Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
pirmin

#1251 Re: Bundesliga

Post by pirmin »

Ocekivao sam krizu(Formtief) Dortmunda ali ne bas na pocetku sezone. :-?

Kako je krenulo Bavarci ce se usetati u cilj sa 20 bodova razlike.
just principe

#1252 Re: Bundesliga

Post by just principe »

navijaci Schalkea Nojeru

ljože11

#1253 Re: Bundesliga

Post by ljože11 »

pirmin wrote:Ocekivao sam krizu(Formtief) Dortmunda ali ne bas na pocetku sezone. :-?

izgleda da im Sahin previse nedostaje!!!
vicious

#1254 Re: Bundesliga

Post by vicious »

ljože11 wrote:
pirmin wrote:Ocekivao sam krizu(Formtief) Dortmunda ali ne bas na pocetku sezone. :-?

Da, ali nije to samo Sahin, na svakoj utakmici fali po nekoliko vaznih igraca sto zbog povreda sto zbog kartona. Barrios jos od pocetka sezone, i Schmelzer bio povrijedjen, pa Bender, pa Goetze crveni karton... nema kontinuiteta, stalno se mijenja prvih 11 i to je to.
ljože11

#1255 Re: Bundesliga

Post by ljože11 »

vicious wrote:
ljože11 wrote:

Da, ali nije to samo Sahin, na svakoj utakmici fali po nekoliko vaznih igraca sto zbog povreda sto zbog kartona. Barrios jos od pocetka sezone, i Schmelzer bio povrijedjen, pa Bender, pa Goetze crveni karton... nema kontinuiteta, stalno se mijenja prvih 11 i to je to.
meni je zao,jer stvarno imaju ogroman potencijal(dokaz je prosla sezona!!)ali ove godine ih bas nece,nikako!!!a samo se oni,realno,mogu nosit sa bajernom ove godine(ako neke stvari dodju na svoje)!!
missko

#1256 Re: Bundesliga

Post by missko »

Dortmund je imao peh u dosadasnjem dijelu sezone i nece tako potrajati do kraja, niko ih nije nadigrao, sad protiv Hanovera su imali gotovu pobjedu u dzepu i kiks Subotica ih pogura u poraz, hej Hanover je igrao samo 10 minuta tekme i uspio pobjediti, a za to stvarno moras imati srece sve da si Barca.
missko

#1257 Re: Bundesliga

Post by missko »

just principe wrote:navijaci Schalkea Nojeru

Juda, juda, juda............................................... :D
simonese

#1258 Re: Bundesliga

Post by simonese »

meni je ovo za Neuera bezveze
sta,momak otisao u najbolji shvabski i jedan od najboljih klubova u evropi
a Schalketu ostavio kup i plasman u EL
pirmin

#1259 Re: Bundesliga

Post by pirmin »

Svaka liga ima svoj Scheiss Bayern 8-)

(meni su u bivsoj drzavi bili zvezda i dinamo)
simonese

#1260 Re: Bundesliga

Post by simonese »

pirmin wrote:

Svaka liga ima svoj Scheiss Bayern 8-)

(meni su u bivsoj drzavi bili zvezda i dinamo)
ma neka meni "Scheiss Bayerna"
missko

#1261 Re: Bundesliga

Post by missko »

simonese wrote:meni je ovo za Neuera bezveze
sta,momak otisao u najbolji shvabski i jedan od najboljih klubova u evropi
a Schalketu ostavio kup i plasman u EL
Neuera je jadnika snaslo ono cega se najvise plasio i od cega je najvise bjezao.
On je odrastao na onoj istoj tribini koja mu je u nedelju zvizdala, Mrzio je Bayerna isto kao i pola Njemacke, i stvari se okrenu za 360 stepeni al mislim da nije zbog para. Vrijeme mu je bilo da napusti Salke i da se dokaze negdje drugo, al djevojka iz Minhena je donijela prevagu kao i nagovaranje reprezentativnih kolega koji mahom svi igraju u Bayernu, naravno kao i manipulacije usljivog tria Henes, Rumeni i Kaiser. To opet Bayerna i cini mrskim u vecem dijelu Njemacke.
BHF_Manijak

#1262 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

"Usljivi trio Kaiser Hoeness i Rumenigge"...Ustat na noge pa spomenuti, razumijem gadost na klub iz bavarske, ali ovakve ljude nazvati usljivim, to ni najvecim mrziteljima tesko moze naumpasti! :roll:
missko

#1263 Re: Bundesliga

Post by missko »

BHF_Manijak wrote:"Usljivi trio Kaiser Hoeness i Rumenigge"...Ustat na noge pa spomenuti, razumijem gadost na klub iz bavarske, ali ovakve ljude nazvati usljivim, to ni najvecim mrziteljima tesko moze naumpasti! :roll:
Igracki ustat i spomenuti, al neke ljudske i moralne vrijednosti bas i nemaju za ustat i spominjati.
lord blackadder

#1264 Re: Bundesliga

Post by lord blackadder »

Zanimljiva ova 'Liga jednog kluba'. Barem sam se od Borusije nadao da ce potrajati 3-4 god. A ono, i oni sagorise kao i jebivjetri poput Wolfsburga, Stuttgarta i sl. ekcesa koji su bljesnuli na jednu godinu.

Liga u kojoj Bayern desetljecima vlada jednostavnom taktikom 'pokupuj sve najbolje od direktne konkurencije'.
BHF_Manijak

#1265 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

nema to veze sa kupovinom "svega sto valja iz ostalih timova", nidje veze, pa eto iz Dortmunda je samo otiso Sahin, niko u Bayern, pa?? Jednostavno klubovima fali kontinuitet, ali ja sam opet uvjeren da ce Dortmund doci na svoje, ne mozda u borbi za titulu ali vrh im predvidjam...
lord blackadder

#1266 Re: Bundesliga

Jebo tim koji se raspao zbog jednog igraca. (Sahina)

A za Bayern, ne trebam se previse vracat u prolost, dovoljno je reci da je Neuer bio najbolji igarc Schalkea a Gomez sampionskog Stuttgarta.
BHF_Manijak

#1267 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Pa slobodno trzite brate, ne mozes ti sad nekome zabranit da kupi igraca samo zato sto on ima vise lvoe nego ti, a sto je to tako da Bayern ima najvise love i u odnosu na ostale moze da nekog igraca kupi to neka se drugi timovi zapitaju, uzmi primjer Werdera, godinama su u vrhu i opet nista, nije da nema love, nego ne znam ni ja vala sta je... :roll:
emirbey_7

#1268 Re: Bundesliga

Post by emirbey_7 »

Pa ne znam kako je onda u Bayern i u Evropi relativno uspjesan, ako obavlja samo shopping od direktne konkurencije?
ledeni_caj

#1269 Re: Bundesliga

Post by ledeni_caj »

Ma pusti budalastine ba. Doso Alaba iz Hoffenhaima, Neuer iz Schalkea, ostali svi van Njemacke. Tradicionalna kupovina najbolji igraca od konkurenata. :lol: :lol: :lol:
Bayern je mrzak svima osim njegovim navijacima, kao i svaki drugi veliki evropski klub, jer manje vise deru sve. Nije to ni zbog kakvih Beckenbauera i Hoenessa, nego zbog 20 i nesto titula, 15-20 kupova i koliko jos trofeja koji dolaze svake godine.
lord blackadder

#1270 Re: Bundesliga

Zar trebam navest Lucia i Michaela Ballacka, koji odigraju finale LP i onda predju u Bayern? Zasto svi (iz njemackih klubova) zele preci u Bayern? Mozda zato sto je to JEDINI njemacki klub koji nesto znaci u Evropi?

Skoti imaju rivalitet izmedju dva kluba, Srbija dva kluba, Turska dva kluba, Grcka dva kluba, Argentina itd itd...u Nemackoj Bayern NEMA konkurencije i rivaliteta (osim laznog) i zato je ta liga nezanimljiva. Dovoljno je vidjeti koliko prvi sljedbenik Bayerna ima titula Njemacke.

U Italiji imas balansirano: Juve (27) Inter (18) Milan (19)
Engleska : United (19) LIverpool (18) Arsenal (13)
Spanija: Real (31) Barcleona (22)

I onda dodjemo do Njemacke:

Bayern (21) Gladabach (5)

:D
uzmi primjer Werdera, godinama su u vrhu i opet nista, nije da nema love
No comment.
vicious

#1271 Re: Bundesliga

Post by vicious »

lord blackadder wrote:Zar trebam navest Lucia i Michaela Ballacka, koji odigraju finale LP i onda predju u Bayern? Zasto svi (iz njemackih klubova) zele preci u Bayern? Mozda zato sto je to JEDINI njemacki klub koji nesto znaci u Evropi?

Skoti imaju rivalitet izmedju dva kluba, Srbija dva kluba, Turska dva kluba, Grcka dva kluba, Argentina itd itd...u Nemackoj Bayern NEMA konkurencije i rivaliteta (osim laznog) i zato je ta liga nezanimljiva. Dovoljno je vidjeti koliko prvi sljedbenik Bayerna ima titula Njemacke.

uzmi primjer Werdera, godinama su u vrhu i opet nista, nije da nema love
No comment.
Ti kažeš da je ta liga nezanimljiva, međutim imaš i drugu stranu, a to je da je veći broj različitih klubova osvajao titule. Naravno da je Bayern nedostižan, ali zar tu zanimljivost ne čini upravo činjenica da često prvak bude neki klub s kojim niko nije računao? Primjer Wolfsburga, Stuttgarta, pa Dortmunda prošle godine...?

Druga stvar, ovaj broj osvojenih titula... statistika često zna biti varljiva :) zaboravljaš da je recimo Manchester United prvu titulu osvojio 1908, a Bundesliga kao takva se igra tek od 1964. Pa podijeljena zemlja bila, i ako pogledaš listu SVIH prvaka, znači računajući i predratna prvenstva i DDR, stvari izgledaju malo drugačije:

Bayern 22 titule
Dynamo Berlin 10
Nuernberg 9
Dynamo Dresden 8
Dortmund 7
Schalke 7
HSV 6 itd. ...

Onda to ispada da je "balansirano" k'o u Italiji ;)
BHF_Manijak

#1272 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

@Lord, A sta to Werder dobivo kikiriki sto je igro u Ligi prvaka jel?! Daj majketi... :roll:

Kakva je razlika to sto Real Barci bjezi 10 titula, Juventus ostalim 10 i vise, a Bayern Gladbachu15??? U pet deka, eto kakva, i ne znam koji se qrac javljas na temu Bundeslige ako ti je nezanimljiva?! :shock:
ledeni_caj

#1273 Re: Bundesliga

Post by ledeni_caj »

lord blackadder wrote:Zar trebam navest Lucia i Michaela Ballacka, koji odigraju finale LP i onda predju u Bayern? Zasto svi (iz njemackih klubova) zele preci u Bayern? Mozda zato sto je to JEDINI njemacki klub koji nesto znaci u Evropi?

Bayern hoce najbolje igrace, igraci hoce najbolji klub. Nije Bayern kupio ni Gomeza, ni Neuera, ni Lucia da nekoga oslabi nego zato sto su im trebali. To sto su dominantni sigurno nije rezultat neke otimacine koju kao sprovode po Njemackoj.
lord blackadder

#1274 Re: Bundesliga

Nista to nije balansirano. (znam za tu listu odprije.) U Italiji se ne bi desilo da drugi i treci na 'vjecitoj tabeli', tavore po nizeligaskim rangovima.

Dakle, nema rivalstva, osim onog 'nazor'. (tj sto se ostatak lige lozi na Bayern, a nula su prema njima)

Zaboravio sam napravit distnkciju izmedju zanimljivosti i rivaliteta. Bundesliga ima jako zanimljivih elemenata (puni stadioni, napadacki fudbal isl) ali nema pravog rivaliteta. A istinski sam se nadao da bi Borusija mogla postat ozbiljan klub na duze staze. (barem 4-5 g.) Ovako se sve opet sve svelo na Bayern, kao i toliko puta ranije.

Nemam ja sta osporit nekom sto voli Bundesligu, ali sam samo naveo stvari koje meni smetaju.
lord blackadder

#1275 Re: Bundesliga

BHF_Manijak wrote:@Lord, A sta to Werder dobivo kikiriki sto je igro u Ligi prvaka jel?! Daj majketi... :roll:

Kakva je razlika to sto Real Barci bjezi 10 titula, Juventus ostalim 10 i vise, a Bayern Gladbachu15??? U pet deka, eto kakva, i ne znam koji se qrac javljas na temu Bundeslige ako ti je nezanimljiva?! :shock:
A gdje je taj Gladabach zadnjih 30 g ? Jel se krve s Bayernom svake godine, kao Real i Barca izmedju sebe?

Kad je Werder doveo igraca, tipa Riberya, i potrosio preko 20-30 mil na jednog igraca?

Budimo ozbiljni.
Post Reply