Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mutivoda

#1251 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Mutivoda »

Paper Moon, eto Lora..
de malo pobliže objasni to "da je blizu PMFa"?
Jeste svi sa autima? ili? je l' može poslije američke ambasade il' poslije elektroprivrede? da znamo otprilike :mrgreen:
mario001

#1252 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by mario001 »

Nepass wrote:
raspberry12 wrote:Ljudi, meni treba neki restoran oprilike za 15 ljudi (bice i mladje raje i nesto starije) da se moze rezervisat, da je hrana dobra i da je fina atmosfera, treba mi za proslavu odbrane magistarskog rada. I da je u blizini PMF-a.
Cula sam za Druga kuca Lora, osim toga nista ne znam. Pa eto ako neko ima prijedlog, bila bih zahvalna :mrgreen:
Importane, element?
Davno zatvoren
cyber1921

#1253 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by cyber1921 »

zna li neko sta se desilo s KFC-om i pricom da ce se otvorit ?
supercali

#1254 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by supercali »

Mutivoda wrote:Paper Moon, eto Lora..
de malo pobliže objasni to "da je blizu PMFa"?
Jeste svi sa autima? ili? je l' može poslije američke ambasade il' poslije elektroprivrede? da znamo otprilike :mrgreen:
Da navrate i forumasi jel :)
mario001

#1255 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by mario001 »

cyber1921 wrote:zna li neko sta se desilo s KFC-om i pricom da ce se otvorit ?
Licencu je kupila ekipa koja drzi Kimono i Food Market, treba da se pravi negdje pored RTV Doma koliko znam.
DaffyDuck

#1256 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by DaffyDuck »

mario001 wrote:
Licencu je kupila ekipa koja drzi Kimono i Food Market, treba da se pravi negdje pored RTV Doma koliko znam.
Kimono i Food Market uopste ne drzi ista ekipa...
Kimono, Cordoba, Elements BBI (ili kako se vec zove), kafic u Konzum Socijalno, pa i kafic u prizemlju Alte je jedna grupa.
esmasaric

#1257 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by esmasaric »

Ja imam osjećaj da će to postati ako se otvori luksuzno ko McDonalds...kad smo naopaka zemlja. U McDonaldsu moraš potrošiti 20km da se kako treba najedes mada su im sladoledi fenomenalni.

I samo da pohvalim,ako volite arapsku kuhinju tea for two restoran, tu je prije bila Bill Gates pizzeria. Imaju super falafel kombo. A imala sam priliku u Arapskim zemljala da probam njhova jela i mogu reći da i nije velika razlika.

Probala sam restoran na Malti. Ali mi je ocjena 5 od 10. Sredina.
karanana

#1258 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by karanana »

DaffyDuck wrote:
mario001 wrote:
Kimono, Cordoba, Elements BBI (ili kako se vec zove), kafic u Konzum Socijalno, pa i kafic u prizemlju Alte je jedna grupa.
a to je jedna ekipa? imaju i onaj kafic u merkur/otoka trznom centru u prizemlju. isto neko spansko ime.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1259 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by _BataZiv_0809 »

U BBI je Cordoba, u Konzum Socijalno je Andalucia. Neki latinosi haman.
cyber1921

#1260 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by cyber1921 »

Znam da food market drži Ćatić vlasnik AWG security
klixo

#1261 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by klixo »

cyber1921 wrote:Znam da food market drži Ćatić vlasnik AWG security
Nije tacno ,Catic i to ne taj vec drugi(familija su) drzi
Kimono,Sinija,Alta prizemlje,Londoner.
mario001

#1262 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by mario001 »

DaffyDuck wrote:
mario001 wrote:
To su mi poznanici, isti vlasnci su to...poznati siroj javnosti
Nepass

#1263 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Nepass »

I kad bi mogao taj kfc biti otvoren?
undefined007

#1264 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by undefined007 »

raspberry12 wrote:Ljudi, meni treba neki restoran oprilike za 15 ljudi (bice i mladje raje i nesto starije) da se moze rezervisat, da je hrana dobra i da je fina atmosfera, treba mi za proslavu odbrane magistarskog rada. I da je u blizini PMF-a.
Cula sam za Druga kuca Lora, osim toga nista ne znam. Pa eto ako neko ima prijedlog, bila bih zahvalna :mrgreen:
Restoran Mostarlić definitivno! :thumbup:

Image

Nećeš se pokajati vjeruj mi. ;)
brown.sugar

#1265 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by brown.sugar »

https://www.facebook.com/RestoranAhar/? ... S_TIMELINE
PeppermintSA

#1266 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by PeppermintSA »

Jel ko čuo za onaj neki restoran koji se u jevrejskoj opštini otvara, tamo kod starog hrama? Navodno elitni riblji restoran, otvara neki dijasporac. Biće duplo skuplji od Parka prinčeva.

tako čuh
thekupus

#1267 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by thekupus »

bio danas u Maloj kuhinji prvi put, jeo lososa u umaku od limuna, fantastican je bio! Za nizu cijenu nego u Cetiri sobe (npr. za tunu u kori od sipe) sam se najeo barem duplo vise. Jos smo dobili kafu i kolac na racun kuce :thumbup: :thumbup:
Zavatoni

#1268 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Zavatoni »

Caballo na Breci...da li taj restoran jos uvijek radi?
strong69

#1269 Re: RE: Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by strong69 »

brown.sugar wrote:
https://www.facebook.com/RestoranAhar/? ... S_TIMELINE
Ima i restoran Lava u Importanne centru. Nedavno otvoren. Koliko sam skontao isti lik vodi i restoran Druga kuća.
super_bayern

#1270 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by super_bayern »

undefined007 wrote:
Restoran Mostarlić definitivno! :thumbup:

Image

Nećeš se pokajati vjeruj mi. ;)
Image

Vidim ja poznat mi logo
hrusta

#1271 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by hrusta »

Raja, jeli iko bio u onom Aspeku preko puta pozorišta. Prođem često i vidim dosta raje jedu i izgledaju fine porcije, ali nikako da se na kanim pa da i ja probam. Ima li iko iskustva, kakav im je kvalitet hrane? Hvala unaprijed.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1272 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

hrusta wrote:Raja, jeli iko bio u onom Aspeku preko puta pozorišta. Prođem često i vidim dosta raje jedu i izgledaju fine porcije, ali nikako da se na kanim pa da i ja probam. Ima li iko iskustva, kakav im je kvalitet hrane? Hvala unaprijed.
Jednom sam jeo neku piletinu sa gljivama. Nije mi se svidjelo sto su donijeli kod kase i obilazili oko tanjira ko da je shugav. Na kraju su se sjetili donijeti.
Onako. Fast food uglavnom. Zavisi sta volis.
Eborg

#1273 Re: RE: Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Eborg »

MickeyPierce wrote:Pizza iznad 5 km je preskupa pizza ... A fenomen tjestenine mi nikad nije bio jasan .... Platiti 10-15 km ranjir makarona, a kesa najskuplje tjestenine (4-5 porcija) kosta 2-3 km.
Raj za ljubitelje tjestenine je bio onaj all-you-can-eat Food Office na Koreji. Za 9 KM pojedes 4 tanjira fine tjestenine sa 4 razlicita sosa i jos biras sta bi jos. Steta sto nije bio uspjesan, ne mogu ga prezaliti.
JanuaryJones

#1274 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JanuaryJones »

Vezano i nevezano za temu: ima li neko od forumaša da se bavi(o) ugostiteljskim poslom tipa slastičarna, fast food, restorančić (ono sitna klopa, ništa veliko) da podijeli iskustva oko vodjenja takvog biznisa u Sarajevu? Hvala
zomri

#1275 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by zomri »

Je li iko jeo tjesteninu u Pastaturi? Odnos cijena, kvaliteta?
Prođem pored ali mi se ne sjeda jer sam se prečesto razočarao kad naručim tjesteninu gdje (sa izuzetkom Vapiana).
Post Reply