Mostar u ratu

Post Reply
tetejac

#1251 Re: Mostar u ratu

Post by tetejac »

stakasa wrote:
tetejac wrote:Smeta mi zato što lažeš. Ako sam se predstavio ti me citiraj. Evo sad sam se predstavio. Hajmo dalje. Da bio sam, jesi li ti bio?
Nisi se predstavio sad nego odma na pocetku i u raspravi se referise na to
Momak ti si bezobrazan. Hajde me citiraj onda, gdje sam se to predstavio pa će mo dalje.
decembar2017

#1252 Re: Mostar u ratu

Post by decembar2017 »

tetejac wrote:Daj stakasa ohladi i zaobiđi me ako nećeš normalno pričati. Ako ti nešto nije jasno, pitaj. Kakve kontraobavještajne aktivnosti? Ti si rekao da sam se na početku predstavio i da sam sudionik nečega a ne ja. Nije važno ali nemoj mi trošiti vrijeme, zamaraš i mene i druge.
Saraj, bio sam u Posavini 92 i u Hercegovini 91 i 92, pa u Bosni 95. Nije ni važno toliko gdje sam bio jer kako god okreneš za neke ovdje sam fašista čim sam hrvatski vojnik. Jasno k’o dan :roll:
Nisi ti za neke ovdje fasista jer si bio hrvatski vojnik vec si kao pripadnik agresorske vojske bio pripadnik UZP prema zvanicnom sudu.

A to sto ste sebi utuvili u glavu da ste samo branili hrvatski narod kada je hv granatirala Mostar i Gornji Vakuf kao i oni srbijanci Vukovar pod istim izgovorom to je drugi par opanaka i na tvoju srecu to ovdje na forumu prolazi :thumbup:
stakasa

#1253 Re: Mostar u ratu

Post by stakasa »

tetejac wrote:
stakasa wrote:
tetejac wrote:Smeta mi zato što lažeš. Ako sam se predstavio ti me citiraj. Evo sad sam se predstavio. Hajmo dalje. Da bio sam, jesi li ti bio?
Nisi se predstavio sad nego odma na pocetku i u raspravi se referise na to
Momak ti si bezobrazan. Hajde me citiraj onda, gdje sam se to predstavio pa će mo dalje.
Nisam ja bezobrazan nego si ti glup. Pises (sam navodis, niko te ne tjera) o aktivnostima kontra rezervista u Kuninom kaficu i nakon toga ti smeta sto te neko oslovljava kao sudionika na temi Mostar u ratu
tetejac

#1254 Re: Mostar u ratu

Post by tetejac »

Gdje sam ja pisao o aktivnostima kontra rezervista u kuninom kaficu? Možeš citirati to?
Jedno je stari moj kad ti se čovjek predstavi a drugo je što te ljudi oslovljavaju kako im volja. Uostalom ovo sve nije toliko važno nego mi reci, jesi ti bio sudionik rata u Mostaru?
adapter

#1255 Re: Mostar u ratu

Post by adapter »

Momci, možemo li se vratiti TEMI?! A vas dvoje, živi bili, prepisku nastavite u PP.
tetejac

#1256 Re: Mostar u ratu

Post by tetejac »

Adapter, jesi ti bio sudionik rata u Mostaru?
tetejac

#1257 Re: Mostar u ratu

Post by tetejac »

Sve je to ok samo mene se ovdje prozivalo da pojma nemam i da napustim temu. Pa bio bi red i da se dotični izjasni jel on bio u ratu pa da malo popričamo. Mislim da dajem doprinos ne zbog teme i foruma nego zbog ljudi. Onaj Mostarac je pitao za ljude iz Vranice, pitao kuda su se povukli i prešli. Rekao sam mu, mislio sam da čovjek traži nekoga a on meni na kraju jebao mater. Ima li smisla tako raspravljati :-)
adapter

#1258 Re: Mostar u ratu

Post by adapter »

tetejac

#1259 Re: Mostar u ratu

Post by tetejac »

Saraj, ja u Hag ne vjerujem ni sekunde odmah da ti kažem. Za mene je to sprdačina. Ovo možeš uzet kako hoćeš ali ovo je moj stav. Oni su hladno mogli Gotovini odgulit 30 godina. Meni još nije jasno kako su ga oslobodili. Isto tako sutra mogu i neke oslobodit kao što su Blaškića i kazat ‘zajebali smo se, nisi kriv, hajde kuci ali odštetu ne možeš tražit’. Jebo takav sud. Jebo sud gdje Šešelja puste. Sve je to velika politika koju ti i ja ne kontamo. I stvarno, ništa osobno ali ljude koji se pozivaju na taj sud i slijepo vjeruju u njega ne uzimam za ozbiljno. Taj sud za mene jednostavno nema legitimitet. Izgubili su ga sa svojim besmislenim političkim igricama i neshvatljivim ponašanjem i odlukama. Iz tvog posta sam zaključio da se ja trebam ograditi od nečega inače sam u protivnom zločinac? Jesam u pravu ili sam nešto pobrkao?
tetejac

#1260 Re: Mostar u ratu

Post by tetejac »

Ti mene izgleda ne kontaš. Nemam se ja šta ograđivati ni od koga a ako me zbog toga neko smatra zločincem do njega je.
tetejac

#1261 Re: Mostar u ratu

Post by tetejac »

A i neću se više javljati na ovu temu jer nema smisla. Ljudi koji su bili u ratu i nešto znaju su apollo, stranac2, onaj Musliman iz mupa i ja. Jedini ja pišem od nas na temi, kad bolje razmislim ne znam ni zašto. Gubljenje vremena. Temu ćemo ostaviti ovim momcima što pilaju o logorima i daju doprinos stavljanjem youtube klipova.
adapter

#1262 Re: Mostar u ratu

Post by adapter »

mostarac_2009

#1263 Re: Mostar u ratu

Post by mostarac_2009 »

Silos wrote:Za Fudu i društvo iz UZP-a, imate 111 godina mahanja iz slobodarskog Mostara! Još nešto Fudo dragi, bajke su na drugom KATU.
Dzaba ti je to govoriti bolesnicima kojima je mozak ispran i koji sami sebi pocinju vjerovati u svoje sopstvene lazi.

To ti je isto kao kad bi kurva dosla sad nekoj nevinoj curi i pocela joj pricati kako je kurva nevina, a ova nevina da je promijenila 100 partnera :lol:

Ima gore jedan snimak sto ga je Adapter ovdje postavio, a inace snimatelj je Jimmi James, gdje ona zena govori kako ne vjeruje sad u mir (1994. godina kad je potpisan mir sa ustasama) jer to jednostavno ne bi bilo MORALNO da covjek predje preko ustaskih zlocina i da pruzi ruku pomirenja takvim zlikovcima i u pravu je 1000% !!!
mostarac_2009

#1264 Re: Mostar u ratu

Post by mostarac_2009 »

adapter wrote:
tetejac wrote:Koje baljezgarije i laži adapter? Imaš ljude imenom i prezimenom. Nemoj tako, nije ti to u redu. Sve da uzmemo da je to istins na 351 stranici. Šta će mo sa onih preostalih 399? Sve baljezgarije i laži? Nemoj tako, nema smisla. Izgledao si mi kao normalan čovjek.
Čovječe, jesi li ti svjestan šta govoriš?! Kako vjerovati bilo čemu, kada sam za 5 minuta čitanja ovog što nam podmećete kao istinito svjedočenje vidio nekoliko velikih laži?! Kako vjerovati kada Bošnjake prikazuje kao "hrvatske logoraše"?! Kada bošnjačke logoraše Trnopolja, Omarske i Manjače čije su fotografije obišle svijet prikazuje kao "hrvatske logoraše"?" Kada govori o "logorima" koji su postojali dva dana?! Kada na fotografijama prepoznajem moje komšije koje su patile pod opsadom HVO-a i HV-a kao i ostalih 60.000 ljudi na lijevoj obali Mostara (+ Donja mahala, Bulevar, Cernica i dio Šantićeve) a koji su u ovom biltenu prikazani kao "zatočeni Hrvati"?!
Ovo je na rubu razuma!!! Laži, podmetanja, iskriljivanja činjenica i istine. Ovim lažnim štivom šteta je nanesena i onim Hrvatima koji su zaista patili ili bili zatočeni. Zapitaj se kako se osjećaju oni koji su na ovim fotografijama, a koji su krvarili u napadima HVO-a i HV-a na njihove kuće?! Oni kojima su HVO i HV ubili najmilije, a sada ih Hrvatska udruga logoraša prikazuje kao "zatočene Hrvate"?! Ovo je ravno Goebbelsovoj propagandi!!!
Ne treba se raspravljati sa bolesnicima kojima je mozak ispran. Ja sam u prijasnjim postovima pokusao da dikutujem sa ovim nekima koji podrzavaju ustaske zlocince, ali vidim da nema fajde kad im je mozak ispran. Mal bi bio Goli otok za svu tu UZP gamad! Takvu gamad treba samo ignorisati kao kad cuko laje...
mostarac_2009

#1265 Re: Mostar u ratu

Post by mostarac_2009 »

Sad ide pitanje za administratora foruma?

Zasto se ovim istomisljenicima UZP dopusta da sire mrznju i opravdavaju zlocine ovako otvoreno bez ikakvih sankcija?! Ja sam bio baniran ovdje samo sto sam te zlocince nazivao USTASAMA, onako kako su oni sami sebe nazivali, a dopusta se njihov otvoreni fasizam ovako javno?! Sramota za ovaj Klix forum!
mostarac_2009

#1266 Re: Mostar u ratu

Post by mostarac_2009 »

Ljudi ignorisite osobu pod imenom "Tetejac" jer sam skontao po prici da uopste nije iz Mostara i da cak nije ni bio za vrijeme rata u Mostara, nego da sve zna iz nekih prica sto se slusao od bojovnika. Medjutim nije ni bitno odakle je i gdje je bio, bitno je da se sa tom osobom ne moze diskutovati jer mu je mozak dobro ispran i zreo je za ludnice da mu prociste mozak, ako jos uvijek ima lijeka i nije kasno za to. Ali samo ga ignorisite kad vec administracija ovog foruma nece da radi svoj posao kako treba...
mostarac_2009

#1267 Re: Mostar u ratu

Post by mostarac_2009 »

Sarajmen wrote:Taj dio je iza nas, mlađim učesnicima na temi nedostaje iskustva , prisutne su i predrasude ka onim sa jedne ili druge obale Neretve pa je teško ali ne i nemoguće imati komunikaciju ka drugom i drugačijem. Ovo je alternativna historija/povijest i dopušteno je imati vlastito mišljenje i stav. Ozbiljni ljudi se vode činjenicama, a Bogu hvala ima ih dovoljno i dostupne su svima koje zanima materija kojom se bavimo. A o činjenicama se ne raspravlja, one se prihvataju, skrivaju ili poriču.

Haške presude su vrlo jasno okvalifikovale karakter sukoba na području grada Mostara, i još jasnije oglasile ODGOVORNIM one koji su imenom i prezimenom činili zločinačku organizaciju. Naravno da to ne znači da su automatski svi pripadnici vojnih, policijskih i političkih struktura ujedno i izvršioci zločina. A jesu ukoliko se ne ograde od istih , sudski dokazanih činjenica. Mislim da sam bio jasan, da ne naprđujem i o onom dijelu koji se odnosi na involviranost vojnih i drugih snaga iz Republike Hrvatske na području B. i Hercegovine.
Na osnovu kakvih ti cinjenica znas koliko ima tetejac godina a koliko imam ja? Zar ne vidis da se taj ljigavac koristi informacijama koje je slusao od ustaskih zlikovaca. Nije bitno taman da je on rodjen i poslije rata, ali ta osoba je lazljivac ispranog mozga koji vrijedja zrtve i treba da bude vjecno baniran sa ovog foruma, ako ti i dalje mislis da ovaj forum ima ikakvog smisla!
mostarac_2009

#1268 Re: Mostar u ratu

Post by mostarac_2009 »

I ovaj "FUDO" je vjerovatno Tetejac, i ako nije zasto se dopusta ovakvim fasistima da pisu ovakve gluposti???!!!!

To je isto kao kad bi sad cetnici pisali da su sarajlije iz grada bombardovali neduzne srpske civile po brdima i imali logore u gradu, znaci zamjenjene uloge u ratu???!!!! :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
mostarac_2009

#1269 Re: Mostar u ratu

Post by mostarac_2009 »

Sarajmen wrote:
mostarac_2009 wrote:Sad ide pitanje za administratora foruma?

Zasto se ovim istomisljenicima UZP dopusta da sire mrznju i opravdavaju zlocine ovako otvoreno bez ikakvih sankcija?! Ja sam bio baniran ovdje samo sto sam te zlocince nazivao USTASAMA, onako kako su oni sami sebe nazivali, a dopusta se njihov otvoreni fasizam ovako javno?! Sramota za ovaj Klix forum!
Ti si bio opominjan a onda i baniran jer si i dalje koristio pojam genocid za ratna dešavanja na području grada Mostara. Ne petljaj i smiri se malo, zadnjim komentarima provociraš i vrijeđaš forumaše. Dopusti i drugima da imaju i iznesu svoje LIČNO mišljenje. Profesionalna etika mi ne dopušta da iznosim odakle se ko javlja, što ne znači da ne znam.

Ja provociram i vrijedjam? :roll:

Zar je za tebe "provokacija" i "vrijedjanje" ako samo kazem da je jadno i zalosno da se tolerisu otvorene provokacije i vrijedjanje zrtava na prostoru BiH od nekih forumasa i njihove zlocinacke ideologije koja je bila zabranjena jos 1945. godine?!

Izvini, ali ako je za tebe "provokacija" istina koja se desila na prostoru Mostara, onda ja i ti nemamo vise sta pricati, vezano za tu temu.

Prestao sam i dolaziti na ovaj forum, ali ugledah par poruka od ovog Fude i Tetejaca, i vidim ljude kako mu nastoje na fin nacin odgovoriti, ali im to ne ide od ruke, jer dzaba je bolesnicima i zlocincima ista objasnjavati. Dzaba je ovim ustaskim provokatorima ista pisati, kad se oni nisu nimalo opametili od 1993. godine, jer oni i dalje zele ZAVRSITI ZAPOCETO, sto je jako opasno za drzavu BiH jer sa takvom zlocinackom ideologijom izvrsen je GENOCID u Mostaru od strane USTASA/FASISTA prema bosnjacima/muslimanima!

A sad bujrum baniraj me opet sto sam zlikovce nazvao GENOCIDASIMA! Baniraj me sto branim zrtve rata!
adapter

#1270 Re: Mostar u ratu

Post by adapter »

adapter

#1271 Re: Mostar u ratu

Post by adapter »

adapter

#1272 Re: Mostar u ratu

Post by adapter »

decembar2017

#1273 Re: Mostar u ratu

Post by decembar2017 »

tetejac wrote:Saraj, ja u Hag ne vjerujem ni sekunde odmah da ti kažem. Za mene je to sprdačina. Ovo možeš uzet kako hoćeš ali ovo je moj stav. Oni su hladno mogli Gotovini odgulit 30 godina. Meni još nije jasno kako su ga oslobodili. Isto tako sutra mogu i neke oslobodit kao što su Blaškića i kazat ‘zajebali smo se, nisi kriv, hajde kuci ali odštetu ne možeš tražit’. Jebo takav sud. Jebo sud gdje Šešelja puste. Sve je to velika politika koju ti i ja ne kontamo. I stvarno, ništa osobno ali ljude koji se pozivaju na taj sud i slijepo vjeruju u njega ne uzimam za ozbiljno. Taj sud za mene jednostavno nema legitimitet. Izgubili su ga sa svojim besmislenim političkim igricama i neshvatljivim ponašanjem i odlukama. Iz tvog posta sam zaključio da se ja trebam ograditi od nečega inače sam u protivnom zločinac? Jesam u pravu ili sam nešto pobrkao?
Nesto me zanima da li se na isti ovakav nacin,jer ovo nije jedini forumas i jedini post gdje se iznosi LICNI stav prema kojem se ne priznaje sud u Haagu i na osnovu toga i njegove odluke, da se iznosi LICNI stav da je npr sud u Nirnbergu politicki sud i prema tome da njegove odluke nisu validne i ispravne. Pa da onda ispade nacisti nisu toliko losi kako ih se opisuje u presudama, da Ajhman nije zlocinac vec heroj, da waffen SS nije zlocinacka formacija jer nije bas svaki njen pripadnik osudjen za ratne zlocine itd na isti nacin kao sto se iznose LICNI stav da praljak i druzina nisu zlocinci , da pripadnici tzv hvo nisu pripadnici zlocinacke formacije, da su iz hv dolazili da brane tzv hrvate a ne kao dio UZP a sto je sudski dokazano ali se iznoseci LICNE stavove ne priznaje ?

Pitam ovo informacija radi i ne za mene vec onako , da ne bude zabune poslije o pravilima na forumu brace Simic.
invincible1921

#1274 Re: Mostar u ratu

Post by invincible1921 »

Sarajmen wrote:Za ovu temu je puno važnije da njen sadržaj bar većim dijelom sadrži činjenice. Prije svega zbog razumom obdarenih forumaša, svjesnih da su činjenice najbolji put do istine. Nismo mi ti koji trebamo da sudimo, zato i postoje sudovi, koji naročito u miru i normalnim uslovima obavljaju svoju ulogu. Mi se na temi bavimo događajima i ljudima iz jednog teškog vremena, punog iskušenja za normalne ljude, ali i ''budala'' koje je nekako zapalo da na svoj način tumače međunarodna pravila i običaje ratovanja, da uzimaju pravdu u svoje ruke.
Sudske odluke takve proglase odgovornima i krivim, ili ih oslobodi od krivice. Svaki legalista će te odluke prihvatiti, iako svjestan da pravo i pravda i nisu baš isti pojam.
Za razliku od oficira ili podoficira, većina bivših ratnika nije baš bila obrazovana ili vojno školovana. Njima je i dan danas taj sistem međunarodnog prava i konvencija ...špansko selo. Neki su ih dobro upoznali tokom sudskih procesa pokrenutih protiv njih, neki ih izučavaju...preventivno, neki iz namjere da čisto zbog sebe budu sigurni jesu li bili na pravoj ili pogrešnoj strani, ne mireći se sa generalizacijom da su svi ovakvi ili onakvi. To su neke postratne borbe u ljudima, nešto tipa suočavanje samih sa sobom. Neki navrate i na ovaj forum, iz nekog njima znanog razloga baš na ovu temu o prelijepom gradu Mostaru.

Budale to u pravilu ne rade. Bude tu i tamo po neki izuzetak, al' ne izdrže dugo, odu sami a nešto ih prihvati status čitača. Pišite, iznosite činjenice i svjedočite mostarska rajo.
Problem je sto pojedini imaju svoju verziju historije koju priznaju samo oni i niko vise....

Evo ovaj tetejac me mutiro pa ne vidi sta pise, ali samo procitaj postove doticnog svaki koji pocne pisat i bilo koju rasrpavu da ima sa nekim uzima kao hipotezu da je mostar dio hrvatske...i onda na racun toga pise ostale cinjenice i misljenja. To sto je u startu pogrijesio u koracim to nikom nista, lud se pravi. Onda te jos uzme ubjedjivat da je upravu, a pogrijesio u samo pocetku.

Ja nemam problem priznati bilo koju gresku nase strane, ali evo naprimjer neki hoce da izjednace strane, cak sta vise hoce da one kojima je presudio citav svijet naprave pravicnim, a nas pogresnim.
adapter

#1275 Re: Mostar u ratu

Post by adapter »

Post Reply