Stadion: Bilino Polje, Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Treba li se stadion dograditi??

Da
334
80%
Ne
84
20%

Total votes: 418

It_is_a_Leclerc

#1251 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by It_is_a_Leclerc »

TRENT wrote:-Bosna je sampion OooOoo
-Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej
-Hocemo pobjedu
-Bosnom behar probeharao ...

I to je sav asortiman nasih navijackih pjesama. :run:

A "Šampioni" ? :lol:
TRENT

#1252 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by TRENT »

It_is_a_Leclerc wrote:
-Hocemo pobjedu

A "Šampioni" ? :lol:

Zaboravio sam to. :thumbup: :lol:
phillie

#1253 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

-Hocemo pobjedu

Pa de koji prijedlog, sta da "navijaci" pjevaju? Eto mogao je Enes sa zapada povesti, "putujem svijetom al Bosne nema..." al je bio zauzet lajkanjem po fejsu :D
TRENT

#1254 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by TRENT »

phillie wrote:
-Hocemo pobjedu

Pa de koji prijedlog, sta da "navijaci" pjevaju? Eto mogao je Enes sa zapada povesti, "putujem svijetom al Bosne nema..." al je bio zauzet lajkanjem po fejsu :D

Nek pise neko ko ima talenta za takve stvari.
Mustang1

#1255 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Mustang1 »

Partijaner wrote:Bitno je se uslikati, jbo navijanje.
Pa prije je ja msm bila bolja atmosfera, onomad protiv Norveske i Spanije, tad je bas gorilo, ovo danas da te dragi Bog sacuva.
Zato sto tad reprezentacija nije bila trend i fudbal su gledali samo oni koji se razumiju u isti .. A ne sponzoruse na stiklama i njihovi sponzori koji ne znaju pravila ni da dobiju joker pozovi prijatelja !
phillie

#1256 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

TRENT wrote:
phillie wrote:
-Hocemo pobjedu

Nek pise neko ko ima talenta za takve stvari.
BHF ima pjesam koliko hoces, sto ostali "navijaci" ne pjevaju? zato sto njih boli qrac za navijanje, zato sto su oni dosli vidjeti Dzeku, zato sto su dosli da njih vide, zato sto su dosli jer vole nogomet al ne vole pjevat', zato sto hoce da gledaju utakmicu a ne mogu kod kuce od zene....hocu da ti kazem, od koga je i ove 4 pjesme su previse
udrch

#1257 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by udrch »

u trenutku kad smo primili gol protiv Latvije u ovim kvalifikacijamaotpočelo je najbolje navijanje na stadionu..
ali su na toj utakmici novac za kartu dali oni koji su došli jer vole reprezentaciju nego svoj život..
isto bi bilo i sinoć, ali u svim najbitnijim utlkmicama je nemoguće doći do ulaznica normalnim ljudima..
ja sam fakat lud i nije mi žao dati kolko god treba, ali ne mogu na utakmicu sam, a nisu svi u istoj poziciji da im ja mogu reći idemo, pa ćemo platiti kartu kolko god da je..osim toga od kad je uveden bar kod, teško se može biti siguran da li je original ili dobra kopija, sve dok onaj tamo ne pročita..
zato evo 3,4 pu već ne idem: Turska, Portugal drugi put, Grčka i evo sad Slovačka..
sistem prodaje se mora riješiti ili se nadam da će podići istočnu tribinu za bar još 3,4 hiljade u rangu sa zapadom..
lethalthreat

#1258 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by lethalthreat »

Sinoć da smo igrali na Bernabeu opet bi isto prošli.
Rob_Atl

#1259 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Rob_Atl »

-Hocemo pobjedu

Aha ja evo ti mocnih reprezentacija i njihovih pjesama:

Srbija:

-ubij ubij ubij turcina/ustasu/francuza

-Srbija zapaad- Srbija istok

-Mars na Drinu

Hrvatska:

-U boj u boj za narod svoj

-Ale ale aleee bjezite kuci, idu pijani hrvatti nesto tako

Englezi:

God saved the queen

bum bum bum England

Odprilike tako nesto kao sto vidis niko od navedenih nema neke ozbiljne pjesme osim engleza mozda sto ovu himnu pjevaju, ali pjevamo je i mi. BHF ima odlicne pjesme za pjevanje ali kad ih raja ne podrzava , i nece da pjevaju sa njima. Na reprezentaciju svi dolaze, tako da neces imati nekih bog zna pjesama , raja je navikla na ove pjesme i pustite ih da pjevaju. Bolje da se i to cuje nego da je muk na tribinama. Na kojim je to reprezentativnim utakmicama atmosfera kao na klupskim eto fakat bi volio da znam :roll:
kisni indijanac

#1260 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by kisni indijanac »

bolje i da je ponekad muk, nego da slušam defetističku "mene život razočarao", koga još može motivirati nešto poput "mene život razočarao " ? :zzzz:
Maharadza

#1261 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Maharadza »

samo_ti wrote:Ma svi znamo da se sa stadiona izgubila ona raja koja je isla da navija, da se dere, skace i sta vec ne.
Sada imamo pozere, pjevace, manekene i to je to. Ko ce ba dati 100 eura za kartu ? :-)
Pa za te pare mogu Čelika gledati cijelu sezonu, i u gostima i kuci :D
Aferim, volim više svoje Sarajevo gledati na 10 utakmica i srazmjerno na svakoj poderati grlo i dlanove nego za iste repa gledati one šminkere, kako na terenu tako i van njega, a o nepostojećem navijanju da ne pričam.

Davno sam govorio da je 12000 SRAMOTNA brojka za repku, pogotovu kada svi znamo da se ista može UTROSTRUČITI na Koševu, ali jok, bitno je furati neki 'mit' o 'zmajevom gnijezdu' (jebo li ga zmaj i onaj drogeraš koji im dade taj nadimak, za mene bili i ostali LJILJANI), o 'strašnoj atmosferi' a garantujem da bolju atmosferu od one sinoć može napraviti 500 momaka ALI onih 'planski' biranih, koji bi bili zaduženi i za sastavljanje novih, pravih navijačkih pjesama. Ali kao što rekoh, neka oni samo ignorišu glavni grad i ograničavaju gledanje repke uživo samo za 'odabrane' duše i guzonje a za svega 500 'odvojenih' karata za navijače domaćih klubova, naravno na istoj tribini gdje su fanaticosi, garantujem da bi bila sasvim druga atmosfera, bez obzira kako ovi igrali na terenu (vidi: HZ - liga realno odron, igra još gora, ali opet grmimo na svakoj tekmi - definicija fanatizma). ;)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
Rob_Atl

#1262 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Rob_Atl »

Ne znam kakav je stav HZ sada sto se tice reprezentacije, ali sjecam se prije dok se i na kosevu igralo, izlazili su clanci da HZ ne prate organizovano reprezentaciju :-) , nevjerujem da se taj stav promjenio ista , a i manijaci isto. Ako dobijemo Slovake sad , nebi bilo lose da se udruze sve grupe i naprave nezapamcenu atmosferu protiv lihtenstajna jer nevjerujem da ce biti velika potraznja za kartama, i da ispratimo reprezentaciju u Brazil ili u baraz kako god :D
mekaba

#1263 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by mekaba »

-Hocemo pobjedu

Bolji asortiman nego kod Croata 5x. Oni imaju samo ono: "U boj, u boj za narod svoj" 2x i to od daleke 1992-e
mekaba

#1264 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by mekaba »

phillie wrote:
lajkujMe wrote: Ako je iko sinoc jos pogledao tekmu Srb-Hrv zna sta pricam. Ljudi iako su gubili navijali i nakon sto im glas crkne.
I ne mora biti navijanje neke pjesme. Dovoljan je onaj "huk" sto se cuje ima da se kosti slome od toga.
jbg, 50.000 ljudi, sve tribine natkrivene /sto daje dodatni "huk"/ "prijateljski" rival....
Rekonstrukcija Bilinog i tacka.
Sve tribine natkrivene?????? Ocito nisi bio na stadionu C.Zvezde. Proguglaj i pogledaj slike stadiona.
Mustang1

#1265 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Mustang1 »

Cini se da su sve natkrivene jer ima krov na cijelom stadionu ali samo na jednoj strani je cijeli krov ostalo ide samo malo .. Pa se cuni da je sve natkriveno
Partijaner

#1266 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Partijaner »

Jest natkriveno, ali nije srazmjerno kosto je ova na zapadu.
Image
sinuhe

#1267 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by sinuhe »

A sta ako ja hocu gledati utakmicu a ne podvikivati?
Nije nas pobijedio samo onaj ko nije stigao, kako reprezentaciju tako i klubove. A uzimati za primjer srpske i hrvatske retarde.... :lol:
mekaba

#1268 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by mekaba »

Mustang1 wrote:Cini se da su sve natkrivene jer ima krov na cijelom stadionu ali samo na jednoj strani je cijeli krov ostalo ide samo malo .. Pa se cuni da je sve natkriveno
Cak i ova tribina sto je najvishe pokrivena ne pokriva dovoljno kad pada kisha. Ovo ostalo je smijesno al u odnosu sta mi imamo na Kosevu ovo je extra.
Mobile_Disco

#1269 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Mobile_Disco »

Sve ove ´istorijske, povijesne, odlucujuce i kakve vise ne utakmice su najgore za navijanje.. Jer na njih dolaze svi samo ne oni pravi navijaci (iako je i njih sinoc bilo al ne mozes nista kad indijanci sjede). Sponzori, sponzoruse, tatini/babini sinovi, preTsjednici, premijeri, premijerke, familija im, rodjaci, amidjici, ujaci, stricevi, karine i ostali nisu tu zbog reprezentacije i ljubavi prema istoj. Oni su tu da bi bili vidjeni, uslikali se, pohvalili i tako dalje...
TRENT

#1270 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by TRENT »

Boli me ona stvar i za Srbe i Hrvate i Engleze i njihovo navijanje.Do kad ce svaki nas problem se rjesavati trazeci mane kod drugih.Zanima me moja reprezentacija.Znam da ovo navijanje u zadnje vrijeme je toliko smijesno i jadno jer smo utakmice prepustili guzonjama (6000 samo u prodaji !??!? ).I sta je sa tim Bilinim Poljem,koliko se svi digli protiv Koseva nakon Amerike,kako je bila uzasna atmosfera ,sta je to sinoc bilo ? Zmajevo gnijezdo ,moj kurac.Bolje da jug daju pravim klupskim navijacima .Zajedno da se udruze Robijasi,Hordasi,Manijaci itd - svi na jugu za BiH i napravili bi vatreniju atmosferu od onog mrtvila "Bosna je sampion oOooOo".Gdje nestalo ono navijanje protiv Belgije,Norveske ...
denimb

#1271 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by denimb »

Zao mi nesto ovih pozera sto su povukli debele veze da dobiju kartu i slikaju se za FB...

Sta ce sada sa slikama, nije to to :roll:
SmokingMan

#1272 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by SmokingMan »

TRENT wrote:Boli me ona stvar i za Srbe i Hrvate i Engleze i njihovo navijanje.Do kad ce svaki nas problem se rjesavati trazeci mane kod drugih.Zanima me moja reprezentacija.Znam da ovo navijanje u zadnje vrijeme je toliko smijesno i jadno jer smo utakmice prepustili guzonjama (6000 samo u prodaji !??!? ).I sta je sa tim Bilinim Poljem,koliko se svi digli protiv Koseva nakon Amerike,kako je bila uzasna atmosfera ,sta je to sinoc bilo ? Zmajevo gnijezdo ,moj kurac.Bolje da jug daju pravim klupskim navijacima .Zajedno da se udruze Robijasi,Hordasi,Manijaci itd - svi na jugu za BiH i napravili bi vatreniju atmosferu od onog mrtvila "Bosna je sampion oOooOo".Gdje nestalo ono navijanje protiv Belgije,Norveske ...
Nikako da zamislim neke ljude iz ta dva tabora,kako zajedno stoje i navijaju,nespojivo,vjeruj mi... :-)
TRENT

#1273 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by TRENT »

z1xter wrote:
TRENT wrote:Boli me ona stvar i za Srbe i Hrvate i Engleze i njihovo navijanje.Do kad ce svaki nas problem se rjesavati trazeci mane kod drugih.Zanima me moja reprezentacija.Znam da ovo navijanje u zadnje vrijeme je toliko smijesno i jadno jer smo utakmice prepustili guzonjama (6000 samo u prodaji !??!? ).I sta je sa tim Bilinim Poljem,koliko se svi digli protiv Koseva nakon Amerike,kako je bila uzasna atmosfera ,sta je to sinoc bilo ? Zmajevo gnijezdo ,moj kurac.Bolje da jug daju pravim klupskim navijacima .Zajedno da se udruze Robijasi,Hordasi,Manijaci itd - svi na jugu za BiH i napravili bi vatreniju atmosferu od onog mrtvila "Bosna je sampion oOooOo".Gdje nestalo ono navijanje protiv Belgije,Norveske ...
Nikako da zamislim neke ljude iz ta dva tabora,kako zajedno stoje i navijaju,nespojivo,vjeruj mi... :-)

Marakana,Beograd,2005.godina.Svi zajedno !
_Reds_

#1274 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by _Reds_ »

Nakon dugo godina bio sam na utkmici repreyentcije u Zenici, i znam da necu zadugo opet.

Ne zbog igrača, nego zbog mentalnog sklopa ljudi koji tu dolaze. A atmosfera, za nasmijati se, ma kakva ba atmosfera, pa bolje navija jedna tribina pravih navijača.
udrch

#1275 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by udrch »

kad smo već kod atmosfere i pjesama..meni najbolja pjesma je ova:

Za Bosnom tugujem,
Bosni se radujem,
Bosna je dio života mog,
Bosno ti si šampion!

protiv Srbije u košarci neki dan se igra raspala, iz minute u minut se prednost povećava, +25, igrači bez ideje i želje..BHF kreće sa ovom pjesmom..nakon 3,4 minute naši su podigli i igru i želju i dali maximum..
da se sinoć publika podigla nakon gola, možda bi nešto i bilo..ali mi imamo lošu publiku generalno, a u ovim ključnim utakmicama kada karte pokupuju pozeri onda je nikako i nemamo što smo sinoć i potvrdili..
naši navijači ne znaju ni svoju jedinu himnu sa tekstom koja se pjeva na početku..
protiv USA pjevamo prvu strofu, ustvari nas par pjeva, a ostali nabadaju..kad sam kreno pjevati drugu strofu skonto sam da je niko ne zna..jer kako sam ja izgovorio: "Bog neka te sačuva, za pokoljenja nova....." 20 metara ukrug ljudi se okrenu prema meni, jer niko ne zna kako počinje..

nije bitan tekst pjesme, bitno je da dobro zvuči i da su jednostavne, te da su duže, da ne zahtjevaju neku koreografiju tipa one "ko ne skače mrzi Bosnu", jer takvim navijanjem se ne može podići igrač i atmosfera tima..to je čisto da navijači sebe uzdignu, kako su bučni, pokretni i slično..na igrače ne utiču nikako..
"Bosnom behar probeharao" je lijepa pjesma, podiže atmosferu..
"Igraj Bosno nedaj se" je naša vjerovatno najbolja pjesma, ali ne znaju ljudi..

neko spomenu da treba naći način da se Horde i Manijaci vrbuju za utakmicu..
ja to ne bih nikad uradio..oni kao udruženje mogu da se obrate savezu i da traže karte za svoju grupu..jesu to ikad uradili kad su u pitanju utakmice u Zenici?
da im neko džaba daje karte ne bi išlo..nije da ne bih to podržao, nego se oni ne bi mogli između sebe dogovoriti..kad bi im dali po 500 komada, kako bi ih između sebe podijelili, kad ionako između njih postoje neki klanovi..
niko im ne brani da se organizuju i dođu, ali većini njih je puno važniji njihov vlastiti imidž i furka od reprezentacije i klubova za koje navijaju..
Post Reply