Liga prvaka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
rIder

#1251 Re: Liga prvaka

Post by rIder »

cikcanga wrote:
rIder wrote:
cikcanga wrote: Vjerovatno zato Inter ne moze dobiti nikog!!!!!!!!! 8-)
Inter je avangarda, to sto danas igra chelsea, inter je izmislio prije 40 godina, doveo do savrsenstva i osvojio sve sto se moze osvojiti.

Arsenal --------> Zero titles 2008/09
Inter-Arsenal
1:5

Cao!
:zzzz: ponavljas se. nebitna utakmica za inter totalno, kad je bilo bitno zavrsilo je 0-3 na highburyju ;-)
insajder 078

#1252 Re: Liga prvaka

Post by insajder 078 »

Jedva cekam finala i demoliranje katalonskih balerina maskiranih u najvece pizdeke univerzuma.
A tamo im ni 6 Platinia ni 46 norveska losa nece pomoci!!!Izvadite tampone i cekamo vas na Olimpiku :evil:
shalla

#1253 Re: Liga prvaka

Post by shalla »

Pošto gotivim United bilo mi je apsolutno svejedno ko će sinoć proći dalje (možda je i bolje što je to Barca, koliko se sjećam prošle godine nisu napravili nijednu dobru šansu u 180 minuta protiv Uniteda) ali moram reći da bi Piqueu rođeni babo a vjerovatno i Guardiola ondje svirali penal.
P.S. Ne slažem se sa rajom koja glorificira barcinu igru jer po meni su oni u ove dvije tekme bili samo sretniji klub, ništa drugo. Guardiola treba još pure pojesti da dostigne vrhunske trenere, Hiddink ga je taktički ponizio u ove dvije tekme. Jebote trener kojem treba gol i koji do 85-e minute ništa ne mijenja (Krkić, Gudjohnsen, maser, svejedno ko ali uvedi nekoga). Nadam se aBd da će i sir Alex spremiti neku taktičku zamku za finale kojoj nezreli Guardiola neće dorasti :mrgreen:
gogadado

#1254 Re: Liga prvaka

Post by gogadado »

Za one koje vole brojati krvna zrnca evo svih koji su igrali u CL od četvrtfinala pa nadalje. Pretpostavljam da se potkrala koja greška. Ako ima sorry, slobodno ispravljajte. U obzir su uzeti oni koji su igrali, ko bi ih sve prebrojao. Izvor UEFA.com

Spain (23):
Villarreal:López,Capdevila,Cani,Llorente,Ángel,Marcos Senna(B),Bruno,Jordi
Arsenal:Almunia,Fabregas
Liverpool:Reina,Arbeloa,Xabi Alonso,Torres,Riera
Barca:Valdés,Piqué,Puyol,Xavi,Iniesta,Busquets,Krkić

England (13):
Manchester:Neville,Ferdinand,Rooney,Carrick,Scholes
Arsenal:Gibbs,Walcott
Liverpool:Gerrard,Carragher,
Chelsea:Ashley Cole,Terry,Lampard

Ostali:
France (14):Pirès(Vill),Nasri,Silvestre,Diaby,Sagna,Gallas,Clichy(Ars),Evra(ManU)
Malouda,Anelka(Che),Abidal,Henry(Bar),Cissokho(Por),Ribéry(Bay)
Brazil (14):Denilson(Ars),Anderson,Rafael(ManU),Alex,Belletti(Che),Aurélio,
Lucas(Liv),Alves(Bar),Helton,Hulk,Fernando(Por)Lucio,Zé Roberto,Breno
Argentina (12):Gonzalo Rodríguez,Ibagaza(Vill),Tévez(ManU),Mascherano(Liv),Messi(Bar),
Lucho(Por),Lisandro,Mariano,Farías(Por),Demichelis,Sosa(Bay)
Porugal (7):Ronaldo,Nani,Carvalho(ManU),Bosingwa(Che),
B. Alves,Rolando,Meireles(Por)
Germany (7):Butt,Lahm,Ottl,Schweinsteiger,Lell,Borowski(bay),Ballack(Che)
Ivory Coast (5):Kolo Touré,Eboué(Ars),Drogba,Kalou(Che),Yaya Touré(Bar)
Netherlands(4):van Persie(Ars)van der Sar(ManU),Kuyt(Liv),van Bommel(Bay
Uruguay(3):Godín,Eguren(Vill),Rodríguez(Por)
Italy(3):Rossi(Vil),Oddo,Toni(Bay)
Cameroon (2):Alexandre Song(Ars),Eto'o(Bar)
Srbija(2):Vidić(ManU),Ivanović(ManU)
Mexico(2):Guille Franco(Vill),Márquez(Bar)
Turkey (2):Kahveci(Vill),H. Altıntop(Bay)
Chille:Fernández(Vill)
Poland:Fabiański(Ars)
Togo:Adebayor(Togo)
Denmark:Bendtner(Ars)
Hrvatska:da Silva(Ars)(B)
Korea R.:Ji-Sung Park(ManU)
R. Ireland:O'Shea(ManU)
N. Ireland:Evans(ManU)
Scotland:Fletcher(ManU)
Wales:Giggs(ManU)
Bulgaria:Berbatov(ManU)
Switzerland:Djourou(Ars)
Czech Republic:Čech(Che)
Ghana:Essien(Che)
Nigeria:Mikel Obi(Che)
Germany:Ballack(Che)
Izrael:Benayoun(Liv)
Slovakia:Škrtel(Liv)
Mali:Keita(Bar)
Belarus:Hleb(Bar)
Romania:Săpunaru(Por)

Treneri:
Španija:Rafael Benítez(Liv),Josep Guardiola(Bar)
Portugal:Jesualdo Ferreira(Por)
Njemačka:Jürgen Klinsmann(Bay)
Škotska:Alex Ferguson(ManU)
Francuska:Arsène Wenger(Ars)
Holandija:Guus Hiddink(Che)
Čile:Manuel Pellegrini(Vil)

Biće interesantno kad i ako proguraju pravilo "6+5".
Last edited by gogadado on 08/05/2009 10:04, edited 1 time in total.
Distortion

#1255 Re: Liga prvaka

Post by Distortion »

Jedva cekam to demoliranje Barcelone kako ti prizeljkujes :D iako bez Abidala i posebno nezamjenjivog Dani Alvesa pa ako hocete i Marqueza, Milito je vec od prosle utakmice s Manchom out pa ga i ne racunam Barcelona ce se morat krpit u odbrani. Pujol Pique Caceres i Sylvinho ce vjerovatno cinit prva 4 igraca u odbrani.

Hocel Mancho igrat ovako kako je Chelsea igrao, sumnjam...

Ako Man Utd bude igrao otvoreno, bice dobro :D a hocel Ferguson imat muda ostaje da se vidi :lol:
Charuga
Globalni moderator

#1256 Re: Liga prvaka

Post by Charuga »

van Basten

#1257 Re: Liga prvaka

Post by van Basten »

eto, nadam se da je proteklo dovoljno vremena da se strasti smire, eno i Drogba se posipa peplom lagano, pa valjda su to uradili i ostali simpatizeri englesko-ruskog kluba. Sudija je imao dvije velike greške u cijeloj utaqkmici : crveni Abidalu - prestrogo i ruka Piqueta koja se mogla svirati kao penal (slobodno sudijsko + kompenzacoija za penal i eto nije). Ona "ruka" u sudijskom nije vidjela ruke a kamoli penala, dok one sline padavičarske napade ne treba ni komentarisati.
Uglavnom, pobijedio je fudbal. Doduše uz puno sreće, Guaardiola je plaćao danak neiskustvu, valjda je naučio lekciju za ubuduće, ali bilo bi sramota da ekipa koja kući igra sa igračem više a čijih 10 igrača stoji na 30 metara od gola, prođe u finale. Sramota za fudbal kao sport i njegovu budućnost.
ja.neron

#1258 Re: Liga prvaka

Post by ja.neron »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dere se ko magarac isto ko onaj marijan mijajlović
Better Man

#1259 Re: Liga prvaka

Post by Better Man »

Distortion wrote:Jedva cekam to demoliranje Barcelone kako ti prizeljkujes :D iako bez Abidala i posebno nezamjenjivog Dani Alvesa pa ako hocete i Marqueza, Milito je vec od prosle utakmice s Manchom out pa ga i ne racunam Barcelona ce se morat krpit u odbrani. Pujol Pique Caceres i Sylvinho ce vjerovatno cinit prva 4 igraca u odbrani.

Ako Man Utd bude igrao otvoreno, bice dobro :D a hocel Ferguson imat muda ostaje da se vidi :lol:

Manchester ako bude igrao otvoreno ne gine petak Barci. Uništiće manchester i u defanzivi i napadu Barcu.
Charuga
Globalni moderator

#1260 Re: Liga prvaka

Post by Charuga »

Better Man wrote:Manchester ako bude igrao otvoreno ne gine petak Barci. Uništiće manchester i u defanzivi i napadu Barcu.
Pa ne igraju sa Hull-om .. Cuj petak ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Treba malo odmjeriti pa onda napisati ..
primus-1

#1261 Re: Liga prvaka

Post by primus-1 »

Rome’s Olympic Stadium welcomes the best :D :dance:

English dominance broken :shock: :dance: :dance:

Barcelona u finalu Lige prvaka!!!!! 8-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1262 Re: Liga prvaka

Post by Chmoljo »

Better Man wrote:

Manchester ako bude igrao otvoreno ne gine petak Barci. Uništiće manchester i u defanzivi i napadu Barcu.
vidiš ljudi komentarišu kako je Barca "ciganski" prošla :lol: :lol: :lol: onda mi padne na pamet ona dva gola u sudijskom kad je odvratni Bayern razbio Manchu na proste faktore, i ono klizanje Terry-ja...

toliko o ciganluku Bayerna (koji se ovdje direktno ne spominje, ali nekako podrazumijeva) i Barcinog u ovoj zadnjoj utakmici, što će reći da je nečija fortuna za nekog ciganluk...

a svi znamo koliko sreće u fudbalu treba. pogotovo mi i naša reprezentacija. ;-)
Cafe Camargue

#1263 Re: Liga prvaka

Post by Cafe Camargue »

Better Man wrote:
Distortion wrote:Jedva cekam to demoliranje Barcelone kako ti prizeljkujes :D iako bez Abidala i posebno nezamjenjivog Dani Alvesa pa ako hocete i Marqueza, Milito je vec od prosle utakmice s Manchom out pa ga i ne racunam Barcelona ce se morat krpit u odbrani. Pujol Pique Caceres i Sylvinho ce vjerovatno cinit prva 4 igraca u odbrani.

Pa šta ti misliš, hoće li igrat otvoreno? Daj obraduj me, i reci da si u dosluhu sa Sir Fergusonom.
JThomas

#1264 Re: Liga prvaka

Post by JThomas »

za šta god se odlučio ferguson, za napad ili za kontre, barca nema s čim da zaustavi vezu i napad manchestera. vidjeli ste protiv arsenala, u četiri dodira bukvalno je čovjek sam pred golom. u punom sastavu i nekako, ali ovako čisto sumnjam da im išta mogu.
cyprus

#1265 Re: Liga prvaka

Post by cyprus »

Image

Prekršaj nad Maloudom za "slobodni udarac". Haj molim vas uvjerite me da je ovo van kaznenog :roll:
uriel

#1266 Re: Liga prvaka

Post by uriel »

Da, i sudija, čim je zaustavio sliku mogao je vidjeti da se sa čak jednom nogom Drogba nalazi u šesnaestercu... :mrgreen:
rIder

#1267 Re: Liga prvaka

Post by rIder »

Cafe Camargue wrote:
Better Man wrote:

Pa šta ti misliš, hoće li igrat otvoreno? Daj obraduj me, i reci da si u dosluhu sa Sir Fergusonom.
Ma igrace kao i protiv arsenala, bez klasicne spice, sa najisturenijim ronaldom i rooneyem po krilu da trci uz aut liniju. nista od ofanzive vec cvrsto u sredini, kontre i greske protivnika.
Ridjobrki

#1268 Re: Liga prvaka

Post by Ridjobrki »

rIder wrote: Ma igrace kao i protiv arsenala, bez klasicne spice, sa najisturenijim ronaldom i rooneyem po krilu da trci uz aut liniju. nista od ofanzive vec cvrsto u sredini, kontre i greske protivnika.
I to je taktika, mada ne bih nikad ManU optužio za manjak ofanzive, koliko god da mi nisu dragi. Recept je jednostavan: bekovi Barce se nece moci nositi sa krilima Manchestera a naći će se već neko u sredini da natrči na povratnu loptu i to je to.
rIder

#1269 Re: Liga prvaka

Post by rIder »

Ridjobrki wrote:
rIder wrote: Ma igrace kao i protiv arsenala, bez klasicne spice, sa najisturenijim ronaldom i rooneyem po krilu da trci uz aut liniju. nista od ofanzive vec cvrsto u sredini, kontre i greske protivnika.
I to je taktika, mada ne bih nikad ManU optužio za manjak ofanzive, koliko god da mi nisu dragi. Recept je jednostavan: bekovi Barce se nece moci nositi sa krilima Manchestera a naći će se već neko u sredini da natrči na povratnu loptu i to je to.
Za mene Mutd igra odlican, moderan, fudbal 21-og vijeka, uigrani su, igraju na pamet prilagodjavaju se svakom protivniku itd... ali to nije neki super napadacki fudbal i nesto pretjerano lijep fudbal. niti su napadacka niti odbrambena ekipa niti peglaju sa posjedom lopte - uravnotezeni su i tu je kljuc uspjeha po mome misljenju. rio-vidic u odbrani, carrick u sredini, trka rooneya i genijalnosti cristine glavna snaga uniteda :D
Chmoljo

#1270 Re: Liga prvaka

Post by Chmoljo »

rIder wrote:
Za mene Mutd igra odlican, moderan, fudbal 21-og vijeka, uigrani su, igraju na pamet prilagodjavaju se svakom protivniku itd... ali to nije neki super napadacki fudbal i nesto pretjerano lijep fudbal. niti su napadacka niti odbrambena ekipa niti peglaju sa posjedom lopte - uravnotezeni su i tu je kljuc uspjeha
po mome misljenju. rio-vidic u odbrani, carrick u sredini, trka rooneya i genijalnosti cristine glavna snaga uniteda :D
koliko god ih ne volio, i koliko god volio Barcu moram reći da si u pravu :-? osjetiće se neigranje Abidala i Alvesa... Manco je dobra i jaka ekipa, ali lopta je okrugla...

kad je pogodio kloc essien, može i Messi :evil: :D
rIder

#1271 Re: Liga prvaka

Post by rIder »

Chmoljo wrote:
rIder wrote:
Za mene Mutd igra odlican, moderan, fudbal 21-og vijeka, uigrani su, igraju na pamet prilagodjavaju se svakom protivniku itd... ali to nije neki super napadacki fudbal i nesto pretjerano lijep fudbal. niti su napadacka niti odbrambena ekipa niti peglaju sa posjedom lopte - uravnotezeni su i tu je kljuc uspjeha
po mome misljenju. rio-vidic u odbrani, carrick u sredini, trka rooneya i genijalnosti cristine glavna snaga uniteda :D
koliko god ih ne volio, i koliko god volio Barcu moram reći da si u pravu :-? osjetiće se neigranje Abidala i Alvesa... Manco je dobra i jaka ekipa, ali lopta je okrugla...

kad je pogodio kloc essien, može i Messi :evil: :D
Ma tishu, malo ih hvalim da ih izbaksuziram :D
cikcanga

#1272 Re: Liga prvaka

Post by cikcanga »

Chmoljo wrote: kad je pogodio kloc essien, može i Messi :evil: :D
Cuj kloc Essien. :-) :lol:

Ti se stvarno trudis da ostavljas glupe komentare?
Pa kako ce te ljudi onda shvatati ozbiljno?
Chmoljo

#1273 Re: Liga prvaka

Post by Chmoljo »

cikcanga wrote:
Chmoljo wrote: kad je pogodio kloc essien, može i Messi :evil: :D
Cuj kloc Essien. :-) :lol:

Ti se stvarno trudis da ostavljas glupe komentare?
Pa kako ce te ljudi onda shvatati ozbiljno?
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

vidi ga, vidi ga, pa on provaljuje :lol: :lol: :lol: :lol:
cikcanga

#1274 Re: Liga prvaka

Post by cikcanga »

Chmoljo wrote:
vidi ga, vidi ga, pa on provaljuje
provaljuje :?
Chmoljo

#1275 Re: Liga prvaka

Post by Chmoljo »

cikcanga wrote: