hvala
HS kablovska
Moderator: anex
-
japo-
#1251 Re: HS kablovska
hvala
- O'zone
- Globalni moderator
#1252 Re: HS kablovska
Ali od ovih 52 kanala može se pratiti samo određeni broj jer za ostale je potreban CI modul.
-
kakaljin
#1253 Re: HS kablovska
O'zone wrote:Ali od ovih 52 kanala može se pratiti samo određeni broj jer za ostale je potreban CI modul.
A normalno kada su ti ostali kanali u dodatnom paketu, samo sto HS jos ne zna da postoji ci modul da se i tako mogu gledaju dodatni kanali
-
japo-
#1254 Re: HS kablovska
a koliko je love CI modul 
-
kakaljin
#1255 Re: HS kablovska
nemozes uzeti ci modul kada se ne zna kojim sistemom kodiranja radi HSjapo- wrote:a koliko je love CI modul
-
japo-
#1256 Re: HS kablovska
kakaljin wrote:nemozes uzeti ci modul kada se ne zna kojim sistemom kodiranja radi HSjapo- wrote:a koliko je love CI modul
- O'zone
- Globalni moderator
#1257 Re: HS kablovska
Znaju to dobro iz HS-a samo ako uvedu CI module kome će prodati hrpu kineskih resivera koje su nabavili? Dok se resiveri ne rasprodaju nema uvođenja CI modulakakaljin wrote:O'zone wrote:Ali od ovih 52 kanala može se pratiti samo određeni broj jer za ostale je potreban CI modul.
A normalno kada su ti ostali kanali u dodatnom paketu, samo sto HS jos ne zna da postoji ci modul da se i tako mogu gledaju dodatni kanali
-
Dady
#1258 Re: HS kablovska
Ja sam vec prvi mjesec koristenja zamjenio receiver. Jednostavno je zaglavljivao kod boot-anja. Da li mi novi receiver, i evo svaki dan moram nekoliko puta da ga palim/gasim, skeniram frekvenicje. Primjetio sam ako mu stavim previse favorita, da mi cesce gubi kanale, pogotovo kod brzeg skrolanja korz favorites.O'zone wrote:Znaju to dobro iz HS-a samo ako uvedu CI module kome će prodati hrpu kineskih resivera koje su nabavili? Dok se resiveri ne rasprodaju nema uvođenja CI modulakakaljin wrote:O'zone wrote:Ali od ovih 52 kanala može se pratiti samo određeni broj jer za ostale je potreban CI modul.
Sam receiver je bljak. Digitalni receiver sa analognim izlazima
Pitao sam tada za CI module i kartice i rekose mi da ce ih oko nove godine imati u ponudi. (samo ne rekose koje:)
Ne bi bilo lose da ih malo vise puta cimamo telefonom po pitanju CI modula. Nadam se da im radi guza zbog konkurencije
Ove kanale koji nisu kodirani gledam uglavnom preko DVB-C tunera od Tv-a, barem na nekim od njih imam 5.1 zvuk, a volio bih da ga imam i na HBO gdje su svi filmovi uglavnom sa 5.1 zvukom.
Sistem kodiranje bice da je Conax. Ja bih i sam kupio Conax modula, ali sta da stavim unutra kada nemam njihove kartice, jer je receiver sa Conax embeded modulom i nema kartice nego je kodiranje vezano za SN od receivera.
-
Dady
#1259 Re: HS kablovska
U biti to nije receiver, sam DVB-C receiver imas ugradjen u TV-u. Ovaj modul ide u u CI interface utor na TV . To je samo uredjaj za dekripciju kodiranih kanala. Potrebno je imati validnu autoriziranu karticu od providera, koja ide u CI modul da bi sve to sljakalo.japo- wrote:kakaljin wrote:nemozes uzeti ci modul kada se ne zna kojim sistemom kodiranja radi HSjapo- wrote:a koliko je love CI modulto je ko resiver samo sto nema kablova i ostalih zahebancija, to koliko ja kontam da to fercera npr zavisi od operatera svako ima sistem kodiranja pa se to kupi od njih
valjda je vako
Nesto kao ovo
http://www.hm-sat-shop.de/ci-ca-modul/c ... peg-4.html
- vicious
#1260 Re: HS kablovska
Cek, jel to kod tebe nije onaj makedonski STB? Jer kod njega ima kartica, na prednjoj strani se otvore nekakva vratancaDady wrote: Ja sam vec prvi mjesec koristenja zamjenio receiver. Jednostavno je zaglavljivao kod boot-anja. Da li mi novi receiver, i evo svaki dan moram nekoliko puta da ga palim/gasim, skeniram frekvenicje. Primjetio sam ako mu stavim previse favorita, da mi cesce gubi kanale, pogotovo kod brzeg skrolanja korz favorites.
Sam receiver je bljak. Digitalni receiver sa analognim izlazima![]()
Pitao sam tada za CI module i kartice i rekose mi da ce ih oko nove godine imati u ponudi. (samo ne rekose koje:)
Ne bi bilo lose da ih malo vise puta cimamo telefonom po pitanju CI modula. Nadam se da im radi guza zbog konkurencije
Ove kanale koji nisu kodirani gledam uglavnom preko DVB-C tunera od Tv-a, barem na nekim od njih imam 5.1 zvuk, a volio bih da ga imam i na HBO gdje su svi filmovi uglavnom sa 5.1 zvukom.
Sistem kodiranje bice da je Conax. Ja bih i sam kupio Conax modula, ali sta da stavim unutra kada nemam njihove kartice, jer je receiver sa Conax embeded modulom i nema kartice nego je kodiranje vezano za SN od receivera.
Pokusavao sam je stavljati u 2-3 CI modula u TV-u, ali nisam imao Conax.
-
hoggarr
#1261 Re: HS kablovska
- Od 01.11. najvjerovatnije full paketi 1 i 2 prelaze na flat (bezgranično downloadovanje i uploadovanje), a full 3 dobiva veće brzine downloada. Informacija je iz unutrašnjosti. Pored toga testiraju se novi HD set top boxovi za HD kanale, nakon čega ide zamjena recivera i uvođenje HD kanala.
Na digitalnoj, kanali "digital 2,3 i 4" kao što je neko već ranije spomenuo jesu Arenini kanali i oni su za sada u test fazi kod njih a uskoro se puštaju u digitalnom paketu pod kojim uslovima i u kojim paketima ne znam, uglavnom na analognoj kablovskoj ovi kanali neće ići jer muku muče sa frekvencijama sve su ispunjene.
Da rezimiram, digitalna TV ide na bolje uz uvođenje još novih programa, a analogna nažalost još će neko vrijeme da stagnira zbog navedenog problema sa frekvencijama.
-
Dady
#1262 Re: HS kablovska
Jeste makedonac je kod mene (CBS-C-1003), ali bez citaca kartice, samo ABV modul (tako pise u uputama ma sta ovo ABV znacilo), nema nikakvih vrata.vicious wrote:Cek, jel to kod tebe nije onaj makedonski STB? Jer kod njega ima kartica, na prednjoj strani se otvore nekakva vratancaDady wrote: Ja sam vec prvi mjesec koristenja zamjenio receiver. Jednostavno je zaglavljivao kod boot-anja. Da li mi novi receiver, i evo svaki dan moram nekoliko puta da ga palim/gasim, skeniram frekvenicje. Primjetio sam ako mu stavim previse favorita, da mi cesce gubi kanale, pogotovo kod brzeg skrolanja korz favorites.
Sam receiver je bljak. Digitalni receiver sa analognim izlazima![]()
Sistem kodiranje bice da je Conax. Ja bih i sam kupio Conax modula, ali sta da stavim unutra kada nemam njihove kartice, jer je receiver sa Conax embeded modulom i nema kartice nego je kodiranje vezano za SN od receivera.pa se moze izvaditi.
Pokusavao sam je stavljati u 2-3 CI modula u TV-u, ali nisam imao Conax.
Ovo pise u orginalu 1 SCR (comply with ISO-7816), or embeded version-option (SCR bice smart card reader valjda)
http://www.cbs.com.mk/attachments/artic ... c-1003.pdf
Ja predspotavljam da je Conax u pitanju, jer ga koristi dosta DVB-C operatera. U regiji znam da ga koristi Bnet.hr, i znam iz prve ruke da kod njih ovo sljaka sa Conax CI modulom na TV-u, a i telemach.si ima u ponudi Conax CI Module za 2€/mj
http://www.telemach.si/sl/zasebni-upora ... ket#tabs-2
Nadati se boljem, konkurencija je pocela sa HD programima a HS sa svojim receiverima to ne moze ni prikazati, iako zam da sam pre jedno mjesec dana gledao na freq 335 MHz ARTE HD i ZDF HD, vjerovatno su samo isprobavali.
- alica.k
#1263 Re: HS kablovska
zna li neko kako cu odjavit ovaj debilitet od HS-a? gdje odem, sta uradim...?imam i digitalnu i kablovsku, zovem sto godina na sve ove brojeve, ili je zauzeto ili se niko ne javlja.
-
Eldinn
#1264 Re: HS kablovska
hoggarr wrote:
- Od 01.11. najvjerovatnije full paketi 1 i 2 prelaze na flat (bezgranično downloadovanje i uploadovanje), a full 3 dobiva veće brzine downloada. Informacija je iz unutrašnjosti. Pored toga testiraju se novi HD set top boxovi za HD kanale, nakon čega ide zamjena recivera i uvođenje HD kanala.
Na digitalnoj, kanali "digital 2,3 i 4" kao što je neko već ranije spomenuo jesu Arenini kanali i oni su za sada u test fazi kod njih a uskoro se puštaju u digitalnom paketu pod kojim uslovima i u kojim paketima ne znam, uglavnom na analognoj kablovskoj ovi kanali neće ići jer muku muče sa frekvencijama sve su ispunjene.
Da rezimiram, digitalna TV ide na bolje uz uvođenje još novih programa, a analogna nažalost još će neko vrijeme da stagnira zbog navedenog problema sa frekvencijama.
-
zikmu
#1265 Re: HS kablovska
Kad ce nam ubacit onaj KlasikTV? Jel uopste on poceo sa radom?
-
hoggarr
#1266 Re: HS kablovska
Vrlo jednostavna procedura, otiđi sa ugovorima i ličnom kartom u ulicu Radnička na Grbavici i odjavi uslugu, tj. raskini ugovore, naravno podrazumjeva se da uslugu može raskinuti samo onaj na koga je prijavljena kablovska.alica.k wrote:zna li neko kako cu odjavit ovaj debilitet od HS-a? gdje odem, sta uradim...?imam i digitalnu i kablovsku, zovem sto godina na sve ove brojeve, ili je zauzeto ili se niko ne javlja.
- Baron_Samedi
#1267 Re: HS kablovska
Sta smo mi bogu skrivili pa nas mimoidje ovaj Telemach?
MTV adria, Vh1 i Vh Classic? Jesul' tu oni DROGERASI i BLUDNICE? E pa ne mere! Moral omladine je najvazniji, zato ga tovimo turbofolkom i radiom bir.
MTV adria, Vh1 i Vh Classic? Jesul' tu oni DROGERASI i BLUDNICE? E pa ne mere! Moral omladine je najvazniji, zato ga tovimo turbofolkom i radiom bir.
-
tacna
#1268 Re: HS kablovska
63. National Geographic Music /programska šema/
64. MTV Adria /programska šema/
65. MTV 2 /programska šema/
66. MTV Hits /programska šema/
67. MTV Dance /programska šema/
68. Viva /programska šema/
69. VH1 /programska šema/
70. VH1 Classic /programska šema/
71. Top Music Channel /programska šema/
72. Balcanica Music Television /programska šema/
73. CMC /programska šema/
74. DM SAT /programska šema/
Kod mene na LOL-u muzicki kanali.
- Baron_Samedi
#1269 Re: HS kablovska
Yuhh, preso si?tacna wrote:63. National Geographic Music /programska šema/
Idem im pisat da cu licno kopat kanale do moje zgrade.
- alica.k
#1270 Re: HS kablovska
e super, hvala. cim mi dodje telemach, gasim ovu glupost.hoggarr wrote:Vrlo jednostavna procedura, otiđi sa ugovorima i ličnom kartom u ulicu Radnička na Grbavici i odjavi uslugu, tj. raskini ugovore, naravno podrazumjeva se da uslugu može raskinuti samo onaj na koga je prijavljena kablovska.alica.k wrote:zna li neko kako cu odjavit ovaj debilitet od HS-a? gdje odem, sta uradim...?imam i digitalnu i kablovsku, zovem sto godina na sve ove brojeve, ili je zauzeto ili se niko ne javlja.
-
del piero10
#1271 Re: HS kablovska
Postoji li neki program kojim bi ograničio koliko mogu da "prometujem" na netu, na dnevnoj bazi ?
Ovo nije normalno ba, svaki dan preko 200 MB na download, a ne skidam filmove, ne gledam utakmice na netu..ništa jbt
20.10 983 MB downloada
Je li moguće da u HS-u zloupotrebljavaju korisničke račune za svoje potrebe ?
Nije moguće da ovoliko trošim, strašno..
Ovo nije normalno ba, svaki dan preko 200 MB na download, a ne skidam filmove, ne gledam utakmice na netu..ništa jbt
20.10 983 MB downloada
Je li moguće da u HS-u zloupotrebljavaju korisničke račune za svoje potrebe ?
Nije moguće da ovoliko trošim, strašno..
-
StupskaBitanga
#1272 Re: HS kablovska
Danas sam vidio radnike HS kako kopaju po mom naselju
i kontam koja budala će sa Telemach prec na HS
To fkt moraš tokmak biti
Lijepi Telemach
To fkt moraš tokmak biti
Lijepi Telemach
-
StupskaBitanga
#1273 Re: HS kablovska
pa arena ne ide niti u jednom MEP CATV operateru što će ih dovesti do ozbiljnih problemaLud i ponosan wrote:Pa nisu ni HS-ovci klocevi i da tek tako gledaju ovu ponudu Telemacha bez da ista promjene...StupskaBitanga wrote:Danas sam vidio radnike HS kako kopaju po mom naselju
To fkt moraš tokmak biti
Lijepi Telemach
Arena ce recimo biti paket koji Telemach nece imati u svojoj ponudi...
a čuo sam kada Telemach ojača u BiH kada pripoje MONET i ako kupe ART-net da će Sport klub biti samo u njihovoj ponudi
-
Bitte_Halt_ja_ja
#1274 Re: HS kablovska
nista od toga drug, ja sam se vec nudio da kopam sam i ilegalno na moju stetu, neceBaron_Samedi wrote:Yuhh, preso si?tacna wrote:63. National Geographic Music /programska šema/
Kod mene na LOL-u muzicki kanali.Pa vidim ja nema paljbe
![]()
Idem im pisat da cu licno kopat kanale do moje zgrade.
-
Xhamy
#1275 Re: HS kablovska
Pricas gluposti. HS je dokazao da moze bez ikakvih problema nuditi flat. Znam dosta ljudi na HS-u koji nemaju nikakvih problema, a isto tako dovoljno je pogledati temu na sa-x-u gdje se ljudi ubjedljivo najmanje zale na LOL i HS. Telemach, s druge strane, prvo mora dokazati da je zaista u stanju ponuditi ove pakete. Osim toga, svi znaju da ce za nekoliko dana HS izbaciti jos bolju ponudu.StupskaBitanga wrote:Danas sam vidio radnike HS kako kopaju po mom naselju
To fkt moraš tokmak biti
Lijepi Telemach