SP Rukomet 2009

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked

Novi svjetski prvak?

HRVATSKA
56
35%
NJEMACKA
10
6%
FRANCUSKA
55
34%
SVEDSKA
3
2%
DANSKA
8
5%
SPANIJA
9
6%
RUSIJA
0
No votes
MADJARSKA
1
1%
SRBIJA
14
9%
NEKO DESETI
5
3%

Total votes: 161

Panthera

#1251 Re: SP Rukomet 2009

Post by Panthera »

Lesli Eldridž wrote:
Josip wrote:Čestitke našim momcima jer su ginuli na terenu. Kao što reče Dominiković nismo izgubili zlato nego smo osvojili srebro i zato jedan veliki naklon im dajem.
Čestitke također Francuzima, bili su bolji. Francuzi su daleko najbolja reprezentacija na svijetu još od onoga predzadnjeg EP koje su osvojili. Mi smo ih uspjeli pobjediti samo jedan put u polufinalu prošlog EP i sumnjam da će to itko uskoro moći ponoviti osim nas.

Jesam tužan ali već sutra ću biti sretan radi osvojenog srebra. Francuzima želim sve najbolje.

A sada o rukometu nešto. Istina je da Francuzi igraju najgrublje. Ali je isto istina da pored ove Hrvatske imaju najraznovrsniji napad. Još da im je ostao B. Gille to bi bilo nešto tipa onoga prvog Dream Team-a jer bi na svakoj poziciji imali ne dobrog već fantastičnog igrača.
Ali oni su imali sreće također što im se potrefila ovakva reprezentacija. Jer recimo da su im ovi isti igrači istog talenta ali samo malo manje korpulentni oni ne bi mogli igrati ovako odbranu i zbog toga nedostatka snage (mišića) bi imali daleko više isključenja. Ovako protivnik ne može iznuditi njihovo isključenje jer oni kada uhvate igrača protivnik ga ne može vući za sobom kao igrače drugih reprezentacija i tako iznuditi isključenje.
Pa gledaj te ovo: Karabatić oko 105 kg, Fernandez isto, Dinar 100-105, onaj crni pivot 100-tinjak, prije njega to je bio B. Gille sa 110 kg koji je dizao 160 kg u bendžu.
A ako sutra ne budu imali takve igrače više neće moći igrati tako.
Nešto će se morati mijenjati u pravilima da se zaštite igrači.Rukomet je uvijek bio grubi, muški sport, ali ovo sada je previše. Pa svaki od njih bi mogao prebiti trojicu normalnih muškaraca. Previše se igra na snagu. To više nije sport.
To i jeste muski sport. I tako treba da ostane. Ovdje nije u pitanju samo snaga vec kompletna fizicka sprema. kome se ne svidja nek gleda sah il nek se bavi bocanjem.. nisu francuzi pobjedili na misice nego dobrom taktikom, na koju hrvatska nije imala odgovor. i to je to.. a to oko snage, sta vam je ljudi.....ni jedan sportista ne boji misica. Pogotovo u ovakvom sportu, veliki misici znace vise mase, brze zamaranje i manju pokretljivost. tu su hrvatski reprezentativci ako ne bare bare onda bili u prednosti nad francuskim. Lino cervar jednostavno nije imao rjesenje, da l,i jeto zavlacenje iza odbrane ili sta god ja neznam jer nisam selektor.. AL PORAZ DEFINITIVNO PRIPISUJEM LINI.
bos

#1252 Re: SP Rukomet 2009

Post by bos »

since1921 wrote:kod nekih opet kriza identiteta haha koji kompleksasi....
Bojim se da ti nemas pravo o tome pricati, navijas za Ž. To je buraz kriza...

Mene je prvo pogodilo sto ide to finale umjesto Liverpolla i Chelsea, jedva smo se snasli za prenos ali je rezultat zadovoljavajuci naravno. Onako kladionicarski, ekipa koja cijelo prvenstvo je bez poraza obicno u finalu gubi + domacini su.

Cestitke francuzima, boli me za komsije.
Meho Kodro

#1253 Re: SP Rukomet 2009

Post by Meho Kodro »

The 51st State wrote:bas sranje sto najbolji igrac nije iz sampionske ekipe.
Vori je ipak bio najbolji, desavalo se i prije da MVP nije iz pobjednicke ekipe
Josip

#1254 Re: SP Rukomet 2009

Post by Josip »

Panthera wrote:To i jeste muski sport. I tako treba da ostane. Ovdje nije u pitanju samo snaga vec kompletna fizicka sprema. kome se ne svidja nek gleda sah il nek se bavi bocanjem.. nisu francuzi pobjedili na misice nego dobrom taktikom, na koju hrvatska nije imala odgovor. i to je to.. a to oko snage, sta vam je ljudi.....ni jedan sportista ne boji misica. Pogotovo u ovakvom sportu, veliki misici znace vise mase, brze zamaranje i manju pokretljivost. tu su hrvatski reprezentativci ako ne bare bare onda bili u prednosti nad francuskim. Lino cervar jednostavno nije imao rjesenje, da l,i jeto zavlacenje iza odbrane ili sta god ja neznam jer nisam selektor.. AL PORAZ DEFINITIVNO PRIPISUJEM LINI.
ma ne osporavam ja Francuzima talent i klasu. pa i rekao sam da su najbolji. ali kada sam ono pisao to sam samo detektirao njihovu prednost nad ostalim ekipama. a to o bržem trošenju je istina ali oni su dovoljno pripremljeni da mogu izdržati 60 min.
Meho Kodro

#1255 Re: SP Rukomet 2009

Post by Meho Kodro »

Vidim na RTL-u, da desetine hiljada ljudi slave na trgu Bana Jelacica sa rukometasima, svaka cast :thumbup:
mmostar

#1256 Re: SP Rukomet 2009

Post by mmostar »

Sve čestitke Hrvatima na osvojenoj srebrenoj medalji.Danas se jednostavno nije moglo dalje.
P.S.Da je Ivano bio potpuno spreman mislim da bi se stvari u finalu drugačije odvijale.
Aduu

#1257 Re: SP Rukomet 2009

Post by Aduu »

Ocigledno je da je Francuska ipak kvalitetnija reprezentacija i mislim da su zasluzeno osvojili ovo prvenstvo.
Hrvatskoj cestitam na srebru :thumbup:

Mislim da se finale igralo u Splitu da bi i rezultat mozda bio malo bolji za Hrvatsku, ono u Zagrebu je ocajno. One trube i TUUUUUTUUUUU TUUUUUUUUT TUTUTUT je presmjesno, nigdje ludila, pritiska, zvizdanja... :?
Panthera

#1258 Re: SP Rukomet 2009

Post by Panthera »

Meho Kodro wrote:Vidim na RTL-u, da desetine hiljada ljudi slave na trgu Bana Jelacica sa rukometasima, svaka cast :thumbup:
Eh kad ce mo mi to docekati vise u pm...bem ti bosnu i ovo troglavo predsjednicko govno i profesiju politicara ko je izmisli...pa normalno da nas nervira sve pa i kad hrvatska dobije zato sto smo mi u k.rcu...ja navijam za hrvatsku, al uvijek budem sjeban kad skontam da mi nigdje ne idemo nit sta organiziramo...samo sjedeljke ovih uhljupa politicara i lezihljebovica miliona nekih sluzbenika palaca k.raca..
Ma zivio sport. Hrvati cestitke :thumbup: :thumbup:
Meho Kodro

#1259 Re: SP Rukomet 2009

Post by Meho Kodro »

Panthera wrote:
Meho Kodro wrote:Vidim na RTL-u, da desetine hiljada ljudi slave na trgu Bana Jelacica sa rukometasima, svaka cast :thumbup:
Eh kad ce mo mi to docekati vise u pm...bem ti bosnu i ovo troglavo predsjednicko govno i profesiju politicara ko je izmisli...pa normalno da nas nervira sve pa i kad hrvatska dobije zato sto smo mi u k.rcu...ja navijam za hrvatsku, al uvijek budem sjeban kad skontam da mi nigdje ne idemo nit sta organiziramo...samo sjedeljke ovih uhljupa politicara i lezihljebovica miliona nekih sluzbenika palaca k.raca..
Ama bolan nije ni to lose, nek barem lezihljebovici uzivaju :D :thumbup:
Mahalac

#1260 Re: SP Rukomet 2009

Post by Mahalac »

Jasno ko dan francuzi bili bolji u svakom segmentu i zasluzeno pobjedili.
Izvlacenja na sudije (kako cujem na HRT) i onaj primitivizam u zadnjih 10min. kad je vec sve bilo gotovo je malo pokvarilo kompletan ugodjaj.
U svakom slucaju sve je kako i jeste
1.FRANCUSKA
2.CROATIA
BaileyS

#1261 Re: SP Rukomet 2009

Post by BaileyS »

Panthera wrote:
Mozda najlakse da ti promijenis drzavu, manje ces biti sjeban.

Bosna je takva kakva je nemalom zaslugom komsija i domacih izdajnika :D koji se javljaju iz BiH a o Hrvatskoj govore u prvom licu jednine. Bosnu mjerkaju od kako je Austro-Ugarska otisla odavde i koriste svaku priliku da joj hebu znanje (ne samo u zadnjem ratu, ista stvar 41', 18' itd.itd.). Dakle ne se sikirati, nista nije palo s neba pa ni drzava, nikad nikom pa ni tebi.
Josip

#1262 Re: SP Rukomet 2009

Post by Josip »

Panthera wrote:
čini mi se da će se kandidirati za EP ili SP juniora 2011. Pa ako se to dobije eto prilike da se počme sa dobrim pripremama mlade selekcije koja će iskusiti jedno veliko natjecanja i samim time kasnije imati veće šanse kada dođu u juniorske vode. samotreba početi raditi na vrijeme.
mmostar

#1263 Re: SP Rukomet 2009

Post by mmostar »

gumifufna wrote:Lijepe one medalje,neznam kako bi srbija prihvatila da su kojim slucajem osvojili :D
:-) :run:
Panthera

#1264 Re: SP Rukomet 2009

Post by Panthera »

BaileyS wrote:
Panthera wrote:
Mozda najlakse da ti promijenis drzavu, manje ces biti sjeban.

Bosna je takva kakva je nemalom zaslugom komsija i domacih izdajnika :D koji se javljaju iz BiH a o Hrvatskoj govore u prvom licu jednine. Bosnu mjerkaju od kako je Austro-Ugarska otisla odavde i koriste svaku priliku da joj hebu znanje (ne samo u zadnjem ratu, ista stvar 41', 18' itd.itd.). Dakle ne se sikirati, nista nije palo s neba pa ni drzava, nikad nikom pa ni tebi.
glas drzavne uprave :-) :-) sve su krivi drugi, mi samo radimo za platu...bljak...meni bosna drzava br.1 i sport nasih sportista br.1 sjeban sam jer zelim da budem ponosan sa nasim pasosem i da i mi konacno omogucimo nasim sportistima da se bore za svjetski vrh. al tema je rukomet.a politiku ostavljam tebi.
osa

#1265 Re: SP Rukomet 2009

Post by osa »

hrvatskoj kapa dolje, francuzima kapa do poda, u porazu treba biti velik i priznati-BILI SU BOLJI, bili su prvenstveno čvršći i strpljiviji, najviše od svega mi smeta pokušaj komentatora da povikom na sudce stvore ugođaj o nezasluženoj pobjedi francuske, to nije istina, nisu briljirali ali nisu ni odlučili utakmicu. danas je kardinalnu grešku učinio červar, izostavljanjem hrvatina i stavljanjem šprema u prvu postavu, šprem nikada nije bio niti će biti igrač za velike stvari, promašio je 5-6 čistih šuteva s krila (s dobrim kutom za šut) i 2 kontre. nadalje svi trebaju biti svjesni da su balić, metličić i lacković , samo djelomično spremni, kad su bili najspremniji vrlo su se teško nosili sa francuskom obranom, danas nikako, a sve ove koju pljuju po hrvatskoj reprezentaciji iz razloga kao što su nacionalna netrpeljivost ili zavist, treba potapšati po ramenu i oprostiti i kad bosna bude na nekakvom ovakvom prvenstvu pokazati im kako se navija za susjede, osim naravno kad igraju sa nama.
Panthera

#1266 Re: SP Rukomet 2009

Post by Panthera »

osa wrote:hrvatskoj kapa dolje, francuzima kapa do poda, u porazu treba biti velik i priznati-BILI SU BOLJI, bili su prvenstveno čvršći i strpljiviji, najviše od svega mi smeta pokušaj komentatora da povikom na sudce stvore ugođaj o nezasluženoj pobjedi francuske, to nije istina, nisu briljirali ali nisu ni odlučili utakmicu. danas je kardinalnu grešku učinio červar, izostavljanjem hrvatina i stavljanjem šprema u prvu postavu, šprem nikada nije bio niti će biti igrač za velike stvari, promašio je 5-6 čistih šuteva s krila (s dobrim kutom za šut) i 2 kontre. nadalje svi trebaju biti svjesni da su balić, metličić i lacković , samo djelomično spremni, kad su bili najspremniji vrlo su se teško nosili sa francuskom obranom, danas nikako, a sve ove koju pljuju po hrvatskoj reprezentaciji iz razloga kao što su nacionalna netrpeljivost ili zavist, treba potapšati po ramenu i oprostiti i kad bosna bude na nekakvom ovakvom prvenstvu pokazati im kako se navija za susjede, osim naravno kad igraju sa nama.

:thumbup: :thumbup: svaka ti je na mjestu :thumbup: :thumbup:
Meho Kodro

#1267 Re: SP Rukomet 2009

Post by Meho Kodro »

pirmin

#1268 Re: SP Rukomet 2009

Post by pirmin »

Svaka cast komsijama i na drugom mjestu - nikako nije mala stvar! :thumbup:

Meni je najzalije sto ne odoh do klade da unovcim onaj osjecaj-za-filing da ce Francuzi tek u finalu pokazati pravo lice te da je ona utakmica iz grupe bila samo mamac.
Al` lako je sada tisra.

Jos jednom cestitke-dokazali su da su klasa.
BaileyS

#1269 Re: SP Rukomet 2009

Post by BaileyS »

osa wrote: treba potapšati po ramenu i oprostiti i kad bosna bude na nekakvom ovakvom prvenstvu pokazati im kako se navija za susjede, osim naravno kad igraju sa nama.
Pa vi i nemate razloga da ne navijate za nas. Sve se bojim da cete svoje dobrosusjedstvo pokazati na primjeru Srbije nakon Vukovara. Zato, mani shupljaka...sit sam i svojih, samo mi jos tvoji trebaju 8)
LSD

#1270 Re: SP Rukomet 2009

Post by LSD »

Naravno,drago mi je da su kockasti rodoljubi na kraju zijanili...evo maloprije gledam neku feštu na trgu njihovog omiljenog bana...nazor sve to ide...unaprijed se planirala fešta,grad se izvalio za organizaciju i valja sad to sve opravdati-pa hajd sad na silu glumi slavljenicku atmosferu...gledam one igrace,e njih mi nešto žao...moraju pred nacijom,pardon pucanstvom glumiti da su sretni i zadovoljni...problem je što francuzi uzeše zlato... ražanj se pripremio,a zec u šumi još uvijek...koje nacionalno pražnjenje cak i u porazu...tacno su postali ko srbi koji velicaju svoje poraze i od njih prave pobjede :roll: :roll:
osa

#1271 Re: SP Rukomet 2009

Post by osa »

BaileyS wrote:
osa wrote: treba potapšati po ramenu i oprostiti i kad bosna bude na nekakvom ovakvom prvenstvu pokazati im kako se navija za susjede, osim naravno kad igraju sa nama.
Pa vi i nemate razloga da ne navijate za nas. Sve se bojim da cete svoje dobrosusjedstvo pokazati na primjeru Srbije nakon Vukovara. Zato, mani shupljaka...sit sam i svojih, samo mi jos tvoji trebaju 8)
lijepo rekoh, takve kao ti potapšati po ramenu, nasmijati se, jer takvima običan čovjek ne može pomoći, možda kakav psihić...
Rambo-Amadeus

#1272 Re: SP Rukomet 2009

Post by Rambo-Amadeus »

osa wrote:hrvatskoj kapa dolje, francuzima kapa do poda, u porazu treba biti velik i priznati-BILI SU BOLJI, bili su prvenstveno čvršći i strpljiviji, najviše od svega mi smeta pokušaj komentatora da povikom na sudce stvore ugođaj o nezasluženoj pobjedi francuske, to nije istina, nisu briljirali ali nisu ni odlučili utakmicu. danas je kardinalnu grešku učinio červar, izostavljanjem hrvatina i stavljanjem šprema u prvu postavu, šprem nikada nije bio niti će biti igrač za velike stvari, promašio je 5-6 čistih šuteva s krila (s dobrim kutom za šut) i 2 kontre. nadalje svi trebaju biti svjesni da su balić, metličić i lacković , samo djelomično spremni, kad su bili najspremniji vrlo su se teško nosili sa francuskom obranom, danas nikako, a sve ove koju pljuju po hrvatskoj reprezentaciji iz razloga kao što su nacionalna netrpeljivost ili zavist, treba potapšati po ramenu i oprostiti i kad bosna bude na nekakvom ovakvom prvenstvu pokazati im kako se navija za susjede, osim naravno kad igraju sa nama.
jesi li ti Hrvat iz Hrvatske ili si (takozvani) Hrvat iz BiH?
osa

#1273 Re: SP Rukomet 2009

Post by osa »

Rambo-Amadeus wrote:
jesi li ti Hrvat iz Hrvatske ili si (takozvani) Hrvat iz BiH?
fifti-fifti osim ovo tzv., to koristi za narod koji još nije 100% siguran šta je i tko je, ali nadoće polako.
vee-jay

#1274 Re: SP Rukomet 2009

Post by vee-jay »

Panthera wrote:

:thumbup: :thumbup: svaka ti je na mjestu :thumbup: :thumbup:
:thumbup:

Slazem se, ali i pored toga sto je Sprem (barem danas) totalno nedorastao kvaliteti utakmice ove razine (ubjedljivo najlosiji od svih drugih), utakmica je izgubljena u onih 12 minuta kad se na Rvackoj strani nije desilo nista. Sta je Balic radio na terenu ne bih znao reci.... Ma Francuzi su igrali beton odbranu, Vorina si pincetom mogao traziti, nema sanse da ga nadjes...

Zao mi stvarno, ali ni srebrno nije za baciti. :D

:thumbup:
Panthera

#1275 Re: SP Rukomet 2009

Post by Panthera »

Evo citam sad u francuskoj stampi, zeljezna odbran je donjela zlato, lino se nije snasao igracima hr popustila koncentracija...i to je sazetak cjele price..
Slicna stvar se dogodila sa Dancima, ipak nisu poljaci bili toliko bolji...
al to je sport i ovo prvenstvo je pokazalo svu njegovu velicinu.
Radujem se danu kada ce mo gledati i BiH na ovakvim i slicnim takmicenjima :thumbup:
I hvala administratorima sto iskljucuju politiku sa ovih diskusija.
Locked