Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
-
leigh
-
ann001
#1252 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Može li mi neko nešto reći u vezi studija na engleskom?Kakvi su predmeti imaju li neke beneficije,koji smjerovi ,koliko se plaća,kakav je prijemni,i čula sam da su knjige na bosanskom iako su ispiti na engleskom ? o.O
- dinooh
#1253 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Predmeti su isti i na bosansko i na engleskom, stim da ima manje gradiva na engleskoj. Testovi su pretezno na zaokruzivanje, a ima i esejskih pitanja, sve ovisi od predmeta. Imam Finansijski menadzment i marketing menadzment na engleskom, koliko po rasporedu vidim. Nema cjenovne razlike između bosnanskog i engleskog. Za prijemni ne znam, a vjeovatno je na nasem jeziku pa onda upises sta hocesann001 wrote:Može li mi neko nešto reći u vezi studija na engleskom?Kakvi su predmeti imaju li neke beneficije,koji smjerovi ,koliko se plaća,kakav je prijemni,i čula sam da su knjige na bosanskom iako su ispiti na engleskom ? o.O
-
menuet
#1254 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Mislim da oni na prijemnom ne polažu bosanski, već samo matematiku(na engleskom vjerovatno, ali su to sve isti zadaci) i engleski, koji im je eliminatoran, za razliku od našeg.dinooh wrote:Predmeti su isti i na bosansko i na engleskom, stim da ima manje gradiva na engleskoj. Testovi su pretezno na zaokruzivanje, a ima i esejskih pitanja, sve ovisi od predmeta. Imam Finansijski menadzment i marketing menadzment na engleskom, koliko po rasporedu vidim. Nema cjenovne razlike između bosnanskog i engleskog. Za prijemni ne znam, a vjeovatno je na nasem jeziku pa onda upises sta hocesann001 wrote:Može li mi neko nešto reći u vezi studija na engleskom?Kakvi su predmeti imaju li neke beneficije,koji smjerovi ,koliko se plaća,kakav je prijemni,i čula sam da su knjige na bosanskom iako su ispiti na engleskom ? o.O
- Averus
#1255 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Na jesen se mislim vratiti na Menadžment i Informacione sisteme (jel' se ovako smjer zove?), pa mi treba par informacija.
S obzirom da sam bio upisan (2005-2007), pa se ispisao, da li mogu samo upisati obnovu prve godine ili moram cijeli proces ispočetka (prijemni itd.)
Druga stvar, kad sam ja upisivao, prijemni je bio samo iz bosanskog jezika. Da li je to još uvijek tako?
Vjerovatno ću se sjetiti još pitanja, ali trenutno mi je ovo najbitnije
S obzirom da sam bio upisan (2005-2007), pa se ispisao, da li mogu samo upisati obnovu prve godine ili moram cijeli proces ispočetka (prijemni itd.)
Druga stvar, kad sam ja upisivao, prijemni je bio samo iz bosanskog jezika. Da li je to još uvijek tako?
Vjerovatno ću se sjetiti još pitanja, ali trenutno mi je ovo najbitnije
-
SovinMali
#1256 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Kakva je druga parcijala iz Racunovodstva ? koliko je i da li je teza od prve ? je li istina da nema zadatka ?
danas bio uvid za prvu,prolaznost napredovala,sada je kao PDV
danas bio uvid za prvu,prolaznost napredovala,sada je kao PDV
-
leigh
#1257 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ponovo ja - zna li neko kakav je prosle godine bio prijemni ispit? Našao sam ogledni test na efsa stranici i čini mi se teškim, a opet s druge strane vidim da su kandidati fine bodove ostvarili na ispitu.perfect_guy wrote:ova generacija koja je krenula na jesen je prva koja je polagala prijemni, prethodnih godina se gledao samo prosjekleigh wrote:Zdravo,
zanima me, polaže li se prijemni za upis na II ciklus studija na EFSA ili je samo na osnovu prosjeka?
-
arslanbey
#1258 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Rodica je radila taj prijemni ispit,njoj bilo lako kaze 
-
hotaa
#1259 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Pozdrav svima,
zavrsni sam razred gimnazije, i imam namjeru da upisem ekonomksi fakultet. Posto i nisam bas bio uporan u srednjoj, prolazio sam vrlo dobrim 3,8 otprilike svaki razred. Sto se tice upisa, znam da necu moci kao redovan, to je ocigledno zbog prosjeka u srednjoj skoli. Mene interesuje samofinansurajuci, da li je tesko tu upasti i da li je ogranicen broj mjesta za samofinansarjuce, ako jeste koliko ?
Unaprijed hvala
zavrsni sam razred gimnazije, i imam namjeru da upisem ekonomksi fakultet. Posto i nisam bas bio uporan u srednjoj, prolazio sam vrlo dobrim 3,8 otprilike svaki razred. Sto se tice upisa, znam da necu moci kao redovan, to je ocigledno zbog prosjeka u srednjoj skoli. Mene interesuje samofinansurajuci, da li je tesko tu upasti i da li je ogranicen broj mjesta za samofinansarjuce, ako jeste koliko ?
Unaprijed hvala
-
tarikBA
#1260 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
samo da prijemni polozishotaa wrote:Pozdrav svima,
Unaprijed hvala
-
hotaa
#1261 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
eh cuo sam da neki govore da je potrebno samo uraditi preko 50% iz matematike da bi kao prijemni bio polozen za samofin. je li to istina ili moram poloziti i eng. i bos. ?tarikBA wrote:samo da prijemni polozishotaa wrote:Pozdrav svima,
Unaprijed hvala
- dinooh
#1262 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
moras bosanski i matematiku. Engleski ne moras ako ne mislis studirat na engleskom. Tamo pise bosanski/hrvatski/srpski, ali ja bi rekao da je to samo bosanski, kada se pogledaju pitanja, pogotovo knjizevnost
-
hotaa
#1263 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
dinooh wrote:moras bosanski i matematiku. Engleski ne moras ako ne mislis studirat na engleskom. Tamo pise bosanski/hrvatski/srpski, ali ja bi rekao da je to samo bosanski, kada se pogledaju pitanja, pogotovo knjizevnost
Znaci nije ogranicen broj samofinansirajucih, hvala puno na iformacijama. A ako kojim slucajem ne prodjem jedan od ta dva predmeta, a trebali bi sve da prodjem. Da li je moguce onda upisati onaj dl ili kako se vec zove ?
- dinooh
#1264 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
ogranicen je broj samofinancirajucih. mozes ti poloziti prijemni a da ne budes primljen zbog nedostatka bodova. Ako ne polozis imas mogucnost upisa DL-a, koji je takoder dobar. Mozes ici na predavanja sa redovnima kada nema nastave na dl i kompenziras tako. Engleski ne moras poloziti ali bi bilo dobro da polozis jer neces morati platiti 90KM kasnije za kurs engleskoghotaa wrote:dinooh wrote:moras bosanski i matematiku. Engleski ne moras ako ne mislis studirat na engleskom. Tamo pise bosanski/hrvatski/srpski, ali ja bi rekao da je to samo bosanski, kada se pogledaju pitanja, pogotovo knjizevnost
Znaci nije ogranicen broj samofinansirajucih, hvala puno na iformacijama. A ako kojim slucajem ne prodjem jedan od ta dva predmeta, a trebali bi sve da prodjem. Da li je moguce onda upisati onaj dl ili kako se vec zove ?
-
tabija
#1265 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Redovni ne placaju koliziju?
-
lucatoni05
#1266 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Pozdrav svima
Interesuje me studij na ekonomskom fakultetu smjer finasije, bankarstvo pa ako neko moze reci nesto vise o tome kakvo je stanje na ovom smjeru u Sarajevu,a kakvo u Tuzli, kolike su sanse da se upadne u redovne, kakav je prijemni, koliko kosta upis za redovne, a koliko za redovne samofinansirajuce i vanredne, kakvi su profesori, asistenti, kvaliteta obrazovanja i organiziranost profesora, da li je tezak smjer i te stvari da mi kazete vasa iskustva?
Kakve su sanse za zaposlenje nakon sto se zavrsi fax?
Nadam se da nisam postavio pitanje u pogresnu temu i da cete mi odgovoriti ovdje, jer nisam zelio otvarati novu temu
Interesuje me studij na ekonomskom fakultetu smjer finasije, bankarstvo pa ako neko moze reci nesto vise o tome kakvo je stanje na ovom smjeru u Sarajevu,a kakvo u Tuzli, kolike su sanse da se upadne u redovne, kakav je prijemni, koliko kosta upis za redovne, a koliko za redovne samofinansirajuce i vanredne, kakvi su profesori, asistenti, kvaliteta obrazovanja i organiziranost profesora, da li je tezak smjer i te stvari da mi kazete vasa iskustva?
Kakve su sanse za zaposlenje nakon sto se zavrsi fax?
Nadam se da nisam postavio pitanje u pogresnu temu i da cete mi odgovoriti ovdje, jer nisam zelio otvarati novu temu
-
alfanero
#1267 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
koliko kosta godina na vpš,i ima li razlike u cijeni ako si redovan ili DL?
- perfect_guy
#1268 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
redovni 100, samofinansirajući i DL 1000alfanero wrote:koliko kosta godina na vpš,i ima li razlike u cijeni ako si redovan ili DL?
-
alfanero
#1269 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Znam da su te cijene upisa na ekonomiju,a jel ta ista cijena za vpš?
- perfect_guy
#1270 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
jestealfanero wrote:Znam da su te cijene upisa na ekonomiju,a jel ta ista cijena za vpš?
-
alfanero
-
alcantara
#1272 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ovako, zanima me imam li mogucnost da se prebacim sa EF Bihac na EF Sarajevo. Rijesio sam prvu godinu, 4+1 studij, te imam par ispita polozenih iz druge godine. Hoce li mi priznati polozene ispite? Jos znam da ova dva fakulteta imaju potpisan neki sporazum o suradnji.. Redovni samofinancirajuci sam student.
-
Mutivoda
#1273 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Pa mislim da bi trebali priznati ispite, ali nisam 100% sigurna, bolje da nazoveš fax i pitaš.
-
naskop
#1274 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Jel moze neko dati vise informacija o smjeru: "Razvoj poslovnih informacionih sistema" na VPS ?
-
acamd
#1275 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Eh ovako..završavam četvrti razred Gimnazije. U prvom razredu prosjek mi je bio 3.0 , u drugom 3.23, u trećem 4.0, a sad u četvrtom 4.06, pa me zanima, da li sad da odaberem redovan, samofinansirajući ili DL(jer sam već odlučila upisati ekonomiju)? Da li se puno uzima u obzir prosjek u srednjoj školi?