slazem se za boldiranorevolver amidza wrote:ne znam kako se ono što hamas "pruža" ovih dana može nazvati ikakvim otporom a kamoli žestokim?
do sada su se pokazali kao gomila kretena,što zapravo i jesu,vraćam se opet na početak ove teme i svojih postova (znao sam da će ovako da bude,na žalost),..i stalno se pitam i vrtim film po glavi,.ovi napadi što je hamas provocirao izrael su sve samo ne u interesu palestine,.hamas je najveću uslugu dao židovima da se "pokriju" napadom na gazu!
ko zapravo stoji iza tog hamasa? gađati onim raketicama državu koja jedva čeka povod da te slisti , a ima čime,može samo totalan idiot,..i to iz veoma gusto naseljenog područja,.gdje da kamen bace , ubili bi nekoga,.eh da kad smo već kod otpora i izjava hamasovih vođa koji se kriju na sigurnom u siriji kako će oni "sahranit" idf,su šuplje na kvadrat,..čečeni su pokazali svijetu i neprijatelju kako se pruža otpor
sto se tice samog konflikta,ako si dobar sa engleskim procitaj clanak sto sam postavio ranije.napisao ga je jevrej iz izraela i kako je doslo do ovog sukoba i na koji nacin je izrael isprovocirao hamas i to bas za vrijeme praznika
pa kad vratis film na prijasnje ratove arapa i izraela,ovi u hamasu itekako su borbeni i pruzaju otpor