PlayStation 3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1251 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

stativa wrote:
UnscarD wrote:Upravo sam zavrsio Last of Us i jednostavno moram da kazem da mi je ovo do sada, najbolja igra svih vremena na bilo kojoj platformi ....ono je nevjerovatno ...gameplay, dijalozi, gluma, prica, emocije ...whaooo.
Noughty Dog omiljeni studio od sada.
Ko nije ovo igrao, obavezno bi trebao ...
dijelimo isto mišljenje :thumbup:

ps. odigraj i beyond two souls
Hvala na preporuci ...volim i Quantic Dream jos od Farenhaita na PC-u tj, od Heavy Raina na PS3 ...
Ako nisi igrao naravno Uncharted serijal ...to je isto NoughtDog i to ubija...
Comandini

#1252 Re: PlayStation 3

Post by Comandini »

Dobio sam stariji PS3 slim white, radi zasad ok, osim sto se cuje cudan zvuk iz DVD-a, kada ga pocne ucitavat.
- https://www.youtube.com/watch?v=HBR5bmlWltc nesto ovako.
Ima li ko iskustva s ovim, neko pise da je ovo normalno, a neko da ce drive uskoro crknuti.
erotica

#1253 Re: PlayStation 3

Post by erotica »

http://v2.pik.ba/profil/MagicMasterr/aktivni

Zna li neko kako funkcioniše ovaj način digitalne kupovine preko ovog lika na piku. Nešto mi čudno kako to ide preko njega ?
UnscarD

#1254 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

Ne valja ti link ...
Vertig0

#1255 Re: PlayStation 3

Post by Vertig0 »

Samo ga prekopiraj. I mene zanima kako ide to, jer kaze u detaljnom da se igra preko svog profila, a bas su jeftine igre. Samo lik je prije 20 dana zadnji put online bio.
UnscarD

#1256 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

Nije ni meni jasno ...jasno mi je kako funkcionise digitalna kupovina ali mi nisu jasne cijene.
Predpostavljam da salje kodove od igre u obliku vauchera koji ukucas na svoj PSN nalog i onda skines igru. Ja imam takvih igri nekoliko (Killzone , EA UFC itd ). Ono sto mi nije jasno je cijena jer su ove cijene 50% nize nego cijene preko USA PSN naloga.
Ako neko proba ovog momka, neka pojasni kako radi.

Mislim meni se svasta desavalo preko ovog pika. Naletim na oglas, prodaje decko Last of US za 25 KM . Super, kontaktiram ga kaze ima nije problem samo nije u orginal ambalazi. Kontam, nema veze, ne treba mi okvir. Kaze on samo dok ih snimi pa se cujemo. Kontam ja sta da snimi kada se PS3 igre na disku ne mogu presnimavati i snimati ... eto ga zove, kaze sve je ok , snimio je sve sto sam trazio (a to ukljucuje Last of us, GranTourizmo 6 i God of war 3 - sve 3 igre playstation 3 ekskluzive) i TESTIRAO je svi DVD-ovi rade. Tu ja njemu kazem, decko PS igre su na blueray mediju i nema ih na DVD-u (i kontam kako li je zamislio da snimi Last of us od 40GB na dvd) ...kaze on , kako mislis playstation ...ja sam ti snimio za PC ...tu mi je sve bilo jasno ...snimio mi decko za PC playstation ekskluzive ...rekoh e sorry, najbolje da mi jedan drugome ne trosimo vise vrijeme.
Sta ces, svako bi da se bavi svacim ...
erotica

#1257 Re: PlayStation 3

Post by erotica »

Sad gledam broj mobitela je reg na +381 to mu ga dodje srbija?
Moglo bi se ovo probat jer nije nesto ni skupo pa i ako zezne
Boateng

#1258 Re: PlayStation 3

Post by Boateng »

Piše na profilu da je iz Srbije.
Vertig0

#1259 Re: PlayStation 3

Post by Vertig0 »

Ovo je digitalna verzija igre, skida se sa sonijevog servera i instalira na harddisk vaše konzole.

Evo ukratko postupka.

Pravi se novi user na konzoli.

Sa tim userom se logujete sa podacima koje od mene dobijete.

Igra se skida i instalira na HDD konzole.

Kada se ceo postupak obavi, igrate igru sa vašeg matičnog usera, kao da imate disk u konzoli.

VAŽNO: U novog usera više ne ulazite, ne smete da ga brišete, i igru sa HDDa ne smete da brišete, i igra radi.

Dok su ti uslovi ispunjeni, imate igru. Online, update, sve posle obavljate sa vašeg usera.

To je ukratko postupak za ovaj sistem.

Za online na PS4 morate imati PSPlus pretplatu na svom useru.

Što se tiče plaćanja:

Plaćanje je PayPal-om ili Skrill-om , pošto nisam iz BIH.

Eventualno Western Union, ali oni deru sa provizijama.

Ako imate još neko pitanje, slobodno.

Eto to mi je odgovorio. Ne znam, ako neko naruci nek prenese utiske.
Meni je ovdje cudno zato sto se kao pravi novi user da bi se skinula igra, a onda je igras na svom profilu. Kako onda na mom profilu moze biti?
adoking

#1260 Re: PlayStation 3

Post by adoking »

Isto kao da imaš dva ili više usera ali samo jednog registrovanog na PS Store i sa kojeg skidaš igre, a sa svakim možeš igrati dok god taj user i igra postoje na tvom sistemu...frajer je skontao dobru foru da uzima pare.

Vjerovatno promijeni šifru i da ti svoj acc i onda kad ti skineš igru i instaliraš je on promijeni opet šifru i tako može koliko hoćeš puta skinuti istu igru koju on ustvari samo jednom plati...svaka čast za ideju
erotica

#1261 Re: PlayStation 3

Post by erotica »

Evo ja cu uzeti cod ghosts pa vam javim kako prodje
Vertig0

#1262 Re: PlayStation 3

Post by Vertig0 »

:thumbup:
Obavezno javi, zainteresovan sam za par igrica :D
Btw nasao sam lika na piku koji je kupio od njega neku igru. Kontaktiro sam ga i on kaze da je sve ok proslo.
erotica

#1263 Re: PlayStation 3

Post by erotica »

Ma odustao sam od kupovine jer nesto kontam da mi se nesto poremeti il da promjenim konzolu necu ponovo moci da instaliram igru jer nije sa mog accounta
UnscarD

#1264 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

lik je dobru foru skontao ...posto prodaje igre za trecinu ili cetvrtinu cijene, potrebne su 3 prodaje da bi bio na 0 na toj igri. Erotica je dobro shvatio ...jedino ogranicenje je to da kada promjenis konzolu, posto nije tvoj account, neas vise igru.
Ovo takodjer otvara mogucenost za razmjenu igri. Dam ti moj account, ti skines sto ti treba a ja imam i obratno i onda opet zamjenimo sifre.
Vertig0

#1265 Re: PlayStation 3

Post by Vertig0 »

Nekako ne mogu da vjerujem da sony nije skontao tu foru, da je to tako jednostavno. Onda ispada da s nekim mozes kupiti po pola igru pa je dijeliti na taj nacin...
EdoSP

#1266 Re: PlayStation 3

Post by EdoSP »

3 prodaje zaboravi. Jer svaka igrica koja se kupi preko PS Storea, moze se skinuti samo 2 puta. Poslije toga se vjerovatno, treba opet kupiti. :D
chuups

#1267 Re: PlayStation 3

Post by chuups »

Cao, imam jedno pitanje ako mi neko moze odgovorit. Imam ps3 koji je chipovn rogero 4.55 multiman i ti folovi... Posto mi je to sve drug odradio i s njim nemam vise kontakta, a vilio bi ubaciti neke nove igre, zanimae da li mi neko moze malo objasnoti ili poslat link nekog tut-a kako se ubacuju igre na exter hdd da mogu igrat. Unaprijed hvala
UnscarD

#1268 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

chuups wrote:Cao, imam jedno pitanje ako mi neko moze odgovorit. Imam ps3 koji je chipovn rogero 4.55 multiman i ti folovi... Posto mi je to sve drug odradio i s njim nemam vise kontakta, a vilio bi ubaciti neke nove igre, zanimae da li mi neko moze malo objasnoti ili poslat link nekog tut-a kako se ubacuju igre na exter hdd da mogu igrat. Unaprijed hvala
Sve sto te ikada moze zanimati imas ovde .

http://www.ps3hax.net/

Na cemu si konkretno zapeo?
chuups

#1269 Re: PlayStation 3

Post by chuups »

Nisam ni na cemu zapeo jer nisam jos ni pokusao.
Trenutno imam par igrica koje bi zelio da dodam a'l stvarno nemam blage veze kako se to radi.
On je to meni stalno radio al' sad nije tu pa ne znam kako.
Imam taj multiman i PSNStealth da mogu multiplayer, al sad bi volio samo da dodam neke tipa Crysis 3, God of War, Bioshock ....
UnscarD

#1270 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

znas li odakle treba da skines te igre ? Znas li sta je μTorrent, pirate bay itd? Moras da mi objasnis sta znas a sta ne znas da bih znao odakle da pocnem da ti pomazem.
Curve

#1271 Re: PlayStation 3

Post by Curve »

e 'vako pitanja od laika teskog.. igrao plejku samo po onim play klubovima i to davno vec..
kontam kupit sebi plejku da se ima kad su kise malo kuci sutat..
sad dal kupit ps3 ili ps4 (mislim koliko je ps4 bolji da se dadne i puno veca lova ?)
kako ide to chipovanje, koliko love (ako se tako zove) da mogu igrat i ove dvd-ove sa pijace...
UnscarD

#1272 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

Curve wrote:e 'vako pitanja od laika teskog.. igrao plejku samo po onim play klubovima i to davno vec..
kontam kupit sebi plejku da se ima kad su kise malo kuci sutat..
sad dal kupit ps3 ili ps4 (mislim koliko je ps4 bolji da se dadne i puno veca lova ?)
kako ide to chipovanje, koliko love (ako se tako zove) da mogu igrat i ove dvd-ove sa pijace...
Po meni , raqno je jos uvijek za PS4 ...imam i PS4 ali vise koristim Ps3 pogotvo jer je izaslo extra jakih naslova (Last of Us, Uncharted 3, Grand Tourizmo 6 i naravno GTA V) ...ove sve igre treba preci .

Chipovati mozes samo PS3 i to samo ako mozes da nadjes verziju firmware-a do revizije 3.56 (ovo provjeri detlajno) a to jedino neki polovan da kupis ili da odmah kupis chipovan.
PS3 igre ne kupujes na pijaci jer one ne dolaze na DVD-u nego na BR mediju a to em se ne prodaje na pijaci em ti takva igra ne bi radila ako nije orginal. Igre skidas sa interneta pa ih onda snimas na disk. Iz tog razloga gledaj da kupis model sa sto vecim diskom ili planiraj da dodatno kupis interni 500GB 2.5" ili veci.

Naravno uvijek imas opciju da kupis nov koji se ne moze chipovati i onda ti sve radi iz prve ali onda i kosta vise (mada se igre mogu pronaci sada vec dosta jeftino).

Na chipovanom zaboravi multiplayer pa ako ti je to bitno da znas.

Ja sam dugo imao chipovan i to je super za single player uz malo zezanja sa PS-om. Sada imam ne-chipovan i ono sto me zanimalo sam odigrao u orginalu i ima i to prednosti...

Ti momci kojima sam prodao svoj chipovan su me narednih 6 mjeeci zvali svaki put kada treba staviti novu igru ... vjerovatno bi me i dalje zvali ali sam im rekao da nema smisla da ne mogu da nauce za 6 mjeseci i da cu im poceti naplacivati svaku sljedecu instalaciju.
jelashan

#1273 PlayStation 3

Post by jelashan »

Zavisi sta ti zelis vise? Next gen sa boljom grafikom al sa manjim brojem igara i cijene su masne ili zelis konzolu na kojoj imas hiljade vec igara koju mozes ceackovat pa igrat sve zivo na njoj,a i cijene igara su opet tu negdje, slicne kao i kod ps4 mislim. Zelis li multiplayer igrat? Onda nemoj crackovat ps3 ako ga uzmes. Al na ceackovanom ps3 mozes zato skidat s neta igre.Ima vise tako tih nekih stvari o kojima moras razmislit stje tebi licno vaznije. Ja licno sam uzeo ps3 kad je ps4 izaso i crackovo je, da nisam htio crackovat ne bi je ni uzimo! Meni licni nije vazno preko neta igrat, jedino vako s drustvom al na splitscreen fazon il fifa i combat neki. sad ganjam ps3,2,1 igre, nes,snes igre (malo nistalgije) ja sam prezadovoljan. Mada planiram cvrku uzet al mozda nekad poslije nove god
Curve

#1274 Re: PlayStation 3

Post by Curve »

UnscarD wrote:Naravno uvijek imas opciju da kupis nov koji se ne moze chipovati i onda ti sve radi iz prve ali onda i kosta vise (mada se igre mogu pronaci sada vec dosta jeftino).

Na chipovanom zaboravi multiplayer pa ako ti je to bitno da znas.
hvala, ma ja to je kako sam i sam konto uzet ps3, al reko da upitam za 4ku jel toiko bolja da se vise love daje
uglavnom koliko sam te upratio ako uzmem nov onda se on ne moze chipovat, i idu ti orginalni diskovi ? ili moze na taj hdd njegov se snimat
sorry na laickim pitanjima

ps. multiplayer (ako je to online igranje) mi nije toliko bitan (mozda nekad kasnije) zasad bi vecinom sigle sutanje bilo
jelashan wrote:Meni licni nije vazno preko neta igrat, jedino vako s drustvom al na splitscreen fazon il fifa i combat neki. sad ganjam ps3,2,1 igre, nes,snes igre (malo nistalgije) ja sam prezadovoljan. Mada planiram cvrku uzet al mozda nekad poslije nove god
pa tako nekako je i moj stav, to online igranje me ne privlaci bar ne zasad, kako nisam imao plejku volio bi prvo malo da ja prelazim sam igre, da cejfim, pa mozda nekad tek kasnije taj multiplayer
sad ako mi nije multiplayer bitan toliko mogu onda chipovat, da mogu skidat igre i ako uzmem nov ps3 ?
Last edited by Curve on 29/07/2014 14:00, edited 1 time in total.
Curve

#1275 Re: PlayStation 3

Post by Curve »

.
Post Reply