Avio kompanije all about
-
akcija007
#1251 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Da ne bude kako BH Airlines samo otkazuje letove, evo i Adria Airways vec drugi dan zaredom otkazuje let za Ljubljanu a u Star Alliance-u je. Mozda Bajramuju ili spremaju avion za Juznu Afriku 
-
LAX
#1252 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Jefferson zasto toliko mrznje i bljutavosti ka Jatu? To je firma bila sto ju je namerno zapad unistio zboj embarga i sankcija. Sta ima taj Croatia airlines danas? Samo je feeder Lufthanzi jer vi hrvati ste uvjek bili i bicete svabske sluge. Dedera spusti se malo na zemlju. Daj malo jos 15-20 godina i sve ce to da nestane od Low cost firmi. Pogotovo sad kad flota zastaruje a dug ide po 20m eura godisnje.
-
jefferson
#1253 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Mislim otkud ti?LAX wrote:Jefferson zasto toliko mrznje i bljutavosti ka Jatu? To je firma bila sto ju je namerno zapad unistio zboj embarga i sankcija. Sta ima taj Croatia airlines danas? Samo je feeder Lufthanzi jer vi hrvati ste uvjek bili i bicete svabske sluge. Dedera spusti se malo na zemlju. Daj malo jos 15-20 godina i sve ce to da nestane od Low cost firmi. Pogotovo sad kad flota zastaruje a dug ide po 20m eura godisnje.
A to sto unisti JAT, pa jbg, hoces reci da nisu zasluzili? ko im je kriv!
Drugo, JAT-u se namjerno cijena spusta radi privatizacije, a najbolje govore strajkovi i incident u istanbulu u oktobru ove godine!
-
ins
#1254 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Prvo, zahvaljujem sto me persiras, ali ipak nema potrebe, na forumu smo.jefferson wrote:
Kad sam ja to poredio Lufthansu ili united sa BHA? Ja sam x puta uporedio BHA sa JAT-om, CA, kosovskom kompanijom itd.
Drugo, znaci ako imate recimo let predvidjen subotom, on je u redu letenja, ali ga vi otkazete, i ne prodate karte, ali je i dalje u vasem redu letenja? Ja sam mislio da ti turci daju zamjenske avione?
I onda postavis besmisleno pitanje sto niko ne leti s vama!
Drugo, ja na moju veliku zalost, zaista nemam avion kojim bi neko mogao letiti sa mnom, sto ujedno znaci da niti imam let predvidjen subotom, niti ga otkazujem a takodjer niti ne prodajem karte za njega
-
ins
#1255 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Lepi, JAT je firma koju je zapad namjerno unistio zbog agresije na BiH, a ne zbog "embarga i sankcija"LAX wrote:Jefferson zasto toliko mrznje i bljutavosti ka Jatu? To je firma bila sto ju je namerno zapad unistio zboj embarga i sankcija. Sta ima taj Croatia airlines danas? Samo je feeder Lufthanzi jer vi hrvati ste uvjek bili i bicete svabske sluge. Dedera spusti se malo na zemlju. Daj malo jos 15-20 godina i sve ce to da nestane od Low cost firmi. Pogotovo sad kad flota zastaruje a dug ide po 20m eura godisnje.
- illuminated
#1256 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
LAX wrote:Jefferson zasto toliko mrznje i bljutavosti ka Jatu? To je firma bila sto ju je namerno zapad unistio zboj embarga i sankcija. Sta ima taj Croatia airlines danas? Samo je feeder Lufthanzi jer vi hrvati ste uvjek bili i bicete svabske sluge. Dedera spusti se malo na zemlju. Daj malo jos 15-20 godina i sve ce to da nestane od Low cost firmi. Pogotovo sad kad flota zastaruje a dug ide po 20m eura godisnje.
politika, homofobija i stereotipi su u drugom dijelu foruma
Ovo je tema o BH Airlinesu i njihovom partneru Turkish Airlinesu...
PS. Nisam Hrvat
-
akcija007
#1257 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Moja mama letila s BHA za IST i nazad. Kaze, prosli ponedjeljak bilo ih 20-tak putnika u boingu, jucer u povratku 50-tak i kruzili su oko 2h iznad SA nisu se mogli spustiti zbog magle. Ja sam mislio da je ova linija za IST puna uvijek ali ocito da nije. Kako se isplati upaliti boing za 20 putnika !? Zar nije logicno let otkazati i sve prebaciti na Turkish .
I ovo mi je malo cudno jucer kad su polijetali iz IST znali su da je magla u SA zar nije logicno da ceka na aerodromu u IST let 2h pa fino da sleti u SA, nego da kruzi 2h po zraku i trosi kerozin !?
I ovo mi je malo cudno jucer kad su polijetali iz IST znali su da je magla u SA zar nije logicno da ceka na aerodromu u IST let 2h pa fino da sleti u SA, nego da kruzi 2h po zraku i trosi kerozin !?
-
jefferson
#1258 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ko se uopce tebi obracao?ins wrote:Prvo, zahvaljujem sto me persiras, ali ipak nema potrebe, na forumu smo.jefferson wrote:
Kad sam ja to poredio Lufthansu ili united sa BHA? Ja sam x puta uporedio BHA sa JAT-om, CA, kosovskom kompanijom itd.
Drugo, znaci ako imate recimo let predvidjen subotom, on je u redu letenja, ali ga vi otkazete, i ne prodate karte, ali je i dalje u vasem redu letenja? Ja sam mislio da ti turci daju zamjenske avione?
I onda postavis besmisleno pitanje sto niko ne leti s vama!
Drugo, ja na moju veliku zalost, zaista nemam avion kojim bi neko mogao letiti sa mnom, sto ujedno znaci da niti imam let predvidjen subotom, niti ga otkazujem a takodjer niti ne prodajem karte za njega
-
ins
#1259 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ti. Citirao si me...jefferson wrote: Ko se uopce tebi obracao?
-
jefferson
#1260 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ah, sorry na sintaksi.ins wrote:Ti. Citirao si me...jefferson wrote: Ko se uopce tebi obracao?
Sto se tice operativnih razloga!
Svaki dan? cccc
51 stranica se diskutuje o ovoj jebenoj kompaniji, vjerovatno zato sto je ljudima stalo do nje.
Jedan od najjacih argumenta nekih je da ljudi trebaju letiti da bi podrzali kompaniju.
Sad ja tebe opet pitam ono sto sam pitao vec desetke puta.
kako kupiti kartu iz druge drzave i uvezati letove (iako bi to BHA trebao uraditi) kada online placanje ne postoji?
Kako kupiti kartu i uvezati letove kada svaki dan bar jedan let bude otkazan? kako ja znam da taj dan nije red na moj let?
-
Timotije
#1261 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Jucer, naravno opet slucajno,vidim da je objavljen ljetni red letenja! Kupim karte za ljetni odmor za cijelu porodicu i sebi jednu u aprilu. Sekunda mi je falila da odem kod konkurencije, jer iskustvo me naucilo da te iste karte kasnije platim jedno 1000 Km skuplje! Opet nema nikakovog maila od marketinga, stvarno mi nije jasno sta ti ljudi tamo rade. Dobili su upravo 2200 KM, na lijepe oci od mene, jer bez marketinga nema prodaje! I opet cemo se pitati sto je popunjenost slaba, nikako da se shvati da je informacija kljuc poslovnog uspjeha!Neko ce reci pa rano je,ko ziv -ko mrtav do iduceg ljeta, nije rano!
To je jedina stavka na kojoj se eventualno moze ustedjeti u kucnom budjetu znacajna suma, ko zna datume odmora, karta se kupuje odmah!
P.S. Jucer sam se vratio iz SJJ-CPH, oko 40-ak ljudi u avionu u oba smjera, strasno malo! Nije mi jasno da ne zvone zvona na uzbunu, kad se i pored tako atraktivne cijene u zimskom periodu nije moglo privuci vise ljudi, znaci da za iducu sezonu nesto radikalno treba mijenjati!
To je jedina stavka na kojoj se eventualno moze ustedjeti u kucnom budjetu znacajna suma, ko zna datume odmora, karta se kupuje odmah!
P.S. Jucer sam se vratio iz SJJ-CPH, oko 40-ak ljudi u avionu u oba smjera, strasno malo! Nije mi jasno da ne zvone zvona na uzbunu, kad se i pored tako atraktivne cijene u zimskom periodu nije moglo privuci vise ljudi, znaci da za iducu sezonu nesto radikalno treba mijenjati!
-
jefferson
#1262 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Trebali bi poslati automatizovani e-mail sa potvrdama itd. Ali jbg, drzavna firma, nema to dok se ne privatizuje, nema nista od toga!Timotije wrote:Jucer, naravno opet slucajno,vidim da je objavljen ljetni red letenja! Kupim karte za ljetni odmor za cijelu porodicu i sebi jednu u aprilu. Sekunda mi je falila da odem kod konkurencije, jer iskustvo me naucilo da te iste karte kasnije platim jedno 1000 Km skuplje! Opet nema nikakovog maila od marketinga, stvarno mi nije jasno sta ti ljudi tamo rade. Dobili su upravo 2200 KM, na lijepe oci od mene, jer bez marketinga nema prodaje! I opet cemo se pitati sto je popunjenost slaba, nikako da se shvati da je informacija kljuc poslovnog uspjeha!Neko ce reci pa rano je,ko ziv -ko mrtav do iduceg ljeta, nije rano!
-
ArmaniMO
#1263 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Dragi Timotije,Timotije wrote:Jucer, naravno opet slucajno,vidim da je objavljen ljetni red letenja! Kupim karte za ljetni odmor za cijelu porodicu i sebi jednu u aprilu. Sekunda mi je falila da odem kod konkurencije, jer iskustvo me naucilo da te iste karte kasnije platim jedno 1000 Km skuplje! Opet nema nikakovog maila od marketinga, stvarno mi nije jasno sta ti ljudi tamo rade. Dobili su upravo 2200 KM, na lijepe oci od mene, jer bez marketinga nema prodaje! I opet cemo se pitati sto je popunjenost slaba, nikako da se shvati da je informacija kljuc poslovnog uspjeha!Neko ce reci pa rano je,ko ziv -ko mrtav do iduceg ljeta, nije rano!
ja sam par puta isto tako kupio karte.... ali "I will call you later" me odbijalo svaki put.
Tako da odem na http://www.flybillet.dk i preko njih kupim avio karte za letove BH Airlinesa za isti let, koje su skuplje 10€. Prednost http://www.flybillet.dk je, 15 sekundi nakon placanja, dobiejs potvrdu! I MIRNA BOSNA!
- ljubav_aha
#1264 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
LAX wrote:Jefferson zasto toliko mrznje i bljutavosti ka Jatu? To je firma bila sto ju je namerno zapad unistio zboj embarga i sankcija. Sta ima taj Croatia airlines danas? Samo je feeder Lufthanzi jer vi hrvati ste uvjek bili i bicete svabske sluge. Dedera spusti se malo na zemlju. Daj malo jos 15-20 godina i sve ce to da nestane od Low cost firmi. Pogotovo sad kad flota zastaruje a dug ide po 20m eura godisnje.
ne diraj mi croatia airlines
-
akcija007
#1265 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ja sam mislio da oni imaju krcat avion za Istanbul al to nije tako. Il ne putujemo vise tako cesto za IST ili svi odlaze s Turkishem u 13:55h ili treba jedan let ukinuti za IST. Moja mama je letila u pon 23.11. kaze bilo ih 20 putnika u boingu a vratila se u ned (III dan Bajrama) 29.11. kaze oko 50-tak putnika na letu.
Po onome sto vidim kad letim iz SA najvecu popunjenost na letu iz SA ostvaruje Malev za Budimpestu. Nikad u punijem avionu iz SA nisam letio ko s njima; imaju vecu pounjenost nego Lufthansa za Minhen.
Po onome sto vidim kad letim iz SA najvecu popunjenost na letu iz SA ostvaruje Malev za Budimpestu. Nikad u punijem avionu iz SA nisam letio ko s njima; imaju vecu pounjenost nego Lufthansa za Minhen.
-
Timotije
#1266 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
@ArmaniMO: ja i ne kupujem nikad direktno kod njih. Necu iz principa nista da kupujem kod firmi tipa: "nazovite nas...", nemam vremena ni zivaca da pricam s nekim, i necu da se natezem sa polupismenim sluzbenicama. Imas ovaj pretrazivac:
http://www.kelkoo.dk/c-169901-flybilletter-rejser.html
I nema greske! Moj problem je sto nemogu shvatiti, da je toliko tesko poslati jedan obicni "newsletter", braco i zemljaci, evo vam ljetni red voznje, bujrum!!!Zar se mora cekati da pola ljudi kupi karte kod konkurencije da bi se krenulo u nekakvu kampanju?
Zar je to toliko tesko? Malo agresivnijom kampanjom bi mogli znati adrese najmanje polovine svojih putnika u svakom momentu, sve su to elektronicki pismeni ljudi koji im mogu priskrbiti jos najmanje 5-10 putnika godisnje, koji se boje i neznaju koristiti internet, a znamo da takvih nije malo. Iste stvari pisemo toliko dugo vremena, sve stoji u mjestu...
P.S. Malev, Lufthansa, Germanwings me "slomise" mailovima, tako se to radi, a ne kosta ih nista!
I nema greske! Moj problem je sto nemogu shvatiti, da je toliko tesko poslati jedan obicni "newsletter", braco i zemljaci, evo vam ljetni red voznje, bujrum!!!Zar se mora cekati da pola ljudi kupi karte kod konkurencije da bi se krenulo u nekakvu kampanju?
Zar je to toliko tesko? Malo agresivnijom kampanjom bi mogli znati adrese najmanje polovine svojih putnika u svakom momentu, sve su to elektronicki pismeni ljudi koji im mogu priskrbiti jos najmanje 5-10 putnika godisnje, koji se boje i neznaju koristiti internet, a znamo da takvih nije malo. Iste stvari pisemo toliko dugo vremena, sve stoji u mjestu...
P.S. Malev, Lufthansa, Germanwings me "slomise" mailovima, tako se to radi, a ne kosta ih nista!
-
Timotije
#1267 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
@Jefferson:
Ja to i ne ocekujem (znam nas predobro), jedino sto ocekujem je da mi jave ODMAH, istog dana, kad objave red letenja za narednu sezonu! Ostalo je moja briga, snaci cu se ja kod drugih, koji prodaju njihove karte (zalosno, ali trenutno je takva situacija)! I naravno, jasno je da nema opstanka bez povezivanja sa velikim igracima!
Ja to i ne ocekujem (znam nas predobro), jedino sto ocekujem je da mi jave ODMAH, istog dana, kad objave red letenja za narednu sezonu! Ostalo je moja briga, snaci cu se ja kod drugih, koji prodaju njihove karte (zalosno, ali trenutno je takva situacija)! I naravno, jasno je da nema opstanka bez povezivanja sa velikim igracima!
Last edited by Timotije on 07/12/2009 17:45, edited 2 times in total.
-
Timotije
-
jefferson
#1269 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ma davno se to moglo uraditi. Ali treba biti realan. Inace, ja ne mogu sebi dopustiti takav luksuz da kupim kartu preko BHA, i uvezem sebi let iz Amerike, a niko ziv nije siguran hocel letovi biti otkazani, ili sta ako trebam sluzbu za odnose sa musterijama ko ce mi se tu javiti, mogul e-mail poslati itd.Timotije wrote:@Jefferson:
Zalosno je sve to, ali BHA je osnovana da bi se par ljudi tu udomilo, i da bi posluzila za promociju politicara kada dodje novi avion (Haris Silajdzic) i sl.
Evo peta godina je od kako BHA posluje, imaju samo dva code share partnera!
- macan prvi
#1270 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Sasvim normalno razmisljanjeTimotije wrote:@ArmaniMO: ja i ne kupujem nikad direktno kod njih. Necu iz principa nista da kupujem kod firmi tipa: "nazovite nas...", nemam vremena ni zivaca da pricam s nekim, i necu da se natezem sa polupismenim sluzbenicama. Imas ovaj pretrazivac:
-
jefferson
#1271 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Juce sletio na SJJ avionom iz Zagreba, a veza mi je bila preko Amsterdama. U isto vrijeme je sletio BH Airlines iz Copenhagena. E sad, bilo je jedno 50-tak putnika iz Zagreba, i jedno 10 iz Copenhagena!!macan prvi wrote:Sasvim normalno razmisljanjeTimotije wrote:@ArmaniMO: ja i ne kupujem nikad direktno kod njih. Necu iz principa nista da kupujem kod firmi tipa: "nazovite nas...", nemam vremena ni zivaca da pricam s nekim, i necu da se natezem sa polupismenim sluzbenicama. Imas ovaj pretrazivac:
P.S. Malev, Lufthansa, Germanwings me "slomise" mailovima, tako se to radi, a ne kosta ih nista!, ali ne ocekuj previse - ljetni red letenja za 2009. je objavljen obicnim smrtnicima tek nakon sto je stupio na snagu.
Razlog sto je bilo iz ZAG toliko putnika jeste Amsterdam, Brisel i ostale veze. Iz ovog aviona sto je dosao iz Amsterdama u ZAG dvadesetak putnika je nastavilo za SJJ.
Ja savjetujem da BH Airlines pokusa naci jos neku kretenskiju destinaciju da vidim mogul nas jos vise iznenaditi svojim idiotlukom, dok Croatia Airlines uzima nase pare kroz ugovore sa KLM, Deltom, te Code Sharingom sa Unitedom, Lufthansom, itd.
-
akcija007
#1272 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
da, Jeferson nazalost to je tako .Mi svoje pare ostavljamo drugim drzavnim aviokompanija a nasi nece nista da urade vazno je da su oni stigli preko veze na posao rade u drzavnoj firmi i prst u uho. S tim letom sto si stigao iz Zagreba on polazi u 14:00h i ko ide za SA via ZAG uglavnom stize s tranzita iz Amsterdama, Londona,Parisa ili Frankfurta .
Kazes 10 putnika stiglo iz CPH pa imaju sigurno gubitak s tog leta 20 000 eur . Da imam u busu od 52 putnika iz CPH za SJJ pitanje bi bilo bil vozio a ne 10 puztnika u boingu...
Kazes 10 putnika stiglo iz CPH pa imaju sigurno gubitak s tog leta 20 000 eur . Da imam u busu od 52 putnika iz CPH za SJJ pitanje bi bilo bil vozio a ne 10 puztnika u boingu...
- Brisbane
#1273 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Mostar airport As of October 2009 there are no scheduled flights from the airport.
Imas aerodrom, funkcionise, ne lakse otkazati i srozati svako povjerenje.
Zg, BEG i Dub idu naprijed.
Ocekujem da do 2011 Turci ce se povuci iz ove avanture i kompanija nesto kao MAT bankrotirati.
NAZALOST!!!
Imas aerodrom, funkcionise, ne lakse otkazati i srozati svako povjerenje.
Zg, BEG i Dub idu naprijed.
Ocekujem da do 2011 Turci ce se povuci iz ove avanture i kompanija nesto kao MAT bankrotirati.
NAZALOST!!!
- BiH-x
#1274 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
-
akcija007
#1275 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Malev u januaru jedan dan ce letiti Budapest Sarajevo Budapest s boingom 737-800 koji ima 180 mjesta. Zar je tolika navala na tom letu taj dan da mijenjaju dash s 80-tak mjesta !?