Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
ld

#1251 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

revolver amidza wrote:ne znam kako se ono što hamas "pruža" ovih dana može nazvati ikakvim otporom a kamoli žestokim?
do sada su se pokazali kao gomila kretena,što zapravo i jesu,vraćam se opet na početak ove teme i svojih postova (znao sam da će ovako da bude,na žalost),..i stalno se pitam i vrtim film po glavi,.ovi napadi što je hamas provocirao izrael su sve samo ne u interesu palestine,.hamas je najveću uslugu dao židovima da se "pokriju" napadom na gazu!
ko zapravo stoji iza tog hamasa? gađati onim raketicama državu koja jedva čeka povod da te slisti , a ima čime,može samo totalan idiot,..i to iz veoma gusto naseljenog područja :roll: ,.gdje da kamen bace , ubili bi nekoga,.eh da kad smo već kod otpora i izjava hamasovih vođa koji se kriju na sigurnom u siriji kako će oni "sahranit" idf,su šuplje na kvadrat,..čečeni su pokazali svijetu i neprijatelju kako se pruža otpor
slazem se za boldirano
sto se tice samog konflikta,ako si dobar sa engleskim procitaj clanak sto sam postavio ranije.napisao ga je jevrej iz izraela i kako je doslo do ovog sukoba i na koji nacin je izrael isprovocirao hamas i to bas za vrijeme praznika

pa kad vratis film na prijasnje ratove arapa i izraela,ovi u hamasu itekako su borbeni i pruzaju otpor
Madame de Pompadour

#1252 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Madame de Pompadour »

revolver amidza wrote:ne znam kako se ono što hamas "pruža" ovih dana može nazvati ikakvim otporom a kamoli žestokim?
do sada su se pokazali kao gomila kretena,što zapravo i jesu,vraćam se opet na početak ove teme i svojih postova (znao sam da će ovako da bude,na žalost),..i stalno se pitam i vrtim film po glavi,.ovi napadi što je hamas provocirao izrael su sve samo ne u interesu palestine,.hamas je najveću uslugu dao židovima da se "pokriju" napadom na gazu!
ko zapravo stoji iza tog hamasa? gađati onim raketicama državu koja jedva čeka povod da te slisti , a ima čime,može samo totalan idiot,..i to iz veoma gusto naseljenog područja :roll: ,.gdje da kamen bace , ubili bi nekoga,.eh da kad smo već kod otpora i izjava hamasovih vođa koji se kriju na sigurnom u siriji kako će oni "sahranit" idf,su šuplje na kvadrat,..čečeni su pokazali svijetu i neprijatelju kako se pruža otpor
Sve dok plaestinci postoje i naseljavaju Gazu i West Bank smatra se pobjedom palestinaca, pa sad bili oni hamas, fatah ili samo obicno stanovnistvo.

Pretpostavljam da za 50 godina dole nece biti izraelske drzave, nemoguce je odrzati kontinuitet pod psihickim pritiskom. Mozda ovo smijesno zvuci, ali vrijeme ce pokazati svoje...Kad je u pitanju iseljenje, kad bi izrael dozvolio da stanovnistvo moze iseliti kad hoce, (nemozes izici-iseliti iz Izraela ako nemas minimum 45 godina), vecina bi izraelaca iselila, svega im je dosta. Pogledajmo zasto svake 2 goidne vlada pada u Izraelu? Oni isto svom stanovnistvu sire propagandu kako mogu sravniti sa zemljom sve, pa sto ne sravne!? pazi ne da ne zele, rado bi to oni uradili, ali nemogu!..

Drugo, Izrael laze koliko imaju stanovnistva, spominje se cifra od 6.5 miliona, cista nebuloza, nema ih vise od 3.5 miliona, sam Tel Aviv nije milionski grad, a ostali gradovi su malo veca zapadnjacka sela,...a od sve ukupnog stanovnistva 30% je izraelskih arapa, opet u svakoj porodici je minimum 7-9 djece...Demografska bomba ce izrael ugusiti i naravno opet se vracam na pravdu oteto=prokleto :x
KemooSA

#1253 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

Image
Ne znam jel vec neko postirao sliku ali nije na odmet da se prikaze.
Najbolji nacin ih je udariti po dzepu,novac njih pokrece i to je njihovo najace oruzje a ovo su neke od njihovih glavnih kompanija pod kontrolom cionista.
Ja sam ovu sliku poslao svima sa svoje MSN liste pa ako zelite uradite isto...
revolver amidza

#1254 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by revolver amidza »

karanana wrote:kaze vodja hamasa da ratnici cekaju ukopani i da ce izaci iz sklonista i rupa i pobiti izraelsku vojsku. kazu da su do sad ubili najmanje 60 vojnika i unistili najmanje 5 tenkova. stvarno smijesno. jebote zivot, jedan izraelski vojnik poginuo. mozda su trebali reci da nece pruzati nikakav otpor ni odbranu, mozda bi tada poginulo vise izraelaca od saobracajnih nesreca i prijateljske vatre, a sada su oprezni pa ni od tog ne ginu.

vođa hamasa je kita na biciklu!prvi dan kad je počelo ovo sranje,a ovi čačkaju mečku jel gdje već,..njihov se vođa javlja iz kancelarije u siriji,.e ako vođa nije sa svojim narodom i to kad je najteže i to kada još po vođinom naređenju isprovociraju napad ,..onog normalnog mahmuda abasa slušaju na zapadnoj obali-i zanimljivo kako nema skoro pa nikakvih borbi niti nekog većeg bunta na zapadnoj obali? naravno,nema ni napada,.dakle vođa iz kancelarije dok mu ravnaju narod sa zemljom poziva na intifadu,..ma molim lijepo,sinoć gledam nekog u turbanu isto iz kancelarije,.prijeti o uništenju njihove vojske,.a samo jednog ubili,..degutantno do bola,..žao mi onog jadnog naroda
pustopoljina

#1255 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by pustopoljina »

moj puder,kreme i boja za kosu su na toj listi. cak i kafa koju ovih dana pijem :?
revolver amidza

#1256 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

ld wrote:
slazem se za boldirano
sto se tice samog konflikta,ako si dobar sa engleskim procitaj clanak sto sam postavio ranije.napisao ga je jevrej iz izraela i kako je doslo do ovog sukoba i na koji nacin je izrael isprovocirao hamas i to bas za vrijeme praznika

pa kad vratis film na prijasnje ratove arapa i izraela,ovi u hamasu itekako su borbeni i pruzaju otpor

hamas je u takvoj poziciji da nije smiodopustiti da bude isprovociran,.iz prostog razloga jer se zna kako će to ići,.e sada možda se i hamas zajebunio u kontanju misleći da će ovi zbog par raketica popustiti blokadu,.kako god to je još jedan od dokaza koji su kreteni,.a posebno prema vlastitom narodu,.koji je zbijen kao sardine u konzervi,. :roll:
karanana

#1257 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

Moze li mi neko potvrditi ovo da ne mozes iseliti iz izraela dok ti nije 45? jeli ovo nesto novo, jer ja sam upoznao mnogo izraelaca koji zive u zapadnim zemljama, rodili se u izraelu, a ispod su 45 godina.

takodjer bih kontrirao da se u izrael ustvari sve vise i vise ljudi doseljava. jer zasto bi se pravila doseljenicka naselja ako to nije istina? najvise ih ima iz rusije i bivsih sovjetskih zemalja a cuo sam i za dosta primjera gdje se vracaju i iz zapadnih zemalja tako da se u mnogome ne bih slozio sa madamme pompadur.

joj, jebote, ima li ista a da nije na ovoj listi? pa sta cu jesti i piti?
Madame de Pompadour

#1258 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

pustopoljina wrote:moj puder,kreme i boja za kosu su na toj listi. cak i kafa koju ovih dana pijem :?
....uh i mojih malo vise proizvoda, nista promijenimo to!
zaratustra

#1259 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zaratustra »

Nije mi jasno kako neko može porediti Čečeniju ili Afganistan sa Gazom, 600 kvadratnih kilometara betona, a što se tiče nemiješanja Hezbollaha ja se ne bi smio kladiti. :-)
Madame de Pompadour

#1260 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

karanana wrote:Moze li mi neko potvrditi ovo da ne mozes iseliti iz izraela dok ti nije 45? jeli ovo nesto novo, jer ja sam upoznao mnogo izraelaca koji zive u zapadnim zemljama, rodili se u izraelu, a ispod su 45 godina.

takodjer bih kontrirao da se u izrael ustvari sve vise i vise ljudi doseljava. jer zasto bi se pravila doseljenicka naselja ako to nije istina? najvise ih ima iz rusije i bivsih sovjetskih zemalja a cuo sam i za dosta primjera gdje se vracaju i iz zapadnih zemalja tako da se u mnogome ne bih slozio sa madamme pompadur.

Tacno je to, mozes iseliti ali nema povratka nazad u Izrael da ponovo zivis. Dvojica mojih podstanara su bili izraelci, jedan je direktno rastao u kibutzu a drugi u normalnoj porodici, medjutim obojica su imali inostrane pasose, francuske jer su im roditelji ili djedovi rodjeni u Alziru i Maroku...tako da imas njih dosta koji provedu par godina u insotranstvu ali sa pasosima drugih drzava...a ima i logike do 45 godina se smatras aktivnim vojnikom, bez obzira sto si zavrsio vojsku nekad davno itd..rezervisti imaju istu ulogu kao i aktivna vojska.

doselilo se je u Natanju (gdje sve pise i na ruskom) ljudi dosta iz SSSR, ukarjine i istocne evrope, oni su dobijali pasose za 18 mjeseci, uz uslov da sluze vojsku i dati su im stanovi, i obecano obecani zivot u obecanoj zemlji, no medjutim posto znamo ruska posla nerad, sverc i prostitucija, doslo je do velikih razmirica u samoj izraelskoj vladi za i protiv daljnjeg useljenja...a domicilno stanovnistvo se je protivilo ugrozenoscu, ne uklapanje razlicitih kultura i tako je to posato negativan efekat itd...tako da proces useljenja ne ide bas kako oni medijski demonstriraju...
scooter21ba

#1261 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by scooter21ba »

ukratko onda se treba okrenuti kupujmo domace :D
zaratustra

#1262 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zaratustra »

scooter21ba wrote:ukratko onda se treba okrenuti kupujmo domace :D
'A zašto? Zato što je to dobro za našu privredu.' :lol:
alanskoda

#1263 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by alanskoda »

karanana wrote:Moze li mi neko potvrditi ovo da ne mozes iseliti iz izraela dok ti nije 45? jeli ovo nesto novo, jer ja sam upoznao mnogo izraelaca koji zive u zapadnim zemljama, rodili se u izraelu, a ispod su 45 godina.

bas i ja nesto kontam.
revolver amidza

#1264 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

zaratustra wrote:Nije mi jasno kako neko može porediti Čečeniju ili Afganistan sa Gazom, 600 kvadratnih kilometara betona, a što se tiče nemiješanja Hezbollaha ja se ne bi smio kladiti. :-)

ja se stari bih smio kladiti-hezbollah isto neće klincom mrdnuti sada,istina kada se hezbollah mlatio sa izraelom hamas nije tada otvorio front,i mada je pokazao prije 2,5 god da je izraelu protivnik za respekt,..ni on se nije baš oporavio od njihovog napada,mala organizacija kao oni trebaju vremena da se sebi dođu da bi se usudili upuštati u konflikt sa izraelom tek tako,..ne žele ni oni porcije bombi po glavama u tako kratkom razmaku (inače sam u vojnom smislu fan hezbollaha,nakon onog rata 2006),..a najbitnije od svega je to što kod arapa,muslimana općenito nedostaje uvezanosti i strategije za rat na više frontova,.tzv koordinacije,.i u prošlim ratovima kada su to radili,ali kao države,.egipat,jordan i sirija,.u posljednjem egipat i sirija,.opet ništa,.. :shock:
revolver amidza

#1265 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

a najbitnije od svega je fakat da izrael ima neformalno ali faktički status 51.drzave usa,.kome to nije jasno šta znači,.nikad mu ništa neće biti jasno. :shock:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1266 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Truba »

karanana wrote:kaze vodja hamasa da ratnici cekaju ukopani i da ce izaci iz sklonista i rupa i pobiti izraelsku vojsku. kazu da su do sad ubili najmanje 60 vojnika i unistili najmanje 5 tenkova. stvarno smijesno. jebote zivot, jedan izraelski vojnik poginuo. mozda su trebali reci da nece pruzati nikakav otpor ni odbranu, mozda bi tada poginulo vise izraelaca od saobracajnih nesreca i prijateljske vatre, a sada su oprezni pa ni od tog ne ginu.

ne fakat

svaka čast šta si primijetio

ja redovno pratim pogibije američkih vojnika u iraku

http://icasualties.org/oif/Details.aspx

uzroci smrti

Non-hostile - vehicle rollover
Non-hostile - gunshot wound (self-inflicted)
Non-hostile - helicopter crash
Non-hostile - vehicle accident
Non-hostile - medical

čovječe... samo pratite godišta američkih vojnika... obično ako je nesreća riječ je o vojnicima mlađim od 21

a ovi vamo slave kad ubiju jednog vojnika...
čovječe tu se vidi pripremljenost i jačina IDFa

na šta bi svijet ličio da su prihvatili UGANDU za svoju domovinu :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
alanskoda

#1267 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by alanskoda »

evocitam da su CAK tri izraelska vojnika ubili.dok je pola nekih vodja hamas-a vec otprijemljeno u izrael.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/06/2023 19:52, edited 2 times in total.
_veleposlanik

#1269 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

jOFLA wrote:
revolver amidza wrote:ovi napadi što je hamas provocirao izrael su sve samo ne u interesu palestine,.hamas je najveću uslugu dao židovima da se "pokriju" napadom na gazu!
One njihove quassam raketice ispaljivane na Izrael sredstvo su Hamasove odbrane što je rezultiralo potpunim vojnim debaklom Izraela čija je vojska zahvaljujući tome vidimo ovih dana doslovno pregažena i polomljena. Takav način odbrane rezultat je visoke političke zrelosti Hamasa i njihovih mudrih, premudrih odluka u izboru taktike. Ovom još jednom velikom pobjedom nad izraelskom vojskom je dokaz da je Hamas sposoban vođa Palestinaca i mudar izbor na putu za novu Palestinu.
ti si jofla zesci cionista, to se iz aviona vidi iz svih komentara vezanih za bilo koju temu...

sto se tice bojkota, imajte na umu da su kapitalizam de facto izmislili jevreji (cionisti), "usury" je njihov biznis, te stoga, tesko cemo moci sprovesti potpuni bojkot sa ovakvim potrosackim navikama... spisak brendova i proizvoda je visok, interesantan podatak bi bio procenat "jevrejskih" svjetskih brandova...
KemooSA

#1270 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

ostro i na prvu wrote:
KemooSA wrote:
ima jos kemo, googlaj malo vise,ups nemoj google i oni su zidovi.
Drug vjeruj mi da ja nemam nista protiv zidova kao ni protiv jednog naroda.Nemoj me smatrati sad nekim zatucanim islamofobom jer i sam sam ateista (tacnije agnostik)i vjera u mom zivotu nema nikakav znacaj.Ne slazem se sa Izraelsko Americkom politikom koja unistava svijet.I sam sam prezivio rat i znam kako se sad osjecaju palestinci i imam neku potrebu da barem ovako preko foruma pokusam da osudim zlocin.Trebamo svi zajedno dici glas protiv svakog zla na ovom svijetu bez obzira jel ono dolazi od zidova,kriscana,muslimana...
Last edited by KemooSA on 05/01/2009 23:21, edited 1 time in total.
alanskoda

#1271 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by alanskoda »

jOFLA wrote:
revolver amidza wrote:ovi napadi što je hamas provocirao izrael su sve samo ne u interesu palestine,.hamas je najveću uslugu dao židovima da se "pokriju" napadom na gazu!
One njihove quassam raketice ispaljivane na Izrael sredstvo su Hamasove odbrane što je rezultiralo potpunim vojnim debaklom Izraela čija je vojska zahvaljujući tome vidimo ovih dana doslovno pregažena i polomljena. Takav način odbrane rezultat je visoke političke zrelosti Hamasa i njihovih mudrih, premudrih odluka u izboru taktike. Ovom još jednom velikom pobjedom nad izraelskom vojskom je dokaz da je Hamas sposoban vođa Palestinaca i mudar izbor na putu za novu Palestinu.

nemoj tako.nije jos gotovo.vodja hamas-a je rekao da ce uskoro zauzeti i tel aviv.
zaratustra

#1272 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zaratustra »

revolver amidza wrote:
zaratustra wrote:Nije mi jasno kako neko može porediti Čečeniju ili Afganistan sa Gazom, 600 kvadratnih kilometara betona, a što se tiče nemiješanja Hezbollaha ja se ne bi smio kladiti. :-)

ja se stari bih smio kladiti-hezbollah isto neće klincom mrdnuti sada,istina kada se hezbollah mlatio sa izraelom hamas nije tada otvorio front,i mada je pokazao prije 2,5 god da je izraelu protivnik za respekt,..ni on se nije baš oporavio od njihovog napada,mala organizacija kao oni trebaju vremena da se sebi dođu da bi se usudili upuštati u konflikt sa izraelom tek tako,..ne žele ni oni porcije bombi po glavama u tako kratkom razmaku (inače sam u vojnom smislu fan hezbollaha,nakon onog rata 2006),..a najbitnije od svega je to što kod arapa,muslimana općenito nedostaje uvezanosti i strategije za rat na više frontova,.tzv koordinacije,.i u prošlim ratovima kada su to radili,ali kao države,.egipat,jordan i sirija,.u posljednjem egipat i sirija,.opet ništa,.. :shock:
Ma pošto kupio po to prodo, u zadnjih dva sata jal' sam čuo jal' pročitao (al' da me ubiješ više ne znam gdje), vijest kupljena isto kao i ona o broju poginulih vojnika i na jednoj i na drugoj strani.
alanskoda

#1273 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by alanskoda »

veleposlanik na kojim si ti drogama.
kafana

#1274 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kafana »

cini mi se da se sad koristi novi termin za genocid nad muslimanima a to je humanitarna katastrofa - eto pogledajte sve tvtekstove i novine na internetu pa cete vidjeti . cuj humanitarna katastrofa u gazi a ovamo za nepunih desetak dana su zidovi ubili najmanje 60 ljudi na dan i ako nastave tako do kraja godine nece niko biti ni ziv a ranjenih ce biti barem milion i kako se to onda zove . i jos nesto ,tako se nesto desava od 1947 kad je palestinski narod primio mnogo zidova nakon ww2 a 1948 ih ti isti zidovi protjerali iz palestine zauvijek .za 2 sedmice protjerali skoro 1 milion palestinaca kao zahvalu za palestinsko gostoprimstvo. naravno nisu ih primili ni englezi ni ameri vec su podrzavali i jos podrzavaju cioniste da se domognu ko biva nafte a i da pobiju sve muslimane na arapskom poluostrvu
_veleposlanik

#1275 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

video nekoliko puta cenzuriran na "jewtube":
http://muslimtv.magnify.net/video/ISRAE ... ANS-CHILDR

snimak je jednog bloggera iz gaze, ako ste slabijeg stomaka preporucujem ne gledati

:( :( :(
Locked