Bosna i Hercegovina - Turska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
fini dečko

#1251 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by fini dečko »

Da i ja kažem koju o tekmi, moje viđenje:

*Nemanja Supić - junak, čovjek je pokazao da Ćiro nije pogriješio što mu je dao prednost, jednostavno branio je sve što je mogao, zaslužio veći klub od Mainza.
*Emir Spahić - kapitenski, komandant odbrane bio na visini zadatka, kao i uvijek, a u ove dvije tekme najbolje njegovo izdanje u kvalifikacijama, a razlog je što napokon ima klub u kojem je standardan
*Safet Nadarević - besprijekoran, iz utakmice u utakmicu sve bolji.
*Sanel Jahić - puno bolji nego u Armeniji, prekidao mnoge akcije i upošljavao naše u veznom redu i napadu.
*Seniad Ibričić - prvi puta na poziciji desnog beka odigrao na zadovoljavajućem nivou. Dok je imao snage bio je dobar i prema naprije i u defanzivi. Kada se istrošio tražio izmjenu, shvatio da nemože dati u nastavku 100% sebe.
*Sead Salihović - lik k'o da ima motor u guzici, trči k'o navijen, pokrivao i naprijed a aktivan bio u napadu. Jednom zaspao u defanzivi i primismo gol. Ali kakvu je golčinu postigao to je perverzija treći u dresu repke, a prvi u ovim kvalifikacijama (jedan protiv Omana, a jedan Grcima u Grčkoj u nekim od prošlih kvalifikacija, Bajrem bio dobro se sjećam :D )
*Elvir Rahimić - odigrao odličnu tekmu do 75 minute, kasnije ga snaga izdala, presjekao sijaset Turskih akcija, a djelovao je i prema naprijed.
*Samir Muratović - isto kao Rahimić, čovjeka je bilo i lijevo i desno i nazad i naprijed. U prvom poluvremenu, kada god je prekršaj nad našim, na travnjaku oboren Muratović, na kraju krajeva i faul nakon kojeg je pao pogodak bio je nad njim. I ne slažem se sa onima koji kažu da nema mjesta u prvih jedanest.
*Zvjezdan Misimović-njegove lopte imaju oći, sa njim u ekipi imamo stabilnost na sredini terena, i ako je bio udvajan, odigrao dobru utakmicu.
*Vedad Ibišević-borio se, trčao, pritiskao odbranu Tursku, asistirao, odigrao jako dobro, još kada bude u formi 100% to će biti drama.
*Edin Džeko-klasa u ofanzivnom dijelu, bez obzira što je udvajan, lomio je Tursku odbranu s desne pogotovo s desne strane, dobro surađuje s Vedom mijenjali su strane vidi se da će postati pravi tandem, jedino mu zamjeram što nije radio u defanzivnom dijelu, kao što je radio u prijašnjim utakmicama.
*Miralem Pjanić-a kakvog ćemo imati igraća za godinu-dvije, unio živost svojim ulaskom, a svidio mi se i u zefanzivnim zadacima, posebno kada ukliza na ivici šesnaesterca i u odsudnom momentu skinu loptu s noge Turčinu.
*Zlatan Muslimović-unio svježinu u naš napad, imao jednu dobru priliko, ali na žalost šutao po sredini gola.
*Admir Vladavić-za ono provedeno vrijem odigrao dobro, bez previše komplikovanja, jednom dobro izbacio Džeku, kada ovaj šuta pored gola.
*Miroslav Blažević-sve nas iznenadio ofanzivnom taktikom i držao se iste cijelo vrijeme, stari vuk će nas odvesti do baraža.

Ukupno gledajući momci su se borili i ovaj bod možemo tretirati kao pobjedu, jer su pokazali da mogu igrati otvoreno na pobjedu protiv treće repke u Europi stvoriti više šanse od te repke i što je jako važnu u ovakvim utakmicama se stjeće neophodno samopouzdanje. I da, drago mi je što svjedočim stvaranju jedne nove fudbalske sile u Europi.

P.S. Neko reče da ga nervira što Ćiro prića da smo među najboljim repkama u Europi, tako i treba da prića, dosta potcjenjivanja, treba ju se igrači uvjeriti u to i s takvim pristupom i vjerom u sebe rezultati će biti još bolji. ;)
DobroJutroKolumbo

#1252 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by DobroJutroKolumbo »

Ima li ko snimak radio emisije sa Marijanom Mijajlovicem sinoc na RSG????
zeko071

#1253 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by zeko071 »

Nosferatu wrote:Ma Dzeki je najbolje da upise fakultet i konacno, okonca svoju karijeru. Ono srece sto je imao, imao. Sto je mogao i znao, natrkao se. Dolazi do zasicenja a ocekivanja prevazilaze mogucnosti tog igraca koji vise podsjeca na boksera teske kategorije iako nema tu kilazu, samo visinu. Njemu ako neko loptu ne namjesti, on sam nece znati sebe dovesti u priliku da dadne gol. I nije mi jasno sto ga Lutak Ciro nije eliminirao. Pjanic je takodje, ni'ta. Daj da udjem, daj da udjem, uso, ko da nije ni uso, trazio ga ja po ekranu da ga vidim. Nama treba Stilic bre. Stilic a ne Pjanic, Muslimovic umjesto Dzeke, Salihovic na mjesto Ibisevica danas, Ibisevic i Ibricic neka igraju po pola na istoj poziciji itd. I treba nam novi selektor, ko Fatih Terim. Onaj po Zenici hoda kao da je kod kuce, a Ciro se skupio noge prekrstio i sav sretan sto moze da zapali na stadionu. Slike i prilike reprezentacija, jedna testosteronska, zla, podla, pogana i sto ne moze misli da moze, druga, u menopauzi, cekajuci nekakvu grdnu bolest da je dokrajci. Najgori mi je strah - kao da eto, mi imamo sta zijaniti, pa trebali smo se s Turcima pohvatati za vratove pa ili bos ili hadzija, ako su bolji neka idu u baraz, a ja imam osjecaj da jesu bolji i mi idemo u baraz sretnim okolnostima, ako se to desi, mi proci baraz necemo jer sve sto dodje nezasluzeno, prije ili kasnije bude kaznjeno.

Kijameta je sve u pravu, da je bio jos neki malo flagmeticniji sudija, koji ne svira svaki mehki enac, prvo, nebi bilo sjeckanaj igre koliko je bilo, drugo, mi do gola nebi dosli, iz prekida. Kako bi onda s Turcima na kraj izasli, ne zna se. A o ofsajdima u kojima je po 3 covjeka ne treba pricati, Ciro da je autoritet jos uvijek bi po Zenici krugove trcali da se nauce ako ne mozes dokazati pismeno, sta je jebeni ofsajd, i kako mu se staje u kraj, a onda barem mozes kondiciju im nabiti da im nije tesko vratiti se i pratiti igru, a ne hrlti naprijed nebi li kako gol zabili na brzaka, jer nadtrcati Tursku odbranu je jos uvijek misaoni pojam, onaj brko Turcin iz odbrane i Turski golman vrijede nase reprezentacije cijele. Njih 2. Ovo je nista, ici cete u baraz, i onda gledatiti kako nam gladni iz Afrike koji za kopacki nemaju (mozda ni mi nemamo za kopacke, cim Dzeko igra u zelenim Wolfsburgovim kopackama), golove rasijavaju i to ce biti radost naseg prolaska na SP, ako se uspije proci baraz, a ne vidim kako na ovaj nacin kako.

Jedino sto mi je drago je sto Turci ne dodjose do 5 miliona, jer ja znam sto oni lete, jebe se njima i za SP i za Tursku, ali kad svaki ubaci 250-300.000 dollara u dzepic na saoku to nije sala. A ovi nasi, niti im ima ko sta dati, niti oni znaju uzeti, da to izgleda kao da su zaradili.

I sto neko rece, Bilino Polje puno nekakvih funkcionera, i guzonja. Krivo mi bas onda bi sto ne zijanismo pa da sljedeci put plate kartu opet 100 maraka.
Koji si ti ŠUPAK!!!
rota_laz

#1254 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by rota_laz »

elSaik wrote:Ma jeste da su nas vile pronosale u drugom, ali isto smo tako i mi, pogotovo u prvom, imali odličnih prilika, tako da...

Nimalo ne sporim. Nego oduži se post ne mogu sve odmah napisat. :D U principu su više njih nosale nego nas, a mene srce fatalo (fakat sam toliko bio umoran poslije utakmice, kao da sam ja igrao, odavno mi se to nije dogodilo): onaj Muslimovićev šut u drugom sa penala, pa Misimovićev sa 18 kad je Volkan jedva uhvatio... bilo je toga.

Da mi je krivo što ih nismo dobili, jest. Ali, da sam ponosan što mi je to krivo, a ne, kao ranije, da žalim što sam se rodio u porodilištu Zehra Mujidović na jezeru, jer nas je gazio ko je htio...

A, za ove (samo)kritičare. Neka i njih. Uvijek može bolje, samo mi je žao što ljudi džabe sikiraju...
elSaik

#1255 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by elSaik »

rota_laz wrote:
elSaik wrote:Ma jeste da su nas vile pronosale u drugom, ali isto smo tako i mi, pogotovo u prvom, imali odličnih prilika, tako da...

Nimalo ne sporim. Nego oduži se post ne mogu sve odmah napisat. :D U principu su više njih nosale nego nas, a mene srce fatalo (fakat sam toliko bio umoran poslije utakmice, kao da sam ja igrao, odavno mi se to nije dogodilo): onaj Muslimovićev šut u drugom sa penala, pa Misimovićev sa 18 kad je Volkan jedva uhvatio... bilo je toga.
Oj šuti... glava me zabolila... stres, drug, stres, valjalo je ono predeverat, ali neka... bitno je da idemo u baraž, a tamo može doći ko hoće, nema teorije da nas dobiju u dvije... :mrgreen: :dance: Oj da hoćemo samo one Zmajčeke dobiti... :mrgreen:
Oi

#1256 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Oi »

koga interesuje, ima ovdje 70-tak slika:
http://www.zenicablog.com/index.php/zab ... ca-srijeda
moa

#1257 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by moa »

Relano utakmicu teska ko tuc, sjecam se protiv Danaca kada smo igrali ko kakve babe, kao da smo imali tegove na nogama, evo ovi momci su ipak pokazali da ipak mogu da podnesu vise tereta nego sve prijasnje repke, mada su svi jos uvijek zeleni (mozda i jest u tome fol), pokazali su da su zeljni da igraju na SP, zeljni da se oduze publici, zeljni da se dokazu, zeljni da budu ponos BiH, da se na barem neki nacin otkupe za ono sto nisu mogli uraditi kad je trebalo, svjesni koliko znaci odlazak BiH na SP, da takav marketing ne moze uraditi niti jedan Ambasador, niti jedna reklma na CNN, niti jedan presjedavajuci precjednistva, pokazali su da su ponosno sto su Bosanci i Hercegovci, ponosni sto im Turci ne mogu nista, ponosni sto su dali isti broj golova kao reprezentacija spanije koja je prva u grupi, koja je prvak sa Eurposkog prvenstva, ponosni sto im turci kao 3 sa nedavno odrzane manifestacije nisu bilu u stanju dati taj drugi gol, ponosni sto ih sudija nije izbacio iz takta, ponosni sto su drugi u grupi gdje su svi protiv jedine nam drzave, ponosni na Ciru koji ih vodi bas kako treba, svjestan njihovog zelenila niti jedan igrac nije pregorio pod njegovim vodstvom, pravi menadzer, svjestan kakav potencijal ima ova repka, svjestan da sa ovim Dijamantima moze uraditi ono sto je uradio sa Hrvastkom, svjestan da ne treba puno kad se razigraju Bosanci, svjestan da ove Bosanske manijake za lopotom samo treba pustiti sa lanca da se igraju, da se i kod ovako vaznih utakmica vole igrati sa loptom, dodavati petom...

Svaka cast momci budite ono sto jeste, ponos ove drzave ali za mjesec dana ide jos teza utakmica i vjerujem da ce ova masinerija biti jos jaca..

Nadam se da Fifa nece izmisliti neko ludo pravilo tipa nemate text himne ili trava vam je zelena pa ste pobjedjivali...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1258 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by hrasno38 »

Kao sto ovdje neko rece jutros kad sam ustao osjecao sam se kao da je kamion preko mene prosao, kao da sam i sam igrao onih jebenih 90 minuta na Bilinom Polju. Jednostavno jutros razmisljajuci nisam mogao doci sebi da sam sinoc nakon onog prekrasnog gola skakao po kuci sa svojih 45 godina zajedno sa svojim vrsnjacima i ponasao se kao djecak. I naravno svih proslih godina sam zavidio i Hrvatskoj i Srbiji i njihovim navijacima sto se vesele radi uspjeha svojih reprezentacija cekajuci dane kada cu to gledati i u svojoj zemlji. A mi nismo losi niti u jednom sportu i uvijek nam fali ta usrana boba da odemo na veliko takmicenje a ta boba je za nas uvijek toliko velika da nikako da je sazvacemo. I onda oni nimfomani iz NS BiH naprave potez koji nikako nije ocekivan od takvog skupa i dovedu Ciru Blazevica. Svako od nas ko je iole stariji znao je dobro sta taj stari lisac moze uraditi i po kojem principu on radi. A princip je vrlo jednostavan, njegova je zadnja ali ako treba da nekoga pridobije on ce ici protiv svojih rezona. Garantujem da je poceo sa dva napadaca osluskujuci glas navijaca jer njemu jednostavno trebaju ljudi koji ce skandirati njegovo ime jer od toga on jednostavno puni svoje baterije i dobija nevjerovatan elan. Ciro je definitivno preporodio u svakom smislu i reprezentaciju i nase fantasticne navijace. To nije vise reprezentacija koja nakon primljenog gola pada. To vise nije reprezentacija protiv koje se unaprijed pisu bodovi. To nije vise reprezentacija u kojoj dvojica ginu a ostali cuvaju noge. To je sada reprezentacija koja u grupi sa najjacom Spanijom i zeru slabijom Turskom zauzima cvrsto drugo mjesto u svojoj grupi. Reprezentacija koja ima najmanje pola igraca koji se sada mogu vec zvati evropskim pa i svjetskim klasama ali koji kod Cire moraju igrati isto pozrtvovano kao i oni manje vrijedni. Imamo golmana kojeg Ciro izvuce iz naftalina i radi kojeg pola ovdasnjih forumasa Ciri tada sve po spisku i taj golman nam protiv Armenije a onda bravurozno protiv Turske pokaze da Ciro zna svoj posao i zasto ga je stavio ispred isto tako dobrog Asmira Begovica. Niko, ama bas niko ne smije zamjeriti ni Dzeki ni Ibisevicu sto ne zabijaju golove jer jednostavno lopta nece pa nece ali ti momci ginu na terenu. Dzeko i u Armeniji i sinoc u Zenici konstantno drzi dva igraca na svojim ledjima ali probija, stvara sam sebi i drugima sanse. Moje skromno misljenje je Dzeko i Ibisevic jednostavno ne funkcionisu dobro u tandemu i da je puno bolja varijanta Muslimovic sa nekim od njih dvojice. Muslimovic je jednostavno razbijac, jak ko beton a nista manje sposoban da zabije gol od bilo kojeg naseg napadaca. Naravno opet po mom amaterskom misljenju smatram da nama najvise nedostaje potpuno spremni Bajramovic i jednostavno da ga je Ciro sinoc uveo u onaj rat bio bi odgovorna za njegovo zdravlje. A taj momak je za 10.
Dragi moji prijatelji sa foruma mi imamo nesto sto do sada nismo nikada imali i terbamo svi skupa da to sacuvamo i da dajemo maksimalnu podrsku. Treba optimizma i pozitivne energije makar u ovom dijelu naseg propalog drustva jer jednostavno samo tu nam za sada ide. Treba nam neki Ciro i u rukometu i u kosarci i u politici. Treba nastaviti pritisak na NS BiH da se ovaj sport ocisti od smeca. Treba vrsiti pritisak na Vijece Ministara koji svejsno blokira sportska drzavljanstva (Skoko-rukomet). Pa neka u ovoj drzavi, makar bilo i naopacke krene na bolje od sporta. Jednostavno htjeli ne htjeli rezultati nase reprezentacije nas tjeraju da budemo uz nju i da budemo puni optimizma.
fini dečko

#1259 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by fini dečko »

hrasno38 wrote:Kao sto ovdje neko rece jutros kad sam ustao osjecao sam se kao da je kamion preko mene prosao, kao da sam i sam igrao onih jebenih 90 minuta na Bilinom Polju. Jednostavno jutros razmisljajuci nisam mogao doci sebi da sam sinoc nakon onog prekrasnog gola skakao po kuci sa svojih 45 godina zajedno sa svojim vrsnjacima i ponasao se kao djecak. I naravno svih proslih godina sam zavidio i Hrvatskoj i Srbiji i njihovim navijacima sto se vesele radi uspjeha svojih reprezentacija cekajuci dane kada cu to gledati i u svojoj zemlji. A mi nismo losi niti u jednom sportu i uvijek nam fali ta usrana boba da odemo na veliko takmicenje a ta boba je za nas uvijek toliko velika da nikako da je sazvacemo. I onda oni nimfomani iz NS BiH naprave potez koji nikako nije ocekivan od takvog skupa i dovedu Ciru Blazevica. Svako od nas ko je iole stariji znao je dobro sta taj stari lisac moze uraditi i po kojem principu on radi. A princip je vrlo jednostavan, njegova je zadnja ali ako treba da nekoga pridobije on ce ici protiv svojih rezona. Garantujem da je poceo sa dva napadaca osluskujuci glas navijaca jer njemu jednostavno trebaju ljudi koji ce skandirati njegovo ime jer od toga on jednostavno puni svoje baterije i dobija nevjerovatan elan. Ciro je definitivno preporodio u svakom smislu i reprezentaciju i nase fantasticne navijace. To nije vise reprezentacija koja nakon primljenog gola pada. To vise nije reprezentacija protiv koje se unaprijed pisu bodovi. To nije vise reprezentacija u kojoj dvojica ginu a ostali cuvaju noge. To je sada reprezentacija koja u grupi sa najjacom Spanijom i zeru slabijom Turskom zauzima cvrsto drugo mjesto u svojoj grupi. Reprezentacija koja ima najmanje pola igraca koji se sada mogu vec zvati evropskim pa i svjetskim klasama ali koji kod Cire moraju igrati isto pozrtvovano kao i oni manje vrijedni. Imamo golmana kojeg Ciro izvuce iz naftalina i radi kojeg pola ovdasnjih forumasa Ciri tada sve po spisku i taj golman nam protiv Armenije a onda bravurozno protiv Turske pokaze da Ciro zna svoj posao i zasto ga je stavio ispred isto tako dobrog Asmira Begovica. Niko, ama bas niko ne smije zamjeriti ni Dzeki ni Ibisevicu sto ne zabijaju golove jer jednostavno lopta nece pa nece ali ti momci ginu na terenu. Dzeko i u Armeniji i sinoc u Zenici konstantno drzi dva igraca na svojim ledjima ali probija, stvara sam sebi i drugima sanse. Moje skromno misljenje je Dzeko i Ibisevic jednostavno ne funkcionisu dobro u tandemu i da je puno bolja varijanta Muslimovic sa nekim od njih dvojice. Muslimovic je jednostavno razbijac, jak ko beton a nista manje sposoban da zabije gol od bilo kojeg naseg napadaca. Naravno opet po mom amaterskom misljenju smatram da nama najvise nedostaje potpuno spremni Bajramovic i jednostavno da ga je Ciro sinoc uveo u onaj rat bio bi odgovorna za njegovo zdravlje. A taj momak je za 10.
Dragi moji prijatelji sa foruma mi imamo nesto sto do sada nismo nikada imali i terbamo svi skupa da to sacuvamo i da dajemo maksimalnu podrsku. Treba optimizma i pozitivne energije makar u ovom dijelu naseg propalog drustva jer jednostavno samo tu nam za sada ide. Treba nam neki Ciro i u rukometu i u kosarci i u politici. Treba nastaviti pritisak na NS BiH da se ovaj sport ocisti od smeca. Treba vrsiti pritisak na Vijece Ministara koji svejsno blokira sportska drzavljanstva (Skoko-rukomet). Pa neka u ovoj drzavi, makar bilo i naopacke krene na bolje od sporta. Jednostavno htjeli ne htjeli rezultati nase reprezentacije nas tjeraju da budemo uz nju i da budemo puni optimizma.
:bih: Svaka ti zlata vrijedi :bih: :thumbup:
Richard Peti

#1260 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Richard Peti »

@hrasno :thumbup:

meni je suza sama krenula poslije onog gola.. i svaki put, kad ga pogledam, kao da je prvi put..

svaka cast momcima, 1:1, odlicno, super..

:bih: :bih: :bih:
tokar

#1261 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by tokar »

Moram priznati da nije bilo sve savršeno na sinoćnoj utakmici. Ali, isto tako moram priznati da naša reprezentacija odlično izgleda nakon svih ovih godina, i što bi neko rekao, nikad jači nismo bili.
To što sinoć nismo pobijedili splet je milion okolnosti, ali se našima nema šta zamjeriti. Ovi što kažu da Džeko veze nema, vrijeme je da počnu komentarisat utakmice kriketa, možda će se tamo ostvariti kao znalci. Džeku prije godinu dana niko nije čuvao, a u posljednje vrijeme čuvaju ga po dvojica, nekada trojica,...
Realno, Turci su sinoć išli na sve ili ništa, a mi na nešto. I kada se sve sabere, ima li smo bolje prilike, bez obzira što smo ponekad imali problema u sredini. I istina je da je remi najrealniji.
Ali, kada pomislim na reprezentaciju od prije nekoliko godina i uporedim je sa ovom sada, onda se osjećam izuzetno dobro.
Svi smo mislili da ćemo u najboljem slučaju biti treći u grupi, a realno četvrti. Danas smo na pragu baraža. Pobjeda nad Estonijom to sigurno donosi. Bit će teško, ali se nadam pobjedi.
BiH je, da zaključim, sinoć igrala izuzetno dobro i cijela utakmica je bil izvanrdena, dinamična, brza, i na granici srčanog udara. A taj adrenalin se od sporta i očekuje.
A pesimista, tipa loši smo, nećemo moći, levati smo, svi su bolji od nas, pun mi je kofer...
zemo_online

#1262 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by zemo_online »

sa kime igra turska slijedece 2 utakmice?
BaileyS

#1263 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by BaileyS »

Bilo bi interesantno vidjeti statistiku i posjed lopte u drugom poluvremenu.

Mene je strah jer smo odigrali najlosije poluvrijeme u kvalifikacijama. Kontam sta da je ovo bio baraz (a ne cekaju nas slabije ekipe ni tamo) i da igramo uzvratnu a treba nam pobjeda od dva gola da idemo dalje. Sto se Cire tice on je uradio sve sto je mogao, ispunio je sve zelje javnosti, poceo sa dva napadaca, dao minutazu i Pjanicu i Muslimovicu, nije zatvarao igru ali dzaba. Kvalitet je na strani Turaka.

Vjerujem da cemo izboriti baraz ali ne vjerujem da mozemo dalje od toga. Za mene je i to veliki uspjeh pored ovakvih reprezentacija i nisam se ni tome nadao. Realno po igrackom kvalitetu mi i jesmo cetvrta reprezentacija grupe ali ove kvalifikacije smo odigrali dobro i preskocili Belgiju i Tursku i na tome treba cestitati momcima.

Znam da se mnogi nece sloziti sa mnom po pitanju kvaliteta. Istina je, imamo svjetske klase Dzeku, Misimovica, Ibisevica, Salihovica ali imamo i Rahimica i Nadarevica koji ne igraju u svojim klubovima a mi za njih nemamo ni zamjenu. Vanjske bekove nam igraju vezni igraci jer bekova vec godinama nemamo. Imamo problem kao i mnoge male reprezentacije da je kvalitet neravnomjerno rasporedjen. Zato kazem da je ovo veliki uspjeh i da moramo biti svjesni nasih mogucnosti. Moje misljenje da su igraci i strucni stab izvukli maksimum iz kvaliteta koji imamo.
klixober

#1264 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by klixober »

Sir Charles wrote:Stvarno ne mogu da shvatim pojedince. Dobro je vise tog pljuvanja po Ibricicu. Momak igra apsolutno sve moguce i nemoguce pozicije, gdje god da ga stave u ekipi. Normalno, neke pozicije mu vise "leze", neke ne, tako da nekada pokaze vise, a nekada manje. Ne valja vam taj momak kada odigra fenomenalno kao u Armeniji. Stvarno ne mogu da shvatim da se toliko pljuje po reprezentativcu ove drzave koji je odigrao sve utakmice u ovim kvalifikacijama. Vidim da cak i branite neke igrace i kazete "u redu je, nije igrao na prirodnoj poziciji pa je normalno da nije odigrao kako treba", ali kada Ibricic ne odigra na svojoj poziciji svjedno se pljuje po njemu kao da je uradio ne znam ti ni ja sta. Molio bih vas, gospodu kriticare, da navedete koju je to katastrofalnu gresku sinoc napravio Ibricic, koja nas je kostala povoljnog rezultata. Ne kazem da je odigrao odlicno, ali nije ni tolika katastrofa sigurno.
I volio bih da i taj Stilic konacno odigra koju minutu pa da vidim sve ove divne i bajne, svjetske strucnjake i eksperte kako ce i njega pljuvati.
Ibricic je izgubio loptu kada smo primili gol.Turci su loptu prenijeli na drugu stranu i opet je slijedila greska Salihovica.Dakle greske dvojice igraca koji ne igraju na svojim pozicijama,pa im se djelimicno oprasta.
Ali u barazu nas cekaju reprezentacije koje su par stepenica iznad Turske..
vee-jay

#1265 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by vee-jay »

idemo naprijed -> Forza po 3 boda u Talin :bih:
ja1977

#1266 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by ja1977 »

test01 wrote:sa kime igra turska slijedece 2 utakmice?
Ako se ne varam sa Belgijom na strani i Armenijom kuci.
zemo_online

#1267 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by zemo_online »

pa ko kaze da ce turci pobjediti u belgiji? nije to lako.

znaci da imamo 80% sansi za baraz.
zemo_online

#1268 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by zemo_online »

medjutim,ako bi bosna ispala to bi bio takav samar za sve i za ciru jer sada svi ocekuju taj hebeni baraz.
elSaik

#1269 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by elSaik »

komeba wrote:
Ibricic je izgubio loptu kada smo primili gol.Turci su loptu prenijeli na drugu stranu i opet je slijedila greska Salihovica.Dakle greske dvojice igraca koji ne igraju na svojim pozicijama,pa im se djelimicno oprasta.
'Ajde, molim te, nabroj mi sve europske reprezentacije koje su par stepenica iznad polufinaliste Eura 2008, a koje će igrati u baražu?
Nekako s proljeća

#1270 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Nekako s proljeća »

:)

Osjećam se ponosno....i prkosno. :bih:

Čestitke!
klixober

#1271 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by klixober »

elSaik wrote:
komeba wrote:
'Ajde, molim te, nabroj mi sve europske reprezentacije koje su par stepenica iznad polufinaliste Eura 2008, a koje će igrati u baražu?
Francuska,Rusija,Portugal/Svedska,Hrvatska...
To su vjerovatno ekipe protiv kojih cemo igrati u barazu.
elSaik

#1272 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by elSaik »

komeba wrote:
elSaik wrote:
komeba wrote:
Francuska - nije. Rusija - jeste, ali nije sigurno da će oni, mogu i Nijemci. Znamo kako su Nijemci igrali sa Turcima, ali da su bolji, jesu. Portugal/Švedska - nisu. Hrvatska - nije.
BaileyS

#1273 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by BaileyS »

Ja prizeljkujem Svedjane ili Grke, to su reprezentacije koje mozemo proci. Samo zakuhalo se u Svedskoj grupi tako da bi tu mogli biti i Danci ili Portugalci.
klixober

#1274 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by klixober »

elSaik wrote:
Francuska - nije. Rusija - jeste, ali nije sigurno da će oni, mogu i Nijemci. Znamo kako su Nijemci igrali sa Turcima, ali da su bolji, jesu. Portugal/Švedska - nisu. Hrvatska - nije.
Francuska nije? Francuska cekada joj bude trebalo igrati najbolje,da ne govorim o uticaju Platini-ai pomoc sudaca..sinoc su oderali Srbe na Marakani i to sa igracem manje.
Portugal isto tako.Imaju nevjerovatan pojedinacni kvalitet,mnogo,mnogo bolji od Turske.Ono sto im je falilo u kvalifikacijama je motivacija protiv manjih ekipa,sto im sigurno nece faliti u barazu.
Sa Svedskom se i mozemo nositi,iako ne vjerujem da ce izboriti baraz.
I mislim da je Hrvatska takodje jaca od Turske,iako su nesretno izgubili na prvenstvu od njih.
vee-jay

#1275 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by vee-jay »

komeba wrote:
elSaik wrote:
komeba wrote:
@komeba, care ovog pdfa, sve je to ok.... nego 'ajmo mi prvo doci do baraza... a ako do toga dodje 'ajmo uzivati u te dvije utakmice jer ce stimung biti kao da smo vec na SPu... uzivajmo u ovim malim koracima koji nam dozvoljavaju da sanjamo o Juznoj Africi... mjesec dana do Estonije... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Locked