Prirodno matematicki fakultet
-
valter115
#1251 Re: Prirodno matematicki fakultet
Na matematiku ce svkakoga pustiti,jer od nje svako bjezi 
-
andjelina009
#1252 Re: Prirodno matematicki fakultet
Bjezim i ja
Kakva matematika,to je zadnje sto bih studirala

- minjonja
#1253 Re: Prirodno matematicki fakultet
imate na ovoj temi primjerak prijemnog.
na biologiji na svakom smjeru primaju 20 studenata. prije je bilo 10 redovnih + 5 paralelnih, ne znam kako je sad to uredjeno.
svake godine isto. svake godine se ista pitanja ponavljaju. na sva pitanja je vec odgovoreno. samo procitajte temu.
na biologiji na svakom smjeru primaju 20 studenata. prije je bilo 10 redovnih + 5 paralelnih, ne znam kako je sad to uredjeno.
svake godine isto. svake godine se ista pitanja ponavljaju. na sva pitanja je vec odgovoreno. samo procitajte temu.
-
amraaaaaa
#1254 Re: Prirodno matematicki fakultet
https://docs.google.com/viewer?a=v&q=ca ... HyqpenNbDw
eto da ne bi bilo dileme koliko koji odsjek ili smjer prima studenata.
eto da ne bi bilo dileme koliko koji odsjek ili smjer prima studenata.
- jasko_ja
#1255 Re: Prirodno matematicki fakultet
Kada je PMF uveo DL? Mrsko mi rovit po forumu...
-
valter115
#1256 Re: Prirodno matematicki fakultet
I ja se pitam kada ??? Svakako nista od togajasko_ja wrote:Kada je PMF uveo DL? Mrsko mi rovit po forumu...
Nego jos da vas pitam: Ukoliko npr. primaju 15 redovnih studenata na smjer "Nastavnicki smjer-Matematika i Informatika",i ja sam na prijemnom bio nezz. npr 17.Imam li ja sansu ikakvu da se prebacim na smjer "Nastavnicki smjer-Matematika" sama na kojem primaju 20.Ili mi ne gine da budem SAMOFINASIRAJUCI -.- .
Je li neko samofinansirajuci na PMF-u " matematika "
-
Thecoldfear
#1257 Re: Prirodno matematicki fakultet
Na odsjeku matematika imate 5 smjerova:valter115 wrote:I ja se pitam kada ??? Svakako nista od togajasko_ja wrote:Kada je PMF uveo DL? Mrsko mi rovit po forumu...
Nego jos da vas pitam: Ukoliko npr. primaju 15 redovnih studenata na smjer "Nastavnicki smjer-Matematika i Informatika",i ja sam na prijemnom bio nezz. npr 17.Imam li ja sansu ikakvu da se prebacim na smjer "Nastavnicki smjer-Matematika" sama na kojem primaju 20.Ili mi ne gine da budem SAMOFINASIRAJUCI -.- .
Je li neko samofinansirajuci na PMF-u " matematika "
Matematika
Matematika-Informatika
TKN
Primjenjena matematika
Opca/Opsta matematika
Npr ako budete ispod liste mozete birati bilo koji od ostala 4 smjera. Treba napomenuti da se TKN mnogo razlikuje od ova 4 smjera jer TKN ima matematiku samo u 1 i 2 godini a ostale godine vecinu predmeta cine informaticki.
Na matematici nema DL, imate samo vandredne ali vandrednih nema puno.
-
valter115
#1258 Re: Prirodno matematicki fakultet
A ovaj,koliko otprilike se svake godine prijavi na MATEMATIKU za Prijemni ispit ?
I desi li se npr. ove godine primaju 20 na nastavnickom smjeru.Spuste li taj kriterij pa prime nezz 25 studenata?
I ima li na matematici NORMALNIH ucenika,a ne samo strebera i nezz ucenika generacije

I desi li se npr. ove godine primaju 20 na nastavnickom smjeru.Spuste li taj kriterij pa prime nezz 25 studenata?
I ima li na matematici NORMALNIH ucenika,a ne samo strebera i nezz ucenika generacije
-
Thecoldfear
#1259 Re: Prirodno matematicki fakultet
Ma svi koji poloze prijemni su primljeni jer ima svake godine sve manje zainteresovanih. Na odsjeku za matematiku ima svega i svacegavalter115 wrote:A ovaj,koliko otprilike se svake godine prijavi na MATEMATIKU za Prijemni ispit ?
I ima li na matematici NORMALNIH ucenika,a ne samo strebera i nezz ucenika generacije![]()
- minjonja
#1260 Re: Prirodno matematicki fakultet
nema DL kod nas, a vidi se i u tabeli. imaju samo redovni, paralelni, vanredni na ponekim smjerovima.
valtere, posto matematicari vjerovatno ne mogu biti objektivni po tom pitanju jesu li streberi ili ne, evo ja ti mogu reci da znam "normalne" na matematici koji nisu imali sve petice u skoli, niti su bili ucenici generacije. ucenici generacije upisuju ETF i medicinu
ali kazem ti, znam samo neke, ne znam jesu li i ostali takvi 
valtere, posto matematicari vjerovatno ne mogu biti objektivni po tom pitanju jesu li streberi ili ne, evo ja ti mogu reci da znam "normalne" na matematici koji nisu imali sve petice u skoli, niti su bili ucenici generacije. ucenici generacije upisuju ETF i medicinu
-
valter115
#1261 Re: Prirodno matematicki fakultet
Aham
Hvala Thecoldfear i minjonja na odgovorima punooo
A jeste li vi studirali/studirate na PMF-u na "Matematici" ? Koja ste godina,kako je tamo otprilike,moze li se izdrzati a da ne poludis?
Kako idu ispiti,jesu teski,ima li teorije vise ili zadataka,koji su vama bili najtezi predmeti? Etoo 
Hvala Thecoldfear i minjonja na odgovorima punooo
A jeste li vi studirali/studirate na PMF-u na "Matematici" ? Koja ste godina,kako je tamo otprilike,moze li se izdrzati a da ne poludis?
-
valter115
#1262 Re: Prirodno matematicki fakultet
Zna li neko je li izasla Preliminarna lista za PMF(MATEMATIKU) ??
Kakvi su rezultati i s koliko bodova si siguran da prolazis ???
Kakvi su rezultati i s koliko bodova si siguran da prolazis ???
-
amraaaaaa
#1263 Re: Prirodno matematicki fakultet
http://www.pmf.unsa.ba/index.php/novost ... iranglista
Eto rezultata prijemnog ispita za sve smjerove
Sretno, i nek' Vam je dragi Bog na pomoći!
Eto rezultata prijemnog ispita za sve smjerove
-
valter115
#1264 Re: Prirodno matematicki fakultet
A vidite molim vas mateamtiku,nema onih otpalih(koji nisu primljeni nikako na Matematiku).
Zar je to tako malo njih bilo,pa ih pustili sve da prodju bilo kao redvone,samofinasnriajuce ili vanredne.
Daj boze da tako bude i kada ja zavrsim
Zar je to tako malo njih bilo,pa ih pustili sve da prodju bilo kao redvone,samofinasnriajuce ili vanredne.
-
Thecoldfear
#1265 Re: Prirodno matematicki fakultet
valter115 wrote:A vidite molim vas mateamtiku,nema onih otpalih(koji nisu primljeni nikako na Matematiku).
uvijek je tako
-
vernes1911
#1266 Samofinansirajuci student PMF-a
Pozdrav svima.
Situacija je ovakva: Nedavno sam isao na prijemni ispit za PMF, odsijek matematika u sarajevu i primljen sam kao redovni samofinansirajuci student na ovom upisnom roku. Da li ja mogu ponovo predati papire za 2. upisni rok u nadi da cu biti primljen kao redovni student ?
Hvala unaprijed.
Situacija je ovakva: Nedavno sam isao na prijemni ispit za PMF, odsijek matematika u sarajevu i primljen sam kao redovni samofinansirajuci student na ovom upisnom roku. Da li ja mogu ponovo predati papire za 2. upisni rok u nadi da cu biti primljen kao redovni student ?
Hvala unaprijed.
-
nonibe21
#1267 Re: Prirodno matematicki fakultet
Da li mi neko moze reci koliko kosta I godina na PMF-u kao samofinansirajuci student ?
Hvala
Hvala
-
vernes1911
#1268 Re: Prirodno matematicki fakultet
1200 km , to je upravo ono sto ja pokusavam izbjeci. :snonibe21 wrote:Da li mi neko moze reci koliko kosta I godina na PMF-u kao samofinansirajuci student ?
Hvala
- altgr
#1269 Re: Prirodno matematicki fakultet
Prebacite se na drugi smjer. 
- minjonja
#1270 Re: Prirodno matematicki fakultet
doc. dr. Šefkija Muzaferović
22.05.1966. – 07.07.2012.
http://doznajemo.com/2012/08/02/dobri-l ... ra-sekija/
- ČiČke
#1271 Re: Prirodno matematicki fakultet
minjonja wrote:doc. dr. Šefkija Muzaferović
nisam ovo znala. neka mu je rahmet duši
-
Shoni10
#1272 Re: Prirodno matematicki fakultet
Uskoro ce se mnogi od nas susresti sa necim novim u zivotu- faxom (:
Na sta najvise obratiti paznju, koji predmeti ocekuju studente biologije i u prvom semestru koji je onako najtezi i najopasniji ?!?
Na sta najvise obratiti paznju, koji predmeti ocekuju studente biologije i u prvom semestru koji je onako najtezi i najopasniji ?!?
- ČiČke
#1273 Re: Prirodno matematicki fakultet
prelistaj malo ovu temu, negdje je neko već pisao spisak predmeta.. a što se tiče prvog semestra, nemaš u njemu nešto od čega bi te mogla boljeti glava, u drugom da, barem za većinuShoni10 wrote:Uskoro ce se mnogi od nas susresti sa necim novim u zivotu- faxom (:
u drugom imaš histologiju, al dok "preguraš" prvi, onda ćemo o njoj
a i o njoj čini mi se neki su već pričali ovdje, jer ona ne može da se ne spomene
ma da te ne prepadam bezveze, sve zavisi koliko ti to ozbiljno shvatiš, a sve se može
a evo ti spisak predmeta za I semestar:
citologija
sistematika nižih ahordata
sistematika algi i gljiva
opća i anorganska hemija
biofizika
za sve ostalo što te interesuje,
- _MalaMu_
#1274 Re: Prirodno matematicki fakultet
Može li mi neko reći koliko se predmeta može prenijeti u drugu godinu?
Negdje piše da se mogu prenijeti dva, a negdje da bi upisao drugu godinu piše da moraš imati najmanje 54 ECTS?
I kakva je konkretno situacija na odsjeku za matematiku? U prethodnim postovima pročitah da je samo jedna djevojka dala uslov za drugu godinu na nastavničkom smjeru...
Je li stvarno fakultet tako težak ili je stvar do studenata koji ne uče dovoljno?
Stvarno me zabrinjava sve to, pa bih molila da mi neko odgovori. Hvala unaprijed!
Negdje piše da se mogu prenijeti dva, a negdje da bi upisao drugu godinu piše da moraš imati najmanje 54 ECTS?
I kakva je konkretno situacija na odsjeku za matematiku? U prethodnim postovima pročitah da je samo jedna djevojka dala uslov za drugu godinu na nastavničkom smjeru...
Je li stvarno fakultet tako težak ili je stvar do studenata koji ne uče dovoljno?
Stvarno me zabrinjava sve to, pa bih molila da mi neko odgovori. Hvala unaprijed!
- chengaba
#1275 Re: Prirodno matematicki fakultet
Možeš prenijeti 6 kredita u narednu godinu, a to je obično jedan predmet._MalaMu_ wrote:Može li mi neko reći koliko se predmeta može prenijeti u drugu godinu?
Negdje piše da se mogu prenijeti dva, a negdje da bi upisao drugu godinu piše da moraš imati najmanje 54 ECTS?![]()
I kakva je konkretno situacija na odsjeku za matematiku? U prethodnim postovima pročitah da je samo jedna djevojka dala uslov za drugu godinu na nastavničkom smjeru...![]()