Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Mjesanac

#1251 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Mjesanac »

Erzsebet wrote:
respo wrote:boli me briga koliko ko vozi i kako vozi sve dok ne ugrozava mene njega ce ili kazniti policija u sto cisto sumnjam ili ce upoznati banderu provaliju ili sta vec
Ali u tome i jeste fazon, što takvi uglavnom ugrožavaju druge i drugi zbog njih poginu ili ostanu invalidi.

Ljudi izgleda ne mogu povezati uzrok i posljedicu.

Uzrok: Brza voznja
Posljedica: Poginuli, invalidi, razvaljena auta
Last edited by Mjesanac on 29/11/2010 02:44, edited 1 time in total.
Cholina_Lokica

#1252 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Cholina_Lokica »

ne znam sta ce nam i policija i bilo sta kad imamo ljude koji ce regulisati saobracaj... isto anarhija, ovi jurcaju, ovi sebi daju za pravo da odredjuju kako ce ko voziti i da budu i sudija i kadija... Hebo lud zbunjenog, i onda se neko zapita kako nam je haos u saboracaju... kako nece biti pored ovakvih likova i sa jedne i sa druge strane
respo

#1253 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by respo »

Erzsebet wrote:
respo wrote:boli me briga koliko ko vozi i kako vozi sve dok ne ugrozava mene njega ce ili kazniti policija u sto cisto sumnjam ili ce upoznati banderu provaliju ili sta vec
Ali u tome i jeste fazon, što takvi uglavnom ugrožavaju druge i drugi zbog njih poginu ili ostanu invalidi.
opet nije tvoje da ti uzimas zakon u svoje ruke na bilo koji nacin
respo

#1254 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by respo »

Mjesanac wrote:
Erzsebet wrote: Ali u tome i jeste fazon, što takvi uglavnom ugrožavaju druge i drugi zbog njih poginu ili ostanu invalidi.

Ljudi izgleda ne mogu povezati uzrok i posljedicu.

Uzrok: Brza voznja
Posljedica: Pogunuli, invalidi, razvaljena auta
uzrok male kazne ili nikakvo kaznjavanje i zaustavljanje od strane policije
posljedice gelipteri koji jurcaju i ugrozavaju sve oko sebe i mentoli koji misle da imaju zakon u svojim rukama pa ga sporovode po svom nahodjenju
GOLFER

#1255 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by GOLFER »

Ovdje nikonije spomenuo DIVLJACKU brzu voznju, al mislim jasno je o cemu se radi... neki jednostavno se bave kao sto neko rece pasjalukom i iz neke pakosti glume mangupe i policajce po cesti...

nego jedan on najvecih uzroka nesreca je alkohol, koji se ISTOVREMENO mnogo reklamira kako u medijima tako i u raji... a o tome se jako malo prica,jako malo, a mnogo omladine voze u pijanom stanju, jer alkohol je cool, nemoj biti vehabija i nepiti :-) :-) :-)
Image
saniiado

#1256 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by saniiado »

Evo da se i ja javim na ovu temu.

od 1996 zivim u Americi.

U Americi ti je potrebno $10, 20 minuta i velicina mozga da bude veca od zrna rize, da bi polozio vozacki i dobio vozacku

ALI, kad izadjes na cestu

- na stop MORAS STATI i da ti auto potpuno miruje barem 1-2 sekunde
- samo ponegdje mozes prekoraciti brzinu za recimo 10-15% (na autoputu je 65mph sto je 102kmh, a 'pukla' ravnica od 50km.... prekoracis li brzinu kazna ti je $145
- kad ide vozilo hitne pomoci, vatrogasci, policija itd, ako se ne sklonis i NE STANES kazna ti je (ja sam je platio 1996), $450
- vozis pijan i zaustave te takvog, minimalno kazna $10.000, moguc zatvor, 3 mjeseca konsultacija sa psiho-pedagozima, i do kraja zivota moras imati u autu ugradjen detektor koji dozvoli autu da upali SAMO ako nisi pjan.
- kamere (govorim u Chicagu) su na 90% raskrsnica, pa brale prodji kroz 'zuto/crveno' pa ces vidjeti
- itd itd

STA VAM OVO GOVORI?????

Uopste NEMA VEZE gdje si i da li si polozio i kako si polozio - U AMERICI 99% ljudi slijedi propise jer se B O J E KAZNE!!!!

TO JE TO!!!!

Onog momenta kada se za prebrzu voznju bude naplacivalo 100-200km (po nivou prekoracenja), za drsku i neopreznu voznju 200-500km itd itd, SVE CE BITI u REDU

U Sarajevu treba postaviti jos minimalno 100 kamera na raskrsnice.

Blizu moje kuce ima semafor koji je bio prvi sto se tice kamera, i u prvoj godini dana je 'donio' preko $12miliona u kaznama.

PREMA TOME KAZNA JE RJESENJE!!!

toliko od mene...

Zivjeli!
skojotovski

#1257 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by skojotovski »

respo wrote:nije prica sto je isao max dozvoljenom brzinom
kako neelix ne mozes shvatiti
nego je bitan onaj dio
nema mi nista draze nego zaustaviti nekog ko se zaletio ravnanjem sa drugim autima
znaci to je isto ajd cekat cu dok se sa zelenog ne upali zuto pa cu krenuti da samo ja prodjem a ovaj nek ceka jos
ili kao ako ja ne mogu ili necu negdje stici ne mora ni taj drugi

nije uopste prica o tome ko koliko vozi nego o namjeri
respo, da ponovim jos jednom. nema mi veceg meraka nego PAPKA koji se u gradu, gdje je ogranicenje brzine 60km, zaleti ustopati ravnanjem sa drugim autima. ili mu usporiti, svjesno. zasto? jednostavno, jer sam ja veci papak sto postujem ogranicenje brzine. ne vozim ispod dozvoljene i ne cekam na semaforu, ne kocim k'o blentav kad zeleno zatreperi, niti sviram ljudima koji ne krenu cim se upali zuto.

kad je neka drama, zna se kako to ide. sva cetiri zmigavca se upale i onda se sklanjas. a nekim drkadzijama, koji izigravaju nekakve shumahere u gradu... malo sutra! i zato sam ja papak i drago mi je ako se to zove papak!

p.s.
a jos veci mi je merak ustopati taxistu koji se zaleti iza tramvaja i onako donski pokusa, na silu, da se uvali prije nego tramvaj stane. mars bagro!
Neelix

#1258 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Neelix »

respo wrote:
Erzsebet wrote:
opet nije tvoje da ti uzimas zakon u svoje ruke na bilo koji nacin
uzimam zakon u svoje ruke? boze sacuvaj. samo vozim kako mi je zakonski dozvoljeno. odakle ti to?
madner

#1259 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by madner »

Jos jedna tema gdje se na divljastvo u saobracaju odgovara papanlukom. Bravo bravo.
skojotovski

#1260 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by skojotovski »

naravno, papanluk je pridrzavati se propisa... ponosim se sto sam papak!
madner

#1261 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by madner »

How yes no, sad si rekao da namjerno ustopas druge. Definicija papanluka za volanom. To sto se pridrzavas propisa je isto kao sto i divljak moze reci da nije napravio prekrsaj ako ga murija ne ufati. :roll:

Samo naprijed, nadam se da ces nekog uskoro pravo nasukat.
Neelix

#1262 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Neelix »

:-) vrtimo se ukrug. nek ti nisi papcina sto ugrozavas sve oko sebe jureci preko dozvoljene brzine :lol:
karanana

#1263 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by karanana »

kako se bola ustopaju drugi na cesti koja ima 3 trake tako sto ja namjerno vozim 60 i niti kilometar preko?
bujrum im druge dvije pa neka idu 1000 na sat.
a ja jos nisam naletio na situaciju gdje nema guzve i gdje su 3 auta jedan pored drugog i idu apsolutno istom, legalno dozvoljenom brzinom, i na taj nacin blokiraju trkace. to jos nisam vidio, seljacine sa otvorenim prozorima i pricanjem su druga prica, ali ni njih nisam vidio da zauzimaju sve 3 trake, max dvije.

bas se vrtimo u krug.
Vragolan

#1264 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Vragolan »

sada ispadose svi ili papci ili super kulturni vozaci
da sam priv put na forumu upitao bi se da li ja to zivim u BiH ili u nekoj super uredjenoj zemlji
sa super kulturnim i pismenim ljudima, gdje su svi savrseni i svi se pridrzavaju zakona, svi znaju super ekstra voziti, svi imaju najnovija auta koja imaju po 20 zvijezdica za sigurnost
ma hajde....
skojotovski

#1265 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by skojotovski »

zivis u BiH, zemlji papaka i primitivaca. zemlji u kojoj nema osnovne kulture u svim segmentima drustva. zato je svaka normalna pojava "papanluk" u ocima papaka
Last edited by skojotovski on 29/11/2010 11:19, edited 1 time in total.
madner

#1266 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by madner »

Otidji vani pa mi reci gdje je namjerno ustopavanje i ometanje drugih odraz kulture. Lijecenje frustracija maskirano tudjim prekrsajima :D
Neelix

#1267 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Neelix »

jelde. bas mi je onda drago sto frustriram takve kao ti :D
skojotovski

#1268 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by skojotovski »

madner wrote:Otidji vani pa mi reci gdje je namjerno ustopavanje i ometanje drugih odraz kulture. Lijecenje frustracija maskirano tudjim prekrsajima :D
prosetaj malo do Hrvatske, ne trebas dalje, pa vidi sta je kultura u saobracaju. generalno. a policija kad te klepi nakon sto si se nafurao da si shumi, zvoni u glavi od visine kazne.
Last edited by skojotovski on 29/11/2010 11:23, edited 1 time in total.
madner

#1269 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by madner »

Ja se ne dam iznervirat za volanom, vozim kako to prilike dopustaju.

Samo nam nemojte prodavati muda pod bubrege.
madner

#1270 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by madner »

skojotovski wrote:
madner wrote:Otidji vani pa mi reci gdje je namjerno ustopavanje i ometanje drugih odraz kulture. Lijecenje frustracija maskirano tudjim prekrsajima :D
prosetaj malo do Hrvatske, ne trebas dalje, pa vidi sta je kultura u saobracaju. generalno. a policija kad te klepi nakon sto si se nafurao da si shumi, zvoni u glavi od visine kazne.
Gori su od nas, po mojoj licnoj procjeni. Tamo se dakle ometanje drugih smatra odrazom kulture?

Ne znam sta ti je zvoni u glavi, imas li neku cifru?
radijator

#1271 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by radijator »

Neelix wrote::-) vrtimo se ukrug. nek ti nisi papcina sto ugrozavas sve oko sebe jureci preko dozvoljene brzine :lol:
jaoo ugrožava sve oko sebe jer vozi 70-80, jaooooo

papak je svak ko blokira saobraćaj namjerno, svjesno, i iz čiste pakosti
skojotovski

#1272 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by skojotovski »

@madner
prilike u gradu dopustaju da se vozi i 150km... prilike...
tamo te ne ometaju. jer nemaju razloga. tamo ti niko nece trubiti na semaforu ako nisi krenuo kad se zuto upalilo... tamo ti niko nece braniti da se ukljucis u traku i praviti se da te ne vidi... tamo svi staju kad pjesak zakoraci da prede ulicu... saobracaj je brz, ali se itekako postuje drugi...
skojotovski

#1273 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by skojotovski »

@radijator,
kako grijanje? ima li tople vode?
koliko je ogranicenje brzine u gradu? u BiH, u Hrvatskoj u Evropi?
radijator

#1274 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by radijator »

skojotovski wrote:@radijator,
kako grijanje? ima li tople vode?
koliko je ogranicenje brzine u gradu? u BiH, u Hrvatskoj u Evropi?
Vidim da si se prepoznao u mom postu :thumbup:
madner

#1275 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by madner »

Pusti policiju da se o tome brine. I idete iz ekstrema u ekstrem. Ili vozis 50 ili 150 :roll:

Ne znam da li govorimo o istoj Hrvatskoj? To je ova zemlja odmah do nas? Gdje niko ne postuje ogranicenja, gdje je preticanje preko puno uobicajna pojava?

Zar ti nije smjesno da se dicis anti-ponasanjem koje onda hvalis? Ako si ti taj koji drugima branis da se ukljuce u traku, kako to onda mozes hvaliti kod Rvata?
Locked