Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
minjonja

#1251 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by minjonja »

ja sam cekala da moji napune 2 mjeseca pa sam ih neopitroidom posula.
Duhovni Vođa

#1252 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Duhovni Vođa »

ja sa ovim svojim bekanom ne znam šta da radim :D

par puta dnevno ga uhvati žuta minuta ili ti ga šandoprc :D

znači počne da se zalijeće u zidove i spuca glavom, onda takvom brzinom počne da šlajdra po parketu, pa ga zanese pa bočno spuca u šta stigne, onda počne nekakve zvukove da proizvodi kao da ga kolju :D onda skoči na kauč, pa s kauča na ormar, pa sa ormara na drugi ormar, pa se izvali i sve četri u zrak digne i sve tako šandoprca jedno 10 minuta :D

onda se zavuče u ormar sa garderobom i tamo napravi centrifugu od 4000 obrtaja, pa uzme i poruši sve sa radnog stola, pa se zaleti na mene pa me ogrebe po nogama i samo krišti k'o kurban pred klanje :D

ovo sve se desi iz čista mira, a isto tako završi. samo se poslije vrati na svoju "kotu" i počne da se liže kao da se ništa nije desilo...... :run:

kastriran je odavno, pa ne kontam koji mu je đavo
teAMICA

#1253 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by teAMICA »

Duhovni Vođa wrote:ja sa ovim svojim bekanom ne znam šta da radim :D

znači počne da se zalijeće u zidove i spuca glavom, onda takvom brzinom počne da šlajdra po parketu, pa ga zanese pa bočno spuca u šta stigne, onda počne nekakve zvukove da proizvodi kao da ga kolju :D onda skoči na kauč, pa s kauča na ormar, pa sa ormara na drugi ormar, pa se izvali i sve četri u zrak digne i sve tako šandoprca jedno 10 minuta :D

onda se zavuče u ormar sa garderobom i tamo napravi centrifugu od 4000 obrtaja, pa uzme i poruši sve sa radnog stola, pa se zaleti na mene pa me ogrebe po nogama i samo krišti k'o kurban pred klanje :D

ovo sve se desi iz čista mira, a isto tako završi. samo se poslije vrati na svoju "kotu" i počne da se liže kao da se ništa nije desilo...... :run:

:mrgreen:
Moj se tako ponasao prije kastriranja, do nekih 6-7 mjeseci. Zato me cudi da se tvoj nije smirio, a kastriran je. Koliko je star?
Highlander

#1254 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Highlander »

I mom tako dođe, ne brini, da nije tako lud, ne bi bio normalan ... :lol:

U redu je to, sasvim.
luna09

#1255 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by luna09 »

Ne žalite se na ludovanje vaših maca, sve to je i moja chupa radila do kastriranja a sad je lijena maca koja samo naveče hoće da je jurimo po kući,da nas grebe kad joj otimamo njenu trakicu. Ja hoću da moja lenjivica ludiiirrraaa :-) :-) :-D
minjonja

#1256 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by minjonja »

Duhovni Vođa wrote:ja sa ovim svojim bekanom ne znam šta da radim :D

takav ti je i moj hugo iako je kastriran kao mali. takvi su valjda, divlji po prirodi :D evo otprilike u ova doba on poludi, a ostatak dana samo gleda kome ce u krilo skocit.
minjonja

#1257 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by minjonja »

luna09 wrote:Ne žalite se na ludovanje vaših maca, sve to je i moja chupa radila do kastriranja a sad je lijena maca koja samo naveče hoće da je jurimo po kući,da nas grebe kad joj otimamo njenu trakicu. Ja hoću da moja lenjivica ludiiirrraaa :-) :-) :-D
tako je meni bilo jedno vrijeme: imala sam 6 macaka tada, a sve tako dosadne :-) dvije spavaju na kaucu, jedna na radijatoru, ostale pod krevetom, ko da ih i nemam :D
Tigri

#1258 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Tigri »

Mi smo tigri slucajno donijeli male zelene sljive. Po cijeli dan ih ganja :-) , nikako da joj dosadi za razliku od drugih igracaka. Od sada uvijek imam nekoliko sljivica u rezervi. Navece se toliko izmori da se samo ispruzi na trosjed i zaspi. A ima i nekog lavica (igracka), nema sta mu ne radi. Prevrce se s njim, ujeda ga za vrat, .... I kad joj dosadi onda trazi sljivicu i nastavlja ludarije po kuci.
terra_incognita

#1259 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by terra_incognita »

Upomoć!!!

nedavno mi je dolinjala maca, skotna je (valjda se tako kaže) i porodiće se u narednim minutama.

Ima li neko iskusan da mi kaže šta da radim, izbezumila sam se :-?
jaca22

#1260 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by jaca22 »

terra_incognita wrote:Upomoć!!!

nedavno mi je dolinjala maca, skotna je (valjda se tako kaže) i porodiće se u narednim minutama.

Ima li neko iskusan da mi kaže šta da radim, izbezumila sam se :-?
..sta je bilo ..kako je proslo..koliko ih ima malih slatkih-- :-D
p.s. nadam se da si i ti i maca prezivjele i da su macici vec rodjeni zdravi .
terra_incognita

#1261 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Zvukla se i okotila, za sada smo vidjeli dva mačića :-D

Međutim, čudno se ponaša, stalno dolazi i doziva, nešto hoće a ne znam šta.
Čak mi se čini da tu djecu ni ne doji, vječito je ispred vrata :-?
harleyquinn

#1262 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by harleyquinn »

terra_incognita wrote:Zvukla se i okotila, za sada smo vidjeli dva mačića :-D

to je i moja maca na vikendici radila, čudne nekakave zvuke ispuštala, gledala tužno, isto kao da me nesto moli... na kraju je ispalo da želi da premjesti mačiće pa treba pomoć :D
terra_incognita

#1263 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

harleyquinn wrote:
terra_incognita wrote:Zvukla se i okotila, za sada smo vidjeli dva mačića :-D

to je i moja maca na vikendici radila, čudne nekakave zvuke ispuštala, gledala tužno, isto kao da me nesto moli... na kraju je ispalo da želi da premjesti mačiće pa treba pomoć :D
auuuuu, možda je baš to :thumbup: mada me malo strah da me ne napandne
Ssana

#1264 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Ssana »

Imam pitanje, ne znam da li je ranije bilo komentara na tu temu ukoliko jeste ne zamjerite :).
Naime, imam macu koja se omacila prije 3 mjeseca i imala 3 mačića. Jedno smo udomili a ostale su još dvije. Mama maca se donedavno ponašala normalno tj. lizala ih i čistila i igrala se sa njima. U posljednje vrijeme se njeno ponašanje promijenilo. Ponekad se ponaša normalno, kao i ranije, ali sve češće galami na njih i reži kada joj se pokušavaju približiti ili samo proći pored nje. Nekad i zamahne šapicom kao da ih udari ali ništa pretjerano.
Obzirom da mi se niko ne javlja za udomljavanje i da odbijam da ih negdje ostavim željela bih da kod mene ostanu koliko god je moguće. Naišla sam na internetu da je to normalno da ih mama sada uči da su odrasli i da postanu svoje mace...
Da li ste vi imali iskustva sa ovakvim ponašanjem?
Hvala na pomoći :)
luna09

#1265 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by luna09 »

Ništa ne brini to je normalna pojava kad majka mladunce odvaja od sebe.Neće ona njih povrijediti već pokušava da ih nauči da se sami snalaze.Zbog te pojave sam redovno "ljuta" :sad: :sad: na svoje avlijske mace :-) .Nego pazi ti da se ta tvoja mama maca ponovo ne pari pa ćeš imati tek belaja sa dvije generacije mačića
Ssana

#1266 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Ssana »

Ja sam se baš zabrinula pošto nisam imala takvih iskustava sa prošlom macom. Doduše njeni mačići nisu ni živjeli duže od 2 mjeseca. Onda ću se strpiti i neću joj se miješati u odgoj :-D
Hvala :)
luna09

#1267 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by luna09 »

Molim vas ko zna da mi pomogne. Moja chupa išla na "izlet i druženje" po mahali i dobila na poklon buhe.Kupila i stavila frontline prije nekoliko dana ali ona se još uvjek češka kao da ima baje ,istina rjeđe nego ranije ali se češka :-) :-x Kažu mi da smijem frontline ponovo staviti tek za mjesec.Ima li išta drugo da je očistim ,al samo da nije prašak jer ovo ludo stvorenje nemoguće je okupati.
Felidae

#1268 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Felidae »

luna09 wrote:Molim vas ko zna da mi pomogne. Moja chupa išla na "izlet i druženje" po mahali i dobila na poklon buhe.Kupila i stavila frontline prije nekoliko dana ali ona se još uvjek češka kao da ima baje ,istina rjeđe nego ranije ali se češka :-) :-x Kažu mi da smijem frontline ponovo staviti tek za mjesec.Ima li išta drugo da je očistim ,al samo da nije prašak jer ovo ludo stvorenje nemoguće je okupati.
jesi sigurna da si ga stavila kako treba, jer stvarno pored frontlina nema boljeg preparata protiv buha. mozda bi trebala ocistiti i mjesto na kojem inace spava, jer i tu ostanu buhe. nadam se da ce ti neko drugi moci vise pomoci.
luna09

#1269 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by luna09 »

Ja sve išla po uputstvu .E sad mi nije jasno ima li frontline različitih mirisa ...ili. :? :? Kad je Amar donio i stavio joj 2 dana je mirislo nešto kao kokos a sad ovaj vala ko voda nikakvog mirisa :roll: :roll: a spava gdje stigne pogotovo kako su vrućine bile
terra_incognita

#1270 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Kupi u DM-u onu crnu ogrlicu protiv buha. Smrdi ko đavo, ali pomaže.....
Una ragazza

#1271 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Una ragazza »

Ja imam pitanje...moj macak jako voli da lize kosu, ne znam sta to treba znacit, kastriran je i sve vec odavno ali samo skoci na glavu i pocne lizat, posebno ako ima laka ili necega slicnog, zakopa kandzice i ne pusta...ima li ko slican problem ili da mi zna objasnit razlog??
sheilak

#1272 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by sheilak »

Meni je moja maca lizala kosu kada je sebe cistila. Onda bi presla na mene (kosu, celo, cak i trepavice :-D ). Nisam dopustala te ekstravagancije. :-)

Ne znam da li to ima veze sa njegovom "brigom" o tebi (jer ja sam to kod svoje bila na taj nacin shvatila) ili voli taj lak za kosu. :-D
smoki_choko

#1273 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by smoki_choko »

Una ragazza wrote:Ja imam pitanje...moj macak jako voli da lize kosu, ne znam sta to treba znacit, kastriran je i sve vec odavno ali samo skoci na glavu i pocne lizat, posebno ako ima laka ili necega slicnog, zakopa kandzice i ne pusta...ima li ko slican problem ili da mi zna objasnit razlog??
de mi posudi tog macka, nestalo mi gela pa bi ga iskoristio za pravljenje frizure :D
Una ragazza

#1274 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Una ragazza »

@Sheila

I ja sam to tako shvatila ali zna biti ko mali priljepak..ja mu odmah izvucem kandzice a i mama isto, nema sanse...i onda ga samo okrenem na ledja i mazim do besvijesti :)

@Smoki

Zalim ali ne bih svoju malu ljubav dala nizasta na ovome svijetu...jedva cekam da ga vidim konacno :-D
Felidae

#1275 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Felidae »

Una ragazza wrote:Ja imam pitanje...moj macak jako voli da lize kosu, ne znam sta to treba znacit, kastriran je i sve vec odavno ali samo skoci na glavu i pocne lizat, posebno ako ima laka ili necega slicnog, zakopa kandzice i ne pusta...ima li ko slican problem ili da mi zna objasnit razlog??
moja to isto radi, ali muzu, meni krene i zapetlja jezik jer mi je duza kosa. nije bitno koji je preparat stavio na glavu, nekad nema nista, ona zazmiri i sva sretna lize.
Post Reply