GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kokuz_sa

#1251 Re: GRAS - karte

Post by kokuz_sa »

minjonja wrote:pa da, nema nikakve tolerancije ni postovanja. ispadam im kao sluga koja im cuvam mjesto, a niko meni uslugu da ucini da meni ustane iako je meni teze sa teretom.
otkud znas da oni ne nose teret,da nisu bolesni da nisu imali srcani udar ili neku bolest od koje s ezamaraju..

ja imam 28god,uz rad imao jako tesku povredu noge i koljena..svako dugo stajanje i hodanje i mene ta rana boli(nekad u tolikom smislu da ne mozes navece spavati)
i opet kad vidim nekog starijeg ja ustanem ustupim mjesto..to je kultura i kucni odgoj..
sta da si u tramvaju ti sa svojom mamom,nanom tetkom ili nekim starijim od rodbine..
garant bi prvo podigla nekog mladjeg da ti neko od starije rodbine sjedne..
ili bi mozda ti sjela,jel za ime Boga pa ti imas 3 knjige i 3 praktikuma u torbi koja je tako vrijedna pa ne moze da se spusti na pod..
donBeton

#1252 Re: GRAS - karte

Post by donBeton »

Šta će biti sa ovim kartama?
minjonja

#1253 Re: GRAS - karte

Post by minjonja »

kokuz_sa wrote:
minjonja wrote:pa da, nema nikakve tolerancije ni postovanja. ispadam im kao sluga koja im cuvam mjesto, a niko meni uslugu da ucini da meni ustane iako je meni teze sa teretom.
otkud znas da oni ne nose teret,da nisu bolesni da nisu imali srcani udar ili neku bolest od koje s ezamaraju..

ja imam 28god,uz rad imao jako tesku povredu noge i koljena..svako dugo stajanje i hodanje i mene ta rana boli(nekad u tolikom smislu da ne mozes navece spavati)
i opet kad vidim nekog starijeg ja ustanem ustupim mjesto..to je kultura i kucni odgoj..
sta da si u tramvaju ti sa svojom mamom,nanom tetkom ili nekim starijim od rodbine..
garant bi prvo podigla nekog mladjeg da ti neko od starije rodbine sjedne..
ili bi mozda ti sjela,jel za ime Boga pa ti imas 3 knjige i 3 praktikuma u torbi koja je tako vrijedna pa ne moze da se spusti na pod..
covjece boziji, rekoh ti da ustanem kad vidim da nekom treba ustati.
sta ti znas na pogled da ocitas tudje nalaze i kako mu je? ja znam djevojku koja "normalno" izgleda i nikad ne bi reko da ima geler u kuku dok ne pocne da hoda i sad ona treba da ustane nekom jer mu je prahnulo u najvecoj guzvi ici negdje, bilo gdje. nije ovo svicarska da se granapi i doktori u 3 zatvaraju. ja sam direkt sa grozne operacije zuba usla u tramvaj i ljudi vide da mi same suze od bola idu jer jos nije pocela talbeta da djeluje, al niko okom da trepne. bolesna sam x puta usla u tramvaj i nikad mi se nije desilo da je meni iko usto. neki dan u tramvaju svi prozori naravno zatvoreni i meni crno pred ocima. sreca bile dvije prijateljice uz mene i govore sta mi je, jesam li dobro. ja spustila glavu zuji mi u usima, samo cekam da izadjem i sjednem, jel me ko pogledo od onih sto su sjedili da ja sjednem i ne padnem unesvijest? usput receno, rijetko kad i sjednem zato sto mi se gade one stolice i radije hodam do kuce (kad nemam torbu tesku 10 kg uza se), al nemoj mi te price "ode narod u q jer mladi ne ustaju penzionerima" majke ti. ne znas citati misli niti znas kakav je ko taj dan.
imala sam plavo rame 7 dana kad me je jedna gurnula da prije mene udje u bus, a onda samo zvjerkala okolo hocel joj ko ustati, zaboga nema snage. ej vozim se 10 godina svaki dan grasom, svasta sam vidjela i dozivjela i ne mozes mi nista reci sto ja vec ne znam.

i da, radije cu imati na ledjima 3 torbe sa 30 praktikuma nego spustiti na sugavi pod pa onda u kucu unijeti.
vnm

#1254 Re: GRAS - karte

Post by vnm »

kokuz_sa wrote:ili bi mozda ti sjela,jel za ime Boga pa ti imas 3 knjige i 3 praktikuma u torbi koja je tako vrijedna pa ne moze da se spusti na pod..
kad bi mogao lebditi ne bi ni noge na onaj pod spustio. da mi torba dodirne pod u tramvaju zapalio bi je.
Obuca9

#1255 Re: GRAS - karte

Post by Obuca9 »

Ma ja, važnija je čistoća torbe, nego zdravlja sugrađana.

A i ti penzioneri, šta se imaju koji k..c vozati po tramvajima. Nek sjede u kuci, zatvoreni medju cetiri zida i cekaju smrt, ko im uopste dozvoljava da se vozaju i to još imaju i jeftinije karte. Sramota.

Je.ala vas vaša "Ja, ja i samo ja" politika.
smoki_choko

#1256 Re: GRAS - karte

Post by smoki_choko »

ja ustanem kad god vidim da je neko blizu a starija je osoba. a nekad ima i tih drskih. inace volim da stojim u javnom prevozu a kad ima slobodno mjesto sto ne sjesti. juce mi stariji gospodin ponudi da sjedem, ja onako stojim, govori mi bolje je sjedi sad dok si mlad nego kad ostaris kad ti omladina ne bude htjela ustajati
Obuca9

#1257 Re: GRAS - karte

Post by Obuca9 »

smoki_choko wrote:ja ustanem kad god vidim da je neko blizu a starija je osoba. a nekad ima i tih drskih. inace volim da stojim u javnom prevozu a kad ima slobodno mjesto sto ne sjesti.
Ista stvar :thumbup:

Uvijek ću ustati starijoj osobi, pa makar imao sa sobom teret težak 50 kg. Jednostavno tako sam naučio i apsolutno me ne interesuje što među starijom populacijom ima 5% drskih i bezobraznih, to nije razlog da se radi te manjine ja ponašam bezobrazno prema većini ljudi te dobi.

Uostalom uvijek zamislim svoju nanu, kako ulazi u tramvaj, a neka djevojka/momak, neće da joj ustane, jer zaboga nosi torbu tešku 3 kile, koju niti može držati u rukama, niti može, ne do Bog, spustiti na pod.
vnm

#1258 Re: GRAS - karte

Post by vnm »

nek je spustanje torbe na sugavi pod u gradskom prevozu dobro za zdravlje. mislim da ima javnih hala gdje je cistiji.

nemam nista protiv toga da se vozaju i da zele sjesti, sa obzirom koliko se kod nas tramvaji i trolejbusi ljuljaju ja ne znam kako iko iznad 60 moze stajati a da ga ne povalja svakih par metara, ali ako neko fura "Ja ja i samo ja" onda su to bas ti penzioneri koje ti branis.

jednako ih zaboli hoce li dici nekog omladinca sa zdravstvenim problemima, nekog jadnika koji rinta 12 sati dnevno a prinudjen je da predje grad prevozom od centra do hrasnice, ili hoce li se neko onesvjestiti u tramvaju u kojem vladaju temperature ko u kotlovnici.

najlakse je sve svaliti na omladinu, ali po mojem iskustvu sa gradskim prevozom je nekultura i egoizam mladih i starih tu negdje, tako da nema potrebe braniti jedne ili druge.
kokuz_sa

#1259 Re: GRAS - karte

Post by kokuz_sa »

ja ljudi brate mili..
ma najbolje da penzionera i nema nikako..cim neko stekne uslove da moze u penziju odmah uzet pusku i ubit ga..jer za ime dragog Boga oni se vozaju tramvajima i trolama i zauzimaju mjesta i ne mogu umorni studenti da sjednu ili ljudi koji su radili taj cijeli dan..

sto ba ne nabavite auto pa se vozate,tako cete izbjeci penzionere i ima jos i gepek pa metnes/tutnes/spustis ili kako god vec zeli ko onu tesku torbu ili bilo sta sto ima uz sebe..

samo onda ce da bude penzioneri prelaze ilicu a to rade tako sporo da smetaju gore nego su smetali u tramvaju..
neo7

#1260 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

Stvarno moras biti papak kad ne ustajes starijoj osobi. Ali sve je to stvar odgoja i postovanja.
Uvijek ustanem starijoj osobi ukoliko primjetim da stoji kraj mene ili blizu mene, ali evo za primjer, neki dan sa putnickom torbom i ruksakom na ledjima sam usao i sjeo u tramvaj, i ruksak i torbu sam stavio na koljena da ne smetam drugima. Hajd ti meni reci sada, koliko bi ja zauzimao prostora ako stojim i guram se sa ostalima ?

Ako moze uci u tramvaj i hodati normalno onda moze i stajati par stanica, oni koji ne mogu plate taxi i vozaju se.
minjonja

#1261 Re: GRAS - karte

Post by minjonja »

kokuz_sa wrote:ja ljudi brate mili..
ma najbolje da penzionera i nema nikako..cim neko stekne uslove da moze u penziju odmah uzet pusku i ubit ga..jer za ime dragog Boga oni se vozaju tramvajima i trolama i zauzimaju mjesta i ne mogu umorni studenti da sjednu ili ljudi koji su radili taj cijeli dan..

sto ba ne nabavite auto pa se vozate,tako cete izbjeci penzionere i ima jos i gepek pa metnes/tutnes/spustis ili kako god vec zeli ko onu tesku torbu ili bilo sta sto ima uz sebe..

samo onda ce da bude penzioneri prelaze ilicu a to rade tako sporo da smetaju gore nego su smetali u tramvaju..
da, to je svako u svakom postu mislio na ovoj temi.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1262 Re: GRAS - karte

Post by Velkoski »

nije meni problem ustati tj. uvijek ustanem, al' moral' se SVAKI dan ici na pijacu, kod familije na kafu itd.. imaju po 70 godina, jedva hodaju, disu itd. i opet po citav dan po trolama, tramvajima itd.
travar

#1263 Re: GRAS - karte

Post by travar »

*cough* gras, karte, studenti, cijene....anyone?
smoki_choko

#1264 Re: GRAS - karte

Post by smoki_choko »

leet wrote:nije meni problem ustati tj. uvijek ustanem, al' moral' se SVAKI dan ici na pijacu, kod familije na kafu itd.. imaju po 70 godina, jedva hodaju, disu itd. i opet po citav dan po trolama, tramvajima itd.
mora neko da popuni prostor :lol:
fidoremilienko

#1265 Re: GRAS - karte

Post by fidoremilienko »

Penzioneri = rak rana društva! :D
ema_

#1266 Re: GRAS - karte

Post by ema_ »

travar wrote:*cough* gras, karte, studenti, cijene....anyone?

Rekli su da ove sadašnje vrijede do kraja mjeseca. Nakon toga idu polugodišnje po cijeni od 96 km. To su zadnje informacije koje imam-o :)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1267 Re: GRAS - karte

Post by bordo gandalf »

fidoremilienko wrote:Penzioneri = rak rana društva! :D
Smrt penzionerima sloboda studentima :-) :oops:
fidoremilienko

#1268 Re: GRAS - karte

Post by fidoremilienko »

rashtiman wrote:
fidoremilienko wrote:Penzioneri = rak rana društva! :D
Smrt penzionerima sloboda studentima :-) :oops:
Sloboda društvu :D :-)
Obuca9

#1269 Re: GRAS - karte

Post by Obuca9 »

neo7 wrote:
Stvarno moras biti papak kad ne ustajes starijoj osobi. Ali sve je to stvar odgoja i postovanja.
Uvijek ustanem starijoj osobi ukoliko primjetim da stoji kraj mene ili blizu mene, ali evo za primjer, neki dan sa putnickom torbom i ruksakom na ledjima sam usao i sjeo u tramvaj, i ruksak i torbu sam stavio na koljena da ne smetam drugima. Hajd ti meni reci sada, koliko bi ja zauzimao prostora ako stojim i guram se sa ostalima ?

Ako moze uci u tramvaj i hodati normalno onda moze i stajati par stanica, oni koji ne mogu plate taxi i vozaju se.
Pa što ti nisi sjeo u taksi, ubacio te torbe u gepek i vozao se?
lala*

#1270 Re: GRAS - karte

Post by lala* »

travar wrote:*cough* gras, karte, studenti, cijene....anyone?
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... iz-ks.html

"Kako nam je rekla, sutra će ponovo imati sastanak s ministrom pa će, najvjerovatnije, biti definirana konačna cijena studentskih karata."
neo7

#1271 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

Kada ima para to i uradim, nazalost ne mogu uvijek zaraditi za taxi (student) :)
Obuca9

#1272 Re: GRAS - karte

Post by Obuca9 »

neo7 wrote:
Kada ima para to i uradim, nazalost ne mogu uvijek zaraditi za taxi (student) :)
A smatraš da penzioneri sebi mogu priuštiti vožnju taksijem?
Bosanac21

#1273 Re: GRAS - karte

Post by Bosanac21 »

Kada GRASS bude iole normalna firma vozit cu se njima... Kada u svakom autobusu i tramvaju umjesto ljeti grijanja, a zimi hlađenja bude normalna temperatura vozit ću se njima. Kada u špici ne bude penzionera vozit ću se njima... Do tada postoji Centrotrans, Autoprevoz Mostar i ostali prevoznici...
neo7

#1274 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

Da, ako su toliko bolesni mogu, ili ih moze neko odvesti. Ako mogu na pijacu otici mogu i stojati... ALI OPET PONAVLJAM, ustanem ama bas uvijek, osim u situacijama kada ja ne mogu stojati, i sta, onda sam ja papak ? How yes no....
perfect_guy

#1275 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

Bosanac21 wrote:Kada GRASS bude iole normalna firma vozit cu se njima... Kada u svakom autobusu i tramvaju umjesto ljeti grijanja, a zimi hlađenja bude normalna temperatura vozit ću se njima. Kada u špici ne bude penzionera vozit ću se njima... Do tada postoji Centrotrans, Autoprevoz Mostar i ostali prevoznici...
prvi dio ti stoji, ali penzioneri u špici ali baš nikako, baš kao da grasovci svoje starce namjerno u špici dovode da zagorčavaju život :-) :-)
Post Reply