Pravni fakultet
-
dezurni_ucenik
#1251 Re: Pravni fakultet
.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 12:03, edited 1 time in total.
-
Max Bunker
#1252 Re: Pravni fakultet
Pa ti rekao da te boli neka stvar za bolonjce, covjek odgovorio da nas boli neka stvar za stari sistem i eto. Osjetio se prozvanim, bas kao i jaCVIKERASH wrote:niko tebe nije nista pitao sine,,, ne znam sto se javljas ...
- silent_BoB
#1253 Re: Pravni fakultet
pa sta ces....vodi ljubav s njim i moli Boga da te ne zavoli jer ako te zavoli nece te nikad pustiti da odes hehehehehe
pusti bolonjce na miru,nisu oni krivi sto su im od faxa napravili osnovnu heheheheh
pusti bolonjce na miru,nisu oni krivi sto su im od faxa napravili osnovnu heheheheh
-
Sir Amel
#1254 Re: Pravni fakultet
Dobar profesor, slab čovjek!Chmoljo wrote:kolege moje, nadam se da ćete mi pomoći.
dobio sam zadatak da radim seminarski, nevezano za fakultet. imam mogućnost da odaberem mentora za taj rad, i nekako mi je izbor pao na Zdravka Grebu.
pa vas sad pitam, kakav je čovjek kao mentor: hoće li pomoći, jel' težak, mušićav, može li se s njim raditi?
tema je historijsko-politička
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1255 Re: Pravni fakultet
kad dobijete diplome u ruke, tek onda počinje dokazivanje. ako je bilo teško na faksu, onda bi trebalo biti lakše u životu kasnije...
a ako je neko imao štelu... nek Boga moli da je do smrti ima...
- Miki123
#1256 Re: Pravni fakultet
ahaa.. to su priče za malu djecu. Recimo, neko je imao štelu za nekih par teških ispita na pravu na kojima gro ljudi odustane od studiranje, i onda se zaposli negdje u ministarstvu i tu radi cijeli životChmoljo wrote:sve je teško ako se ne uči gospodo
![]()
kad dobijete diplome u ruke, tek onda počinje dokazivanje. ako je bilo teško na faksu, onda bi trebalo biti lakše u životu kasnije...
a ako je neko imao štelu... nek Boga moli da je do smrti ima...simpl ez det
![]()
uslovno rečeno, "časnije" je platiti jedan, dva ispita na pravu u sarajevu, nego otići u završiti u Kiseljaku na legalnu i svima prihvaćenu štelu koja se plaća na početku svake godine u vidu školarine.
veći su problem štele nakon fakulteta u napredovanju u poslu i "čuvanju leđa" nekim odabranim, čak i nakon katastrofalnih grešaka. Naravno, u 9 od 10 slučajeva onaj ko je tražio štelu na pravu (prilično lagan fakultet za završit i po starom sistemu, a po bolonji ko kurs), tražit će je i kasnije kod pravosudnog, zapošljavanja napredovanja itd..
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1257 Re: Pravni fakultet
pa miki moj, šta čekaš?Miki123 wrote:
ahaa.. to su priče za malu djecu. Recimo, neko je imao štelu za nekih par teških ispita na pravu na kojima gro ljudi odustane od studiranje, i onda se zaposli negdje u ministarstvu i tu radi cijeli život![]()
uslovno rečeno, "časnije" je platiti jedan, dva ispita na pravu u sarajevu, nego otići u završiti u Kiseljaku na legalnu i svima prihvaćenu štelu koja se plaća na početku svake godine u vidu školarine.
veći su problem štele nakon fakulteta u napredovanju u poslu i "čuvanju leđa" nekim odabranim, čak i nakon katastrofalnih grešaka. Naravno, u 9 od 10 slučajeva onaj ko je tražio štelu na pravu (prilično lagan fakultet za završit i po starom sistemu, a po bolonji ko kurs), tražit će je i kasnije kod pravosudnog, zapošljavanja napredovanja itd..
-
elSaik
#1258 Re: Pravni fakultet
Pretpostavljam, iz iskustva se govori?!silent_BoB wrote:pa sta ces....vodi ljubav s njim i moli Boga da te ne zavoli jer ako te zavoli nece te nikad pustiti da odes hehehehehe
- silent_BoB
#1259 Re: Pravni fakultet
ahaaa jedva sam raskinuo s njim...ma heeeeeej puklo liku srceelSaik wrote:Pretpostavljam, iz iskustva se govori?!silent_BoB wrote:pa sta ces....vodi ljubav s njim i moli Boga da te ne zavoli jer ako te zavoli nece te nikad pustiti da odes hehehehehe
-
elSaik
#1260 Re: Pravni fakultet
Mislio sam na taj drugi dio, vezan za osnovnu školu.
A žao mi je što nije uspjelo. 
- silent_BoB
#1261 Re: Pravni fakultet
kolega....nedavno diplomirao tj bivsi bolonjac...pitao me neki dan razliku od zk izvadka i katarske cestice....ne znam kako da mu pomognem
sem da ga vratim nazad da utvrdi
neka se drugi bakcu sa duvnjakom...rane izblijede sa vremenom hehehehe
neka se drugi bakcu sa duvnjakom...rane izblijede sa vremenom hehehehe
-
elSaik
#1262 Re: Pravni fakultet
Neprikladno je ocjenjivati čitav jedan sistem na osnovu slučaja jedne budale.
- silent_BoB
#1263 Re: Pravni fakultet
on je izuzetak koji ne potvrdjuje to pravilo 
-
elSaik
#1264 Re: Pravni fakultet
Ukoliko je neko polagao MJP2, zamolio bih da mi napiše pitanja sa posljednjeg ispita.
Imam jednu itegralnu grupu:
1. Arbitraža
2. Unutrašnje morske vode
3. Postupci sklapanja ugovora
4. Rat i druge vrste sukoba
Znam da su još bila pitanja
(iz prvog dijela)
Otvoreno more
MS u Haagu
----
----
(iz drugog dijela)
Pojam i vrste ugovora
Primjena ugovora
Ograničenje ratovanja
Sposobnost sklapanja ugovora
Imam jednu itegralnu grupu:
1. Arbitraža
2. Unutrašnje morske vode
3. Postupci sklapanja ugovora
4. Rat i druge vrste sukoba
Znam da su još bila pitanja
(iz prvog dijela)
Otvoreno more
MS u Haagu
----
----
(iz drugog dijela)
Pojam i vrste ugovora
Primjena ugovora
Ograničenje ratovanja
Sposobnost sklapanja ugovora
-
Trial
#1265 Re: Pravni fakultet
Dok je na njemu bio Voja Šešelj-bio je dobar,sad je nikakav--bolje gledaj suđenje u Hagu,više ćeš naučiti!!!!!!!
- djenananna
#1266 Re: Pravni fakultet
eiii. ja sam iz zubotehnicke, zanima me kako gledaju za upis.. htjela sam zaokruziti kao redovan student, bila sam odlicna sve 4 godine i diplomirala odlicnim. nemam nikakvih ostalih diploma, a his. sam imala samo dvije godine. je li moguce da upadnem u redovne ?????????????? hvalaaaa
-
semla
#1267 Re: Pravni fakultet
Draga,
sa odličnim uspjehom postoji šansa da 'upadneš' u redovne studente. Opet ne garantujem. Sjedi fino izračunaj prosjek, da ćeš sigurno upasti moraš imati bar 55 bodova, prošle godine je granica bila 53. Upozoravam te jer, ako zaokružiš redovne, a ne prime te nedaj Bože, nisi primljena ni u samofinansirajuće ni nigdje. Nego ako hoćeš možeš se upisati kao vanredan student. Zato prvo sjedi pa sračunaj. Ono što je zanimljivo je da, nakon više pokušaja djelimično uspješnih, od vaše generacije bi trebala biti PRAVa Bolonja, šta god to da znači. U suštini vjerovatno će se odnositi na to da imate samo janursko/februarski i junsko/julski rok, koliziju i ljetnu školu. Znači nema aprila, nema septembra, nema oktobra. Iz prve u drugu godinu moći ćeš prenijeti jedan predmet. Nije bitno koji jer svi nose po 6 ECTS. Meni prva godina nije bila plaho teška, ako Bog da uskoro je završavam. Učiti se mora, najbolje ti se na prvoj navići jer će kasnije pretpostavljam biti teže. A to što ti neko kaže da ćeš pravo završiti samo ako te tramvaj ne pregazi, u to baš i ne vjeruj, štele i nepravde ima, al' ako ga misliš pošteno završiti onda ćeš se morati potruditi. Usput Rim nije nikakav bauk odmah da znaš, nego je ass Stanić prilično čudna osoba. Nadam se da će sad biti bolje jer su na ispitima testovi na dopuni i zaokruži. Ove godine ti se prima 570 studenta. Od toga 150 redovnih, 150 redovnih samofinansirajućih (1000 KM godina), 250 vanrednih (800 KM godina) i 20 stranih državljana. Prijemnog do sad nije bilo, mislim da ni sad nema. Bitni predmeti za upis su B/H/S jezik i književnost, Engleski jezik i Historija kako se ja sjećam. Eto ga nadam se da sam pomogla. Sretno pri upisu!

sa odličnim uspjehom postoji šansa da 'upadneš' u redovne studente. Opet ne garantujem. Sjedi fino izračunaj prosjek, da ćeš sigurno upasti moraš imati bar 55 bodova, prošle godine je granica bila 53. Upozoravam te jer, ako zaokružiš redovne, a ne prime te nedaj Bože, nisi primljena ni u samofinansirajuće ni nigdje. Nego ako hoćeš možeš se upisati kao vanredan student. Zato prvo sjedi pa sračunaj. Ono što je zanimljivo je da, nakon više pokušaja djelimično uspješnih, od vaše generacije bi trebala biti PRAVa Bolonja, šta god to da znači. U suštini vjerovatno će se odnositi na to da imate samo janursko/februarski i junsko/julski rok, koliziju i ljetnu školu. Znači nema aprila, nema septembra, nema oktobra. Iz prve u drugu godinu moći ćeš prenijeti jedan predmet. Nije bitno koji jer svi nose po 6 ECTS. Meni prva godina nije bila plaho teška, ako Bog da uskoro je završavam. Učiti se mora, najbolje ti se na prvoj navići jer će kasnije pretpostavljam biti teže. A to što ti neko kaže da ćeš pravo završiti samo ako te tramvaj ne pregazi, u to baš i ne vjeruj, štele i nepravde ima, al' ako ga misliš pošteno završiti onda ćeš se morati potruditi. Usput Rim nije nikakav bauk odmah da znaš, nego je ass Stanić prilično čudna osoba. Nadam se da će sad biti bolje jer su na ispitima testovi na dopuni i zaokruži. Ove godine ti se prima 570 studenta. Od toga 150 redovnih, 150 redovnih samofinansirajućih (1000 KM godina), 250 vanrednih (800 KM godina) i 20 stranih državljana. Prijemnog do sad nije bilo, mislim da ni sad nema. Bitni predmeti za upis su B/H/S jezik i književnost, Engleski jezik i Historija kako se ja sjećam. Eto ga nadam se da sam pomogla. Sretno pri upisu!
- djenananna
#1268 Re: Pravni fakultet
hvala ti puno, jako si mi pomogla. samo me zanima kako da sracunam ove bodove? to bih voljela uraditi jer trebam predati papire ovih dana. a bosanski i engl su mi ok, samo his nije jer sam imala dvije godine. a ne vjerujem u to za tramvaj heh, svjesna sam da moram uciti. samo se nadam da nije puno dosadno kao sto kazu 
-
Eborg
#1269 Re: Pravni fakultet
Pogledaj na fakultetu, ima napisano šta i kako se boduje (čini mi se da množiš prosjek svakog razreda sa 8, pa dodaš bodove predmeta itd.). Relevatni predmeti su ti maternji jezik i historija čini mi se.
-
Cibra
#1270 Re: Pravni fakultet
samo nije svih 8 nego od petog do osmog zbrajas.Eborg wrote:Pogledaj na fakultetu, ima napisano šta i kako se boduje (čini mi se da množiš prosjek svakog razreda sa 8, pa dodaš bodove predmeta itd.). Relevatni predmeti su ti maternji jezik i historija čini mi se.
-
Eborg
#1271 Re: Pravni fakultet
I još ako si bio higijeničar i bio dobar s domarom dobiješ dodatne bodove.Cibra wrote:samo nije svih 8 nego od petog do osmog zbrajas.Eborg wrote:Pogledaj na fakultetu, ima napisano šta i kako se boduje (čini mi se da množiš prosjek svakog razreda sa 8, pa dodaš bodove predmeta itd.). Relevatni predmeti su ti maternji jezik i historija čini mi se.
SREDNJA ŠKOLA. Uspjeh tih razreda množiš sa 8.
- djenananna
#1272 Re: Pravni fakultet
daa. a onda mi izade kad sve razrede pomnozim sa 8 i saberem izade 145 
-
semla
#1273 Re: Pravni fakultet
Tako nekako kolega, prosjek iz svih razreda srednje škole zaokružen na 1 decimalu npr 4,7 pomnožen sa 8 i prosjek ocjena iz bitnih predmeta pomnožen sa 4 kako se ja sjećam. Osnovna škola nema veze, nju su nam bodovali za upis u srednju.Eborg wrote:Pogledaj na fakultetu, ima napisano šta i kako se boduje (čini mi se da množiš prosjek svakog razreda sa 8, pa dodaš bodove predmeta itd.). Relevatni predmeti su ti maternji jezik i historija čini mi se.
- djenananna
#1274 Re: Pravni fakultet
hvala vamm.. ko skontalča sam.. samo nez ako je u jednom 4.7 npr a u drugom 4.5 . nez jel to na kraju sve saberem
ma hajd da vas ne zamaram

-
Eborg
#1275 Re: Pravni fakultet
Uzmeš prosjek prosjeka.djenananna wrote:hvala vamm.. ko skontalča sam.. samo nez ako je u jednom 4.7 npr a u drugom 4.5 . nez jel to na kraju sve saberemma hajd da vas ne zamaram
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jučer je otvoren konkurs i vidio sam da su potencijalni brucoši već predavali papire. Požuri dok još nije gužva, kada krenu bjelosvjetski propaliteti da predaju papire ima da to bude ludilo.