Snajperisti u Sarajevu..
-
dezurni_ucenik
#1251 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Procitao sam od pocetka do kraja ovu temu i recu : ovdje se neko CUDO desilo.Prije svega,cetnici na brdima,cetnici petokolonasi u gradu,onda unutrasnji razdori kao sitni kriminal,Seve,Caco,pokusaj obracuna sa mudzahedinima u sklopu treceg korpusa...Covjek se zapita :pa jbte kako je na kraju ispalo sve normalno koliko toliko.
E sad me zanima :
-Spominje se baba sa Drvenije i djevojka sa Mejtasa i u to vjerujem.Primali su pare za svakog ubijenog.Kako su te pare dolazile do njih?Ili su isle logikom "pasce Sarajevo uskoro i tako ce doci do naplate"?
-Neko je spomenuo i Zenicu.Koliko sam shvatio,snajperista sa Kineskog Zida par minuta prije par granate ispred Bege ubio par civila.Jel taj snajperista,ako je to istina,bio Srbin ili Hrvat ?Ako je Srbin jel to slucajnost bila,prvo snajper pa onda granata,jel moguce da je bio u saradnji sa HVO?Sta je bilo sa tim likom,jel uhvacen?
-Jel Batko citav rat proveo na Grbavici ili je otisao u toku?
Nevjerovatna je i cinjenica da je snajperista mogao biti prvi komsija,sa kojim si stajao u redu za vodu.Mislio si da nije kao onaj sa brda.A on petokolonas.Pa nacini kako su se krila oruzja po Sarajevu.Sto neko rece,neka na Ciglanama danas stanari zgrada malo otkopaju zemlju na balkonima,mozda se pronadje snajper od bivsih vlasnika.
Ne znam na kojoj temi ovdje sam procitao komentar jednog forumasa da svaki dan vidja Dragana Bozanica.Voditelja dnevnika na srni.Sjecam se da je uvijek nazivao armiju BiH "Allahovi sledbenici".Pa cak i ona sto je javljala kako lavove hrane srpskom djecom da se vratila.I onda se 2013.godine ,zapitam,koliko njih ima i danas prikrivenih po Sarajevu.Koliko hoda potencijalnih Veselina Vlahovica,mozda i Karadzica,Seselja itditd.
E sad me zanima :
-Spominje se baba sa Drvenije i djevojka sa Mejtasa i u to vjerujem.Primali su pare za svakog ubijenog.Kako su te pare dolazile do njih?Ili su isle logikom "pasce Sarajevo uskoro i tako ce doci do naplate"?
-Neko je spomenuo i Zenicu.Koliko sam shvatio,snajperista sa Kineskog Zida par minuta prije par granate ispred Bege ubio par civila.Jel taj snajperista,ako je to istina,bio Srbin ili Hrvat ?Ako je Srbin jel to slucajnost bila,prvo snajper pa onda granata,jel moguce da je bio u saradnji sa HVO?Sta je bilo sa tim likom,jel uhvacen?
-Jel Batko citav rat proveo na Grbavici ili je otisao u toku?
Nevjerovatna je i cinjenica da je snajperista mogao biti prvi komsija,sa kojim si stajao u redu za vodu.Mislio si da nije kao onaj sa brda.A on petokolonas.Pa nacini kako su se krila oruzja po Sarajevu.Sto neko rece,neka na Ciglanama danas stanari zgrada malo otkopaju zemlju na balkonima,mozda se pronadje snajper od bivsih vlasnika.
Ne znam na kojoj temi ovdje sam procitao komentar jednog forumasa da svaki dan vidja Dragana Bozanica.Voditelja dnevnika na srni.Sjecam se da je uvijek nazivao armiju BiH "Allahovi sledbenici".Pa cak i ona sto je javljala kako lavove hrane srpskom djecom da se vratila.I onda se 2013.godine ,zapitam,koliko njih ima i danas prikrivenih po Sarajevu.Koliko hoda potencijalnih Veselina Vlahovica,mozda i Karadzica,Seselja itditd.
- Dozer
#1252 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Koliko ti ih treba? 
- Admiral Fox
#1253 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Off topic je ali nisam znao gdje postaviti. Gledam dokumentarac Death of Yugoslavia i ide ona poznata scenasa Divjakom na transporteru u Dobrovoljackoj kad se dere Ne pucaj! I sad ima i dio koji se ne prikazuje na ovim nasim televizijama. Divjak i Izetbegovic pricaju preko toki-vokija s nekim, i Divjak govori da se propusti kolona, kao predsjednik je sa mnom, a ovaj s druge strane nesto u fazonu, jebem i tebe i presjednika, niko nece pobjeci u Lukavicu? Zna li iko ko je to bio?
-
dezurni_ucenik
#1254 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Admiral Fox wrote:Off topic je ali nisam znao gdje postaviti. Gledam dokumentarac Death of Yugoslavia i ide ona poznata scenasa Divjakom na transporteru u Dobrovoljackoj kad se dere Ne pucaj! I sad ima i dio koji se ne prikazuje na ovim nasim televizijama. Divjak i Izetbegovic pricaju preko toki-vokija s nekim, i Divjak govori da se propusti kolona, kao predsjednik je sa mnom, a ovaj s druge strane nesto u fazonu, jebem i tebe i presjednika, niko nece pobjeci u Lukavicu? Zna li iko ko je to bio?
Valjda Kukanjac.
- Admiral Fox
#1255 Re: Snajperisti u Sarajevu..
ne razumijem zasto se javljas ako ces samo bubnut. Kukanjac je s njima u transporteru! Ovo je neko sa nase strane.CVIKERASH wrote:Admiral Fox wrote:Off topic je ali nisam znao gdje postaviti. Gledam dokumentarac Death of Yugoslavia i ide ona poznata scenasa Divjakom na transporteru u Dobrovoljackoj kad se dere Ne pucaj! I sad ima i dio koji se ne prikazuje na ovim nasim televizijama. Divjak i Izetbegovic pricaju preko toki-vokija s nekim, i Divjak govori da se propusti kolona, kao predsjednik je sa mnom, a ovaj s druge strane nesto u fazonu, jebem i tebe i presjednika, niko nece pobjeci u Lukavicu? Zna li iko ko je to bio?
Valjda Kukanjac.
-
dezurni_ucenik
#1256 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Admiral Fox wrote:ne razumijem zasto se javljas ako ces samo bubnut. Kukanjac je s njima u transporteru! Ovo je neko sa nase strane.CVIKERASH wrote:Admiral Fox wrote:Off topic je ali nisam znao gdje postaviti. Gledam dokumentarac Death of Yugoslavia i ide ona poznata scenasa Divjakom na transporteru u Dobrovoljackoj kad se dere Ne pucaj! I sad ima i dio koji se ne prikazuje na ovim nasim televizijama. Divjak i Izetbegovic pricaju preko toki-vokija s nekim, i Divjak govori da se propusti kolona, kao predsjednik je sa mnom, a ovaj s druge strane nesto u fazonu, jebem i tebe i presjednika, niko nece pobjeci u Lukavicu? Zna li iko ko je to bio?
Valjda Kukanjac.
Nisam dobro upratio.Brzinski odgovorih
- Co0l
#1257 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Da nije Zagi?Admiral Fox wrote:Off topic je ali nisam znao gdje postaviti. Gledam dokumentarac Death of Yugoslavia i ide ona poznata scenasa Divjakom na transporteru u Dobrovoljackoj kad se dere Ne pucaj! I sad ima i dio koji se ne prikazuje na ovim nasim televizijama. Divjak i Izetbegovic pricaju preko toki-vokija s nekim, i Divjak govori da se propusti kolona, kao predsjednik je sa mnom, a ovaj s druge strane nesto u fazonu, jebem i tebe i presjednika, niko nece pobjeci u Lukavicu? Zna li iko ko je to bio?
- It_is_a_Leclerc
#1258 Re: Snajperisti u Sarajevu..
U knjizi "Smrt Jugoslavije" se spominje da je to "vjerovatno Sefer Halilović".Admiral Fox wrote:Off topic je ali nisam znao gdje postaviti. Gledam dokumentarac Death of Yugoslavia i ide ona poznata scenasa Divjakom na transporteru u Dobrovoljackoj kad se dere Ne pucaj! I sad ima i dio koji se ne prikazuje na ovim nasim televizijama. Divjak i Izetbegovic pricaju preko toki-vokija s nekim, i Divjak govori da se propusti kolona, kao predsjednik je sa mnom, a ovaj s druge strane nesto u fazonu, jebem i tebe i presjednika, niko nece pobjeci u Lukavicu? Zna li iko ko je to bio?
U bečkom dnevniku generala Divjaka on spominje da mu je isti taj glas u toki-voki rekao - "Kako si izdao svoje, tako ćeš izdati i nas".
E sad, Jovo ne implicira da se tu radi o Seferu. Niti pisanje u knjizi "Smrt Jugoslavije" predstavlja vjerodostojan dokaz, ali samo iznosim šta sam pročitao.
- Co0l
#1259 Re: Snajperisti u Sarajevu..
E hebes ga,ja sam negdje citao da je Zaim Backovic tad nesto psovo i prijetio preko veze al da me ubijes ne znam gdje sam to citao.
A da Zagi voli opsovat i neki dan je demonstriro u Skupstini KS
A da Zagi voli opsovat i neki dan je demonstriro u Skupstini KS
-
TheMule
#1260 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Zagi. Cuje se da ga zovu imenom samo par sekundi prije ove scene.Co0l wrote:Da nije Zagi?Admiral Fox wrote:Off topic je ali nisam znao gdje postaviti. Gledam dokumentarac Death of Yugoslavia i ide ona poznata scenasa Divjakom na transporteru u Dobrovoljackoj kad se dere Ne pucaj! I sad ima i dio koji se ne prikazuje na ovim nasim televizijama. Divjak i Izetbegovic pricaju preko toki-vokija s nekim, i Divjak govori da se propusti kolona, kao predsjednik je sa mnom, a ovaj s druge strane nesto u fazonu, jebem i tebe i presjednika, niko nece pobjeci u Lukavicu? Zna li iko ko je to bio?
-
PeppermintSA
#1261 Re: Snajperisti u Sarajevu..
koliko se sjećam, u dokumentarcu se glas s voki-tokija predstavi kao Švrakić
-
daki772
#1262 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ljudi,teska vam je proslost i preteska...procitao sam koliko sam mogo,ali za ovo treba imat zeludac.strasno i prestrasno.Rodjen sam u Kotor,ali mi je mladost pocela u Sarajevo,volio sam ga mogu reci kao svoj grad...provodio sam dane u drustvu rodjaka koji je pjevao u grupi elvis dz kurtovic,pjevusio i upoznao sam ljude iz crvene jabuke...to je bio grad u koji sam sam busom iz kotora dolazio sa svojih 16 godina.Nemam rijeci za ove strahote...price,videa...ove stravicne ,,snajperiste,,koji prave ,,ceke,,...neznam,meni ovo nije normalno,bolesno...morao sam dati neki komentar,a samo vi znate kako vam je bilo i koja je to bol.Neko napisa...bilo bi ,,dobro,,napravit reportazu sa nekim od ovih snajperista,cut njegovu pricu,misljenje...sto on danas misli,kako on sebe zamislja...misli li oce li ga stici Bozja pravda.Prestrasno.
- johntra
#1263 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Evo čitah ovo ko budala čitav dan, od prve stranice...ali neka, nek ima zapisano...samo mi je jedno upalo u oko, ona priča oko trebe što je pucala sa crvenih zgrada na Mejtašu....@dozer tvrdi da je to bilo tako, a na nekoj stranici se javio stanar tog naselja, koji kaže da nikakve srpkinje/snajperkinje u to vrijeme nije moglo biti...pa me interesuje samo, ko govori istinu, pošto ni @dozer nije odgovorio na taj post?
hvala...
hvala...
-
skuterista
#1264 Re: Snajperisti u Sarajevu..
dozera malo prenjelo ...
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#1265 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Nisu snajperisti koji su pucali iz zgrada bili samo srbi. Bilo je tu i drugih g...na. Uglavnom rodbina vojnih lica i partijskih glavešina(bivših).johntra wrote:Evo čitah ovo ko budala čitav dan, od prve stranice...ali neka, nek ima zapisano...samo mi je jedno upalo u oko, ona priča oko trebe što je pucala sa crvenih zgrada na Mejtašu....@dozer tvrdi da je to bilo tako, a na nekoj stranici se javio stanar tog naselja, koji kaže da nikakve srpkinje/snajperkinje u to vrijeme nije moglo biti...pa me interesuje samo, ko govori istinu, pošto ni @dozer nije odgovorio na taj post?
hvala...
- johntra
#1266 Re: Snajperisti u Sarajevu..
ma ok je to, ali mislim da je dozer u ovom slučaju napisao da se radi o mlađoj srpkinji...
-
Keiko
#1267 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Izvinjavam se za 'mali' off topic ali, zna li se da li je bilo petokolonasa na Srpskoj strani? U zadnjih mjesec dana se nacitah svega I svacega I ovdje I po blogovima (pospankov I ponorov) ali se nigdje ne spominju petokolonasi koji su radili za nas.
-
MrAmani96
#1268 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Napravljena je i svjetsko-poznata igrica o pucnjavu u Sarajevu; Sniper: Ghost Warrior 2... A ko fol amerikanci heroji u ovu igricu....
Mozda je malo off-topic jer se radi o igrici, ali eto, ako neko hoce da igra, pa da puca malo po zlocincima, bujrum.
Mozda je malo off-topic jer se radi o igrici, ali eto, ako neko hoce da igra, pa da puca malo po zlocincima, bujrum.
-
Del_Boy_Trotter
#1269 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ja kao neko ko čita od prve stranice šta se piše na ovoj temi (a nisam komentarisao) mislim da je tebe prenijelo. Ako nemate šta pametno reći bolje šutite.skuterista wrote:dozera malo prenjelo ...
Što se tiče Garaplije, mene je zgrozilo kada sam ga prije nekih 15 - 20 dana vidio na rtrs-u kao gosta u emisiji "Nekad bilo". Ne znam da li ste gledali tu emisiju, ali do sada je uglavnom veličala srpske ratne pobjede, pravili su emisije o događanjima u ratu naravno po njihovom scenariju i ugledam ovog levata koji se slomi da što više kaže o ševama. Kao oni su sve probleme u manjem entitetu riješili i još samo ševe ostaju
- johntra
#1270 Re: Snajperisti u Sarajevu..
čitao sam i ja sve od prve strane, pa nisam nigdje našao odgovor...ne provociram, samo me interesuje šta Dozer kaže i kakvi su njegovi dokazi protiv tog posta...mrsko mi sad tražiti post, ali javio se čovjek koji živi u tom naselju i koje upoznat sa tamošnjom situacijom...
-
KENJAC
#1271 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Dozer se izlupo mnogo gluposti tu ! JA sam stanar tog naselja i poznajem ga bolje od ikog ! Sve sam mu opiso do u detalje, tehnicki i teoretski... a on ni mukajeta! Najbolje mi je ono sto rece da je cura poslje isla dole i da je slikala zrtve! Kao pripadnik A RBiH od njenog osnivanja odgovorno tvrdim da je vise od 90% slucajeva "snajperisanja" ili "davanja signala" (do dan danas ne skontah sta to treba da znaci kad su imali grad pod rukom i vidljiv golim okom) su izmisljeni da bi se ljudima uzeli stanovi! Snajperisanja je bilo ali sa druge strane linije (kao i u ostalom i sa nase strane)!johntra wrote:ma ok je to, ali mislim da je dozer u ovom slučaju napisao da se radi o mlađoj srpkinji...
... i da , moze li mi gospodin objasnit (ovaj iznad mene) sta to znaci "nisu samo Srbi Snajperisali , nego i Komunjare"
- Nekako s proljeća
#1272 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Mišljenja sam da ti @KENJAC nemaš mentalni sklop da shvatiš sve moguće kombinacije snajperskog djelovanja. Bilo da je riječ o djelovanju po danu ili po noći ....
Ne zamjeri, nije to tebi mana, nije ta profesija za svakog'. Šta više, nije ni za 90% vojnika...
Primjer koji je @Dozer naveo...vrijeme će dati odgovor i detalje. Sve u svoj vakat dijasporo.
Ne zamjeri, nije to tebi mana, nije ta profesija za svakog'. Šta više, nije ni za 90% vojnika...
Primjer koji je @Dozer naveo...vrijeme će dati odgovor i detalje. Sve u svoj vakat dijasporo.
-
KENJAC
#1273 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Aj me nauci nesto o balistici molim te. Bit cu ti zahvalan do kraja zivota! .... Mentalni sklop... mentalni sklopu jedan !!
- BHCluster
#1274 Re: Snajperisti u Sarajevu..
De ba sta kolisate otvoreno recite da su svi civili u Sarajevu ili un-ovi vojnicu ubijeni od strane Armije Republike Bosne i Hercegovine ili neke specijalne postrojbe nemojte kolisati, budite direkni!
-
KENJAC
#1275 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ako hoces neku normalnu raspravu o svemu ovome ja sam na raspolaganju! I to sa detaljima samo gdje sam dobro upoznat! Ako hoces onu pricu " Ja ja mi smo sebe ubijali..." tu se obrati na drugu adresu! Naveo je primjer zenske (Srpkinje !!!) koja je iz crvenih zgrada na Dzidzikovcu pucala po Raskrsnici Kralja Tomislava i Mustafe Golubica i po platou ispred robne kuce... sad se ne sjecam jos je nakoh lokacija naveo , a ja kazem da se pomenute lokacije ne vide ni sa pomenutih zgrada ni sa vrha zgrade Mustafe Golubica 17 (sada Tina Ujevica 15) Znam sve ljude iz crvene zgrade i iz svih zgrada okolo i NIKAD NIKO nije priveden a kamo li osudjen zbog snajperskog djelovanja, niti ikakvih slicnih stvari!! Za svaku moju tvrdnju i sto sam nekad prije iznio mogu ti ponuditi mnogo dokaza. Cak ti mogu rec da je u nas stab doveden nekad krajem 92 covjek pod optuzbom da je puco iz svog stana na platou ispred samoposluge na Mejtasu i da je nakon par sati pusten uz izvinjenje jer nije bilo teorije da sa svog prozora vidi plato! I dan danas srecem covjeka sto ga je optuzio i dan danas bjezi od mene kad me vidi!BHCluster wrote:De ba sta kolisate otvoreno recite da su svi civili u Sarajevu ili un-ovi vojnicu ubijeni od strane Armije Republike Bosne i Hercegovine ili neke specijalne postrojbe nemojte kolisati, budite direkni!
Ljudi, pricajte o stvarima za koje znate, a ne na osnovu rekla - kazala jer u poplavi lazi i istina ce se igubit !