SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

leo karan

#1251 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by leo karan »

...a tapkarosi prodali 2000 Usketovih karata
Uske dobar ca. 50 milja
naprijed zmajevi
dzeko dijamantu
armin00

#1252 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by armin00 »

Image
campa_xxx

#1253 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by campa_xxx »

armin00 wrote:Image
Bogdan Ceko :mrgreen:
kurty

#1254 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by kurty »

hordas 87 wrote:
Bosanski_kralj wrote:Al su se i Francuzi pokazalali, svaka im čast. :x Dok Džeko leži na terenu, oni nam zabijaju drugi go.
neka su ga zabili sta se on naso valjati sto malo ne doda loptu lola...
kome drug da doda, kome???

Been wrote:Razumijevajući bijes Fanaticosa, pitam se koji je crni debil hukao tamnoputim Francuzima i zna li kakvu kaznu možemo popušiti zbog toga ?!
Ako je ono bio debil, da ga vrbujemo za kakvog normalnog navijaca... On sam, da se na Kosevu, onoliko cuje... Mislim da je vise njih huktalo...mnogo vise
Been

#1255 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Been »

kurty wrote:
hordas 87 wrote:
Bosanski_kralj wrote:Al su se i Francuzi pokazalali, svaka im čast. :x Dok Džeko leži na terenu, oni nam zabijaju drugi go.
neka su ga zabili sta se on naso valjati sto malo ne doda loptu lola...
kome drug da doda, kome???

Been wrote:Razumijevajući bijes Fanaticosa, pitam se koji je crni debil hukao tamnoputim Francuzima i zna li kakvu kaznu možemo popušiti zbog toga ?!
Ako je ono bio debil, da ga vrbujemo za kakvog normalnog navijaca... On sam, da se na Kosevu, onoliko cuje... Mislim da je vise njih huktalo...mnogo vise
Slažem se... I upravo zato sam ostao šokiran i dugo sam razmišljao o mentalnom sklopu takvih pojava... .Daš 40 KM da bi nekome rekao da je majmun.. Strašno !
Tarik19

#1256 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Tarik19 »

Stara prica se ponavlja. Savez postaje jaci, reprezentacije postaje slabija.
Frank Sinatra

#1257 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Frank Sinatra »

hz__semir wrote:Jesmo. Džaba smo mi majstore pjevlai "Uprava napolje". Mogli smo to pjevati još 15 godina, Uprava se ne bi promjenila da nije bilo BORDO PRIJATELJA (na čiji pomen, svaki navijač treba ustati i odati počast), koji su čitav posao skidanja Uprave odradili bez ijednog skandiranja "Uprava napolje", nego na jedan skroz potpuno drugačiji način ;)

Od skandiranja i transparenata nema ništa. Nije vam ovo Barcelona i Španija da se ljudi sami povlače poslije bijelih maramica. Ovo je Balkan, mjesto gdje žive dobri ljudi koji su dobri dok ne dođu na vlast ili na poziciju, a onda postaju ološ i đubrad spremna na sve, samo da tu poziciju zadrže.
Ti ili imas kratko pamcenje ili stvarno pojma nemas ni o cemu. Sta mislis odakle su dosli BP, ko ih je okupio i uopste kako su se pojavili u prici? Vrati se na smjernice tamo na fksinfo pa procitaj prvi post i onda dobro razmisli sta si sad rekao. BP treba skinuti kapu za lavovski posao koji su odradili samo si previdio jednu cinjenicu u ovoj prici, a to je da su smjernice nastale nekoliko mjeseci prije pocetka sezone 2009/2010, da se na sastanku Hz odlucilo zvanicno da se ide protiv uprave i da se vec tada jasno skontalo kako cemo dalje ici. Izabran je nacin borbe koji ce duze trajati, ali ce ih otjerati 100%. Kazem ti procitaj dobro smjernice pa skontaj koji je to nacin. Bordo prijatelje su okupili navijaci, a oni bez podrske navijaca niti su mogli niti su htjeli dalje ici. To udruzenje je napravljeno poslije Vedranove smrti jer je UNFKS kriminalizovan i sve to ponovo u dogovoru sa navijacima, a prica je ostala ista. Skandiranja i parole na stadionu su bile planski plasirane kao dio jedne vece kampanje i skretanja paznje na pricu. Samo skandiranje nece nikoga otjerati, ali nacin na koji su Hz pristupile problemu moze i drzavu srusiti a ne upravu FKS. Bez skandiranja i ostalog sto je pratilo kampanju, BP bi u ocima javnosti i povremenog posjetioca utakmica bili samo jos jedna u nizu struja koje "napadaju" klub zarad svojih interesa. Osim toga prvi korak je napravljen tjeranjem placenika iz navijackih redova. Bez toga se nebi moglo dalje.

Ovakav model mogu primjeniti navijaci reprezantacije zajedno ali neko udruzenje "zlatnih trokutica" se nece i ne moze pojaviti samo od sebe.
Crvena Tifoza

#1258 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Crvena Tifoza »

BHF NAPOLJE! :x

Dosta je vise!
Nije ni cudo sto su Francuzi mislili da smo primitivci prije nego sto su dosli u BiH.
Danas su snimci sa Koseva obisli svijet. Snimci imbecila. Primitivaca.
Pa dokle vise?
Imate nesto protiv saveza, eno vam zgrade u Ferhadiji pa tamo trosite energiju.
BiH reprezentacija nema svojih navijaca od one utakmice protiv Danske 2003.
Kakvo je to navijanje kad 95% vremena na tribinama provedes uz "Savez Napolje".
Valjda se na stadion dolazi radi "zmajeva", "ljiljana", a ne zbog klicanja nekakvom savezu.
FUJ! :x
Aphex_

#1259 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Aphex_ »

I opet ce doci neki novi Dominkovic, Ceko, Usanovic, i kompanija...
Aphex_

#1260 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Aphex_ »

Crvena Tifoza wrote:BHF NAPOLJE! :x

Dosta je vise!
Nije ni cudo sto su Francuzi mislili da smo primitivci prije nego sto su dosli u BiH.
Pa dokle vise?
Valjda se na stadion dolazi radi "zmajeva", "ljiljana", a ne zbog klicanja nekakvom savezu.
Tacno! Potpisujem!
buzzer

#1261 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by buzzer »

hz__semir wrote: Super, eh sad mi još samo reci kako ti, ja i 95% ostalih navijača ove reprezenacije možemo utjecati na Dodika tog 3. oktobra?
na vise nacina. ako vam se svidja njegov oprinos reprezentaciji i bh fudbalu generalno, onda glasate za njegove kandidate (tamo gdje vam izborna pravila dozvoljavaju), ili glasate za neke od njegovih najblizih partnera, recimo harisa. ili jednostavno ostanete kod kuce tog 3. oktobra i pustite da drugi za vas glasom zabetonira ovaj nas rahatlook.
ili se recimo prestanes praviti lood i uradis ono sto sav noramalan svijet radi - ucestvujes u krojenju vlastite sudbine.
ali ako ti mislis da bi komsic, bajic i mustafic bili jednako stetni za sve sfere naseg zivota, pa i najvazniju sporednu stvar, onda nista ne diraj.
Dialer

#1262 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dialer »

ne bi ni ja otiso da mi neko placa a pjeva protiv mene. bolio bi me krc 8-) 8-)
Obuca9

#1263 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Obuca9 »

Frank Sinatra wrote:
hz__semir wrote:Jesmo. Džaba smo mi majstore pjevlai "Uprava napolje". Mogli smo to pjevati još 15 godina, Uprava se ne bi promjenila da nije bilo BORDO PRIJATELJA (na čiji pomen, svaki navijač treba ustati i odati počast), koji su čitav posao skidanja Uprave odradili bez ijednog skandiranja "Uprava napolje", nego na jedan skroz potpuno drugačiji način ;)

Od skandiranja i transparenata nema ništa. Nije vam ovo Barcelona i Španija da se ljudi sami povlače poslije bijelih maramica. Ovo je Balkan, mjesto gdje žive dobri ljudi koji su dobri dok ne dođu na vlast ili na poziciju, a onda postaju ološ i đubrad spremna na sve, samo da tu poziciju zadrže.
Ti ili imas kratko pamcenje ili stvarno pojma nemas ni o cemu. Sta mislis odakle su dosli BP, ko ih je okupio i uopste kako su se pojavili u prici? Vrati se na smjernice tamo na fksinfo pa procitaj prvi post i onda dobro razmisli sta si sad rekao. BP treba skinuti kapu za lavovski posao koji su odradili samo si previdio jednu cinjenicu u ovoj prici, a to je da su smjernice nastale nekoliko mjeseci prije pocetka sezone 2009/2010, da se na sastanku Hz odlucilo zvanicno da se ide protiv uprave i da se vec tada jasno skontalo kako cemo dalje ici. Izabran je nacin borbe koji ce duze trajati, ali ce ih otjerati 100%. Kazem ti procitaj dobro smjernice pa skontaj koji je to nacin. Bordo prijatelje su okupili navijaci, a oni bez podrske navijaca niti su mogli niti su htjeli dalje ici. To udruzenje je napravljeno poslije Vedranove smrti jer je UNFKS kriminalizovan i sve to ponovo u dogovoru sa navijacima, a prica je ostala ista. Skandiranja i parole na stadionu su bile planski plasirane kao dio jedne vece kampanje i skretanja paznje na pricu. Samo skandiranje nece nikoga otjerati, ali nacin na koji su Hz pristupile problemu moze i drzavu srusiti a ne upravu FKS. Bez skandiranja i ostalog sto je pratilo kampanju, BP bi u ocima javnosti i povremenog posjetioca utakmica bili samo jos jedna u nizu struja koje "napadaju" klub zarad svojih interesa. Osim toga prvi korak je napravljen tjeranjem placenika iz navijackih redova. Bez toga se nebi moglo dalje.

Ovakav model mogu primjeniti navijaci reprezantacije zajedno ali neko udruzenje "zlatnih trokutica" se nece i ne moze pojaviti samo od sebe.
Samo malo kralju, znam ja vrlo dobro sve šta je bilo i kako je bilo, ja samo kažem da smo mi bez svih konkretnih akcija koje su Bordo prijatelji (potpomognuti momcima iz UNFKS) odradili, mogli do sutra "Uprava napolje", sve bi ostalo isto.

Nisi ti mene očito shvatio. Ja sam samo htio reći da smo mi mogli još 15 godina pjevati "Uprava napolje", ali da se nisu pravi ljudi okupili oko udruženja BP, te odradili sav posao na jedan skroz drugi način, nikad mi njih ne bi smjenili ;)

E tako isto i BHF skupa sa svim ostalim simpatizerima može idućih 15 godina pjevati "Savez napolje", ali se ništa neće promjeniti.

Nadam se da ti je sad, bar malo jasnije šta sam mislio i šta sam htio reći, kao i to da se vjerovatno i sam slažeš sa mojim tvrdnjama ;)
slusam.ba

#1264 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by slusam.ba »

Crvena Tifoza wrote:BHF NAPOLJE! :x

Dosta je vise!
Pa dokle vise?

jest jest trazim i ja krivca al ga ne vidim kao i ti u BHF..pa sta ce bola jadan nebio 200 njih a 30 000 ljudi na stadionu..odakle je doletio topovski ko je hukao koga hebes ti..savezu se nije klicalo kao sto ti tvrdis neko se klicalo protiv saveza u par navrata culo se pravo dobro preko tv jer ih je pratio cjeli stadion..eh kamol srece da su ih pratili i u pjesmama to bi bila haos atmosfera..vec je neko spomenuo ne mjesaj te bhf i obicne gledaoce..hajd i dalje zivi u zavisti i ti i tebi slicni..pozdrav BHF i samo naprijed u inat njima :lol: :bih:
samo_ovaj_put

#1265 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by samo_ovaj_put »

gledajte malo ovo sa vedrije strane
nismo uzeli francuze pa nam platini nece suspendovati savez :dance:
a citao sam da ste se malo toga prepali :lol:
armin071

#1266 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by armin071 »

Za semu i ostale...

Niti navijaci mogu promjeniti skandiranjem "uprava napolje", niti se to moze promjeniti preko nekakvih udruzenja ili sta ti ja znam vec cega. Savez mjenja direktno politika. Kraj. Znaci malo jasnije da bude ako je Dodi k.rcu cejf da gleda Ceku u savezu on ce tamo i da bude, jer ako neko pokusa da skine njega ili nekog drugog "njegovog" savez ne postoji vise jer se "oni" povlace(oprobana formula). Ustavom im je to odobreno tako da je zakon na njihovoj strani. Znaci nema sanse da se "iznjedri" savez "iz naroda" nego samo politicki odnosno stranackim linijama. Opet da ne bude zabune mislim da je veci belaj u savezu ova druga strana Usranovic+Dominkovic+"zlatni ljiljani i hrvatski jastrebovi tj. clanovi upravnog odbora". Znaci sranje je upotpunjeno sa svih strana. Ali opet ponavljam bezveze je sad praviti belaje na utakmicama izivljavati se na nasim igracima i ocekivati da ce to donijeti neke rezultate. Smjena saveza moze se postici samo izborima odnosno da na vlast dodju ljudi koji ce u savez namjestiti sportiste, menadzere i ekonomiste koji mogu napraviti neku strukturu koja bi u dogledno vrijeme donijela neke rezultate. A do tada ne ici na utakmice tj totali BOJKOT jer gdje nema para nema ni lopova. Davati 30 ili 40 maraka debilima da bi tim istim mogao je.avati mater i na kraju otici ostavljajuci za sobom te iste debile sa punim dzepovima i nadati se da ce ih to otjerati je tragikomicno.

p.s. Sema kralju nase Sarajevo je gradski klub(nema reciprociteta i nacinalnih kljuceva i brojanja krvnih zrnaca) i od svog postojanja nije nikad bio nekakv rezimski ili sta ti ja znam vec. Tu se mogu napraviti promjene jer Sarajevo kao klub "polaze racune" direktno svojim navijacima. Savez je rezim gdje svi hoce da kradu jer oni polazu racune samo svojim pretpostavljenim (nikako narodu), koji su jos veci lopovi od njih i koji najvjerovatnije su dio tog tala. Jos je gore sto ima u Savezu i onih koji su tu samo da pokazu da je funkcionisanje istog nemoguce. I onda mi hocemo da pobjedimo jednu Francusku :-) ?!
ultima_palabra

#1267 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ultima_palabra »

armin071 wrote:i od svog postojanja nije nikad bio nekakv rezimski ili sta ti ja znam vec.
:D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1268 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by hrasno38 »

armin071 wrote:Za semu i ostale...

Niti navijaci mogu promjeniti skandiranjem "uprava napolje", niti se to moze promjeniti preko nekakvih udruzenja ili sta ti ja znam vec cega. Savez mjenja direktno politika. Kraj. Znaci malo jasnije da bude ako je Dodi k.rcu cejf da gleda Ceku u savezu on ce tamo i da bude, jer ako neko pokusa da skine njega ili nekog drugog "njegovog" savez ne postoji vise jer se "oni" povlace(oprobana formula). Ustavom im je to odobreno tako da je zakon na njihovoj strani. Znaci nema sanse da se "iznjedri" savez "iz naroda" nego samo politicki odnosno stranackim linijama. Opet da ne bude zabune mislim da je veci belaj u savezu ova druga strana Usranovic+Dominkovic+"zlatni ljiljani i hrvatski jastrebovi tj. clanovi upravnog odbora". Znaci sranje je upotpunjeno sa svih strana. Ali opet ponavljam bezveze je sad praviti belaje na utakmicama izivljavati se na nasim igracima i ocekivati da ce to donijeti neke rezultate. Smjena saveza moze se postici samo izborima odnosno da na vlast dodju ljudi koji ce u savez namjestiti sportiste, menadzere i ekonomiste koji mogu napraviti neku strukturu koja bi u dogledno vrijeme donijela neke rezultate. A do tada ne ici na utakmice tj totali BOJKOT jer gdje nema para nema ni lopova. Davati 30 ili 40 maraka debilima da bi tim istim mogao je.avati mater i na kraju otici ostavljajuci za sobom te iste debile sa punim dzepovima i nadati se da ce ih to otjerati je tragikomicno.

p.s. Sema kralju nase Sarajevo je gradski klub(nema reciprociteta i nacinalnih kljuceva i brojanja krvnih zrnaca) i od svog postojanja nije nikad bio nekakv rezimski ili sta ti ja znam vec. Tu se mogu napraviti promjene jer Sarajevo kao klub "polaze racune" direktno svojim navijacima. Savez je rezim gdje svi hoce da kradu jer oni polazu racune samo svojim pretpostavljenim (nikako narodu), koji su jos veci lopovi od njih i koji najvjerovatnije su dio tog tala. Jos je gore sto ima u Savezu i onih koji su tu samo da pokazu da je funkcionisanje istog nemoguce. I onda mi hocemo da pobjedimo jednu Francusku :-) ?!
Dzaba ti to pises jer ja sam to napisao vec 10 puta ali ocito da usijane glave to tesko mogu da skontaju. A izgleda da nece isto tako skontati da su se vec polako popeli na neku stavri i onima koji su do sada podrzavali borbu protiv saveza sa onim na utakmicama "SAVEZ NAPOLJE" ili je to jedino sto imaju u navijackom repertoaru.
Frank Sinatra

#1269 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Frank Sinatra »

hz__semir wrote: Nadam se da ti je sad, bar malo jasnije šta sam mislio i šta sam htio reći, kao i to da se vjerovatno i sam slažeš sa mojim tvrdnjama ;)
Ne slazem se jer sustinski nije tako. Koncepcija tjeranja uprave nije bila samo da se skandira uprava napolje. Skandiranje je jedna kockica u mozaiku bez koje nema teorije da bi moglo proci. Da smo neorganizovani i nedovoljno pametni da se samo bavimo skandiranjem nebi ovoga ni bilo. Prije svega se morao steci neki ugled medju "ostalim" navijacima Sarajeva, dati sebi neki legitimitet i vjerodostojnost, zadobiti povjerenje ljudi da tvoj interes nije licni nego da nesto radis u interesu svog kluba. Prvo pocistis u svojoj avliji, pa onda ides dalje. Analiziras stanje, napravis plan kako da svoju ideju sprovedes u djelo, okupis ljude i dobijes neki rezultat. Da bi se okupili tako srcani i sposobni ljudi treba sistematski raditi. I sad da se opet vratimo na skandiranje: Nije isto kad skandira saka ljudi ili grupa ljudi za koju se zna ili sumnja da su pod necijim uticajem i kad skandiraju oni koji su pridobili simpatije. Jednako bitno je ko skandira kao sto je bitno sta se skandira.

(Ovo nije off-topic, ovo je recept koji je uspio na drugom mjestu, a koji se moze kopirati u smjeni saveza samo ako ima volje i onih koji iskreno vjeruju u ispravnost onoga sto rade.)

I ne mora se promjeniti predstavnik rs u savezu da bi bilo bolje. Dovoljno je za pocetak da ovi federalci budu kako treba, a tu se moze igrati na razne nacine. Niko jos nije pristupio problemu sistematski nego svi idu na ho-ruk od BHF-a do sire javnosti bez izuzetka.
Last edited by Frank Sinatra on 08/09/2010 11:40, edited 1 time in total.
BHCluster

#1270 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by BHCluster »

Da se i kvalifikujemo na Euro 2012, bili bi suspendovani jer nisu prihvatili novi statut...
Obuca9

#1271 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:
armin071 wrote:i od svog postojanja nije nikad bio nekakv rezimski ili sta ti ja znam vec.
Samo sam se pitao ko će se prvi uhvatiti na ovu rečenicu, ti ili Saik :D :D
armin071

#1272 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by armin071 »

hz__semir wrote:
ultima_palabra wrote:
Samo sam se pitao ko će se prvi uhvatiti na ovu rečenicu, ti ili Saik :D :D
Pa to su nasi stari forumasi sa fksinfo :lol: Znaci on je u tekstu od 20 recenica pratio samo gdje ce se pojaviti Sarajevo. Kompleksi su cudo 8-) 8-)
Obuca9

#1273 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Obuca9 »

Frank Sinatra wrote:
hz__semir wrote: Nadam se da ti je sad, bar malo jasnije šta sam mislio i šta sam htio reći, kao i to da se vjerovatno i sam slažeš sa mojim tvrdnjama ;)
Ne slazem se jer sustinski nije tako. Koncepcija tjeranja uprave nije bila samo da se skandira uprava napolje. Skandiranje je jedna kockica u mozaiku bez koje nema teorije da bi moglo proci. Da smo neorganizovani i nedovoljno pametni da se samo bavimo skandiranjem nebi ovoga ni bilo. Prije svega se morao steci neki ugled medju "ostalim" navijacima Sarajeva, dati sebi neki legitimitet i vjerodostojnost, zadobiti povjerenje ljudi da tvoj interes nije licni nego da nesto radis u interesu svog kluba. Prvo pocistis u svojoj avliji, pa onda ides dalje. Analiziras stanje, napravis plan kako da svoju ideju sprovedes u djelo, okupis ljude i dobijes neki rezultat. Da bi se okupili tako srcani i sposobni ljudi treba sistematski raditi. I sad da se opet vratimo na skandiranje: Nije isto kad skandira saka ljudi ili grupa ljudi za koju se zna ili sumnja da su pod necijim uticajem i kad skandiraju oni koji su pridobili simpatije. Jednako bitno je ko skandira kao sto je bitno sta se skandira.
Ti i ja očito govorimo istu stvar, ali se ne razumijemo.

Ono što ja govorim jeste da se od samog pjevanja "Savez napolje" ("Uprava napolje") NE MOŽE NIŠTA POSTIĆI.

Potrebne su akcije koje se rade u pozadini toga, kao što su to radili BP i UNFKS. Jedan čitav tim ljudi, kod kojih je svaki idući korak pomno isplaniran, ali to se sve drži iza paravana toga da se na utakmicama izbaci parola "Uprava napolje", te da se na kraju utakmice ili u poluvremenu (kada igračima nije potrbena podrška) iz sveg glasa uzvikuje taj slogan. Nadam se da si sad shvatio šta sve vrijeme pokušavam reći ;)
ultima_palabra

#1274 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ultima_palabra »

armin071 wrote:Pa to su nasi stari forumasi sa fksinfo Znaci on je u tekstu od 20 recenica pratio samo gdje ce se pojaviti Sarajevo. Kompleksi su cudo
U životu pročitah samo jedan post sa tog foruma, ono kad je Saik postavio predviđanja Seme Nostradamusa :P ;-)
Frank Sinatra

#1275 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Frank Sinatra »

hz__semir wrote: Ti i ja očito govorimo istu stvar, ali se ne razumijemo.
Tako ispade na kraju. Ja sam pogresno shvatio prvi post.
Locked