Ko je smjestio Deda Mrazu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Zelimo li Deda Mraza u zivotima nase djece i djece drugih?

Da, definitivno, idemo zajedno po poklone ( ho!ho!ho! )
196
71%
Ne, niposto, smrt crvenom potkupljivcu i njegovim jatacima!
14
5%
Ne u zivotu mog djeteta, ali ne zabranjujem drugima
45
16%
Svejedno mi je
20
7%

Total votes: 275

South Blue Mama

#1251 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by South Blue Mama »

chuchumbamayumbe wrote:I vjeronauka je bila organizovana po mektebima i drugim vjerskim ustanovama, a sada se u Skenderiji ne mogu organizovati paketici od raznih vjerskih manifestacija i klanjanja Bajrama tamo gdje nije mjesto za to.
Nemamo dovoljno dzamija pa se mora i Skenderija za to koristiti?
Ma ja, ako moze ikako da organizujemo paketice i Djeda Mraza negdje u garazi, ili ispod nekog podvoznjaka, to bi bilo najbolje, jel tako?
Kako ste samo licemjerni vi novopeceni turbo vjernici, samo je vase ispravno i samo se vase pika, a za ostale postoje drugi arshini.
Da znaju vase dede i nane u kakve ste se "vjernike" i "branioce vjere" pretvorili i kako su vam plitka razmisljanja, oni bi vas naucili sta je to vjera, ljubav i tolerancija, a sta je sovinizam, nacionalizam i mrznja.
Jeste da je offtopic ali moram ovo reci, na mjestu danasnje Skenderije tacnije Doma Mladih je bila Skenderija ili Mustafa-begova dzamija koja je srusena da bi se to napravilo.

U svakom slucaju
Djeda Mraze, Djeda Mraze mislis li na nas?
Mali moji, slatki moji mislim ja na vas!
vratnik

#1252 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by vratnik »

istocnjak wrote:
vratnik wrote:A gdje si to vidio?
Lazes, petljas, prevrces, zavrces... nevjerovatno..
Ma nemoj mi reći lažem a što niste pokrenuli peticiju za smjenu ovoga dekana: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=100

Nego hočete da smjenite Arziju jer je pokrivena i još na funkciji. Gdje da ona bude na funkciji i još pokrivena?
Lazes, petljas, izvrces, zavrces.. Niko nece njenu smjenu zato sto je pokrivena (da budem iskren, ja to nism ni znao dok ne postavise sliku). Njenu smjenu treba traziti zato sto uvodi apartheid u obdanista.

(ne znam o kojem dekanu pricas, ali to je vjerovatno neka druga tema ;-)
chuchumbamayumbe

#1253 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by chuchumbamayumbe »

istocnjak wrote:
Ma nemoj mi reći lažem a što niste pokrenuli peticiju za smjenu ovoga dekana: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=100

Nego hočete da smjenite Arziju jer je pokrivena i još na funkciji. Gdje da ona bude na funkciji i još pokrivena?
Zasto ti nisi pokrenuo peticiju u vezi tog slucaja, lazovcino jedna?
Zapetljao si se u sopstveno klupko lazi i mrznje, i sada se gusis u njemu i koprcas, trazis izlaz u lazima i izmisljanjima...
Tesko je to, mrznja covjeka izjeda iznutra, sam sebe dovede do ludila i ne zna sta je san a sta java, ne moze da razluci laz od istine.
Kako ste samo nisko spali, ali neka, nije mi vas nimalo zao, proci ce i vase vrijeme.
Neka, neka, satic kuca tika-taka, necete jos dugo.
beautyfool

#1254 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by beautyfool »

chuchumbamayumbe wrote: I vjeronauka je bila organizovana po mektebima i drugim vjerskim ustanovama, a sada se u Skenderiji ne mogu organizovati paketici od raznih vjerskih manifestacija i klanjanja Bajrama tamo gdje nije mjesto za to.
Ma ja, ako moze ikako da organizujemo paketice i Djeda Mraza negdje u garazi, ili ispod nekog podvoznjaka, to bi bilo najbolje, jel tako?
Kako ste samo licemjerni vi novopeceni turbo vjernici, samo je vase ispravno i samo se vase pika, a za ostale postoje drugi arshini.
Da znaju vase dede i nane u kakve ste se "vjernike" i "branioce vjere" pretvorili i kako su vam plitka razmisljanja, oni bi vas naucili sta je to vjera, ljubav i tolerancija, a sta je sovinizam, nacionalizam i mrznja.
Da nisi ti malo pogrijesio datume, Bajram je 8-og Dec. a paketici koliko ja znam djele se oko Bozica i Nove godine , dakle ???
Hvala na nazivu da sam licemjer i svega toga sto si naveo da sam.Zaista, taj zakljucak odaje koliko svjesno razmisljas o svakom pojedincu !
Zelim ti ugodne praznike
Pozdrav!

EDIT: Greske u tipkanju ispravljene da nebi neke od osoba mislile da ih vrijedjam na nacionalnoj osnovi jer neka slova sam prilikom brzog tipkanja napisala mala!
Last edited by beautyfool on 05/12/2008 14:00, edited 1 time in total.
chuchumbamayumbe

#1255 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

South Blue Mama wrote:
chuchumbamayumbe wrote:I vjeronauka je bila organizovana po mektebima i drugim vjerskim ustanovama, a sada se u Skenderiji ne mogu organizovati paketici od raznih vjerskih manifestacija i klanjanja Bajrama tamo gdje nije mjesto za to.
Jeste da je offtopic ali moram ovo reci, na mjestu danasnje Skenderije tacnije Doma Mladih je bila Skenderija ili Mustafa-begova dzamija koja je srusena da bi se to napravilo.

U svakom slucaju
Aha, a pola Sarajeva je izgradjeno na "srpskoj" zemlji.
Eno vam jarana u Hagu i Beogradu, pa vidite sa njima sta je cije i ko GA je kome smjestio, ali manite se nas koji ne pripadamo tim torovima.
Prebijedni ste u svojoj "dubokoumnosti" i argumentima kojima se sluze djeca iz produuzenog boravka.
kockica_kockica

#1256 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by kockica_kockica »

istocnjak wrote:
Ma nemoj mi reći lažem a što niste pokrenuli peticiju za smjenu ovoga dekana:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=100

ne smeta nikome njena marama vec njeno nenormalno ponasanje :roll:
travar

#1257 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by travar »

Na 40 i nekoj stranici se uspostavilo, da djed mraz nije zabranjen , evo nas na 5x stranici, a moderacija ne zaključava temu, iako se vrijeđanje i uzaludno prepucavanje nastavlja! :-?
istocnjak

#1258 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

chuchumbamayumbe wrote:
istocnjak wrote:

Zapetljao si se u sopstveno klupko lazi i mrznje, i sada se gusis u njemu i koprcas, trazis izlaz u lazima i izmisljanjima...
Tesko je to, mrznja covjeka izjeda iznutra, sam sebe dovede do ludila i ne zna sta je san a sta java, ne moze da razluci laz od istine.
Kako ste samo nisko spali, ali neka, nije mi vas nimalo zao, proci ce i vase vrijeme.
Baš pričam opušteno i smireno a hvala Allahu dž.š. u sebi nemam trunke mržnje ni prema kome, jer ona prvenstveno šteti samo onome koje u sebi nosi pa se sa istom optereti. De sada se malo smiri i budi poštena pa priznaj da sam rekao istinu.
zonbirile

#1259 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zonbirile »

zonbirile wrote:ima jedna tema,nije što je moja,ali mislim da je dobra.Drvilo se na njoj svašta,ali nikad odgovor na moje pitanje,a mislim da je taj fol i ovde odgovor za sve.

Od 4 miliona Bosanaca,koliko je njih svjesno da su im pradjedovi bili podanici Bosne,bosanskih kraljeva.
pitanje za beatyfool,istočnjaka
chuchumbamayumbe

#1260 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

beautyfool wrote:
chuchumbamayumbe wrote: I vjeronauka je bila organizovana po mektebima i drugim vjerskim ustanovama, a sada se u Skenderiji ne mogu organizovati paketici od raznih vjerskih manifestacija i klanjanja Bajrama tamo gdje nije mjesto za to.
Da nisi ti malo pogrijesio datume, Bajram je 8-og Dec. a paketici koliko ja znam djele se oko bozica i nove godine , dakle ???
Hvala na nazivu da sam licemjer i svega toga sto si naveo da sam.Zaista, taj zakljucak odaje koliko svjesno razmisljas o svakom pojedincu !
Zelim ti ugodne praznike
Pozdrav!
Ako ces pisati Bajram velikim slovima, onda bi bio red da se i Bozic i Nova Godina pisu velikim slovima, ili ja nisam bio na casu kada se to ucilo?
Ili je to jos jedan vid mrznje od koje se ne mozete suzdrzati a da je ne provucete kroz svaki post. Ovdje nije u pitanju pojedinac, nego grupacije i licemjerstvo se odnosi na grupu kojoj smeta Djeda Mraz, a ne smeta vjeronauka.
Kada sam spomenuo klanjanje Bajrama u kontekstu Skenderije, znas dobro na sta sam mislio.
Nema to nikakve veze sa datumima i prestanite se praviti kao da ste pali s Marsa i kao da vam neko mora pojasnjavati o cemu se ovdje radi.
Odoh ovih dana da kupim jednog velikog Djeda Mraza (onog sto svijetli) i da ga okacim na prozor, za inat dusmanima, a na radost djecice. Da ga vidi cijelo naselje! :)
Posto sam na zadnjem spratu, nema sanse da mi turbo vjernici razbiju prozor, hehehe, bas ce to biti zanimljivo. :)
Ja mislim da ce im pritisak skakati na 240/160!
Zelim i ja vama ugodne praznike.
istocnjak

#1261 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

kockica_kockica wrote:
istocnjak wrote:

ne smeta nikome njena marama vec njeno nenormalno ponasanje :roll:
Tebi je Arzija nenormalna - a normalan ti ovaj dole dekan???
shuriken

#1262 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by shuriken »

istocnjak wrote:
Abacija wrote: :thumbup: Izgleda da @istocnjak zavidi cetnicima i ustasama pa hoce da ih imitira. Sve se lafo poziva na Banja Luku i Mostar kao nesto negativno, a sve podrzava primjenu istih postupaka koje "oni" tamo rade.
Nije to ... nego je svima nama obićnim građanima u Sarajevu smiješno kako ste samo providni ...
mogu ti reć da je lijepo biti neobićan građanin među takvim obićnim građanima koji ... ne smijem reć banirače me
zonbirile

#1263 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zonbirile »

Postao/la zonbirile dana 05/12/2008 14:21

ima jedna tema,nije što je moja,ali mislim da je dobra.Drvilo se na njoj svašta,ali nikad odgovor na moje pitanje,a mislim da je taj fol i ovde odgovor za sve.

Od 4 miliona Bosanaca,koliko je njih svjesno da su im pradjedovi bili podanici Bosne,bosanskih kraljeva.
South Blue Mama

#1264 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by South Blue Mama »

chuchumbamayumbe wrote:
South Blue Mama wrote:

U svakom slucaju
Aha, a pola Sarajeva je izgradjeno na "srpskoj" zemlji.
Eno vam jarana u Hagu i Beogradu, pa vidite sa njima sta je cije i ko GA je kome smjestio, ali manite se nas koji ne pripadamo tim torovima.
Prebijedni ste u svojoj "dubokoumnosti" i argumentima kojima se sluze djeca iz produuzenog boravka.
A koji smo to mi a koji vi, JA SAM PRIJE SVEGA BOSANKA ( a pomalo i Hercegovka), ponavljam se ovo sam vec jednom rekla :D i nervira me sto vecina postova nema veze sa temom na koju ja definitvno vise necu svracati :run:
chuchumbamayumbe

#1265 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

istocnjak wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
istocnjak wrote:[quote="vratnik"A gdje si to vidio?

Baš pričam opušteno i smireno a hvala Allahu dž.š. u sebi nemam trunke mržnje ni prema kome, jer ona prvenstveno šteti samo onome koje u sebi nosi pa se sa istom optereti. De sada se malo smiri i budi poštena pa priznaj da sam rekao istinu.
Otkud ti to da sam hanuma?! :D
Nisi rekao istinu...eto vidis sta ti kazem, sam si sebe ubijedio da je laz istina.
Neka ti Allah dž.š. da pameti i sabura i neka te okrene na pravi put.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1266 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

zonbirile wrote:Postao/la zonbirile dana 05/12/2008 14:21

ima jedna tema,nije što je moja,ali mislim da je dobra.Drvilo se na njoj svašta,ali nikad odgovor na moje pitanje,a mislim da je taj fol i ovde odgovor za sve.

moj zonbirile, vidis da se dijalog izgubio...ali neka, samo nek se kise na ovoj temi, poceli su vec druge zachatavat...
@travar, dok si ti vrijedjao, vrlo suptilno, to je bilo ok, a sad ti ne pase kad se kaze da nikome ne smeta sto je arzija pokrivena vec sto se ponasa bahato i kao vlasnica privatnog vrtica a ne direktorica JAVNE USTANOVE...aferim :D
kockica_kockica

#1267 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by kockica_kockica »

istocnjak wrote:
kockica_kockica wrote:

ne smeta nikome njena marama vec njeno nenormalno ponasanje :roll:[/quote]

Tebi je Arzija nenormalna - a normalan ti ovaj dole dekan???
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=100[/quote]

ja sam rekla za Arziju da je nenormalna... dekan nije tema ovog topica... zasto mislis umjesto mene i govoris umjesto mene.. citaj sto pise, ne predpostavljaj sta mislim :roll: ono sto mislim ja i kazem ne treba mi advokat :oops:
istocnjak

#1268 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

chuchumbamayumbe wrote:Otkud ti to da sam hanuma?! :D
Nisi rekao istinu...eto vidis sta ti kazem, sam si sebe ubijedio da je laz istina.
Hvala Allahu dž.š. meni je dao pameti a vi niste odgovorili na pitanje:
Zašto je Arzija nenormalna - a ovaj dole dekan normalan?
chuchumbamayumbe

#1269 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

shuriken wrote:
istocnjak wrote:
Abacija wrote: :thumbup: Izgleda da @istocnjak zavidi cetnicima i ustasama pa hoce da ih imitira. Sve se lafo poziva na Banja Luku i Mostar kao nesto negativno, a sve podrzava primjenu istih postupaka koje "oni" tamo rade.
Nije to ... nego je svima nama obićnim građanima u Sarajevu smiješno kako ste samo providni ...
mogu ti reć da je lijepo biti neobićan građanin među takvim obićnim građanima koji ... ne smijem reć banirače me
Naglasak je na ć :)
mIRCerka

#1270 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

istocnjak wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Otkud ti to da sam hanuma?! :D
Hvala Allahu dž.š. meni je dao pameti a vi niste odgovorili na pitanje:
Zašto je Arzija nenormalna - a ovaj dole dekan normalan?
Ovdje je tema Arzija i Deda Mraz u obdanistima Sarajeva,a ne dekan, BL i Ferhadija, Zapadni Mostar. Dekan ima svoju temu.
Pametnom i isaret dosta.
VjecitiStudent

#1271 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by VjecitiStudent »

South Blue Mama wrote:
....
Da ti se pridruzim o offtopicu: I na mjestu danasnje Ilidze je nekad bila rimska naseobina, jel' to znaci da sad Ilidza pripada Italiji?
zonbirile

#1272 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zonbirile »

ne nego neandertalcima,po iskopinama u Butmiru,sad nešto ih se vraća,naseljava poslije rata
travar

#1273 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by travar »

mIRCerka wrote:
zonbirile wrote:Postao/la zonbirile dana 05/12/2008 14:21

moj zonbirile, vidis da se dijalog izgubio...ali neka, samo nek se kise na ovoj temi, poceli su vec druge zachatavat...
@travar, dok si ti vrijedjao, vrlo suptilno, to je bilo ok, a sad ti ne pase kad se kaze da nikome ne smeta sto je arzija pokrivena vec sto se ponasa bahato i kao vlasnica privatnog vrtica a ne direktorica JAVNE USTANOVE...aferim :D
Ako ćemo po tome mirci, onda ovdje svi vrijeđaju i to veoma "suptilno", ali ako kao moderator vidiš da tema ne vodi ni čemu osim vrijeđanju onda bi bio red da se zatvori?
Što se tiče mog komentara, nije uopšte bio vezan za post o tome ko je pokriven a ko ne, već generalno na ono u šta se ova tema pretvori!
mIRCerka

#1274 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

travar, vec je pocelo chatanje na drugim temama vezano za deda mraza, sigurnije je ostaviti ovu otvorenu da se ispljujete svi medjusobno, da popustite ostatak foruma...
mIRCerka

#1275 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

I jos nesto...samo im pogledaj izraze lica...
Locked