Ja sam u subotu krep'o radeći (poslije je bio i roštilj, a vidi danas), 62 sadnice paradajza i ovo ostalo smo posadili, čak sam jučer po onoj kiši otišao da posadim još par komada ... I vidi danas... Hajde za ovo povrće, manje - više ponovo se može posaditi, ali voće... gledam u subotu breskve, zametnuli se plodovi k'o ludi - ovo im je drugi rod. Prošle godine imao sam po par plodova na svakom stablu ( dva stabla). Jabuke su ove godine prvi rod trebale imati, kruška Junska ljepotica skitila se, mušmula, dunja... ma sve je bilo mašalah. Jutros gledam po gradu polomljene grane, tuga. Al' hajde, nosi ga đavo, meni je ovo hobby, sta je sa ljudima koji žive od ovog?! Zaboravio sam za lubenicu... lijehu sam pripremio specijalno za nju, usitnio zemlju da se raspada - iskopao rupe vece od tranšea na Žuči u ratu

Safran, ja nakon posla odoh da sumiram štetu - mogu samo misliti sta je snijeg napravio!!!
Mu'mine brate, šta je ovaj Protifer LMW? Koliko sam mogao na brzinu vidjeti na nekom slovenačkom forumu ovo je preventiva za kasni mraz - jesam li u pravu, a imali šta za poslije?