Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
CrazyDiablo

#1251 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by CrazyDiablo »

nije ovo uopste reklama, nego procitaj malo bolje prethodnu stranicu pa ces skontat sto je ovo shiljak napisao ;). neku pamet izigravas a ovako se brukas.
nermin.padez

#1252 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by nermin.padez »

agent_zero wrote: Glava za glavu ne možeš nikako dobiti arc S.

Taj isti popapa tvog sgs-a u sva tri obroka. :mrgreen:

Tj. može, ali da doplatiš ;-)
Jeste malo skuplji Arc S od SGS-a, ali skoro identicni telefoni po karakteristikama, i ne popapa ga ni u cemu! :D
Jednostavno ne vrijedi mijenjati SGS za SE Arc S! Trenutno nema boljeg telefona za te pare, ne racunam ove manje popularne LG, Huawei, ZTE... :-) :-D

@semlaca

Zena si, bolje kupi iPhone ljepse ti lezi, sta ce tebi cigla kao SGS3, bas ruzan i nezgrapan telefon :D
agent_zero

#1253 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

Popapa ga po dizajnu, kameri, oficijelnom softveru, ekranu (rezoluciji), hdmi-u, zvuku...

Da ne nabrajam dalje neke druge sitnice.

Skoro pa duplo bolji arc S.
nermin.padez

#1254 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by nermin.padez »

agent_zero wrote:Popapa ga po dizajnu, kameri, oficijelnom softveru, ekranu (rezoluciji), hdmi-u, zvuku...

Da ne nabrajam dalje neke druge sitnice.

Skoro pa duplo bolji arc S.
O dizajnu necemo, ne svidja se svima isto... :D

kamera: Camera jeste bolja, SE je poznat po tome

Oficijelni software: Dobija zvanicni ICS, ali ima i za SGS dobrih neoficijelnih ICS-ova koji je bolji nego ovi sto proizvodjaci isporucuju!

ekran: manje kvalitetan, rezolucija mrvu veca u horizontali, neprimjetno! :D

Baterija je vjerovatno losija kod Arc S-a jer mu je erkan LCD, a i baterija manjeg kapaciteta! :-)

Jednostavno u necemu je bolji, u necemu losiji, ali ne isplati se mijenjati po mom misljenju, samo bezveze doplacivanje! :-)
iPhone ne bi uzela ni da mi ga neko pokloni
Sto, uzmes i prodas to mu je najveca vrlina, jer uvijek mozes uzeti dobru kintu! :D
Chuckie

#1255 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Chuckie »

ARC S jede SGS samim tim što ne izgleda ko pljunuti ajfon 3Gs. :D

Image

Što li, majku mu, Apple ne tuži Sony za plagijatorizam dizajna? :-?

Image

Da ne govorimo o jačoj kameri, CPU, GPU, ofišl ICS, model mlađi godinu i kusur dana itd itd.

Nikako nije bolji od SGS. :lol:
nermin.padez

#1256 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by nermin.padez »

Chuckie wrote:ARC S jede SGS samim tim što ne izgleda ko pljunuti ajfon 3Gs. :D

Image

Image

Da ne govorimo o jačoj kameri, CPU, GPU, ofišl ICS, model mlađi godinu i kusur dana itd itd.

Znaci po tebi, ni npr televizori koji pravi LG, Samsung,Sony ne bi trebali da lice jedni na druge, niti da imaju zajednickih tacaka sto se dizajna tice i trebali bi da se tuzakaju kako kopiraju jedne druge!
Mislim telefon je telefon, normalno da im je dizajn priblizno isti, ne zbog toga sto ih kopiraju jer e nemoguce od toliko telefona svaki napraviti razlicit, ne pravi Samsung 1 telefon godisnje!
Ne bi me cudilo da Apple usvoji kao patent i dizajn, pa da ne msije niko ni priblizno slicno napraviti! :-)
Tuzili bi oni i Sony (nasli bi nesto ) da im ugrozava prodaju :dance: :D

CPU i GPU su identicni potpuno!Ofisl ICS i jeste i nije prednost! i za SGS imas odlicnih ICS-ova, potpuno isti kao na Nexusu!

Pa sta ako je mladji, ako nije bolji i ne isplati se mijenjati! Ti to gledas kroz Apple-ovu filozofiju! Izbaci iPhone 4S koji je vrlo malo bolji od svog pretdodnika, ali zato cijenja nije malo veca, ali ga treba kupovati jer je noviji, nebitno da li se isplati :mrgreen: :skoljka:

Znaci ja hocu da kupim iPhone, te me tuzis, jer mislis da te kopiram....eto tako zvuci pojednostavljeno :lol:
Chuckie

#1257 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Chuckie »

nermin.padez wrote:CPU i GPU su identicni potpuno!

Arc S vs SGS

CPU 1.4 GHz Scorpion vs 1 GHz Cortex-A8
GPU Adreno 205 vs PowerVR SGX540
zateznistub

#1258 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

Chuckie wrote:ARC S jede SGS samim tim što ne izgleda ko pljunuti ajfon 3Gs. :D

Image

Image

Sto lupas kad su isti? Dizajn je stvar ukusa, kamera jeste bolja. Kvaliteta displeja losija jer SE nema gorilu. A to oko tuzbi ejpla prema samsungu to ne komentarisem :-)
i kako neko napisa skoro identicni aparati.
zateznistub

#1259 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

Chuckie wrote:
nermin.padez wrote:CPU i GPU su identicni potpuno!

Arc S vs SGS

CPU 1.4 GHz Scorpion vs 1 GHz Cortex-A8
GPU Adreno 205 vs PowerVR SGX540
Da ponovim onima koji ili nece ili ne znaju da citaju

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3908
Chuckie

#1260 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Chuckie »

Pardon, ne vidjeh da je plus. Eto moja greška. :D
zateznistub wrote:Sto lupas kad su isti? Dizajn je stvar ukusa, kamera jeste bolja. Kvaliteta displeja losija jer SE nema gorilu. A to oko tuzbi ejpla prema samsungu to ne komentarisem :-)
i kako neko napisa skoro identicni aparati.
SGS nije isti ARC S.

Ali eto vidim da se ne radi o SGS već SGSPLUS.
Last edited by Chuckie on 08/06/2012 15:20, edited 1 time in total.
nermin.padez

#1261 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by nermin.padez »

agent_zero wrote:
strong69 wrote:
semlaca wrote:Ja ne znam stvarno šta je on tražio, jučer sam obišla sve radnje u gradu, S3 još nije ni stigao nigdje, a ne da je rasprodat, i ja ga čekam.
Ima kod lika u Gracanici (dostavlja ih u Sa). Cijena sitnica. 1250 KM.
Te iz Gračanice neka zaobilazi kako zna i umije. Radi se o istoj "ekipi" koja ima različite profile na piku. S jednim od "njih" sam jedne prilike sve dogovorio za mob, obećao me zvati čim mob dođe u Sa i nikad se više nije javio. Poslije vidim taj isti mob opet stavio na prodaju.

A to je samo jedan u moru debilnih primjera prodavača na piku.

Stvarno nekima treba pucati negativne komentare, pa nisu džabe ljudi uveli tu opciju. Ovako sad skoro kome god odeš na profil, povjerenje100%, čovjek bi rekao nema sve poštenjačina do poštenjačine.
hehe, joj nemoj mi pik...ima dobre robe (cast izuzecima) ali uglavnom prodaju smeca koja zauzimaju mjesto po kuci! :D
Skontao sam da je to samo gubljenje vremena! Ko fol stavi na oglasu skoro nov, odlicno ocuvan, bez packi, to nema sve OK...a kad odes uzivo da vidis kao da ga je bacao svaki dan! To nema ni kutije, slusalica, USB kabla, i sve pratece opreme, i to samo neki neoriginalni punjac! Ali bitno je da je "originalna maska" zamjenjena od 15 maraka ili rezervna originalna baterija od 10KM :lol: :lol:
Koristem vrlo malo, 2-3 mjeseca, nov kupljen , ali nema garanciju, cudno :D Ne bih tu kupio ni telefon od 50 KM, a ne ove skuplje... :-D
Sve neki nepismeni ljudi, ne znaju 3 recenice sastaviti kako treba da privuku musteriju, iz onog oglasa mozes zakljuciti o kakvim osobama se radi! :D
Last edited by nermin.padez on 08/06/2012 15:21, edited 1 time in total.
zateznistub

#1262 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

Chuckie wrote:Pardon, ne vidjeh da je plus. Eto moja greška. :D
:thumbup:
shiljak

#1263 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by shiljak »

CrazyDiablo wrote:
semlaca wrote:

a šta je pisac htio da kaže?
nesto sto ti nikad neces skontat :D
ahah sto se napricaste :D

Onaj link je trebao biti za usera "CartmanSA" jer je pitao gdje da uzme mob.. nisam koristio citat jer mi je trebao biti post odma ispod njegovog ali je neko odgovorio prije mene.. Evo sad gledam i vidim da je razlika 1h izmedju mog posta.. mozda mi je bio otvorena tema a odgovorio tek nakon sat vremena.. :D

@semlaca
A inace ja tamo radim, jednom dnevno odem da im halu ocistim, osim nedjelje posto tad ne rade :D :D
CrazyDiablo

#1264 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by CrazyDiablo »

Onaj link je trebao biti za usera "CartmanSA" jer je pitao gdje da uzme mob.. nisam koristio citat jer mi je trebao biti post odma ispod njegovog ali je neko odgovorio prije mene.. Evo sad gledam i vidim da je razlika 1h izmedju mog posta.. mozda mi je bio otvorena tema a odgovorio tek nakon sat vremena.. :D

@semlaca
A inace ja tamo radim, jednom dnevno odem da im halu ocistim, osim nedjelje posto tad ne rade :D :D[/quote]

nek si joj objasnio, trebao si joj jos nacrtat :roll:
Qler

#1265 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

Ja cu sebi uzeti negdje iz EU. Ima ove dijaspore bar je to lako naci. Bolje da mi oni u radnji u EU negdje kupe telefon, garancija je i onako internacionalna, mogu ga ovdje servisirati u ovlastenom, nego se ovda ganjati sa univerzalcima. Zeni sam kupio u FonTele :) a sebi cu uvesti jedan da nije skidan sa mreza, dekodiran i sl.
nermin.padez

#1266 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by nermin.padez »

Qler wrote:Ja cu sebi uzeti negdje iz EU. Ima ove dijaspore bar je to lako naci. Bolje da mi oni u radnji u EU negdje kupe telefon, garancija je i onako internacionalna, mogu ga ovdje servisirati u ovlastenom, nego se ovda ganjati sa univerzalcima. Zeni sam kupio u FonTele :) a sebi cu uvesti jedan da nije skidan sa mreza, dekodiran i sl.
Barem su univerzalci univerzalni za sve proizvodjace, daju servis! To nigdje neces naci! :D
shiljak

#1267 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by shiljak »

@semlaca
A inace ja tamo radim, jednom dnevno odem da im halu ocistim, osim nedjelje posto tad ne rade :D :D[/quote]
nek si joj objasnio, trebao si joj jos nacrtat :roll:

nisam znao da je zensko (nisam citao nick) :-D
CrazyDiablo

#1268 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by CrazyDiablo »

hahah a prva je krenula da pod*ebe
l33t

#1269 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by l33t »

poz, vidio sam u ranijim postovima da neko cak i koristi LG telefone :D zanima me da li se isplati kupovati LG npr. ( LG Optimus L3 E400; low end mobitel ima sve a nije skup :) )
bio sam u Univerzalno prodavnici u Importane-u trenutno ga nemaju... da li je pametan potez kupiti ga u bh telecomu ili u nekoj drugoj radnji tipa IMAMEX ili fonTELE :?:

hvala :)
agent_zero

#1270 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

l33t wrote:poz, vidio sam u ranijim postovima da neko cak i koristi LG telefone :D zanima me da li se isplati kupovati LG npr. ( LG Optimus L3 E400; low end mobitel ima sve a nije skup :) )
bio sam u Univerzalno prodavnici u Importane-u trenutno ga nemaju... da li je pametan potez kupiti ga u bh telecomu ili u nekoj drugoj radnji tipa IMAMEX ili fonTELE :?:

Ako već kupuješ LG, onda uzmi u telecomu, nikako po tim radnjama.

I uzmi onaj HUB, a ne L3. Jer je preloš.
l33t

#1271 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by l33t »

agent_zero wrote:
l33t wrote:poz, vidio sam u ranijim postovima da neko cak i koristi LG telefone :D zanima me da li se isplati kupovati LG npr. ( LG Optimus L3 E400; low end mobitel ima sve a nije skup :) )

Ako već kupuješ LG, onda uzmi u telecomu, nikako po tim radnjama.

I uzmi onaj HUB, a ne L3. Jer je preloš.
hvala na odgovoru, uzeo sam galaxy ace, bolji je od L3 :D
agent_zero

#1272 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

U svakom slučaju je bolje, mada nije ni to neki mob.
jazzer

#1273 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by jazzer »

Znam da ce zvucati kao da sam sada pao s' kruske :) ali me interesuje na koji nacin kupiti mobitel
u BH telecomu. Nikada nisam tamo kupio mobitel iako sam na pretplati 10ak godina i moglo se prije po
tom osnovu kupiti neki mobitel (ukoliko sam dobro informisan).
Gdje mogu vidjeti ponudu tih telefona, cijene i uslove kupovine (je l ide ono na rate, platim odmah...).

Hvala vam o dobri ljudi :) .
Cossack

#1274 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Cossack »

jazzer wrote:Znam da ce zvucati kao da sam sada pao s' kruske :) ali me interesuje na koji nacin kupiti mobitel
u BH telecomu. Nikada nisam tamo kupio mobitel iako sam na pretplati 10ak godina i moglo se prije po
tom osnovu kupiti neki mobitel (ukoliko sam dobro informisan).
Gdje mogu vidjeti ponudu tih telefona, cijene i uslove kupovine (je l ide ono na rate, platim odmah...).

Hvala vam o dobri ljudi :) .
U zadnje vrijeme su nabavili nekoliko odlicnih telefona:

http://www.bhtelecom.ba/4667.html

Moja preporuka ti je Xperia Arc S 8-)
jazzer

#1275 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by jazzer »

Cossack wrote:U zadnje vrijeme su nabavili nekoliko odlicnih telefona:

http://www.bhtelecom.ba/4667.html

Moja preporuka ti je Xperia Arc S 8-)
Da, ali nema ga prije Bijeljine ako je ona tabela dostupnosti telefona pouzdana :) .

Interesuje me procedura. Odaberem telefon i sa licnom kartom odem u Direkciju u kojoj imaju
taj odredjeni telefon? Je l to sve? Znam da sam pegla al mrsko mi njih zvati :) .
Post Reply