Vlaisavljevići - ALL ABOUT

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
mackicamijau

#1251 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by mackicamijau »

Vjeciti Student kao veliki brat, sve vidi i sve zna. Ali sto bas Centar za kulturu dijaloga? I sta i da jeste Centar za kulturu dijaloga? (A joooj jeste super sto mislite da je Centar za kulturni dijaloga. Znaci znam i ja ponesto uraditi na racunaru.)

A Vjeciti Student otkrio par caka u vezi sa otkrivanjem IP adrese...No, trebao si otkriti i u vezi sa skrivanjem i maskiranjem. Proguglaj. :-D

Znate li uopce gdje se Centar za kulturu dijaloga nalazi? I odakle sam ja pisala? I odakle Firenca pise?

A indikativno je to sto uvijek "ganjate" one koji su za Sanju. A dokument je share-ovalo mnogo ljudi, pa i ja dosla do njega. Hahahaha. Eeee, trebala bih pitati Sanju da me zaposli.

Evo je fino branim, znam fino i pricati. Sta ce joj vise... A majke mi znam nesto i raditi (osim pisati sve najljepse o njoj po forumu.)
VjecitiStudent

#1252 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by VjecitiStudent »

Anonimka wrote:Dobro je onda da si ti na vrijeme sve shvatio.
Nista nisam shvatio, samo sam kliknuo sliku koju je @mackicamijau postavila i onda se samo ispisalo: "Centar za kulturu dijaloga".
Za sva ostala pitanja, obrati se na imageshack.us.
VjecitiStudent

#1253 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by VjecitiStudent »

mackicamijau wrote:Vjeciti Student kao veliki brat, sve vidi i sve zna. Ali sto bas Centar za kulturu dijaloga? I sta i da jeste Centar za kulturu dijaloga? (A joooj jeste super sto mislite da je Centar za kulturni dijaloga. Znaci znam i ja ponesto uraditi na racunaru.)

A Vjeciti Student otkrio par caka u vezi sa otkrivanjem IP adrese...No, trebao si otkriti i u vezi sa skrivanjem i maskiranjem. Proguglaj. :-D

Znate li uopce gdje se Centar za kulturu dijaloga nalazi? I odakle sam ja pisala? I odakle Firenca pise?

A indikativno je to sto uvijek "ganjate" one koji su za Sanju. A dokument je share-ovalo mnogo ljudi, pa i ja dosla do njega. Hahahaha. Eeee, trebala bih pitati Sanju da me zaposli.

Evo je fino branim, znam fino i pricati. Sta ce joj vise... A majke mi znam nesto i raditi (osim pisati sve najljepse o njoj po forumu.)
@Mackice, koja crna IP adresa.
Idi nazad na onaj dokument koji si postavila, klikni na njega i onda nam procitaj sta na ekranu, desno od njega pise pod "imageshack's user images".
rhez

#1254 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by rhez »

Na pogrešnom si tragu @Vječiti.

peace out :D
mackicamijau

#1255 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by mackicamijau »

Hahahahah.... Joooj kako ste slatki. A golub vam nije bio sumnjiv? Hahahaha. Eto, ja postavila goluba i sliku centra za kulturu dijaloga. I odluku. Sasvim slučajno. Imate centra za kulturu dijaloga na njihovoj web adresi, i vrlo je lako skinuti. :-D Bilo je tu još slika, ali sam izbrisala, reko da ne bude preofirno. Ta slika stoji tamo ima nekih 100 godina. Za još jedan forum. Profesionalna okupacija: odbrana Sanje po forumima.

Nego, Sanjaaaa ima li tog posla za mene. Ni CIA mi u trag ne može ući!
madner

#1256 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Nego squadu, ima li neki tekst Sanje koje smatrate umjetnicki vrijednim ili nema? :D
mackicamijau

#1257 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by mackicamijau »

VjecitiStudent wrote:
mackicamijau wrote:Vjeciti Student kao veliki brat, sve vidi i sve zna. Ali sto bas Centar za kulturu dijaloga? I sta i da jeste Centar za kulturu dijaloga? (A joooj jeste super sto mislite da je Centar za kulturni dijaloga. Znaci znam i ja ponesto uraditi na racunaru.)

@Mackice, koja crna IP adresa.
Idi nazad na onaj dokument koji si postavila, klikni na njega i onda nam procitaj sta na ekranu, desno od njega pise pod "imageshack's user images".
Edine sine jes' to ti?
debeljko20

#1258 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by debeljko20 »

ne vidim smisao ovog "otkrivanja", sve i da sama sanja piše na forumu, kakve veze ima?

sanjini tekstovi možda nemaju umjetničku vrijednost, nije ona pisac, ali su istiniti.
mackicamijau

#1259 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by mackicamijau »

Anonimka wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Anonimka wrote:A valjda u neposrednoj, jer je jedan od kandidata za direktora bila direktorica Centra za kulturu dijaloga :-)
Čekaj, i prije natječaja o kojem se govori S. V je pisala. Što je tad bila ljuta na Sarajevo, sarajlije i sve što je sarajevsko? :D
Ako sam dobro shvatila, ovo se odnosilo na to sa koje ip adrese je pristigla ova slika, a ne na tekstove. Ja sam bila ubijedjena da je mackica drugogimnazijalka, kad ono, sto bi rekli, Sanja Squad :mrgreen:
Anonimka, tebe baš puca teorija zavjere. Hahahaha, nije ovo IP adrese, nego ljudi mislili da sam iz Centra za kulturu dijaloga jer sam imala sliku centra za kulturu dijaloga upoladovanu. Hahahaha. Eto Centar za kulturu dijaloga za upload slika koristi imageshack. :D

A što ja ne mogu biti i drugogimnazijalka i sanja squad?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1260 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

debeljko20 wrote:ne vidim smisao ovog "otkrivanja", sve i da sama sanja piše na forumu, kakve veze ima?

sanjini tekstovi možda nemaju umjetničku vrijednost, nije ona pisac, ali su istiniti.
Još uvijek čekam da mi objasniš moje nepoznavanje "osnova gramatike".. Nema nikakve veze ako Sanja piše... svi smo slobodni da pišemo. Ali, ima veze na navodno namješten konkurs plakati, lamentirati , demonizirati čitav jedan grad, kad :
-namješteni konkursi su naša svakodnevnica, nažalost
-registirati se da se pravdoljubivo reagira na samo jedan navodni namješten konkurs, a niti na jedan drugi
-namješteni konkursi nisu sarajevska specijalnost, da Bog da jesu.. lakše bi se riješilo sve u zemlji
-potpuno se odvlači pozornost sa ove društvene devijacije usljed lamentiranja za svojim propuštenim mjestom

I onome ko je napisao da sebe ne prepoznaje u tekstovima... Ja sam se osjetila prozvanom jer:

-Bila sam na skupu podrške Jovanu Divjaku, a ne idem plaho po demonstracijama
-Bila sam ovdje u ratu kao neBošnjakinja i nisam radi toga ikebana
-Ne smatram PC niti Glas Srpske slobodarskim medijem, a nisam radi toga opasni fundamentalista skrivenih terorističkih namjera
-Vjerujem u građansku ideju, jer sama potičem iz "mješane krvi", a tako i moje dijete. Druge opcije nemam i da hoću.
rhez

#1261 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by rhez »

mackicamijau wrote: Anonimka, tebe baš puca teorija zavjere. Hahahaha, nije ovo IP adrese, nego ljudi mislili da sam iz Centra za kulturu dijaloga jer sam imala sliku centra za kulturu dijaloga upoladovanu. Hahahaha. Eto Centar za kulturu dijaloga za upload slika koristi imageshack. :D

Tako smiješno ha ha ha, uh uh, crkoh od smijeha.
Maystor

#1262 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Maystor »

Da sumiramo činjenice koje smo utvrdili u ovoj diskusiji:
- Nije tačno da je Sanja imala najmanje glasova, tačno je da je imala nula glasova (nisam znao da se može imati i manje od nula, al' neka bude).
- Izbor za direktora Druge gimnazije je nelegalan jer nije u saglasnosti sa zakonom koji reguliše izbor rektora.
- Sanja je morala biti izabrana za direktora jer je u Sarajevu toliko direktora Bošnjaka, da je to postalo nepodnošljivo.

Takođe smo imali priliku vidjeti "argumentaciju" Sanjinih pristalica, koja je toliko jadna da se nema šta ni komentarisati.

A jedino nam nisu "objasnili" zašto Sanje nema više u Avazu :?:
rhez

#1263 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by rhez »

Leclerc wrote:dragi drugogimnazijalci koji sve znate o toj zeni, znate li je li i placala kakav zakup za te prostorije koje je koristila?
nije se valjda sama uselila ne pitavsi i ne plativsi nikome.
imade li skola kakvog bericeta od tog njenog useljenja, dade li njen donator sta i toj skoli? eto, ja bila tu tih godina, pa se pomalo sjecam.
ovdje sve veliki intelektualci vrse analize tekstova svi znaju logicke greske, svi vide srednjoskolski nivo tekstova. hajte nam vi stagod napisite pa nas prosvijetlite. ali javno s imenom i prezimenom, a ne ovako. da cujemo glas multietnickog sarajeva koje sanja i njoj slicni unistavaju svojim mediokritetnim tekstovima.
ja je vala ne znam privatno k'o svi ovi experti, niti me briga za nju ali je to njeno sarajevo i nase sarajevo, samo sto smo patrioti pa nam je tesko to napisati. i vadimo se na to da nju i njoj slicne placaju kojekakvi. ja se svaki dan u ovom gradu bar po jednom, poslovno ili privatno, uvjerim da su ovi tekstovi jako dobri. ne sto ih je ona pisala, nego jer je tako. na svom primjeru. bosnjackom, iz ugledne sarajevske porodice, sta god to podrazumijevalo danas.nekad je podrazumijevalo postenje i dva prsta obraza, ali kome to jos danas treba. i nikog ne mrzim, nego volim svoj grad. a ovima sto nabrajaju protukandidate sa izbora direktora za nekad i moju skolu, izvinite ali sve nastranu, da su aida arnautovic ili senad alic bolji kandidati od sanje vlaisavljevic je van pameti. ko god da koga gura tu. ostadoh i ja bez posla zbog pogodnog kandidata, s mnogo losijom biografijom. nema veze. zena ima petlju da isprica svoj slucaj. ja nisam imala. ali nije tema direktorska fotelja.
izostavite lik onoga ko pise i sve sto vas o njoj zanima i ne zanima, ono sto ste culi i sto mahalate ovdje na milion strana k'o da je tito, pa procitajte opet. pa jos jednom. pa se okanite trazenja logickih gresaka. pa sta nam Bog da...
Gdje po Sarajevu vozaš francuski tenk, Leclerc?
Anonimka

#1264 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

KatarinaKosaca wrote: I onome ko je napisao da sebe ne prepoznaje u tekstovima... Ja sam se osjetila prozvanom jer:

-Bila sam na skupu podrške Jovanu Divjaku, a ne idem plaho po demonstracijama
-Bila sam ovdje u ratu kao neBošnjakinja i nisam radi toga ikebana
-Ne smatram PC niti Glas Srpske slobodarskim medijem, a nisam radi toga opasni fundamentalista skrivenih terorističkih namjera
-Vjerujem u građansku ideju, jer sama potičem iz "mješane krvi", a tako i moje dijete. Druge opcije nemam i da hoću.
Ja sam, dakle, napisala da sebe ne prepoznajem u tekstovima. Nisam dio politicke elite, nacionalne ili gradjanske, nemam NVO koju finansira jedna politicka opcija, nemam vlastito glasilo, slobodarsko ili ne. Zivim svoj zivot kako najbolje znam i umijem u ovom gradu. I nijednom nisam stekla dojam da se Sanja bas meni obraca i mene kritikuje.
A bila sam i sama na skupu podrske Jovanu Divjaku, iako ni ja ne idem plaho po demonstracijama. Ne smatram nijedne nase novine slobodarskim medijem, pa tako ni Oslobodjenje, ni Avaz, ni Glas Srpske ni bilo koje druge novine.
Ipak je Sanja objavila u Glasu Srpske kolumnu koja se veoma doticala Kopanje, i on je pustio da ta kolumna bude objavljena. Sto me, da budem iskrena, iznenadilo.
Vjerujem i ja u gradjansku ideju, jer sam "mijesana", i ne samo zato. Vjerovala sam nekad i u SDP. U to vec vise ne vjerujem. Ponavljam, ne bih rekla da se Sanja u svojim kolumnama obracala tebi ili meni, vec konkretnim grupama unutar Sarajeva, koje svasta nesto provode pod barjakom gradjanske opcije. Ima, hvala Bogu, i tu izuzetaka, inace bismo svi morali biti fundamentalisti ove ili one grupacije.
Anonimka

#1265 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

VjecitiStudent wrote:
Anonimka wrote:Dobro je onda da si ti na vrijeme sve shvatio.
Nista nisam shvatio, samo sam kliknuo sliku koju je @mackicamijau postavila i onda se samo ispisalo: "Centar za kulturu dijaloga".
Za sva ostala pitanja, obrati se na imageshack.us.
Nisam citirala, ovo je bio moj odgovor rhezu na to koga i kako mozemo lagati. A ip adresa mi je prva pala na pamet.
Anonimka

#1266 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

madner wrote:I tu dodje do duplog pasa.

Nemate argumente, znate kako ono ide, misljenje to nije.
Ne, misljenje to nije. Da nemate vi neki argument?
Anonimka

#1267 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

mackicamijau wrote: Anonimka, tebe baš puca teorija zavjere. Hahahaha, nije ovo IP adrese, nego ljudi mislili da sam iz Centra za kulturu dijaloga jer sam imala sliku centra za kulturu dijaloga upoladovanu. Hahahaha. Eto Centar za kulturu dijaloga za upload slika koristi imageshack. :D

Ma, mozes naravno... slobodna drzava...gradjanska.
Anonimka

#1268 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

Maystor wrote:Da sumiramo činjenice koje smo utvrdili u ovoj diskusiji:
- Nije tačno da je Sanja imala najmanje glasova, tačno je da je imala nula glasova (nisam znao da se može imati i manje od nula, al' neka bude).
- Izbor za direktora Druge gimnazije je nelegalan jer nije u saglasnosti sa zakonom koji reguliše izbor rektora.
- Sanja je morala biti izabrana za direktora jer je u Sarajevu toliko direktora Bošnjaka, da je to postalo nepodnošljivo.

Takođe smo imali priliku vidjeti "argumentaciju" Sanjinih pristalica, koja je toliko jadna da se nema šta ni komentarisati.

A jedino nam nisu "objasnili" zašto Sanje nema više u Avazu :?:
Mozda je u pitanju semantika, ali rekla bih da je nula glasova znaci nemati glasova. Ako glasa 5 ljudi, najmanji broj glasova koji mozes dobiti je 1. Jer ako nisi dobio taj jedan, nisi dobio nista.

Izbor za direktora Druge gimnazije nije nelegalan zbog toga sto nije u saglasnosti sa zakonom koji regulise izbor rektora. Nelegalan je radi svih mahinacija koje su ga pratile, a, kao sto sam vec rekla, dostupne su svim zainteresiranim stranama na osnovu Zakona o slobodi pristupa informacijama, i mogu se traziti od Vlade, Ministarstva, inspekcije, skole...
Sanja nije morala biti izabrana za direktora. Ponajmanje zbog toga sto je toliko Bosnjaka. Sanja je trebala biti izabrana za direktora jer je dostavila najbolji plan upravljanja skolom u naredne 4 godine, imala najbolju biografiju i ispunjavala sve predvidjene uvjete konkursa.
Vidjeli smo jadnu argumentaciju Sanjinih pristalica, ali nikakvu argumentaciju nismo vidjeli od onih koji se upinju da dokazu suprotno. Rekoh li dokazu? Pardon, da kazu.
Sanje vise nema u Avazu zato sto nije zeljela da je bude. Za detalje se moras obratiti njoj ili Fahri.
madner

#1269 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Anonimka wrote:

U skladu sa vasom argumentacijom dovoljno je samo reci: mislim da nije tako i to je dovoljno.
madner

#1270 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

debeljko20 wrote:ne vidim smisao ovog "otkrivanja", sve i da sama sanja piše na forumu, kakve veze ima?

Pa daj jedan tekst za koji ti smatras da siri istinu i otvara oci.
Anonimka

#1271 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

08.05.2010.
Drzavnici, novinari i cetnici

Posljednjih dana bili smo svjedoci jos jedne geste slijepe iskljucivosti koja dolazi iz Sarajeva. Bilo bi nekorektno ne naglasiti, ne od Sarajlija, nego od celnih ljudi Grada. Povodom najavljenog okupljanja u Sarajevu u znak sjecanja na ubijene pripadnike tadasnje JNA usred grada, gradonacelnik odluci zabraniti skup. A da bi medijima sto bolje prezentirao razloge svoje odluke, organizira pres-konferenciju. Novinari su dosli, saslusali saopcenje i kada su htjeli da postave pitanja saznali su da to nije dozvoljeno. Zamislite samo koji nedostatak odgovornosti i osjecaja za demokraciju treba imati da bi se onemogucilo postavljanje pitanja povodom odluke koja predstavlja elementarno krsenje osnovnih ljudskih prava. I nije to sve. Kada se jedna novinarka drznula da postavi pitanje poruceno joj je da ide u Banjaluku i tamo provocira. Kada se ocekivalo izvinjenje za ovaj izljev nacionalizma i sovinizma, receno je da nema izvinjenje za one koji "Dodika smatraju drzavnikom, a ne cetnikom". E ovo je zaista vrhunac ovog neobicnog dogadjaja. Novinarka je omalovazena, protjerana i pri tome obiljezena kao kolaboracionista sa cetnikom. No razmisljam nesto, kada bi ova mlada dama doista bila clanica pokreta koji proklamira ove ideje, mozda bi joj ipak bilo odgovoreno na pitanje i mozda bi i ona i vlasnik novina za koje pise i legitimni premijer RS-a punili novinske stupce i video priloge sa svojim izjavama i komentarima. Jer u novije vrijeme je to upravo slucaj sa predstavnicima krajnje desnih politickih partija u Sarajevu. Ovdje ipak vlada obrnuta logika. Cetnik je onaj koji brani dostojanstvo srpskog naroda, a svi oni koji otvoreno zazivaju cetnicku ideologiju su im opozicija. I to ne bilo kakva nego zdruzena. I to ne bilo kako, nego malo socijal-demokrata malo radikala, a sve u borbi protiv Dodikovog cetnistva. Dakle, novinarka nije dobila niti odgovor na pitanje niti izvinjenje iz Grada, a niti je stigao odgovor na pismo koje je gradonacelniku Sarajeva uputio u ime Nezavisnih Novina gospodin Zeljko Kopanja. Nije i po svoj prilici nece stici nikakav odgovor a pogotovo ne izvinjenje, jer je vrijedjanje i omalovazavanje, posebno onih druge nacionalne pripadnosti, postalo uobicajena praksa ove gradske uprave. I niko ne bi obratio posebnu paznju na to da je u pitanju osobni stav nekog intelektualca, ali kada se ima u vidu da je to stav prvog covjeka jednog grada a time i njegovih gradjana, pa cak i onih koje otvoreno vrijedja, onda bi u svakom drustvu to bio golem problem o kojem bi se energicno oglasavale brojne institucije za zastitu ljudskih prava i sloboda, posebno medijskih sloboda. No nema glasa intelektualaca, onih koji u Sarajevu zacas nekoga proglase fasistom, nacionalistom i sovinistom. Nema glasa iz onih udruga koje brinu o medijima i ugrozenosti novinara. Gdje li sada i zasto suti linija za pomoc novinarima i ona simpaticna udruga saopcenja pise o svemu i svacemu? Tisina. Samo sto ova tisina ide na teret gradjanskoj, slobodarskoj i multikulturnoj ideji Sarajeva. Sutjeti o ovome znaci glasno podrzavati najrigidnije podjele gradjana. Znaci glasno podrzavati nacionalnu netrpeljivost i svrstavati ljude u "njima pripadajuce etnonacionalne prostore i okvire". No tko je taj koji sebi daje pravo da to cini? Tko je taj ko u ime institucije destabilizira ionako krhku komunikaciju na ovom prostoru. Ili mozda ljudska prava po tko zna koji put ne vrijede jednako za sve kada o njima govore sarajevski socijaldemokrati?
No, uprkos gradonacelniku Sarajeva, a ne usprkos Dodiku, kako se moglo cuti u Sarajevu, skup je odrzan, policija pokazala intimnu profesionalnost, ali i gradjani suzdrzanost. Isti oni gradjani u ime kojih je skup trebao biti zabranjen. Pokazali oni dostojanstvo, uvazili druge u njihovoj boli, pa i odrzali lekciju iz politicke kulture, sto da ne. Ljudska prava, pogotovo pravo na dostojanstvo u boli zrtve, neupitni su u svakom demokratskom drustvu. Stoga novinarka koja je na najgrublji nacin izvrijedjana, skup koji je trebalo zabraniti i legitimni predstavnik jednog naroda nisu nista drugo nego ogledalo jedne zaboravljene demokracije.

@Katarina, nadam se da sam pojasnila o cemu govorim kada kazem da Sanja ne pise o tebi i o meni.
@madner, ovo je jedan od tekstova koji smatram "umjetnicki vrijednim". Rat sam provela u Sarajevu, nije mi bilo veselo. Daleko od toga da mi je Dodik u srcu. Prolazila sam ove godine pored crvenih stolica, malih i velikih, od kojih nekoliko, nazalost, mogu nazvati svojima. I nije mi bilo lako. Isto tako, bilo me stid onoga sto je uslijedilo kad se obiljezavala Dobrovoljacka. Bilo je i tamo i predstave i rezije, da se ne varamo, ali ono je bila sramota za nas grad.
Bujrum vam tekst na disekciju, sto se mene tice, svaka joj cast!
Anonimka

#1272 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

madner wrote:
Anonimka wrote:

U skladu sa vasom argumentacijom dovoljno je samo reci: mislim da nije tako i to je dovoljno.
Zasto onda kritizirati nas, ako vi necete uciniti korak naprijed?
madner

#1273 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Tog dana su jedinice strane armijem koje su dan prije pokusale izvesti napad na izvrsnu vlast RBiH, uzele za taoca predsjednika ove Republike. Dakle gdje se to odaje pocast otmicarima i pravi skup za iste?

Kakvo pravo postoji da se od stranih vojnika i agresora prave zrtve i iste tako predstavlja?
Anonimka

#1274 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

madner wrote:Tog dana su jedinice strane armijem koje su dan prije pokusale izvesti napad na izvrsnu vlast RBiH, uzele za taoca predsjednika ove Republike. Dakle gdje se to odaje pocast otmicarima i pravi skup za iste?

Kakvo pravo postoji da se od stranih vojnika i agresora prave zrtve i iste tako predstavlja?
Znam jako dobro sta se desilo tog dana. Ali, postoji pravo njihovih porodica da ih ozale. Sasvim je druga stvar sto se to politizira, kako bi se umanjila razlika. Steta zbog incidenta ove godine, stolice su toliko govorile same od sebe.
madner

#1275 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Kakvo pravo i na koje pravo se vi pozivate?

Navedite jos jedno mjesto gdje se prave skupovi za otmicare i/ili strane vojnike.
Post Reply