Arsenal F.C.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#1251 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:A i Koscielny, ista prica...ništa bolji od njega.
Ali furka je dovesti odnekle iz Rena ili Lensa svog zemljaka za mala pare.
Ista prica godinama.
Pa da neće dati 30 miliona za Benta ili 40 za Carrolla? :-D Nije se gipsa najeo...
LSD

#1252 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:
Ista prica godinama.
Pa da neće dati 30 miliona za Benta ili 40 za Carrolla? :-D Nije se gipsa najeo...
Mah ne kažem to...ali eto, usrecit ce se pravo sa Squilaciem kojeg je platio 5 miliona.
Za Wengera dati više od 10-15 milki za bilo kakvog igraca je ravno smaku svijetu...to je odmah ekonomska propast.
Frajer fura ekonomiju više nego samo struku i rezultate.
splend

#1253 Re: Arsenal F.C.

Post by splend »

LSD wrote:
ultima_palabra wrote:
Ista prica godinama.
Mah ne kažem to...ali eto, usrecit ce se pravo sa Squilaciem kojeg je platio 5 miliona.
Za Wengera dati više od 10-15 milki za bilo kakvog igraca je ravno smaku svijetu...to je odmah ekonomska propast.
vlasnici arsenala, istog gledaju kao firmu. ta firma posluje pozitivno, njima je to najbitnije. nemaju razloga da mijenjaju direktora(wengera), jer rizikuju da firma ne nastavi poslovat u plusu. sad, sto se to simpatizerima ne svidja, njih nije briga :x
Ridjobrki

#1254 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

O vještačkim ekipama: nije dobro poređenje. Arsenal kupuje igrače povoljno i gradi ekipu, Chelski i City kupuju formirane igrače koji su zvijezde i pokušavaju od njih složiti tim. Pazi ovo Johnson-Boulahrouz-Carvalho-onaj Bask-Parker-J.Cole-Duff-Ballack-Shevchenko-Kežman: čitava ekipa i to dobra od Chelseaovih flopova!!! Ovo je 200 bačenih miliona funti i ako je ovo nekom ok onda ja ne znam. I ovaj januarski cirkus je Abramovič započeo jer je odlučio baciti još 50 prljavih miliona opljačkanih u Rusiju pa je od tih para nabijena cijena jednom Carollu sa 15 tekmi u PL! Pa koliko onda Džeko vrijedi ili Chamakh sa svojim sezonama i golovima u Njemačkoj, Francuskoj i Europi?

I u cijeloj priči je nekome do Wengera, čovjeka koji je sa ekipom od 40 miliona okretao Everton, u ovom momentu je u utrci za svim titulama, jedini konkuriše Unitedu, ima niz od sedam pobjeda, nema rezultatskih oscilacija već 15 godina i uvijek je u 3 u Engleskoj i 16 ili 8 u CL i jedini ima definisan sistem vrijednosti. Kome se ne sviđa nek komotno ne gleda, ni ja ne pratim Chelsea niti mi se fućka za Ancelottijem. Jel' tako?
burek_in_space

#1255 Re: Arsenal F.C.

Post by burek_in_space »

Ridjobrki wrote:O vještačkim ekipama: nije dobro poređenje. Arsenal kupuje igrače povoljno i gradi ekipu, Chelski i City kupuju formirane igrače koji su zvijezde i pokušavaju od njih složiti tim. Pazi ovo Johnson-Boulahrouz-Carvalho-onaj Bask-Parker-J.Cole-Duff-Ballack-Shevchenko-Kežman: čitava ekipa i to dobra od Chelseaovih flopova!!! Ovo je 200 bačenih miliona funti i ako je ovo nekom ok onda ja ne znam. I ovaj januarski cirkus je Abramovič započeo jer je odlučio baciti još 50 prljavih miliona opljačkanih u Rusiju pa je od tih para nabijena cijena jednom Carollu sa 15 tekmi u PL! Pa koliko onda Džeko vrijedi ili Chamakh sa svojim sezonama i golovima u Njemačkoj, Francuskoj i Europi?

I u cijeloj priči je nekome do Wengera, čovjeka koji je sa ekipom od 40 miliona okretao Everton, u ovom momentu je u utrci za svim titulama, jedini konkuriše Unitedu, ima niz od sedam pobjeda, nema rezultatskih oscilacija već 15 godina i uvijek je u 3 u Engleskoj i 16 ili 8 u CL i jedini ima definisan sistem vrijednosti. Kome se ne sviđa nek komotno ne gleda, ni ja ne pratim Chelsea niti mi se fućka za Ancelottijem. Jel' tako?
Jel to zhelish reci da je 40 miliona malo?! :?
Nema Chelsea, bar shto se mene tiche, nikakvih dodirnih tachaka sa Arsenalom, osim shto ih je redovno gazio do ove sezone, samo radi Wengerove prochitane taktike, rezonovanja i pravdanja zbog sudija, trave, atmosferskh prilika i slichnih gluposti.

Najvece pojachanje za Arsenal bi bilo ili da se on dozove pameti, ili da mu se konachno zahvali na svemu uchinjenom i pruzhi se prilika nekom drugom.
Bordolini

#1256 Re: Arsenal F.C.

Post by Bordolini »

Ridjobrki wrote: Kome se ne sviđa nek komotno ne gleda, ni ja ne pratim Chelsea niti mi se fućka za Ancelottijem. Jel' tako?

Cuj kome se ne svidja nek ne gleda? To bi bilo kao da ja sad prestanem navijati za Sarajevo i nedaj boze pocnem navijati za anamo one :D samo zato sto mi se ne svidja zalizani trener i virslari igraci. Pa ne navijam za njih vec za klub, oni ce otici, ko ih jebe. A ja sam tu da iskazem zadovoljstvo kad sve fercera kako treba i uputim kritiku ako mi se nesto ne svidja. Kad te kritike budu prihvacene od mase onda vjerovatno slijede i promjene.
Veci su problem navijaci (ili simpatizeri) Arsenala koji razmisljaju tako kao ti i koji su zadovoljni postojecim stanjem. In Arsene we trust, nemoj da mu slucajno ko sta prigovara i zvizdi a sto pehara nema-jebo to, klub posluje pozitivno. :-) Da imam akcije u Arsenalu i da na Arsenal gledam kao na firmu vjerovatno bih i ja tako razmisljao, ali kao neko ko prati fudbalski tim (a to je opet dio te firme, njen najvazniji dio, zbog njega ta firma i postoji!) i njegove rezultate jednostavno ne mogu da klimam glavom na arsenova sranja. :wink:
ultima_palabra

#1257 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:
ultima_palabra wrote:
Ista prica godinama.
Pa nije Squillaci nešto, ali nije ni neki rizik, više je pokazao nego 5 puta skuplji Lescott u Cityju ;-)
Čovjek je godinama ulagao u scouting i mladi pogon i naravno da sad treba to iskoristiti... igrač koji prođe kroz juniorski pogon zna klub, zna poziciju i šta se od njega očekuje... vidi primjer Barcelone.
A sigurno je da bi trebao jednom u 2-3 godine baciti 20-25 miliona ali samo na igrača koji će bitno unaprijediti tim... s tim da mislim da se on malo i boji da igrač neće biti uspješan, kao recimo Reyes što nije opravdao očekivanja.
Ridjobrki

#1258 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Wenger je najvredniji Arsenalov asset i ja ne vidim trenera koji bi ga mogao adekvatno zamijeniti. Meni je Wenger super a brzo će i 2012., godina katastrofe za 80 posto Premiershipa. :wink:

Suma sumarum, meni je čovjek koji od pošteno zarađenih para strpljivo pravi kuću uvijek draži od onog ko kupuje stanove kreditima koje ne može otplaćivati.
burek_in_space

#1259 Re: Arsenal F.C.

Post by burek_in_space »

Shefe, nisam imao namjeru ovo spominjati, ali prognozirao si pad Man UTD-a i dizanje Wolfsburga ako se sjecam dobro. A vidi kako stvari stoje - jedan grabi a drugoj ligi, a drugi ka novoj tituli.
A do tad Wenger u svoju seharu shteka li shteka pare, kome ili chemu to samo on zna.

Necu dalje na ovu temu, rekao sam sve shto sam imao i sve ostalo bi bilo ponavljanje.

Zhivio! :)
seda

#1260 Re: Arsenal F.C.

Post by seda »

Arsenal i Wenger su se sastali u pogresno vrijeme .. danas niko ne kontrolise koliko klub treba da trosi ... dodje glupan sa istoka i kupi neku seljariju od kljuba , ullozi milijarde i napravi konkurenta za titulu .. tako je bilo sa Ceelzijem , sada sa Citiyem.. bice sa nekim drugim u buducnosti ...
ako je vjerovati Platiniju ( ja mu i ne vjerujem bas ) politika koju pocinju voditi od sezone 2013/2014 ( ako se ne varam ?) koliko zaradis , toliko potrosi .. trebala bi stati u kraj ovima koji ne znaj u sta ce sa parama , pa ce tada Arsenal ( i Wenger sa njim ) biti jedan od najjacih klubova na svijetu ( top3 min ).
todd_smith

#1261 Re: Arsenal F.C.

Post by todd_smith »

Ako ove ili slijedece sezone se nista ne osvoji, onda treba novog trenera dovesti :oops:

tolika prica o mladim igracima i talentu, a svi evo polahko dosli do 25-26 godina, gdje su ti svjetski talenti? Fabregas se ne racuna to je Barcino djelo, Wallcott Southamptonovo :oops:
Ridjobrki

#1262 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Bureke druže, ja i sada kažem da kad Sir ode u penziju/umre na klupi i kad se još poklopi vraćanje one milijarde o kojoj se nešto ne govori Unitedu se ne piše dobro isto kao što bi Arsenal potonuo da Wenger sutra ode.

A ja stojim iza svojih riječi i znam šta sam govorio o Wolfsburgu. Nažalost nisam računao sa Hoeness-efektom. Taj čovjek je za nogometni klub šta je najezda skakavaca za usjeve u Etiopiji.
sinkaspud

#1263 Re: Arsenal F.C.

Post by sinkaspud »

LSD wrote:
burek_in_space wrote:
sinkaspud wrote:POsjecenija ce biti utakmica finala Mickey Mouse kupa nego derbi Inter-Milan :lol:
Ovo ti je onako bash jak argument. :-)
Hajde realno reci, jesi li ti zadovoljan Wengerom i njegovim nachinom vodjenja ekipe u zadnjih 5 godina?!

Zajebi sudije, nepravdu, sve one gluposti oko vjeshtachkih timova, i poshteno reci da li on tebi kao simpatizeru Arsenala uliva povjerenje?!
A Arsenal?? legija francuza i to vec dugo godina od perioda Henrya, Viere,Wiltorda,Piresa, preko Flaminia pa do Narsia,Diabia,Sagne,Clihyia,Squilacia itd... ukratko receno zemljaci Wengerovi...i tako je otkako je Wenger na klupi (15 godina to je)
Samo dovodi zemljake, ne mora ni znati fudbal ali nek je francuz...nigdje engleza u timu godinama.
I onda su drugi klubovi vještacki, ma nemoj mi reci.
Pretpostavljam da ti nije smetala legija Holandjana, Brazilaca itd. u Barceloni mnogo veca nego Francuza u Arsenalu ali nema veze sad su skupili spanaca :lol: a evropski prvak nema italijana u timu a ti nasao Arsenalu zamjerati na broju Francuza . Ne razumijem zasto vama smeta nacionalnost Arsenalovih igraca? Zasto ne kupuje Engleze moze pitati samo neko ko nema pojma o fudbalu, vidis li ti cijenu Engleskih igraca jedan Caroll je prodan za 35 miliona funti, da ne pricamo o Bentu, Milneru, Barryu itd itd.

burek
Naravno da vjerujem u Wengera i u potpunosti sam zadovoljan njegovim vodjenjem ekipe, a ovo i jest jak argument za lika koji ismijava takmicenje koje ako arsenal osvoji Mickey Mouse kup se zove a kad prethodnih godina Chelsea i United spasavaju sezonu na istome prica se o trofejima ta dva kluba i njihovom kontinuitetu osvajanja :lol:

To sto ti Barone pricas to se prica unazad 3-4 godine svake godine Arsenal ne trosi naredne sezone ce ispasti iz 4 otice Fabregas u Barcelonu, City sve jaci, Liverpool sve jaci :lol: Sve vec istrosene fraze nece ni City ni Liverpool prismrditi Arsenalu.
Ridjobrki

#1264 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

@todd: Džeko Željino? :lol:
Baron_Samedi

#1265 Re: Arsenal F.C.

Post by Baron_Samedi »

Odem u cevabdzinicu, vratim se, nema mi posta. :? Zasto?
LSD

#1266 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Pricamo o ekomoskim temama (potrošnja-zarada)...a to nas obicne gledaoce i ljubitelje fudbala nebi trebalo zanimati vec strucnjake za tog posla.
Ja volim pogledati Arsenal jer igraju lijep fudbal, ali cinjenica da to ne polucuje rezultate vec godinama.
Ima tu još bezbroj cinjenica (npr. da su odavno francuska kolonija stranaca, da su pod kapom arapa iz Emirata i njihovih para, da su im ti isti napravili novi stadion i da zato moraju nostiti ime njihove firme na svojim dresovima).
Pricamo o tržištu, ekonomiji,marketingu,prodaji - kupovini igraca itd...sve je to Wengeru izgleda prece nego sami uspjesi i titule.
Ridjobrki

#1267 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Jer jedenje kvari post. :mrgreen:
sinkaspud

#1268 Re: Arsenal F.C.

Post by sinkaspud »

Price o Fabregasu djetetu Barcelone su smijesne, Messi je onda dijete Newels old boysa
sinkaspud

#1269 Re: Arsenal F.C.

Post by sinkaspud »

LSD wrote:Pricamo o ekomoskim temama (potrošnja-zarada)...a to nas obicne gledaoce i ljubitelje fudbala nebi trebalo zanimati vec strucnjake za tog posla.
Ja volim pogledati Arsenal jer igraju lijep fudbal, ali cinjenica da to ne polucuje rezultate vec godinama.
Ima tu još bezbroj cinjenica (npr. da su odavno francuska kolonija stranaca, da su pod kapom arapa iz Emirata i njihovih para, da su im ti isti napravili novi stadion i da zato moraju nostiti ime njihove firme na svojim dresovima).
Pricamo o tržištu, ekonomiji,marketingu,prodaji - kupovini igraca itd...sve je to Wengeru izgleda prece nego sami uspjesi i titule.
Sta reci kad covjek izvali ovaku glupost i kaze da su Arapi napravili Arsenalu stadion, a pod kapom su Arapa jer im je avio kompanija iz Katara sponzor kluba :lol: Nego pod cijom je kapom Barcelona sad kad je uletila Katarska Fondacija sa drvetom na dresu :lol:

Ako ti se ne svidja Wengerova politika javi se upravi predlozi nesto bolje i preuzmi Arsenal.
Ridjobrki

#1270 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Ja vas fakat ne kontam... U čem je sad problem sa Francuzima? Francuska je najjača liga iz koje se pojeftino može dovesti igrač a Arsenal je najbolji klub za igrača iz Fra za adaptaciju. Šta treba,dovoditi Čečene za 30 miliona?

Što se Fabregasa tiče, to je prežvakana tema. Barca nije bila mušterija i tačka. Arsenal mu može dati dvije stvari koje Barca ne može: mjesto lidera ekipe (i uopće mjesto u ekipi) i pare. 30 miliona eura koliko su cigani nudili su osobna uvreda za Fabregasa. Lafo lova - lafo transfer. Kad ponude prave pare odseliće Cesc kod majke i dide...
Baron_Samedi

#1271 Re: Arsenal F.C.

Post by Baron_Samedi »

Ridjobrki wrote:Jer jedenje kvari post. :mrgreen:
X. Dobra. :D

Al nidje veze, ovdje se zatomljuje bilo kakav dijalog. Jos sam gledo da ne bude sarkazma, ni ironije, ni bilo cega sto bi moglo drugu stranu uzbuditi. Zalicu se Sanji Vlaisavljevic.
Ridjobrki

#1272 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Joj samo ne Sanja! :lol:

Ma kakav dijalog, Wengera jal voliš jal ne voliš, nema tu kompromisa. Ima se njemu šta zamjeriti ali nije vala dotle došlo da ga se pljuje i smjenjuje. Arsenalu ide dobro, a Wenger ga je stvorio i da nije bilo Wengera ne bi ni mi bili na ovoj temi jer smo takav Arsenal zavoljeli.

Ja volim nogomet i volim fair-play i gadi mi se ovo društvo i vrijeme bez ikakvih standarda, vrijednosti i principa. Zato volim ljude koji imaju nešto svoje i ne jebu živu silu. Meni je čak Tony Pulis među najdražim likovima PL! :lol:
LSD

#1273 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

sinkaspud wrote:
LSD wrote:Pricamo o ekomoskim temama (potrošnja-zarada)...a to nas obicne gledaoce i ljubitelje fudbala nebi trebalo zanimati vec strucnjake za tog posla.
Sta reci kad covjek izvali ovaku glupost i kaze da su Arapi napravili Arsenalu stadion, a pod kapom su Arapa jer im je avio kompanija iz Katara sponzor kluba :lol: Nego pod cijom je kapom Barcelona sad kad je uletila Katarska Fondacija sa drvetom na dresu :lol:

Ako ti se ne svidja Wengerova politika javi se upravi predlozi nesto bolje i preuzmi Arsenal.
Pa kako se zove stadion Arsenala?? ko ga je napravio?? šta nose na dresovima?? ko im je sponzor?? cinjenice samo...prica se nešto o rusima,šeikovima,arapskim tajkunima, jenkijima...a eto ih u avliji Arsenala.

It was announced on 5 October 2004 that Emirates Airline had signed a 15-year deal for naming right of the stadium, worth £100M. This sum also includes payments for an eight-year shirt sponsorship by Emirates, starting in the 2006–07 season

I šta sad Barcelona :? nidje veze...ovo je tema o Arsenalu i držimo se toga.
extraordinary

#1274 Re: Arsenal F.C.

Post by extraordinary »

Ridjobrki wrote:Joj samo ne Sanja! :lol:

Ma kakav dijalog, Wengera jal voliš jal ne voliš, nema tu kompromisa. Ima se njemu šta zamjeriti ali nije vala dotle došlo da ga se pljuje i smjenjuje. Arsenalu ide dobro, a Wenger ga je stvorio i da nije bilo Wengera ne bi ni mi bili na ovoj temi jer smo takav Arsenal zavoljeli.

Ja volim nogomet i volim fair-play i gadi mi se ovo društvo i vrijeme bez ikakvih standarda, vrijednosti i principa. Zato volim ljude koji imaju nešto svoje i ne jebu živu silu. Meni je čak Tony Pulis među najdražim likovima PL! :lol:
Sad bi te istinski navijači Arsenala dobro popljuvali. Arsenal je stvoren puno prije Wengera, i bio je velik klub, i postojat će dugo nakon Wengera.
sinkaspud

#1275 Re: Arsenal F.C.

Post by sinkaspud »

LSD wrote:
sinkaspud wrote:

Pa kako se zove stadion Arsenala?? ko ga je napravio?? šta nose na dresovima?? ko im je sponzor?? cinjenice samo...prica se nešto o rusima,šeikovima,arapskim tajkunima, jenkijima...a eto ih u avliji Arsenala.

It was announced on 5 October 2004 that Emirates Airline had signed a 15-year deal for naming right of the stadium, worth £100M. This sum also includes payments for an eight-year shirt sponsorship by Emirates, starting in the 2006–07 season

I šta sad Barcelona :? nidje veze...ovo je tema o Arsenalu i držimo se toga.
I sta to sto su otkupili prava da stadion nosi ime po njima ti si zakljucio da su ga oni napravili? Bas se pitam sto li Arsenal jos otplacuje kredit od skoro 500 miliona funti za stadion kad im ga je avio kompanija napravila :lol: derezljiva neka aviokompanija napravi ti onakav stadion da bi dao ime po njima na 15 godina :lol: to su te cinjenice Sta je problem u tome sto im je sponzor na dresu ta avio kompanija, je li sponzor Chelsea koreanska kompanija, je li Manchestera americka, je li kladionica sponzor Reala, jesu li isti ti iz Katara novi sponzori Barcelone? Jesu li isti sponzori na dresovima Milana? Otkada je to porijeklo sponzora na dresu postalo bitno? Arsenal je mnogima zbog svoje politike i zbog toga sto nema vecinskog vlasnika trn u oku jer Arsenalov tim koji je juce pobjedio Everton je placen manje od 40 miliona dok je sam Torres, jedan jedini igrac dan prije placen 50 miliona :-) Dok Evropski prvak nema nijednog italijana, dok Real potrosi stotine miliona a ostace bez trofeja njima Arsenalova politika i nacionalnost igraca, porijeklo sponzora na dresu i ime stadiona smeta :lol:
Post Reply