FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BASS

#1251 Re: FC Bayern Munchen

Post by BASS »

V.Buyten je bio tu zbog svoje visine i neka je bio.
Kako mi je drago što me Kroos demantirao i "postao" igračina,koji je to ogroman dobitak za Bayern.
Nisam ja puno strahovao od ManCitiy-a,oni su vještački tim,primjetilo se da napad i sredina potpuno nezainteresovani i neaktivni kada je Bayern u ofanzivi,osim onog glupog starta Džeke nad Lahmom koji je na kraju doveo do 2-0,odbrana im je na kraju pogubila živce i počela u kost da udara.Pogrešno vođenje odbrane - kao što je i Bayern prošle godine radio-odbrana bila prepuštena sebi uz povremeno vraćanje Sweinsteigera,sada je tu cjeli tim u pokretu,uz pojačanja kao Neuer,Boateng i Rafihna to je to :thumbup: Heinkes samo vuče zdravorazumske poteze,nije Bayern za eksperimentatore kao što su bili Van Gahl i svojevremeno Klinsman.
Mislim da Bayern trenutno pokazuje najviše u Europi,skromno rečeno. 8-)
Bosanski_kralj

#1252 Re: FC Bayern Munchen

Post by Bosanski_kralj »

BHF_Manijak wrote:
Bosanski_kralj wrote:Fina, rutinksa pobjeda. :thumbup:

Ipak, meni i dalje van Bujten ne ulijeva povjerenje da se može nositi sa napadima timova poput Barce, Reala, Manchestera, a Boateng koda se još nije uklopio.
Pa nece ni igrati, Badstuber je imo gripu i zato ga nije bilo..Igrat ce vecinu tekmi Badstuber i Boateng, sem kad ne trebadne iskusno odigrati pa se gurne van Buyten! :)
Ma džaba mu njegovo iskustvo, kad on ne zna i ne može.
Partijaner

#1253 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Bosanski_kralj wrote:Fina, rutinksa pobjeda. :thumbup:

Ipak, meni i dalje van Bujten ne ulijeva povjerenje da se može nositi sa napadima timova poput Barce, Reala, Manchestera, a Boateng koda se još nije uklopio.
Naravno da ne moze, prebrzi su to kalibri za njega, to je se moglo i veceras vidjet, al sreca pa je imao Boatenga iza sebe koji je odigrao za cistu desetku. :thumbup:
AS_sa

#1254 Re: FC Bayern Munchen

Post by AS_sa »

Bravo Bavarci ... sa trenutnom formom su sigurno uz Barsu najbolji europski klub ...
missko

#1255 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Nogatrans wrote:Ocekujem missko da se povuces sa ove teme,jer si pokazao da puno seres i pricas nebuloze.. :mrgreen: :dance:
Za to "seres i nebuloze " cu ti zvalje razvalit, a iz teme o Bayernu se rado povlacim. Priznajem evo razvaljuju ko Barca. Prvo Bayern pa onda Barca u svijetskom fudbalu, golovi i sanse kao na traci i jos uz to ubise ljepotom.
Sretno i odoh na teme gdje ima vise od 10 ucesnika. :thumbup:
Nogatrans

#1256 Re: FC Bayern Munchen

Post by Nogatrans »

Jesam ,i ja to sta pogrijesio kad sam rekao da seres i pricas nebuloze???? :D
Kardelj01

#1257 Re: FC Bayern Munchen

Post by Kardelj01 »

F.C. BAYERN MUNCHEN STERN DES SUDENS !!!
simonese

#1258 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

Kardelj01 wrote:F.C. BAYERN MUNCHEN STERN DES SUDENS !!!
SUEDENS;ali nema veze :D
Korisnicko ime

#1259 Re: FC Bayern Munchen

Post by Korisnicko ime »

Mocan Bajern, svaka im cast. Uvijek sam ih gotivio u Euro kupovima. U Njemackoj malo manje jer prije svake sezone pokupuju sve najbolje iz drugih bundesligaskih klubova, cak i kad im ne trebaju, samo da oslabe protivnike...

Volio bih da u maju odigraju finale LP na svom stadionu...
Lucas Leiva

#1260 Re: FC Bayern Munchen

Post by Lucas Leiva »

Ne znam vise kako da pratim fudbal kada anti-fudbaleri poput Marija Gomeza dominiraju u ovom sportu!
od 100 golova 99 je zabio sa gol linije, a jedan iz peterca! Uzas!
megaman4

#1261 Re: FC Bayern Munchen

Post by megaman4 »

Bayern je mašina za mljevenje protivnika, isto kao i Barcelona.
simonese

#1262 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

Lucas Leiva wrote:Ne znam vise kako da pratim fudbal kada anti-fudbaleri poput Marija Gomeza dominiraju u ovom sportu!
od 100 golova 99 je zabio sa gol linije, a jedan iz peterca! Uzas!
da imas pojma bas i nemas
ledeni_caj

#1263 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Korisnicko ime wrote:Mocan Bajern, svaka im cast. Uvijek sam ih gotivio u Euro kupovima. U Njemackoj malo manje jer prije svake sezone pokupuju sve najbolje iz drugih bundesligaskih klubova, cak i kad im ne trebaju, samo da oslabe protivnike...

Koga su to uzeli, a da im nije trebao?
vox-populi

#1264 Re: FC Bayern Munchen

Post by vox-populi »

Jucer karta pred utakmicu za najlosije mjesto na stadionu 300€. I raja uzimala...
simonese

#1265 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

ledeni_caj wrote:
Korisnicko ime wrote:Mocan Bajern, svaka im cast. Uvijek sam ih gotivio u Euro kupovima. U Njemackoj malo manje jer prije svake sezone pokupuju sve najbolje iz drugih bundesligaskih klubova, cak i kad im ne trebaju, samo da oslabe protivnike...

Koga su to uzeli, a da im nije trebao?
Schlaudrauff,Hashemian
ledeni_caj

#1266 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Kako zaboravih te klase. :mrgreen:
simonese

#1267 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

ledeni_caj wrote:Kako zaboravih te klase. :mrgreen:
:D

mudar potez dovodjenje najboljeg strijelca Zweite
vanjki

#1268 Re: FC Bayern Munchen

Post by vanjki »

Po mome skromnom misljenju Kroos je izrastao konacno u pravog igraca.Sinoc je sjevao sa ubacivanjima i fakat je odlicno djelio lopte.Nezaboravimo Kroos ima tek 21godinu
MeanMachine

#1269 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Da je Kroos odličan igrač u to nema sumnje, ali do ove sezone to jednostavno nije pokazao (izuzetak je naravno period igre za Leverkusen gdje je briljirao). Konačno je ove sezone (za šta velike zasluge pripadaju i Heynckesu koji mu daje priliku da konstanto igra na njegovoj omiljenoj poziciji "desetke") počeo pokazivati zbog čega se u Njemačkoj očekuje tako puno od njegove igre. U sinoćnoj utakmici je, prije svega, briljirao odličnim pasovima i izvođenjem slobodnih udaraca. Međutim, Kroos je po mom mišljenju pokazao tek mali fragment svog punog igračkog kapaciteta i potencijala ali mi je drago vidjeti kako iz utakmice u utakmicu igra sigurnije, slobodnije i sve aktivnije sudjeluje u kreiranju igre Bayerna. Pored ovoga dobro je i da je fizički "ojačao" pa sada bolje drži loptu u nogama ali i defanzivno značajno pomaže ekipi (što ranije i nije bio slučaj). Sve u svemu, Kroos je u Bayernu konačno došao na svoje i korak po korak kreće se ka top formi. Ipak, postavlja se pitanje: šta kada Robben bude 100% spreman za igranje 90 minuta utakmice? Mislim da Robben, Kroos i Müller zajedno mogu igrati samo u jednoj taktičkoj varijanti: Robben desno krilo, Müller na poziciji "desetke", a Kroos uz Schweinsteigera u sredini. Ovo može funkcionisati ali mislim da Kroos na sadašnjoj poziciji igra mnogo bolje nego na "šestici" gdje je imao priliku da zaigra i nije pokazao jednako dobru igru kao sada. Kako god, na Heynckesu je da odluči o ovim detaljima i nadam se da će naći pravo rješenje za ovu situaciju.
Auf gehts ihr Roten :thumbup: :bih:
simonese

#1270 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

dobra igra Hoffe-a tako da Bavarci mogu biti zadovoljni sa bodom u gostima
MeanMachine

#1271 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

simonese wrote:dobra igra Hoffe-a tako da Bavarci mogu biti zadovoljni sa bodom u gostima
Ova rečenica je odličan sažetak cijele utakmice. Igrači Bayerna su bili primjetno umorni i nisu bili u stanju dati svoj maksimum. Međutim, ovo ne mijenja ništa na činjenici da je Hoffenheim odlično odigrao (naročito Compper i Vorsah u odbrani, te Obasi i Babel u napadu) tako da je neriješen rezultat ove utakmice dobar ishod za Bayern. Posebno bih naglasio lošu igru Tymoshchuka koji je mnogo puta startao u prazno, zatim van Buytena koji je ponovo pokazao da je protiv brzih protivničkih napadača jednostavno nemoćan, a i Robben je u drugom poluvremenu bio potpuno neprimjetan osim u nekoliko situacija kada je pokušavajući sam da pređe 2-3 igrača uvijek gubio loptu (ali Robben donekle ima i opravdanje jer se tek vraća u igru poslije povrede).

Ipak, kada se sagledaju i rezultati nedjeljnih utakmica Bundeslige Bayern je uspio čak i povećati prednost u odnosu na drugoplasiranu ekipu sa dva na tri boda :-D :thumbup: Auf gehts Ihr Roten
simonese

#1272 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

simonese

#1273 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

13.min 3:0 , Schweinsteiger
ledeni_caj

#1274 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Imal kakav stream za veceras?
ledeni_caj

#1275 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Nakon 45 min Bayern ne napada previse, igrali koliko im treba, Napoli bezopasan, ali Badstuber ga zabi za njih iz prve poluprilike. Schweinsteiger prvo izudara lika i dobi zuti, pa onda igra rukom. Neki dan Breno zapali kucu, cime ih hrane? :D
Last edited by ledeni_caj on 18/10/2011 21:36, edited 1 time in total.
Post Reply