Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
zengi

#1251 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

mad mike wrote:pozdrav...interesuje me da li neko ima mops-a i kakva su mu iskustva ? i da li mi moze neko preporuciti uzgajivaca te pasmine ?
Druze @mad mike,
Nema potrebe za mopsom kad pored svakog kontejnera imas sta ti dusa zazeli i to besplatno, sa sevapom, zahvalno do groba, inteligentno i sto je naj vaznije zdravo i bez nekakvih genetskih problema tipa ispadaju mu oci kad ga malo jace pomazis. Prosetaj malo okolo i razgledaj, ako nemas iskustva i nisi siguran ima ovdje ljudi koji ce ti pomoci pri izboru i savjetom. Proturio sam stotine pasa kroz ruke i vjeruj mi uzmi nesto sa ulice. Ja sam uzeo tri, dva mjesanca i jedna šarplaninka a vjeruj mi mogao sam dobiti kakvog hocu psa sa pedigreom i to djabe.
frfi.

#1252 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by frfi. »

pakica_ wrote:ljuuudiii, posto sam cula da se po sedreniku, bistriku i slicnim brdima pojavila suga i to masovno, nesto me strah kad grane sunce i okopni snijeg da ce buknut i prosiriti se dalje, pa me zanima imate li kakvih ideja cime da popravimo imunitet svojih zvjerki da ih to zaobidje, da ne fasuju taj belaj.. ima li kakvih vitamina, cuda? ili im je dovoljno to sto su vakcinisani i dobro jedu 8-)
de pakice ne prepadaj me, ne po sedreniku :-D :-D
pakica_

#1253 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

frfi. wrote:
pakica_ wrote:ljuuudiii, posto sam cula da se po sedreniku, bistriku i slicnim brdima pojavila suga i to masovno, nesto me strah kad grane sunce i okopni snijeg da ce buknut i prosiriti se dalje, pa me zanima imate li kakvih ideja cime da popravimo imunitet svojih zvjerki da ih to zaobidje, da ne fasuju taj belaj.. ima li kakvih vitamina, cuda? ili im je dovoljno to sto su vakcinisani i dobro jedu 8-)
de pakice ne prepadaj me, ne po sedreniku :-D :-D
ja sam tako cula.. sad da ti ne lazem, ne znam koji je vet to prenio ovoj mojoj raji iz parka, al' helem, trebamo pazit svoje zivine :D zato i kontam ako im nije dovoljno samo sto ih hranimo i vakcinisemo, da im nekako drugacije napucamo imunitet :D
zengi

#1254 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

Picccolo wrote:
zengi wrote:
mad mike wrote:pozdrav...interesuje me da li neko ima mops-a i kakva su mu iskustva ? i da li mi moze neko preporuciti uzgajivaca te pasmine ?
Druze @mad mike,
Nema potrebe za mopsom kad pored svakog kontejnera imas sta ti dusa zazeli i to besplatno, sa sevapom, zahvalno do groba, inteligentno i sto je naj vaznije zdravo i bez nekakvih genetskih problema tipa ispadaju mu oci kad ga malo jace pomazis. Prosetaj malo okolo i razgledaj, ako nemas iskustva i nisi siguran ima ovdje ljudi koji ce ti pomoci pri izboru i savjetom. Proturio sam stotine pasa kroz ruke i vjeruj mi uzmi nesto sa ulice. Ja sam uzeo tri, dva mjesanca i jedna šarplaninka a vjeruj mi mogao sam dobiti kakvog hocu psa sa pedigreom i to djabe.
Ccc :) Pa druze, evo natjerao si me da se registrujem radi tebe i tvojih komentara.
Nadam se da znas ko je :)
Kako ide?? Kako volusina?
Volusina je odlicno, ne ide lose ali ne mogu skontati ko si.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1255 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Može li mi netko dati preporuku za šampon po mogućnosti sa regeneratorom ili da daje volumen? I gdje ga kupiti.
Rekli su mi na Grbavici da nemaju all sistem niti bilo ko u Sarajevu. Preporuka?
zengi

#1256 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

KatarinaKosaca wrote:Može li mi netko dati preporuku za šampon po mogućnosti sa regeneratorom ili da daje volumen? I gdje ga kupiti.
Rekli su mi na Grbavici da nemaju all sistem niti bilo ko u Sarajevu. Preporuka?
Zar i to ima..... šampon za volumen???!!! :shock: :shock: :shock: E svasta, ja za to nisam ni cuo. Svaki dan covjek nesto novo nauci. :D
pakica_

#1257 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

zengi wrote:
KatarinaKosaca wrote:Može li mi netko dati preporuku za šampon po mogućnosti sa regeneratorom ili da daje volumen? I gdje ga kupiti.
Zar i to ima..... šampon za volumen???!!! :shock: :shock: :shock: E svasta, ja za to nisam ni cuo. Svaki dan covjek nesto novo nauci. :D
:thumbup: :thumbup:
ne znam, Boga mi, komsince, jedino da ides od shopa do shopa i da pitas.. mozda oni na ciglanama imaju, tamo sam vidjela neke pomozi Boze skupe sampone, mozda je to to :roll:
sreca mom samo sirKe bude dovoljno :D lijepa kratka dlaka 8-)
KatarinaKosaca

#1258 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

zengi wrote:
Ma, imaju čuda.. ali kod nas hvala Bogu nema.. Sad sam gledala na internetu u Beogradskim pet shopovima.. saso mange...
Moljito

#1259 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Moljito »

KatarinaKosaca wrote:
zengi wrote:
Ma, imaju čuda.. ali kod nas hvala Bogu nema.. Sad sam gledala na internetu u Beogradskim pet shopovima.. saso mange...
Da si rekla prije dva dana , ja se vratio iz BG-a. Čudo jedno koliko pasa imaju . U svakom parku po jedan ogradjen prostor da pustiš psa i miran si :D
Cholina_Lokica

#1260 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

KatarinaKosaca wrote:
zengi wrote:
Ja imam odlican nekakac sampon, nema ni regeneratora, a bogam nije ni za volumen, prirodni lafo nekakav od sojinih klica il tako nesto, predobra dlaka bude od njega :mrgreen:
Karen

#1261 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Karen »

All system imaš mali izbor na dobrinji kod raskrsnice gdje je onaj salon namještaja ezam. A ako imaš koga u ZG nek ti pošalje.
KatarinaKosaca

#1262 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Karen wrote:All system imaš mali izbor na dobrinji kod raskrsnice gdje je onaj salon namještaja ezam. A ako imaš koga u ZG nek ti pošalje.
Da, vidjeh da je tamo zoo, otići ću, hvala... Ma, kasno mi je sad da mi itko šalje, dok pošalje, dok došalje, a počinju nam izložbe... Hvala.
Karen

#1263 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Karen »

KatarinaKosaca wrote:
Karen wrote:All system imaš mali izbor na dobrinji kod raskrsnice gdje je onaj salon namještaja ezam. A ako imaš koga u ZG nek ti pošalje.
Da, vidjeh da je tamo zoo, otići ću, hvala... Ma, kasno mi je sad da mi itko šalje, dok pošalje, dok došalje, a počinju nam izložbe... Hvala.
Mi smo okačili povodac o klin, ali i dalje friziram cuku svako mjesec i po. Bebe su ispale bolje od mame, nadam se da će one uzeti koju titulu :)
Janjicar

#1264 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Janjicar »

Upravio bio kod veterinara sa sibirskim haskijem 5 i po mjeseci starosti
U petak nije nikako jeo i u subotu odveo kod jednog veterinara koji ga nije ni pregledao i dao mi tablete za gliste da ih izbaci
U Subotu nije dakle jeo ali u nedjelju ujutro jest a popodne je izbacio gliste i taj dan je sva tri obroka jeo
Jutros mu davao da jede i odbija hranu onda nazovem drugog veterinara i objasnim mu i otisao sam kod njega
Pregledao ga i kaze da je u pitanju neki stomacni virus koji zadnjih 10 dana napada dosta pasa
i dao mu 4 injekcije
Kaze da ne zna da li ce poceti jesti jer i sam vec cetvrti dan nekim psima daje injekcije svaki dan kako bi jeli u protivnom nece

Imao sam i prije Haskija (prije 2g) i uginula je od torzije zeludca

Ukoliko i ovaj prodje kroz isto mislim da cu reci zbogom psima :-?
pakica_

#1265 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

Janjicar wrote:Upravio bio kod veterinara sa sibirskim haskijem 5 i po mjeseci starosti
U petak nije nikako jeo i u subotu odveo kod jednog veterinara koji ga nije ni pregledao i dao mi tablete za gliste da ih izbaci
U Subotu nije dakle jeo ali u nedjelju ujutro jest a popodne je izbacio gliste i taj dan je sva tri obroka jeo
Jutros mu davao da jede i odbija hranu onda nazovem drugog veterinara i objasnim mu i otisao sam kod njega
Pregledao ga i kaze da je u pitanju neki stomacni virus koji zadnjih 10 dana napada dosta pasa
i dao mu 4 injekcije
Kaze da ne zna da li ce poceti jesti jer i sam vec cetvrti dan nekim psima daje injekcije svaki dan kako bi jeli u protivnom nece

mene je jedna teta prepala i rekla mi da psic moze dobit torziju ukoliko mu se stavlja voda ili nesto sl. u dehidrat.. posto brinem o jednom cucku od jedno 4-5 mjeseci i stavljala sam joj toplu vodu u dehidrat, nakon sto mi ona to rece, vise mi ne pada na pamet :run:
a znam dosta vlasnika sto psi nece da im jedu, ali su oni dosta stariji pa se obicno u sezonama tjeranja pomame i nista osim one stvari im nije zanimljivo, tako da i hranu odbijaju..
taj haskic mi je malo mlad da bi mu bile zenke zanimljive, tako da stvarno ne znam sta bi moglo biti i mogu samo da vam pozelim srecu da ce se projest i da ce biti dobro, aBd.. drzim fige :thumbup:
Janjicar

#1266 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Janjicar »

pakica_ wrote:
Janjicar wrote:Upravio bio kod veterinara sa sibirskim haskijem 5 i po mjeseci starosti
i dao mu 4 injekcije

mene je jedna teta prepala i rekla mi da psic moze dobit torziju ukoliko mu se stavlja voda ili nesto sl. u dehidrat.. posto brinem o jednom cucku od jedno 4-5 mjeseci i stavljala sam joj toplu vodu u dehidrat, nakon sto mi ona to rece, vise mi ne pada na pamet :run:
a znam dosta vlasnika sto psi nece da im jedu, ali su oni dosta stariji pa se obicno u sezonama tjeranja pomame i nista osim one stvari im nije zanimljivo, tako da i hranu odbijaju..
taj haskic mi je malo mlad da bi mu bile zenke zanimljive, tako da stvarno ne znam sta bi moglo biti i mogu samo da vam pozelim srecu da ce se projest i da ce biti dobro, aBd.. drzim fige :thumbup:
:thumbup: Hvala puno
Upravo mu davao ribu i jeo je :D aBd i sutra htjedne jest
KatarinaKosaca

#1267 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Super :)
Koliko si uopće siguran oko dijagnoze.. To je čudo koliko ja u naše veterinare ne vjerujem......
Jasna90

#1268 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Jasna90 »

Pogledaj u pet shopu na u Konzumu na Korei. Ja sam danas gledala, imaju neke pjene za volumen.
KatarinaKosaca

#1269 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Jasna90 wrote:
Pogledaj u pet shopu na u Konzumu na Korei. Ja sam danas gledala, imaju neke pjene za volumen.
:thumbup: Hvala puno. :)
Janjicar

#1270 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Janjicar »

KatarinaKosaca wrote:Super :)
Koliko si uopće siguran oko dijagnoze.. To je čudo koliko ja u naše veterinare ne vjerujem......
Kada sam proslog psa imao na kraju sam vodio kod ovog i otkrio je bolest i rekAo da dzabe ne dajem pare jer ce uginuti, sat vremena poslije pregleda je i uginula.
A tog veterinara su mi preporucili i neki clanovi jednog Kinoloskog foruma
globosa

#1271 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by globosa »

Molim vas forumaši, zna li neko šta je sa psima u bivšoj kasarni Maršal Tito, a danas UNiverzitet - Agronomski fakultet?
Ima ih dosta odraslih, srednjih ali i kučića u napuštenim i ruševnim paviljonima?

Da li ih iko barem povremeno obiđe?
Avramova

#1272 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Avramova »

i dao mu 4 injekcije

Moj pas ( skotski ovcar) do 8-9 meseci uopste nije hteo da jede, svasta sam smisljala, nekada nije
jeo ni dva dana, a onda nocu dodje , smaze tu svoju porciju, onda gladuje jos dan,dva pa ajde
Jovo nanovo. Ako je tvoj pas veseo, igra se, nemoj nista da brines. Nisu svi psi izelice.
I pusti te veterinare i inekcije.
Avramova

#1273 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Avramova »

Picccolo wrote:[

Ima ba, neki dan ja svom zado mini-val, a prije toga ga okupo samponom protiv peruti, pa samponom za volumenom i regeneratorom. Prije toga je nosio masku od jaja i maslinovog ulja, posebno na glavi i repu :evil:
Trebalo je da stavis i malo limunovog soka u zumanac i maslinovo ulje. I obavezno da bude ono devicansko ulje :-D

Lood si totalno :-D
Avramova

#1274 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Avramova »

Pasiflora wrote:jooooj kako vam zavidim - mi smo na ljekovim pritiv prioljeva od decembra, sa po par dana pauze, gotovo bez prestanka :roll:

Moj je pas prosle godine poceo sa prolivima (ima 11 godina sada, a nikada nije patio od proliva),
davala sam mu lekove,stalo bi dan, dva, onda opet ista prica. Na kraju sam mu potpuno ukinula
kupovnu hranu ( granule) jer je ocigledno od nje dobijao proliv. Vec nekoliko meseci je mir,
pocela sam da kuvam ( jednom u dva dana) krompir,testeninu,brokoli,mrkve, to kasnije pomesam
sa sirom ( ali posnim) i jednom virslom, stavim i kasiku ulja, i zaista sve perfektno funkcionise.

Savetovala bih ( tako sam ja uradila) da jedan dan ne jede apsolutbo nista, sledeceg dana da mu
dajes samo pire od krompira, ali sa vodom, a onda pocnes sa jogurtom ( fantasticno je zdrav za stomak)
i nastavis da kuvas.
Avramova

#1275 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Avramova »

Jasna90 wrote:Neki dan sjedim s drugaricom i spomenu joj da nekada dam svom psu malo hljeba i pastete ako ostane, a ona mi rece da je to opasno i nezdravo za psa.

A i ranije sam cula da zitarice nisu dobre za psa, osim rize, kao ni zacini. Pa me bas zanima zbog cega su zacini toooliko opasni, a i zitarice? :? :)
I riza je zitarica. Ima pasa koji su alergicni na zitarice ( zapravo na grinje koje se nalaze u njima,ponosna
sam vlasnica jednog takvog :D ), jako je dugotrajno, ali i skupo to lecenje, za vreme terapije ne sme
psu da se daje ni riza, samo krompir,kuvano meso i sve moguce povrce.

Inace, ne shvatam zasto bi zdravom psu stetio hleb i pasteta. Pa psi su ludi za tim.
Post Reply