Meni je dugo trebalo da skontam, ali sam skontao da je kompletan rat i bio samo zato da damo "onima" koji su na taj nacin obavili "svoju" privatizaciju, onoga sto je nekad bilo "sviju nas"... Na svim stranama bez razlike... A sto je u tome stradalo par stotina hiljada glava, *ebe ih se, svakako nisu njihove glave... Oni su svoje obezbijedili u Parizu, Londonu, Milanu, Zagrebu, Beogradu, a bogami i Sarajevu, i Istanbulu...
Ispade Hare opet u pravu.
- drndalo
#1251 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Jest, sve si u pravu, mi smo tako mislili, i dok smo se mi borili za goli zivot, Hare i ostali "Haraci" "privatizirali" su sve ono sto su moj i tvoj otac, i djed gradili raznim samodoprinosima... Doduse, dobili smo certifikate, da i mi mozemo posteno ucestvovati u ravnomjernoj raspodjeli svih tih dobara... 
Meni je dugo trebalo da skontam, ali sam skontao da je kompletan rat i bio samo zato da damo "onima" koji su na taj nacin obavili "svoju" privatizaciju, onoga sto je nekad bilo "sviju nas"... Na svim stranama bez razlike... A sto je u tome stradalo par stotina hiljada glava, *ebe ih se, svakako nisu njihove glave... Oni su svoje obezbijedili u Parizu, Londonu, Milanu, Zagrebu, Beogradu, a bogami i Sarajevu, i Istanbulu...
-
JBL
#1252 Re: Ispade Hare opet u pravu.
A to bi za Bosnu bila tragedija. Znaci, Bosna bi trebala podilaziti Tadicu da eto onaj grozni Nikolic ne dodje na vlast? Da ne govorim o tome kako bi dialoge Beograd koristio za PR (sto vec radi btw).drndalo wrote:jer i Tadica opozicija drzi "na nisanu" i samo ceka sta ce da uradi kao "ustupak" "onima" pa da ga po mogucnosti maknu....
- 1gorstak
#1253 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Lose odradjena privatizacija nije samo nasa boljka, od te bolesti pate i Srbija i Hrvatska i Makedonija .... nema to veze sa jednim ili drugim politicarem .... kod nas je rat dodatno smanjio vrijednost tih firmi, ali i da nije bilo rata, pljacka drustvene svojine bi bila prisutna.drndalo wrote:Jest, sve si u pravu, mi smo tako mislili, i dok smo se mi borili za goli zivot, Hare i ostali "Haraci" "privatizirali" su sve ono sto su moj i tvoj otac, i djed gradili raznim samodoprinosima... Doduse, dobili smo certifikate, da i mi mozemo posteno ucestvovati u ravnomjernoj raspodjeli svih tih dobara...
Ja uopste ne branim Silajdzica, nego se suprotstavljam omalovazavanju odbrane drzave kao lafo nekog Silajdzicevog projekta kojim se on bogati. Drzavu moramo braniti, bio tu Silajdzic ili ne .... njegovo prisustvo uopste ne treba da igra ulogu u nasoj odlucnosti da se zalazemo za nesto sto smatramo vrijednim. Hoce li neko usput omastiti brk i obezbjediti lagodan zivot za bar par generacija svojih potomaka ? Sigurno da hoce, olos upravo ceka na znacajne tektonske poremecaje u drustvu da pocne krasti vece svote. Znaci li to da drzavu treba prepustiti cetnicima jer ce se kroz nasu borbu protiv cetnika obogatiti sljam profiterski ? To je taj izbor .... braniti drzavu i zivjeti u nadi da ce ta drzava ojacati do te mjere da je u stanju obracunati se sa tim profiterima (pa i oduzimanjem nelegalno stecene imovine) ili postaviti srpsku trobojnicu na zgradu Predsjednistva i zavrsena stvar. Izbor je prilicno jednostavan.
- nosara
#1254 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Deder edituj ovu sramotu, dok neko ne procita...1gorstak wrote:Lose odradjena privatizacija nije samo nasa boljka, od te bolesti pate i Srbija i Hrvatska i Makedonija .... nema to veze sa jednim ili drugim politicarem .... kod nas je rat dodatno smanjio vrijednost tih firmi, ali i da nije bilo rata, pljacka drustvene svojine bi bila prisutna.drndalo wrote:Jest, sve si u pravu, mi smo tako mislili, i dok smo se mi borili za goli zivot, Hare i ostali "Haraci" "privatizirali" su sve ono sto su moj i tvoj otac, i djed gradili raznim samodoprinosima... Doduse, dobili smo certifikate, da i mi mozemo posteno ucestvovati u ravnomjernoj raspodjeli svih tih dobara...
Ja uopste ne branim Silajdzica, nego se suprotstavljam omalovazavanju odbrane drzave kao lafo nekog Silajdzicevog projekta kojim se on bogati. Drzavu moramo braniti, bio tu Silajdzic ili ne .... njegovo prisustvo uopste ne treba da igra ulogu u nasoj odlucnosti da se zalazemo za nesto sto smatramo vrijednim. Hoce li neko usput omastiti brk i obezbjediti lagodan zivot za bar par generacija svojih potomaka ? Sigurno da hoce, olos upravo ceka na znacajne tektonske poremecaje u drustvu da pocne krasti vece svote. Znaci li to da drzavu treba prepustiti cetnicima jer ce se kroz nasu borbu protiv cetnika obogatiti sljam profiterski ? To je taj izbor .... braniti drzavu i zivjeti u nadi da ce ta drzava ojacati do te mjere da je u stanju obracunati se sa tim profiterima (pa i oduzimanjem nelegalno stecene imovine) ili postaviti srpsku trobojnicu na zgradu Predsjednistva i zavrsena stvar. Izbor je prilicno jednostavan.
Jedina opcija za ovu drzavu je simultanka sa huljama koji bi da ona nestane sa lica zemlje i u isto vrijeme sa onima kojima njeno postojanje sluzi da bi pljackali i "mastili brk"... I jedni i drugi su ista govna i sto se mene tice isto im mislim, bez obzira na njihovu retoriku za sludjene narodne mase...
- veljaca
#1255 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ovaj BORAC ( a ne kako ti kazes "borac" ) ti odgovara - drago mi je sto si BIVSI kolega ....drndalo wrote:A ovom "borcu" od prije par stranica koji se istom zestinom bori sada, kao protiv agresorskih vojnika poruka od bivseg kolege, ja se vise ne borio, posebno ne za Harisa, i ostale Harise
Ne brini - ima jos dovoljan broj patriota drzave Bosne i Hercegovine ....
- kiky
#1256 Re: Ispade Hare opet u pravu.
satri hin ...
dragi harize ....

dragi harize ....
-
hercegovac_pravi
#1257 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Zaista postaje besmisleno pisati na ovu temu.
Ali pošto vidim da se povećava broj "boraca" koji se bore ili su se borili za BiH a pošto i sam spadam u tu grupaciju barem teoretski, osjećam se dužnim da se ponovo oglasim.
Bez obzira koliko vi pokušali da odbranu BiH presonifikujete kroz lik i dijelo Harisa Silajdžića kao nešto što je "nemoralno", "lopovsko" i "ratno-profitersko", glasno i jasno vam poručujemo da NEĆETE USPIJETI. BiH je iznad svega pa i iznad mene i vas a isto tako i iznad Harisa Silajdžića. Da pojednostavim, ogroman je broj ljudi koji su prosuli svoju krv za ovu napaćenu zemlju i ponovo vam poručujemo, ako treba prolivat ćemo je opet ali će moje dijete i naša dijeca živjeti u miru.
Ali pošto vidim da se povećava broj "boraca" koji se bore ili su se borili za BiH a pošto i sam spadam u tu grupaciju barem teoretski, osjećam se dužnim da se ponovo oglasim.
Bez obzira koliko vi pokušali da odbranu BiH presonifikujete kroz lik i dijelo Harisa Silajdžića kao nešto što je "nemoralno", "lopovsko" i "ratno-profitersko", glasno i jasno vam poručujemo da NEĆETE USPIJETI. BiH je iznad svega pa i iznad mene i vas a isto tako i iznad Harisa Silajdžića. Da pojednostavim, ogroman je broj ljudi koji su prosuli svoju krv za ovu napaćenu zemlju i ponovo vam poručujemo, ako treba prolivat ćemo je opet ali će moje dijete i naša dijeca živjeti u miru.
- 1gorstak
#1258 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Cak i da SDP dobije dovoljno glasova u FBiH da samostalno oformi vladu, velikosrpske blokade opet ostaju, opet ce se kociti sve sto ima veze sa drzavom. Vjerovatno bi se u FBiH manje kralo, ali drustvo ne moze brze naprijed sve dok velikosrpski faktor podriva drzavu.nosara wrote:Deder edituj ovu sramotu, dok neko ne procita...1gorstak wrote:Lose odradjena privatizacija nije samo nasa boljka, od te bolesti pate i Srbija i Hrvatska i Makedonija .... nema to veze sa jednim ili drugim politicarem .... kod nas je rat dodatno smanjio vrijednost tih firmi, ali i da nije bilo rata, pljacka drustvene svojine bi bila prisutna.drndalo wrote:Jest, sve si u pravu, mi smo tako mislili, i dok smo se mi borili za goli zivot, Hare i ostali "Haraci" "privatizirali" su sve ono sto su moj i tvoj otac, i djed gradili raznim samodoprinosima... Doduse, dobili smo certifikate, da i mi mozemo posteno ucestvovati u ravnomjernoj raspodjeli svih tih dobara...
Jedina opcija za ovu drzavu je simultanka sa huljama koji bi da ona nestane sa lica zemlje i u isto vrijeme sa onima kojima njeno postojanje sluzi da bi pljackali i "mastili brk"... I jedni i drugi su ista govna i sto se mene tice isto im mislim, bez obzira na njihovu retoriku za sludjene narodne mase...
-
behavac
#1259 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Opet prljavi Hari... 
-
stari grad Visegrad
#1260 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Slazem se.1gorstak wrote:Cak i da SDP dobije dovoljno glasova u FBiH da samostalno oformi vladu, velikosrpske blokade opet ostaju, opet ce se kociti sve sto ima veze sa drzavom. Vjerovatno bi se u FBiH manje kralo, ali drustvo ne moze brze naprijed sve dok velikosrpski faktor podriva drzavu.
Zato se treba rijesiti velikosrpskog faktora.
Jedan nacin rjesavanja jeste da se velikosrpski faktori ogoli do kosti, te da se o njemu pise svaki dan u svim novinama dok ne udje u mozdane vijegu.
Takode jos visi angazman da se ogoli i osudi velikosrpski faktor u svijetu.
Uporedo drugi nacin jeste blokada svega u vezi sa srbijom, kao sto sto druge zemlje uvode sankcije protiv nekih zemalja, tako BiH ili bar Federacija treba uvesti sankcije na uvoz robe, kulture, pjevaca, pisaca, SVEGA iz agresorske fas srbije.
Donosenje zakona na nivou makar Federacije, ili pravila na koji nacin i ko moze "razgovarati" sa Srbijom i o cemu.
Dakle nema privatnih posjeta kako se kome chefne i prudskih dogovora kako se kome chefne.
Tretirati Srbiju kao sto se tretira Juznoafricka Republika, dakle bez tretmana.
-
stari grad Visegrad
#1261 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Mnogi ovdje prosipaju velikosrpsku propagandu.behavac wrote:Opet prljavi Hari...
Ali to ne pali.
Morate priznati da je HAre daleko iznad mnogih politicara, npr. Tihic i Hris su udaljeni svjetlosnim godinama.
Haris je naocit, govori tecno engleski, bori se protiv velikosrpskog faktora, i njegova stranka se bori za gradjansku BiH. Sve drzave u EU su gradjanske.
Zar ne vidite TAJ ogroman iskorak koji Hare ima sakontaktima u inostranstvu? Zar ne vidite da je HAris zlatna koka koja moze donjeti mnoge investicije u zemlju i zaposljenja?
Last edited by stari grad Visegrad on 15/04/2010 23:18, edited 1 time in total.
- Grover
#1262 Re: Ispade Hare opet u pravu.

A, i ako dođu partizani, na Zapadu će nas primiti ovako - raširenih ruku..
-
stari grad Visegrad
#1263 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Srbija skuplja poene da udje u EU a Bosnu i Hercegovinu non.-stop razvaljuje. Projekat jos traje.
Vi koji vjerujete da je Srbija partner ste smijesni. Vec je kolonizovala pola Bosne i Hervcegovine.
Ako je to prtanterstvo onda nije cudo sto je stocarstvo uznapredovalo.
Vi koji vjerujete da je Srbija partner ste smijesni. Vec je kolonizovala pola Bosne i Hervcegovine.
Ako je to prtanterstvo onda nije cudo sto je stocarstvo uznapredovalo.
-
behavac
#1264 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Istina nije nizak al eto Dodik je visi...stari grad Visegrad wrote: iznad mnogih politicara
Lepi Haristari grad Visegrad wrote: Haris je naocit,
He can speak english...stari grad Visegrad wrote: govori tecno engleski
I kako ide borba...cini se da niko vise nece ni na prica sa njim...stari grad Visegrad wrote: bori se protiv velikosrpskog faktora
Ja samo vidim jednu orgomnu negativnost u njemu...nije to dobro za zdravlje...stari grad Visegrad wrote: Zar ne vidite TAJ ogroman iskorak
Znaci opis treba u anale...
-
ibizza
#1265 Re: Ispade Hare opet u pravu.
zato i treba glasati za Harisa(clan Predsjednistva)stari grad Visegrad wrote:Mnogi ovdje prosipaju velikosrpsku propagandu.behavac wrote:Opet prljavi Hari...
Ali to ne pali.
Morate priznati da je HAre daleko iznad mnogih politicara, npr. Tihic i Hris su udaljeni svjetlosnim godinama.
Haris je naocit, govori tecno engleski, bori se protiv velikosrpskog faktora, i njegova stranka se bori za gradjansku BiH. Sve drzave u EU su gradjanske.
Zar ne vidite TAJ ogroman iskorak koji Hare ima sakontaktima u inostranstvu? Zar ne vidite da je HAris zlatna koka koja moze donjeti mnoge investicije u zemlju i zaposljenja?
a od stranaka,treba za SDP...mislim da imaju najbolje planove za pokretanje Federacije BiH(sto se tice drzavnog nivoa,tu nije bitno koja je stranka,tu se ne treba ocekivati veliki pomak)
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#1266 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ono podvuceno i boldirano...behavac wrote:Istina nije nizak al eto Dodik je visi...stari grad Visegrad wrote: iznad mnogih politicara![]()
Lepi Haristari grad Visegrad wrote: Haris je naocit,, takodje veoma bitno za politicara...
![]()
He can speak english...stari grad Visegrad wrote: govori tecno engleski![]()
I kako ide borba...cini se da niko vise nece ni na prica sa njim...stari grad Visegrad wrote: bori se protiv velikosrpskog faktora
Ja samo vidim jednu orgomnu negativnost u njemu...nije to dobro za zdravlje...stari grad Visegrad wrote: Zar ne vidite TAJ ogroman iskorak
Znaci opis treba u anale...
Ako govoris samo u svoje ime....GLASAM opet za HARETA.
-
gazda
#1267 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Hare je kočnica napretku BiH, ali to malo ljudi vidi. Hasan Muratović je davno za Harisa rekao da je on jedan zanesenjak i bio je upravu. Malo ljudi konta u čemu je stvar. On krene od moralnih argumenata, to prenese na pravni teren, a rezultat traži na političkom planu. Narodu izgleda logično al u praksi ne ide.
Nekada se naprave i neki mali pomaci, ali se previše vremena potroši na taj pomak, pa na kraju postane besmileno sve.
Nekada se naprave i neki mali pomaci, ali se previše vremena potroši na taj pomak, pa na kraju postane besmileno sve.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#1268 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ma ja, Ti'ic bi napravio veliki pomak, bas kakav cetnici i prizeljkuju.gazda wrote:Hare je kočnica napretku BiH, ali to malo ljudi vidi. Hasan Muratović je davno za Harisa rekao da je on jedan zanesenjak i bio je upravu. Malo ljudi konta u čemu je stvar. On krene od moralnih argumenata, to prenese na pravni teren, a rezultat traži na političkom planu. Narodu izgleda logično al u praksi ne ide.
-
JBL
#1269 Re: Ispade Hare opet u pravu.
da nije Hareta sve bilo ok, Dodik bi bio liberal godine u EU...gazda wrote:Hare je kočnica napretku BiH, ali to malo ljudi vidi. Hasan Muratović je davno za Harisa rekao da je on jedan zanesenjak i bio je upravu. Malo ljudi konta u čemu je stvar. On krene od moralnih argumenata, to prenese na pravni teren, a rezultat traži na političkom planu. Narodu izgleda logično al u praksi ne ide.
-
behavac
#1270 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Zapravo sam mislio na njegovo...ono think pozitiv...Ima Bosne_Bice Bosne wrote: nije to dobro za zdravlje
Ono podvuceno i boldirano...
Ako govoris samo u svoje ime....GLASAM opet za HARETA.
Al ti da glasas za njega obavezno...inace bilo bi dosadno...
Ne bi bio...al ni to sto ima Hareta ne pomaze nista...JBL wrote: da nije Hareta sve bilo ok, Dodik bi bio liberal godine u EU...
- ultima_palabra
#1271 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Kakav crni zanesenjak, njegov fol je drži status quo, izgledaj ters i nervozno, govori o velikim temama, dok Hećo, Jata & co. ne završe pljačku...gazda wrote:Hare je kočnica napretku BiH, ali to malo ljudi vidi. Hasan Muratović je davno za Harisa rekao da je on jedan zanesenjak i bio je upravu. Malo ljudi konta u čemu je stvar. On krene od moralnih argumenata, to prenese na pravni teren, a rezultat traži na političkom planu. Narodu izgleda logično al u praksi ne ide.
Najjači su mi ovi kojima je Hare pozitivac, a Tihić crni vrag
- nosara
#1272 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Nema logike... Oni dolme jedan drugog... haris je stvorio danasnjeg dodika, a jedini koji mu jebe zivce je Lagumdzija i SDP...JBL wrote:da nije Hareta sve bilo ok, Dodik bi bio liberal godine u EU...gazda wrote:Hare je kočnica napretku BiH, ali to malo ljudi vidi. Hasan Muratović je davno za Harisa rekao da je on jedan zanesenjak i bio je upravu. Malo ljudi konta u čemu je stvar. On krene od moralnih argumenata, to prenese na pravni teren, a rezultat traži na političkom planu. Narodu izgleda logično al u praksi ne ide.
Da nema saveznike u federaciji dodo bi crko, a dok je lepog, nema zime...
-
JBL
#1273 Re: Ispade Hare opet u pravu.
100%nosara wrote:Nema logike... Oni dolme jedan drugog... haris je stvorio danasnjeg dodika, a jedini koji mu jebe zivce je Lagumdzija i SDP...JBL wrote:da nije Hareta sve bilo ok, Dodik bi bio liberal godine u EU...gazda wrote:Hare je kočnica napretku BiH, ali to malo ljudi vidi. Hasan Muratović je davno za Harisa rekao da je on jedan zanesenjak i bio je upravu. Malo ljudi konta u čemu je stvar. On krene od moralnih argumenata, to prenese na pravni teren, a rezultat traži na političkom planu. Narodu izgleda logično al u praksi ne ide.
Prije Harisa bilo sve super. Sve fasiste koji su bili na vlasti u "RS" je Haris doveo na vlast iako neko vrijeme ni bio tu.
A Lagumdzija je dobar dok suti, kad progovori ionako dobije ciglu u glavu tj. da zauzme ostriji stav bio na istom mjestu kao Haris.
-
katamaran101
#1274 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Navedite jednog političara kojeg imamo, da je stvarno dobar.
Navedite jednog, koji odgovarana nama, dobrim Bošnjama.
Mislim, da se takav nije rodio, niti će se roditi.
Mi, boljih političara nemamo. Ako i dođu, ubiju nam ih.
BiH je teško vladati, ne zbog vladanja, već zbog ljudi.
Teški smo mi ljudi, neposlušni, a "udaljeni" od demokratije.
Navedite jednog, koji odgovarana nama, dobrim Bošnjama.
Mislim, da se takav nije rodio, niti će se roditi.
Mi, boljih političara nemamo. Ako i dođu, ubiju nam ih.
BiH je teško vladati, ne zbog vladanja, već zbog ljudi.
Teški smo mi ljudi, neposlušni, a "udaljeni" od demokratije.
- nosara
#1275 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Tacno... Nezaboravna koalicija sda-hdz-sds je kamen temeljac ovog rahatluka... U pravu si...JBL wrote:100%nosara wrote:
Nema logike... Oni dolme jedan drugog... haris je stvorio danasnjeg dodika, a jedini koji mu jebe zivce je Lagumdzija i SDP...
Prije Harisa bilo sve super. Sve fasiste koji su bili na vlasti u "RS" je Haris doveo na vlast iako neko vrijeme ni bio tu.
A Lagumdzija je dobar dok suti, kad progovori ionako dobije ciglu u glavu tj. da zauzme ostriji stav bio na istom mjestu kao Haris.
Lepi je tu gdje jeste ne zbog "ostrog" stava, vec zbog nepismenih biraca... Tu nisi u pravu...