 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

Pa dobro lijepo je nekad i updejtovat spoznaju da se neke stvari nisu makle s mrtve tacke,a propos zivotnih stavova,politickih ubjedjenja,naravoucenja,itd,etc...
A i samo sam primjetio da ovaj tip(pedja d boy :D)prica istu pricu i tamo i ovamo,sto je za pohvalu,jer obicno ovi nasi futavci,jenu borbenu pjevaju vamo,a serenadu tamo... :D

p.s za spominjanje drugog foruma,omaklo se, slucajno,... :mrgreen: :sax: :bih:
Pedja Kojovic

#1268 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

dr gog

Ne bih se složio sa vašim opisom banjalučkog foruma.
Ljudi imaju svoje stavove, iznose misljenja i pitaju, dakle isto kao i na ovom forumu.
Neko se slaže s nečim, neko ne i dijalog ide dalje.

p.k.
MufljuzMali

#1269 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MufljuzMali »

inhibitor wrote:
Pedja Kojovic wrote:
Na glasackom listicu mora postojati opcija "Ne zelim da glasam" koju oni koji na taj nacin zele izraziti svoj politicki stav mogu zaokruziti).
Jedna sitnica, cemu sluzi ova opcija prilikom tajnog glasanja? Svi nevazeci listici su ekvivalentni toj dodatnoj opciji, sto nju cini suvisnom.
evo da ti objasnim razliku koja moze biti bitna zavisno kako se napise izborni zakon. u RL zaradjujem pare izborima pa recimo da znam :D

imas X potencijalnih glasaca. ulazni prag je recimo 5%. sad imas 3 opcije kako da to rijesis u zakonu:
1) 5% od svih glasaca
2) 5% od svih vazecih listica (uklj. "Ne zelim da glasam")
3) 5% od listica na kojima je zaokruzena neka stranka / osoba (zavisi od vrste i modusa izbora)

u opciji 2 je razlika izmedju "nevazeceg" i "Ne zelim da glasam" veoma bitna, pri cemu matematicki nevazeci listici idu u korist malih partija a "Ne zelim da glasam" listic u korist velikih partija
u opciji 1 & 3 vazi ovo sto si ti iznad na pisao

a kad uvedes obavezu glasanja, moras biracima ostaviti opciju da izraze svoje misljenje koje je - meni se nesvidja niti jedna ponudjena opcija - sto je legitimno misljnje - bez da ga tjeram da glasa nevazeci

nadam se da sam ti pomogao
MufljuzMali

#1270 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MufljuzMali »

dr.gog wrote:Zašto priča o drugim forumima...posebno o okupljalištima za fašističku web-onaniju. :)

Samo bih dodao da mi je nejasan autor teme, koji ,dok pokušava politiku ne shvata da priča sa fašističkom mladeži na naci-forumima predstavlja mentalnu onaniju, i to obostranu.Priča o njoj, još goru stvar.

Hvala.
sva sreca pa ne citam komentare na portalu sa-x jer bih pomislio da je ovo bila samokritika :run:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1271 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

MufljuzMali wrote:
dr.gog wrote:Zašto priča o drugim forumima...posebno o okupljalištima za fašističku web-onaniju. :)

Hvala.
sva sreca pa ne citam komentare na portalu sa-x jer bih pomislio da je ovo bila samokritika :run:
Sreća, kažem i ja...ali i ne pomišljaj da je primjeniš na Forum..ovdje radi četa odabrana :D

Peđa, ne bih se ni ja složio s vama, generalizacija tog tipa naspram ovog foruma,mi je iz strašno jakih razloga uvredljiva.Ali hajd da ne razvodnjavm demokratski dijjalog :D

gog.gog. :D
Pedja Kojovic

#1272 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

dr gog

Generalizacije su jezicka i intelektualna "kratica". Komfor.
Tu se slazemo.
Sve ok, idemo dalje.

p.k.
Real Khan

#1273 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

Pedja Kojovic wrote:dr gog

Generalizacije su jezicka i intelektualna "kratica". Komfor.
Tu se slazemo.
Sve ok, idemo dalje.

p.k.
Haj' baš mi je drago da ste se napokon složili :D Nego, ne bih da ometam, ali ja još uvijek čekam odgovore na moja pitanja iznesena na pg. 52 ove teme....ja sam očekivao konkretne odgovore na konkretna pitanja a ne metapolitičku demagogiju :D

Hvala

Real Khan, s.r. :D
veljaca

#1274 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by veljaca »

Pedja Kojovic wrote:komeba

p.k.
Cijenjeni i spostovani p.k. :

Koje su to radikalne promjene ??? Hvala na odgovoru ....

Veljaca s.r.
zavrzlama

#1275 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zavrzlama »

Pedja Kojovic wrote:zavrzlama

Vrlo zanimljiv pristup, ali neeticki.
Mozda da probate sljedece...
Umjesto da citirate sami sebe, odnosno, svoj post u kojem iskrivljujete moje rijeci mozda da probate da citirate mene?
Samo prijedlog, da se forum ne bi pretvorio u igru "gluhih telefona".

p.k.[/quote
ja govorim o stranci ne o vama licno...

drugo..to sto vi pokusavate da uradite kao stranka ,pokusavala je MZ u Dejtonu i svih ovih zadnjih 15 godina" Da privole srbe u BIH da prihvate BIH a za uzvrat ce im biti oprosteni svi grijesi iz agresije na BIH i plus zastitit ce im ratom tudje steceno"...gdje smo danas....na istim pozicijama gdje je velikosrpstvo zacrtalo svoj plan 90-tih...

podilazenje velikosrbima nece iste odvratiti sa puta negiranja BIH i secesije..nego nastaviti rahat patnju pa ko izdrzi,jer ako se srbi u BIH ne mogu promijeniti na bolje ,zasto druge koji vole BIH natjerati da prihvate lose moralne norme i ispastaju zato sto drugi nisu i "nece "da budu ljudi jer im ratna otimacina draza i korisnija od pomirenja i odricanja od iste..
Locked