kokuz_sa wrote:minjonja wrote:pa da, nema nikakve tolerancije ni postovanja. ispadam im kao sluga koja im cuvam mjesto, a niko meni uslugu da ucini da meni ustane iako je meni teze sa teretom.
otkud znas da oni ne nose teret,da nisu bolesni da nisu imali srcani udar ili neku bolest od koje s ezamaraju..
ja imam 28god,uz rad imao jako tesku povredu noge i koljena..svako dugo stajanje i hodanje i mene ta rana boli(nekad u tolikom smislu da ne mozes navece spavati)
i opet kad vidim nekog starijeg ja ustanem ustupim mjesto..to je kultura i kucni odgoj..
sta da si u tramvaju ti sa svojom mamom,nanom tetkom ili nekim starijim od rodbine..
garant bi prvo podigla nekog mladjeg da ti neko od starije rodbine sjedne..
ili bi mozda ti sjela,jel za ime Boga pa ti imas 3 knjige i 3 praktikuma u torbi koja je tako vrijedna pa ne moze da se spusti na pod..
covjece boziji, rekoh ti da ustanem kad vidim da nekom treba ustati.
sta ti znas na pogled da ocitas tudje nalaze i kako mu je? ja znam djevojku koja "normalno" izgleda i nikad ne bi reko da ima geler u kuku dok ne pocne da hoda i sad ona treba da ustane nekom jer mu je prahnulo u najvecoj guzvi ici negdje, bilo gdje. nije ovo svicarska da se granapi i doktori u 3 zatvaraju. ja sam direkt sa grozne operacije zuba usla u tramvaj i ljudi vide da mi same suze od bola idu jer jos nije pocela talbeta da djeluje, al niko okom da trepne. bolesna sam x puta usla u tramvaj i nikad mi se nije desilo da je meni iko usto. neki dan u tramvaju svi prozori naravno zatvoreni i meni crno pred ocima. sreca bile dvije prijateljice uz mene i govore sta mi je, jesam li dobro. ja spustila glavu zuji mi u usima, samo cekam da izadjem i sjednem, jel me ko pogledo od onih sto su sjedili da ja sjednem i ne padnem unesvijest? usput receno, rijetko kad i sjednem zato sto mi se gade one stolice i radije hodam do kuce (kad nemam torbu tesku 10 kg uza se), al nemoj mi te price "ode narod u q jer mladi ne ustaju penzionerima" majke ti. ne znas citati misli niti znas kakav je ko taj dan.
imala sam plavo rame 7 dana kad me je jedna gurnula da prije mene udje u bus, a onda samo zvjerkala okolo hocel joj ko ustati, zaboga nema snage. ej vozim se 10 godina svaki dan grasom, svasta sam vidjela i dozivjela i ne mozes mi nista reci sto ja vec ne znam.
i da, radije cu imati na ledjima 3 torbe sa 30 praktikuma nego spustiti na sugavi pod pa onda u kucu unijeti.