Huliganstvo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Ali_G
#1251 Re: Huliganstvo
Jedno konkretno pitanje za druga miliconera. Ta jedinica koja treba da se formira, sta je njena glavna uloga? Jel joj glavna uloga da se degenece navijaci??? Blago li se nama ako su nam oni jedini problem.
-
Ali_G
#1252 Re: Huliganstvo
Apsolutno sam i ja za sankcionisanje izgrednika, pa taman da mi je brat rodjeni, ali nek ima neki red a ne da se lijece frustracije na svima. I sve dok ne bude jedinica koja ce da odbija bubrege raznoraznim klosarima na ulici koji presrecu djecu, koji se cakijaju i pistoljaju radi pogleda moju podrsku nemaju. Ljudima je bitnije da svoje dijete mogu slobodno poslati do prodavnice da ne kontaju da li ce neko da na njemu glumi mangupa
-
Mascherano
#1253 Re: Huliganstvo
E upravo to, grad Sarajevo ce dobiti jedinicu koja ce biti dobro obucena i krajnje profesionalna. Njihov jedini zadatak ce biti obezbjedjenje utakmica, koncerata, protesta,... tako da je to sustinska razlika. Pripadnici te jedinice ce biti mnogo bolje uvjezbani i utrenirani sto ce se sigurno odraziti u praksi...O maj gad wrote:Mascherano wrote:
Kakvu prijetnju? Gdje si ti u mom postu vidio prijetnju, osim ako nisi huligan... bice izgleda da jesi (ili se bar tako osjecas), dok si u mom tekstu pronasao prijetnju.![]()
A sto se njegovog posta tice, nemam namjeru da odgovaram svakom i ponavljam ko papagaj da ce ta Jedinica biti nesto sasvim novo i da nece vise biti sanse da se ponove neredi kao sad na Kosevu, a samim tim ni situacija da policija juri oko stadiona huligane... Svi ce oni biti spakovani vec na stadionu.![]()
Shvatite vec jednom da ce svaki pokusaj narusavanja JRiM-a biti sasjecen vec u samom startu, tako da nece postojati mogucnost da se neredi rasplamsaju... S druge strane, budite dobri, pristojno navijajte i niko vas nece ni ruzno pogledati, a kamoli sta drugo...
Ne vidim samo razliku u ovlastima izmedju te buduce jedinice i ove sada koja prati utakmice ? Mislim i ovi sada sto paze na red i mir u toku tekmi rade prakticno sta im je cejf.... Jedino mozda u brojnosti ? A moze biti i to da napokon dobivamo profesionalnu policijsku jedinicu za suzbijanje nereda koja ce profesionalno i korektno raditi svoj posao.. a ne ko ovi sad iste kabadahije kao i huligani samo sa druge strane zakona...
Ruku na srce, na dosadasnjim utakmicama je policija mnogo toga tolerisala navijacima, sto je na kraju i dovelo da se situacija u vise slucajeva otme kontroli. Toga vise nece biti.
- Nekako s proljeća
#1254 Re: Huliganstvo
Mascherano wrote:O maj gad wrote:Mascherano wrote:
E upravo to, grad Sarajevo ce dobiti jedinicu koja ce biti dobro obucena i krajnje profesionalna. Njihov jedini zadatak ce biti obezbjedjenje utakmica, koncerata, protesta,... tako da je to sustinska razlika. Pripadnici te jedinice ce biti mnogo bolje uvjezbani i utrenirani sto ce se sigurno odraziti u praksi...
Ruku na srce, na dosadasnjim utakmicama je policija mnogo toga tolerisala navijacima, sto je na kraju i dovelo da se situacija u vise slucajeva otme kontroli. Toga vise nece biti.

Uploaded with ImageShack.us
-
zonbirile
#1255 Re: Huliganstvo
@nekako s prolječa
ne lakše je letvom s leđa opaučiti drota,pitaj familiju vani šta bi bilo sa "navijačem" post festum,ali o tome ne pišete.Lako je kakati za tastaturom,pitaj kojeg koji mokri krv,a imaće probleme cijeli život,i to je igra i navijanje.Ne može letva samo po jednoj glavi,zato samo đonom na polupijanu ,nafiksanu bandu.A na ulici,metak u cijev pa neka seru,taman da ih je stotinu.
ne lakše je letvom s leđa opaučiti drota,pitaj familiju vani šta bi bilo sa "navijačem" post festum,ali o tome ne pišete.Lako je kakati za tastaturom,pitaj kojeg koji mokri krv,a imaće probleme cijeli život,i to je igra i navijanje.Ne može letva samo po jednoj glavi,zato samo đonom na polupijanu ,nafiksanu bandu.A na ulici,metak u cijev pa neka seru,taman da ih je stotinu.
-
Mascherano
#1256 Re: Huliganstvo
Nekako s proljeća wrote:Nisi mi ništa rekao o prevenciji!?
Ti nastavi ''kakiti'' o posljedicama,to je tvoj izbor. Ako budeš želio razmijeniti mišljenje o uzrocima, tu sam...
Nemam namjeru da razmjenjujem misljenje sa tobom.
Samo jos da dodam najbitniju stvar, a to je da ce kaznene mjere biti mnogo vece, mada ne mislim da ce ici tako daleko kao sto je npr. ovaj slucaj:
Uroš Mišić (21), navijač Crvene zvezde, ponovo je juče u Višem sudu osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića na fudbalskoj utakmici na „Marakani" 2007. godine
Sudija Velimir Lazović je rekao da je sud utvrdio da je Mišić tukao Trajkovića i da je pokušao da mu ugura upaljenu baklju u usta dok je žandarm bio na službenoj dužnosti.
Dok je sudija Lazović, koji je i na prvom suđenju Mišića osudio na deset godina, čitao presudu, desetak sudskih stražara stajalo je između publike i optuženog.
- Okrivljeni nije hteo da ubije policajca, kako je to navelo tužilaštvo u optužnici, ali je bio svestan da može da ga ubije i na to je pristao. Sud je utvrdio da je Mišić upaljenu baklju pokušao da ubaci u usta Trajkoviću - rekao je sudija.
On je naveo da Trajković, koji nije bio u sudnici prilikom izricanja presude, boluje od trajnog poremećaja ličnosti i da je postao nesposoban za rad i obavljanje dužnosti.
- Trajković je na severnoj tribini Marakane bio u svojstvu službenog lica na zadatku. Mišić mu je preprečio put i obratio mu se rečima „Gde ćeš pi... žandarska", šutnuo ga je u genitalije i nastavio da ga udara po celom telu - rekao je sudija.
Osuđeni se izvinio Trajkoviću
Uroš Mišić je pre izricanja presude, u završnoj reči, istakao da mu je žao zbog svega što se dogodilo i da se kaje.
- Najviše mi je žao Trakovića i ja mu se izvinjavam zbog svega što je pretrpeo. Imao sam 18 godina i nisam razumno postupio. Bio sam ponesen mladošću i neznanjem, ali nisam pokušao da ga ubijem niti da mu uguram baklju u usta. Molim vas da me osudite za ono što sam uradio, a ne za ono što nisam - rekao je Mišić i dodao:
- Prvom kaznom od deset godina, moj život ne bi vredeo ničemu. Dajte mi šansu da nastavim život normalno, da se zaposlim i osnujem porodicu - rekao je on.
On je kao olakšavajuću okolnost Mišiću uzeo mladost i to što ranije nije bio osuđivan, a kao otežavajuću stepen iskazane agresivnosti i posledice napada koje trpi Trajković.
Nakon što je sudija izrekao kaznu, sestra Uroša Mišića je plačući izletela iz sudnice, a osuđeni se okrenuo prema majci, koja je stajala iza njega, i dva puta izgovorio: „Da sam policajac i da sam ga upucao u glavu, manju bih kaznu dobio", aludirajući na slučaj Miljana Rajičevića, policajca koji je u martu 2009. ubio Đorđa Zarića.
Mišićevi prijatelji su nakon izricanja presude počeli da dovikuju: „Drži se Uroše!", a kada su se vrata sudnice otvorila, oni koji su ostali ispred sudnice takođe su mu upućivali reči podrške. Inače, jedan od Mišićevih prijatelja je, dok je sudska straža propuštala novinare u sudnicu, dobacio: „Smrt novinarima"!
Odbrana je najavila žalbe Apelacionom sudu.
-
zonbirile
#1257 Re: Huliganstvo
----------------------------------------------------Nekako s proljeća wrote:Nisi mi ništa rekao o prevenciji!?
Ti nastavi ''kakiti'' o posljedicama,to je tvoj izbor. Ako budeš želio razmijeniti mišljenje o uzrocima, tu sam...
vrati se 50 stranica pa češ saznati,a pozivanje na uzroke,halo momak,to zakon ne poznaje.Ti se držiš zakona,znao ga ne znao,neznanje te oslobađa krivnje,a pogotovo lične frustracije,stanje u zemlji,kriminali mafije i političara i sl.Letva po glavi drota,uz identifikaciju vodi direktno na sud i dužu zatvorsku kaznu,jer je to napad na službenu osobu i to na zadatku.Druga strane priče je mandal stadiona i onda u kolonu jedan po jedan kroz svlačionice i "ispitivanje".Iduća utakmica kao lutkarska predstava,svi nasmijani zadovoljni,pljesak na otvorenoj sceni,koji dopire do bolesničkih soba na na Koševu,gdje se izležavaju qurčeviti mangupi.
-
zonbirile
#1258 Re: Huliganstvo
------------------------------------------Mascherano wrote:Nekako s proljeća wrote:Nisi mi ništa rekao o prevenciji!?
Nemam namjeru da razmjenjujem misljenje sa tobom.
Samo jos da dodam najbitniju stvar, a to je da ce kaznene mjere biti mnogo vece, mada ne mislim da ce ici tako daleko kao sto je npr. ovaj slucaj:
Uroš Mišić (21), navijač Crvene zvezde, ponovo je juče u Višem sudu osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića na fudbalskoj utakmici na „Marakani" 2007. godine
Sudija Velimir Lazović je rekao da je sud utvrdio da je Mišić tukao Trajkovića i da je pokušao da mu ugura upaljenu baklju u usta dok je žandarm bio na službenoj dužnosti.
Dok je sudija Lazović, koji je i na prvom suđenju Mišića osudio na deset godina, čitao presudu, desetak sudskih stražara stajalo je između publike i optuženog.
- Okrivljeni nije hteo da ubije policajca, kako je to navelo tužilaštvo u optužnici, ali je bio svestan da može da ga ubije i na to je pristao. Sud je utvrdio da je Mišić upaljenu baklju pokušao da ubaci u usta Trajkoviću - rekao je sudija.
On je naveo da Trajković, koji nije bio u sudnici prilikom izricanja presude, boluje od trajnog poremećaja ličnosti i da je postao nesposoban za rad i obavljanje dužnosti.
- Trajković je na severnoj tribini Marakane bio u svojstvu službenog lica na zadatku. Mišić mu je preprečio put i obratio mu se rečima „Gde ćeš pi... žandarska", šutnuo ga je u genitalije i nastavio da ga udara po celom telu - rekao je sudija.
Osuđeni se izvinio Trajkoviću
Uroš Mišić je pre izricanja presude, u završnoj reči, istakao da mu je žao zbog svega što se dogodilo i da se kaje.
- Najviše mi je žao Trakovića i ja mu se izvinjavam zbog svega što je pretrpeo. Imao sam 18 godina i nisam razumno postupio. Bio sam ponesen mladošću i neznanjem, ali nisam pokušao da ga ubijem niti da mu uguram baklju u usta. Molim vas da me osudite za ono što sam uradio, a ne za ono što nisam - rekao je Mišić i dodao:
- Prvom kaznom od deset godina, moj život ne bi vredeo ničemu. Dajte mi šansu da nastavim život normalno, da se zaposlim i osnujem porodicu - rekao je on.
On je kao olakšavajuću okolnost Mišiću uzeo mladost i to što ranije nije bio osuđivan, a kao otežavajuću stepen iskazane agresivnosti i posledice napada koje trpi Trajković.
Nakon što je sudija izrekao kaznu, sestra Uroša Mišića je plačući izletela iz sudnice, a osuđeni se okrenuo prema majci, koja je stajala iza njega, i dva puta izgovorio: „Da sam policajac i da sam ga upucao u glavu, manju bih kaznu dobio", aludirajući na slučaj Miljana Rajičevića, policajca koji je u martu 2009. ubio Đorđa Zarića.
Mišićevi prijatelji su nakon izricanja presude počeli da dovikuju: „Drži se Uroše!", a kada su se vrata sudnice otvorila, oni koji su ostali ispred sudnice takođe su mu upućivali reči podrške. Inače, jedan od Mišićevih prijatelja je, dok je sudska straža propuštala novinare u sudnicu, dobacio: „Smrt novinarima"!
Odbrana je najavila žalbe Apelacionom sudu.
kada se ogoli mangup i izgubi sigurnost čopora po nesuđenom pravilu je pička koja plače i moli.Isto bi bilo i da je policajac poginuo samo bi kazna bila veća,zato nema oprosta za "mangupe".
- Nekako s proljeća
#1259 Re: Huliganstvo
Onaj ko je prekršio zakon ,neka odgovara. Odgovornost je individualna, zar ne?
I na ovom forumu postoje pravila ponašanja, zar ne?
-
zonbirile
#1260 Re: Huliganstvo
----------------------------------Nekako s proljeća wrote:Onaj ko je prekršio zakon ,neka odgovara. Odgovornost je individualna, zar ne?
Dobro Ajnštajne šta želiš reći?Pa niormalno da je odgovorna individuo ,samo mnoštvo individua,polupijanih ,uhajenih čini čopor,zato mandal stadiona i jedan po jedan,onako individualno kroz svlačionicu,u čemu je problem.
- Nekako s proljeća
#1261 Re: Huliganstvo
Mudro zboriš, ja isto pokušavam staviti fokus na prevenciju. Naravno, uvijek se može posegnuti za mjerama represije, ukoliko je to jedino rješenje. Samo ograničene ličnosti nude silu kao jedino rješenje.
Ukoliko se takvi pozivaju na zakon samo kako bi se ''pokrili'' pravima iz njega, moraju znati da su nesto i obavezni. Nikada pravo ne ide bez obaveza.
Ukoliko se takvi pozivaju na zakon samo kako bi se ''pokrili'' pravima iz njega, moraju znati da su nesto i obavezni. Nikada pravo ne ide bez obaveza.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#1262 Re: Huliganstvo
Neka uzmu kamere i neka pregledaju snimke pa neka identifikuju eventualne počinioce. Hvala Bogu snimaju svaku utakmicu. Ja kao neko ko je samo stajao na tribini i navijao ne želim da trpim zbog policijske nesposobnosti i u tome je problem.zonbirile wrote:Dobro Ajnštajne šta želiš reći?Pa niormalno da je odgovorna individuo ,samo mnoštvo individua,polupijanih ,uhajenih čini čopor,zato mandal stadiona i jedan po jedan,onako individualno kroz svlačionicu,u čemu je problem.
- Nekako s proljeća
#1263 Re: Huliganstvo
zonbirile wrote:----------------------------------Nekako s proljeća wrote:Onaj ko je prekršio zakon ,neka odgovara. Odgovornost je individualna, zar ne?
Dobro Ajnštajne šta želiš reći?Pa niormalno da je odgovorna individuo ,samo mnoštvo individua,polupijanih ,uhajenih čini čopor,zato mandal stadiona i jedan po jedan,onako individualno kroz svlačionicu,u čemu je problem.
Ajnštajn je mrtav , zar ne?!
Ko je dozvolio takvim da prisustvuju samom događaju, ako ih već ''diskreditiraš''.
- Nekako s proljeća
#1264 Re: Huliganstvo
Naravno, to je jednostavo riješiti ukoliko se želi. Do tada se ostali navijači trebaju ograditi od takvih.U suprotnom će se smatrati da to ne žele, i da ih podržavaju.1946 wrote:Neka uzmu kamere i neka pregledaju snimke pa neka identifikuju eventualne počinioce. Hvala Bogu snimaju svaku utakmicu. Ja kao neko ko je samo stajao na tribini i navijao ne želim da trpim zbog policijske nesposobnosti i u tome je problem.zonbirile wrote:Dobro Ajnštajne šta želiš reći?Pa niormalno da je odgovorna individuo ,samo mnoštvo individua,polupijanih ,uhajenih čini čopor,zato mandal stadiona i jedan po jedan,onako individualno kroz svlačionicu,u čemu je problem.
Oni koji imaju ''mandat'' da predstavljaju navijače to trebaju uraditi.
- Nekako s proljeća
-
zonbirile
#1266 Re: Huliganstvo
----------------------------------------Nekako s proljeća wrote:Naravno, to je jednostavo riješiti ukoliko se želi. Do tada se ostali navijači trebaju ograditi od takvih.U suprotnom će se smatrati da to ne žele, i da ih podržavaju.1946 wrote:Neka uzmu kamere i neka pregledaju snimke pa neka identifikuju eventualne počinioce. Hvala Bogu snimaju svaku utakmicu. Ja kao neko ko je samo stajao na tribini i navijao ne želim da trpim zbog policijske nesposobnosti i u tome je problem.zonbirile wrote:Dobro Ajnštajne šta želiš reći?Pa niormalno da je odgovorna individuo ,samo mnoštvo individua,polupijanih ,uhajenih čini čopor,zato mandal stadiona i jedan po jedan,onako individualno kroz svlačionicu,u čemu je problem.
Oni koji imaju ''mandat'' da predstavljaju navijače to trebaju uraditi.
vrtimo se u krugu,gdje ti formalizuješ sve okolnosti,koje zakon ne poznaje i idealizuješ stvari.Pa normalno je da od svih navijaća,samo je desetak posto izgrednika.Ko će preuzeti na sebe obavezu za rad sa njima,socijalizirati sociopate,to je druga priča i stoji,ali napad na uniformisano lice na dužnosti se sankcioniše.Ima tu mnogo i drugih aspekata,kako se klubovima ovo isplati.Kako miran građanin može sigurno i mirno proći do Pionirske doline?Ako posmatraš stadion kao arenu i zaraćene strane,van stadiona na ulici,busu ,tramvaju ima da se buba čuje.Ko je taj koji maltretira građane ,pa solomonski obustavlja Gras saobraćaj,jer pobogu "navijači" polome vozila.Ko je taj ko sprovodi ulične geliptere i blokira saobraćaj,dosta terora na ulicama grada zarad qurčevih "susreta".Dosta qurčevih klubova na našim plečima i ličnog bogačenja i kriminala u njima.Kao biber po pilavu su i te grupice idiota "navijača".
Ne moraš mi vjerovati,ali moj drug sa sinom od 5g šeta sa metkom u cijevi,kada su tekme.
-
-bhfanaticos-
#1267 Re: Huliganstvo
nebi se slozio s tim...Lupanje na stadionu i razvaljivanje klupa i lože su mahom izvršili oni "povremeni" navijači, koji su tu samo kad je kakva "bitnija" utakmica.
-
Frank Sinatra
#1268 Re: Huliganstvo
Kurceviti mangupi (huligani) ili slucajni prolaznici i navijaci? To je poenta. Po hiljaditi put niko ne pravda huligane niti osporava kaznu za (ne)djela koja pocine. Postavlja se pitanje sta je sa ostalim na stadionu? Da li su oni zasluzili pendrek? Zar policija nije u sluzbi gradjana? Pricamo o policiji koja nije ispunila zadatak da zastiti gradjane, da sacuva red i mir. Da je neko radio na prevenciji i potrudio se da organizuje sve kako treba sad nebi imali o cemu pricati. Ta specijalna jedinica ce biti samo trosenje drzavnog budzeta. Uletice opet gdje bude trebalo, ali ce opet udarati sve redom, a ne koga treba. 21.04 je najveci debakl policije i drzavnih institucija od Dejtona na ovamo.zonbirile wrote:----------------------------------------------------Nekako s proljeća wrote:Nisi mi ništa rekao o prevenciji!?
vrati se 50 stranica pa češ saznati,a pozivanje na uzroke,halo momak,to zakon ne poznaje.Ti se držiš zakona,znao ga ne znao,neznanje te oslobađa krivnje,a pogotovo lične frustracije,stanje u zemlji,kriminali mafije i političara i sl.Letva po glavi drota,uz identifikaciju vodi direktno na sud i dužu zatvorsku kaznu,jer je to napad na službenu osobu i to na zadatku.Druga strane priče je mandal stadiona i onda u kolonu jedan po jedan kroz svlačionice i "ispitivanje".Iduća utakmica kao lutkarska predstava,svi nasmijani zadovoljni,pljesak na otvorenoj sceni,koji dopire do bolesničkih soba na na Koševu,gdje se izležavaju qurčeviti mangupi.
Publika na stadione ne dolazi zbog loseg fudbala i namjestaljki, a ne zbog huligana.
-
Frank Sinatra
#1269 Re: Huliganstvo
Ako ce se problem huligana rjesavati preko ledja navijaca onda mozete ocekivati jos goru situaciju nego sto je sad imate, a ta situacija nije ni blizu onakve kako se predstavlja. Ukoliko se razdvoji pojam navijac i huligan onda nemam nista protiv.
Do sada ste terorisali navijace.
Do sada ste terorisali navijace.
Last edited by Frank Sinatra on 29/04/2010 11:39, edited 1 time in total.
-
Mascherano
#1270 Re: Huliganstvo
moderator wrote:@Fordas,
ima opcija PRIJAVI POST. Nisi prijavio. Nemas pravo zalbe.
Mascerano,
Trebao bi znati da brukas jednu profesiju svojim pisanjem po forumu.
Takodjer bi trebao znati, da bez obzira sto se eto navodno sad formira ta jedinica, TI NEMAS PRAVO PRIJETITI CAK NI IZMEDJU REDOVA LJUDIMA NA OVOM FORUMU.
Raspravljati se necemo, upozoren si sad je sve do tebe.
Necemo analizirati po cemu ja to brukam svoju profesiju, a i svakako me ne zanima vase misljenje. Sa gradjanima se ophodim onako kako koji gradjanin zasluzuje, tako da nemam namjeru biti uctiv i primjer finog policajca nekome za koga sam "drot", "nepismeni debeli prasinar" i sl.
Ja nikome nisam prijetio, a ti ako smatras da jesam, banuj me, jer ces tako vjerovatno pobrati simpatije vecine na ovom podforumu.
-
Fordas
#1271 Re: Huliganstvo
Brukas profesiju, prijetis ljudima. zato vas u narodu i zovi drotovima i to se vjerovatno nikada nece promjeniti. Hoce onoga dana kad se takvima poput tebe izbaci iz glave da ne mogu premlacivati 'za pouku'
- cappy_tempo
#1272 Re: Huliganstvo
nije da provociram ali tebe TREBA da zanima moje misljenje jer kad skontamo ja te placam,a ne ti mene tako da ti meni moras 24h biti na usluzi,a koliko znam i hvalite se time da ste uvjek tu da stite gradjane.znaci kad bi mene neko prebio,izbo,opljacko stan vi bi dosli i rekli "boli me briga za tebe i sta ti mislis,budi sretan sto sam dosao uopste".i ako moze da mi odgovoris za pitanje postavljeno par postova iznad.hvalaMascherano wrote:moderator wrote:@Fordas,
Mascerano,
Takodjer bi trebao znati, da bez obzira sto se eto navodno sad formira ta jedinica, TI NEMAS PRAVO PRIJETITI CAK NI IZMEDJU REDOVA LJUDIMA NA OVOM FORUMU.
Necemo analizirati po cemu ja to brukam svoju profesiju, a i svakako me ne zanima vase misljenje. Sa gradjanima se ophodim onako kako koji gradjanin zasluzuje, tako da nemam namjeru biti uctiv i primjer finog policajca nekome za koga sam "drot", "nepismeni debeli prasinar" i sl.
Ja nikome nisam prijetio, a ti ako smatras da jesam, banuj me, jer ces tako vjerovatno pobrati simpatije vecine na ovom podforumu.
-
Alkos
#1273 Re: Huliganstvo
Ne mogu da vjerujem na koji nacin se obracas ljudima na ovom forumu!!Mascherano wrote:moderator wrote:@Fordas,
Mascerano,
Nacin na koji komuniciras je identican onom koji primjenjujete na ulici, ti i tvoje kolege. Postavljas se u poziciju iznad svakog gradjanina ove zemlje, kao da si sudija i kadija, kao da si zakonodavac... U sustini si obicni izvrsilac, tako da ti nemas pravo, ni oni tebi slicni, ni da kaznjavas, ni da sudis, ni da osudjujes. Prema svim gradjanima treba da se ophodis podjednako, jer te gradjani placaju, a sudska vlast je ta koja ce kazniti one neposlusne!!!
Spusti se malo na zemlju, nisi doktor nauka, vec policajac.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#1274 Re: Huliganstvo
Lično se nadam da će imati prijeko potrebnu opremu, koje sada nema već se u dosta postupaka ide "pješice", što baš živcira..Mascherano wrote: E upravo to, grad Sarajevo ce dobiti jedinicu koja ce biti dobro obucena i krajnje profesionalna. Njihov jedini zadatak ce biti obezbjedjenje utakmica, koncerata, protesta,... tako da je to sustinska razlika. Pripadnici te jedinice ce biti mnogo bolje uvjezbani i utrenirani sto ce se sigurno odraziti u praksi...
Osim toga, primjećujem dozu straha kod pojedinih policajaca prilikom reakcija u kritičnim situacijama.
Mislim na situaciju kad je preplašenost na nivou greške, koja puca po leđima kolegi ili vlastitoj razbijenoj glavi.To se ne isplati baš nikako, a nasilnicima diže cijenu u ekipi jer su "uplašili" "kopilad".
Dakle, dokle se ide sa psihološkim treningom?
Drugo, za šta provjereno znam, je očajna podrška od drugih ekipa koje prate bezbjednost.Ne zato jer neće, već ih sprečava loša koordinacija.Stara boljka koja se iskazuje na tome da jedna te ista grupa fakina ima slobodu kretanja kao da su na Divljem Zapadu.
Ako će jedinica za nerede imati bolju koordinaciju i elektronsku opremu za uspostavljanje koordinacije, onda je ok..biće manje naknadne pameti i prosipanja šuplje od strane "zajebanih obožavatelja klubova".Nakon zasluženog zakonskog tretmana, imat će se i fino evidentiran svaki dio postupka tj.tretmana
Btw. lično mislim da je potpuno uzaludna priča između ljudi kojima je A.C.A.B dio razmišljanja i bilo kojeg policajca, pa čak i vrhunskog policijskog psihologa.Ovo tvrdim na osnovu mjeseci provedenih sa ljudima koji su se borili protiv uličnih i ekstremističkih pokreta( od nasilnih navijača, preko nacista do tzv. "Chaota"-haot je termin nastao pri prvim sukobima sa gerilskim grupama antiglobalista).
Jesam pristrasan jer sam kao učesnik rata imao priliku da sa nekim od sadašnjih specijalaca proživim mnogo gori pakao, nego što je to neka infantilna utakmica najgore i najnezanimljivije fudbalske lige u Evropi.
Svakome po savjesti...ko prekrši određeni kodeks i to na grub i drzak način... marš iz uniforme Specijalne.
Suviše je momaka poginulo pod tom oznakom da bi se od Jedinice pravio skup idiota, nesposobnih ili kukavica.
Lično ću uvijek biti na strani pripadnika Specijalne, posebno kad ugledam našmrkane debile sa kamenjem, koji u 17-oj misle da kamenom gađaju onoga koji im je kriv što ih tata nije napravio pametnijim, bogatijim i boljim.
Prvi kamen ili baklju kad baci na drota, nek idućih 5 godina tekme gleda sa tatom uz pivu i suho a ne na stadionu.Sliku stadiona nek okači na zid
over&out
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1275 Re: Huliganstvo
Nije tacno, rusili su i tvoj i moj i stadion koji pripada ovome gradu a ne FK Sarajevu. Taj stadion nije izgradjen parama FK Sarajeva nego parama gradjana ovoga grada. Tako je Horde nisu zaista ganjale neduzni narod sve do onog trenutka dok ovi sto su ih ganjali nisu zavukli duboko pod tribine a onda udri koga stignes. Veliki izbor bas i nisu imali jer na jednoj strani je bilo nekoliko hiljada navijaca Sarajeva a na drugoj zastitari i policija. Trece strane nije bilo. Ako ti smatras da je ovo nacin za unistavanje uprave onda grad treba da donese jednostavnu odluku da Sarajevo vise ne moze igrati na Kosevu pa onda nek unistavaju nesto drugo ili nek igraju ali bez prisustva gledalaca a navijaci nek se popnu na prvo brdo pa nek unistavaju brdo do mile volje. I ovako je stadion u takvom stanju da nasa reprezentacija daj boze da ce moci igrati na njemu a sad pogotovo nakon vatrenog plesa vandala sanse su jos manje. Vjerovatno se tako i kuci ponasaju pa kad im nije po volji razbijaju sve redom.-bhfanaticos- wrote:Slazem se i ja s tobom, da nisu svi ni na sjeveru uvijek tu...ali vecina jeste...
A evo ti drugi primjer...Celik-Leotar...izjava "dogovorena tekma, trebo Celik pobjedit"
Normalno da ce biti neredi...sve takve uprave treba unistiti...a kako ih unistiti nego ovako kako su horde to pokusale...
Neopravdavam udaranje neduznih...ali horde ovaj put nisu ganjale neduzni narod a ni "kamenjare" nego svoju upravu...
I nisu rusili tudji teren, nego svoj...znaci bore se protiv svoje uprave...ha ja
Nisam hordas, al cestitam na hrabrosti...i na ucinjenom onaj dan...