Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
BHCluster

#1251 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by BHCluster »

broj dva wrote:Dobra nova SF serija

http://www.imdb.com/title/tt3230854/

The Expanse
:thumbup: Chekam 2. Sezonu, tek 2017.
broj dva

#1252 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by broj dva »

BHCluster wrote:
broj dva wrote:Dobra nova SF serija

http://www.imdb.com/title/tt3230854/

The Expanse
:thumbup: Chekam 2. Sezonu, tek 2017.
------
Joj sve cu zaboravit do 2017 pa cu opet morat gledat prvu sezonu...
nelle_tz

#1253 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by nelle_tz »

Image
The 100 je serija koja je sada u trecoj sezoni, obnovljena je za sezonu 4,puna je dinamike, nema drame i jedna je od zanimljivijih serija koje se emituju
Kada serija krene, morate proci prve 3-4 epizode koje su losije, ali serija postaje nakon toga predobra, pogotovo kada susretnu Grounderse.
Sezona 2 je nesto najbolje sto je prosle godine emitovano.
Evo trailer
https://www.youtube.com/watch?v=17JWO91KS3A
imdb
http://www.imdb.com/title/tt2661044/
Pandakonda

#1254 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Pandakonda »

nelle_tz wrote:Image
The 100 je serija koja je sada u trecoj sezoni, obnovljena je za sezonu 4,puna je dinamike, nema drame i jedna je od zanimljivijih serija koje se emituju
Kada serija krene, morate proci prve 3-4 epizode koje su losije, ali serija postaje nakon toga predobra, pogotovo kada susretnu Grounderse.
Evo trailer
imdb
Dobra serija, samo da je ne sjebu fanovi sa ovom "dramom" iz treće sezone :thumbup:
Pandakonda

#1255 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Pandakonda »

Evo trailer
imdb
Dobra serija, samo da je ne sjebu fanovi sa ovom "dramom" iz treće sezone :thumbup:
Korisničkoime

#1256 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Korisničkoime »

Evo trailer
imdb
U trecoj su ga poceli malo seruckati, koliko im je ljudi izginulo do sada brojcano stanje bi trebalo da bude otprilike oko 7-8 ljudi. Ja sam se nadao da ce doci do brojcanog povecanja da ce naci vise prezivjelih sa drugih stanica i da ce biti malo vise prijateljski raspolozeni. Ali u pored svega serija je gledljiva barem meni koji voli taj postapokalipa fazon i slicno.
Korisničkoime

#1257 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Korisničkoime »

Black swan wrote:platon je rekao da su sve zene svačije
Sreca Platonova pa nije sreo neke likove kao ja, da skratim pricu likovi se nisu slagali s Platonom po tom pitanju, ali nikako.
Kal El

#1258 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Kal El »

Volim The 100 mnogo ,prejaka serija ,ali vam preporucujem da ne odete na youtube ili na neke stranice gdje se prica o ovoj seriji,puna je djece koji samo pricaju o "Clexa","Bellark" i ostala sranja (za one koji ne znaju ,to su grupe mamlaza koji nisu jos izasli iz pelena i sastavljaju imena Bellamy i Clarke u nadi da ce zavrsiti skupa,ili Lexa i Clarke ,itd...) :izet: :lol: :zid:
Pandakonda

#1259 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Pandakonda »

Još samo da dodam za The 100, možda prve 3 epizode budu dosadne al vjerujte vrijedi istrpit jer poslje postaje dosta ozbiljno (razvijanje likova je nevjerovatno), i definitivno izbjegavajte bilo kakve sajtove vezane za seriju dok gledate, pogotovo za treću sezonu. Serija je sad na mid season pauzi i vraća se 31-og
yoda82

#1260 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by yoda82 »

Pandakonda wrote:Još samo da dodam za The 100, možda prve 3 epizode budu dosadne al vjerujte vrijedi istrpit jer poslje postaje dosta ozbiljno (razvijanje likova je nevjerovatno), i definitivno izbjegavajte bilo kakve sajtove vezane za seriju dok gledate, pogotovo za treću sezonu. Serija je sad na mid season pauzi i vraća se 31-og
Ma prva sezona je skoro cijela loša. Poslije postaje gledljiva, čak i više. Realno jedna od rijetkih serija koja vremenom postaje bolja.
hrastov žižak

#1261 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by hrastov žižak »

100 je stupidna serija, barem onu sezonu i kusur što sam vidio.
Pandakonda

#1262 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Pandakonda »

hrastov žižak wrote:100 je stupidna serija, barem onu sezonu i kusur što sam vidio.
Brate nastavi gledat nećeš se pokajat :bih:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1263 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Truba »

sinoc poceo gledati
short cirkuit :mrgreen: o onom vojnom robotu sto se pokvari

1986

eh to su bila vremena :sax:
Korisničkoime

#1264 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Korisničkoime »

annoy wrote:Pogledala sam prvu epizodu The Expanse ali nije me dovoljno zainteresirala i odustala sam. Sad kad je završila sezona, jel netko pogledao do kraja? Jel postane bolje s vremenom? Jel vrijedi dati joj još jednu šansu?
Ne znam više šta da gledam...
Pogledao sam ja do kraja i mogu reci da postaje bolja. Moje preporuke po meni serija je zaista dobra. Eh sada treba napomenuti da je serija barem prva sezona vise u zanru krim.serija sa urotama i zavjerama u pozadini. Nije klasicna SF serija, znaci ne ocekuj vanzemaljce, superjunake, nadnaravne moci i slicno. Medutim buduci da je radnja serije u dalekoj buducnosti po meni ima sasvim dovoljno SF elemenata pomjesanih sa solidnom krim.pricom i solidnim glumcima. Ja licno volim i krim.zanr i SF zanr tako da je za mene ova serija jedan veoma rijedak miks koji mi se pravo svida ali ne mora biti da je za svaciji ukus.
Korisničkoime

#1265 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Korisničkoime »

Kal El wrote:Volim The 100 mnogo ,prejaka serija ,ali vam preporucujem da ne odete na youtube ili na neke stranice gdje se prica o ovoj seriji,puna je djece koji samo pricaju o "Clexa","Bellark" i ostala sranja (za one koji ne znaju ,to su grupe mamlaza koji nisu jos izasli iz pelena i sastavljaju imena Bellamy i Clarke u nadi da ce zavrsiti skupa,ili Lexa i Clarke ,itd...) :izet: :lol: :zid:
Iskreno prva sezona pogotovo na pocetku naginje teen sapunici samo je jos falio vukodlak i neka malokrvna mlada. Cinilo se da ce neke ljubavne price tinejdzera biti u prvom planu. Sva sreca ta zamisao ne napustila tako da vec pred kraj prve sezone i u drugoj ima veoma malo od toga. Iskreno nisam bio nasao nista bolje pa sam tako i pregurao pocetak prve sezone da je bilo sta drugo vjerovatno bih odustao ali serija kasnije dobija na kvaliteti tako da postaje gledljiva a i volim postapokalipse.
likce

#1266 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by likce »

The 100 je meni sasvim ok serija,cak sta vise,jedva sam cekao ovu sezonu da se pocne emitirati.Klark i mater u nje mi se posebno skijaju po zivcima ali progutam tu dramu......
Poceo sam gledati the blacklist, ali sam odustao nakon 7-8 epizoda prve sezone.Postaje li kasnije bolja?
Arow sam isto odustao,ona tea mi se skija....
U vecini serija ima neka zemska koja mi ide na klinac i onda nesvjesno svoj fokus stavim na njenu ulogu i j.... joj mater stalno i vecinom radi zenskih uloga i nepotrebne drame odustanem.

Vidim da preporucujete expanse pa cu mozda sa tim probati.Imali ikakva iritantna zenska? :D
Korisničkoime

#1267 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Korisničkoime »

fetic wrote:The 100 je meni sasvim ok serija,cak sta vise,jedva sam cekao ovu sezonu da se pocne emitirati.Klark i mater u nje mi se posebno skijaju po zivcima ali progutam tu dramu......
Poceo sam gledati the blacklist, ali sam odustao nakon 7-8 epizoda prve sezone.Postaje li kasnije bolja?
Arow sam isto odustao,ona tea mi se skija....
U vecini serija ima neka zemska koja mi ide na klinac i onda nesvjesno svoj fokus stavim na njenu ulogu i j.... joj mater stalno i vecinom radi zenskih uloga i nepotrebne drame odustanem.

Vidim da preporucujete expanse pa cu mozda sa tim probati.Imali ikakva iritantna zenska? :D
Nema, zapravo ne znam koji je tvoj nivo tolerancije kad je zeMskinje u pitanju. :D
hrastov žižak

#1268 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by hrastov žižak »

expanse je puno bolja od 100
bingov buraz

#1269 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by bingov buraz »

Dark Matter nije nista slabija od Firefly (ciji hype ne kontam nikako)
Expanse nako,moze se gledati,The Stotina se stvarno popravi kasnije.
Tu je to negdje,gledljivo sve ali daleko od vrha zanra.
karanana

#1270 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by karanana »

ni ja nikako ne kontam "kult" oko fireflya
Truba

#1271 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Truba »

mozda stzo ganismo gledali na vrijeme
Korisničkoime

#1272 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Korisničkoime »

hrastov žižak wrote:expanse je puno bolja od 100
To je tacno.
Truba

#1273 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Truba »

ovaj novi survivalist
je spor ali bude dobar na kraju...postapokalipsa...glad i raspad civilizacije
Yapi Yapo

#1274 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Yapi Yapo »

The 100

sad ću da pregledam zadnju ep., al imam ozbiljne namjere da prestanem gledati seriju, nije mi nešto interesantna k'o prije
Pandakonda

#1275 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Pandakonda »

Yapi Yapo wrote:The 100

sad ću da pregledam zadnju ep., al imam ozbiljne namjere da prestanem gledati seriju, nije mi nešto interesantna k'o prije
Ako misliš na treću sezonu istina da ima malo sporiji pacing nego prijašnje dvije al poslje 7 epizode se zakuhava :-D
Post Reply