F1 2008, 2009, 2010 and counting

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JohnnyS

#1251 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by JohnnyS »

Ne bi me iznenadilo od Ferrarijeve maFIA-e :oops:
Lesli Eldridž

#1252 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Lesli Eldridž »

JohnnyS wrote:Ne bi me iznenadilo od Ferrarijeve maFIA-e :oops:
:!: :-)
JohnnyS

#1253 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by JohnnyS »

Što vrtiš očima? Izbacit čo'eka zbog jednog zajeba, kad bi se to dogodilo, ne znam kako okarakterizirati nego kao mafijaški čin. A tko bi od toga imao najviše koristi? U stvari, u pravu si, zajebo sam, ne bi najviše profitirao Ferrari nego Kovalainen i ekipa Brawna. Ferrari ionako neće moći utrke završit... :P
cikcanga

#1254 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by cikcanga »

JohnnyS wrote:Ne bi me iznenadilo od Ferrarijeve maFIA-e :oops:
Vec od samog pojavljivanja Hamiltona na sceni,postoji jasno izrazena mrzna prema istom,zbog cinjenice
da momak ima potencijala da postane najbolji vozac koji je ikada sjeo u bolid. 8-)
MCMLXXV

#1255 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by MCMLXXV »

Neelix wrote:ako zelis da ti se ne obracam, nemoj pisati na temama na kojima i ja pisem. u suprotnom svoje misljenje izlazes tudjim kritikama. zao mi je sto ne vidis u kakvoj zabludi zivis.
Ja se sigurno na forumu neću orijentisati po tvome prisustvu ili odsustvu. Ne biježim ni od kritika ali onih konstruktivnih, a obzirom da se kod tebe sve svodi na "joj ba jarane jesi glup" ja s tobom nemam teme za diskusiju. Osim toga ovo nije thread o meni nego o F1 pa ako nemaš ništa protiv zadrži svoje mišljenje koje gajiš prema meni kao i sažaljevanje za sebe.
dosta_mi_je_svega wrote:hehehehe e stvarno me nasmija...vi sa najlosijim bolidom, a koja si ti figura u McM?. daj ba, ohladi malo, tebi ni iz dzepa ni u dzep ako McM pobijedi ili ne. malo bolesno izgleda kako ti to kazes "nas...mi ovako, mi onako".
Lesli Eldridž wrote:Ado b'a jesi li to ti kloniran? :lol: :D
shaqqa wrote:1. Ovaj MCM fakat nije dobre glave al eto, nek mu bude, valjda će njegov tim imati bolje rezultate u predstojećim utrkama...
Još par "ba" stručnjaka koji imaju izraženu potrebu vrijeđati ostale članove foruma?! Za neke zaista vrijedi ona; Šutanje je zlato! :-) P.S. jel' to Nele okupio svu raju il' vas ima još?!
Last edited by MCMLXXV on 02/04/2009 22:54, edited 1 time in total.
gumifufna

#1256 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by gumifufna »

Zasto je Hamo kaznjen?
Zato sto nije htio biti treci vec cetvrti.
Nisam ljubitelj Hame ,ali ova kazna vise govori o FIA pravilima.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#1257 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Romeo 80 »

Pa dobro možda bi bilo pretjerano da ga baš isključe iz prvenstva, ako ništa da ne slušam jadikovke McLarenovaca cijelu sezonu! :D
No niko i ne kaže da će se to i desiti. To je samo mogućnost, s obzirom na spektar mogućih kazni u sličnim slučajevima.
MCMLXXV

#1258 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by MCMLXXV »

Romeo 80 wrote:Pa dobro možda bi bilo pretjerano da ga baš isključe iz prvenstva, ako ništa da ne slušam jadikovke McLarenovaca cijelu sezonu! :D
No niko i ne kaže da će se to i desiti. To je samo mogućnost, s obzirom na spektar mogućih kazni u sličnim slučajevima.
U sličnim slučajevima? Hajde baš mi navedi par sličnih slučajeva! Je li možda Schumacher kažnjen kada je 2006 pretekao Kimi-a nakon što je ovaj izletio sa staze pod SC-om? Nije. Je li Ralf Schumacher kažnjen kada je iste godine u Melbourne-u prešao JPM-a nakon što se on okrenuo (!) pod SC-om? Nije. Koji je tebi sličan slučaj poznat?
Romeo 80

#1259 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Romeo 80 »

MCMLXXV wrote:
Romeo 80 wrote:Pa dobro možda bi bilo pretjerano da ga baš isključe iz prvenstva, ako ništa da ne slušam jadikovke McLarenovaca cijelu sezonu! :D
U sličnim slučajevima? Hajde baš mi navedi par sličnih slučajeva! Je li možda Schumacher kažnjen kada je 2006 pretekao Kimi-a nakon što je ovaj izletio sa staze pod SC-om? Nije. Je li Ralf Schumacher kažnjen kada je iste godine u Melbourne-u prešao JPM-a nakon što se on okrenuo (!) pod SC-om? Nije. Koji je tebi sličan slučaj poznat?
Nisam mislio ni na kakve konkretne situacije, mislio sam uopšteno i hipotetički!
A u neke dublje diskusije o radu FIA-e ne želim da ulazim, teorije zavjere mi nikad nisu ležale. Nisam njihov fan! :D

Samo ću reći da Hamilton nije kažnjen zbog bilo kakvog prestizanja pod žutom zastavom, već zbog izigravanja sudija i očitog manipulisanja.
Valjda je zaboravio da ovo nisu 70-te i da se sve snima! :lol:

Ni ja ne bih baš bio presretan da ga isključe iz prvenstva, ako ništa zbog zanimljivih duela na stazi, ali da je zaslužio određene sankcije zbog svog ponašanja zaslužio je...
JohnnyS

#1260 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by JohnnyS »

Ma stipu ih MCMLXXV, ne znaju kud gone. Govore da je Hamilton šupak od čovjeka, a kunu se u Schumachera koji je vozio utrku dan nakon majčine smrti. Eto divna čovjeka... Vidjeli smo najbolje po prošloj sezoni, ne mogu oni Hamiltonu oduzeti bodova koliko ih on može osvojiti :D 6 boba gore-dole, opet se zna tko će na kraju bit prvi, taman gubio prvenstvo da zadnjeg bogena :P
MCMLXXV

#1261 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by MCMLXXV »

Romeo 80 wrote:Samo ću reći da Hamilton nije kažnjen zbog bilo kakvog prestizanja pod žutom zastavom, već zbog izigravanja sudija i očitog manipulisanja. Valjda je zaboravio da ovo nisu 70-te i da se sve snima! :lol:
Treba imati samo malo sluha i razuma i zapitati se da li je stvarno moguće da maFIA nije u startu imala pristup radio-protokolu između Lewis-a i boxa McM-a? Naravno da jeste i šta u biti mjenja situaciju njegova izjava ma kakva ona bila? Tačno; ništa! Trulli ga je pretekao dok se ovaj kretao po stazi što je zabranjeno. Trulli nikako nije mogao u tom trenutku znati kakve intrukcije Hamilton prima iz svog box-a, zar ne? Dakle činjenično stanje ne daje nikakav motiv za diskvalifikaciju. Ako su već skontali da su sami napravili grešku kažnjavanjem Trulli-a onda su tu istu odluku trebali stornirati ali ne, moraju oni imati svog dežurnog krivca.

Romeo 80 wrote:Ni ja ne bih baš bio presretan da ga isključe iz prvenstva, ako ništa zbog zanimljivih duela na stazi, ali da je zaslužio određene sankcije zbog svog ponašanja zaslužio je...
A je li ti stvarno misliš da Trulli nije lagao kada je izjavio kako je mislio da u tom trenutku preticanja Hamilton ima tehničkih problema sa bolidom? Jesi li slušao Toyotin radio-protokol? Ili još brutalnije pošto vidim da ste sada svi teški moralisti postali; je li Schumacher nije lagao kada je u Monacu izjavio da se nije namjerno parkirao u predzadnjoj krivini? Ljepo bi bilo sa kritikama početi prvo u svom bližem okruženju pa tek onda preći na glavne konkurente.
Ja bih iskreno tako volio da Hamilotna isključe iz sezone, pojima nemaš, pa da se onda još i McM pokupi i digne i motore Brawn-a i Force India-e. Da se jednom okonča ova agonija.
Klodovik

#1262 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Klodovik »

JohnnyS wrote:Ma stipu ih MCMLXXV, ne znaju kud gone. Govore da je Hamilton šupak od čovjeka, a kunu se u Schumachera koji je vozio utrku dan nakon majčine smrti. Eto divna čovjeka... Vidjeli smo najbolje po prošloj sezoni, ne mogu oni Hamiltonu oduzeti bodova koliko ih on može osvojiti :D 6 boba gore-dole, opet se zna tko će na kraju bit prvi, taman gubio prvenstvo da zadnjeg bogena :P
Pa, Bono Vox (na primjer) je pjevao na koncertu u Londonu neposredno nakon očeve smrti, pa niko ne govori "eto divna čovjeka". To je njegova stvar, a isto vrijedi i za Schumachera.
MCMLXXV

#1263 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by MCMLXXV »

JohnnyS wrote:Ma stipu ih MCMLXXV, ne znaju kud gone. Govore da je Hamilton šupak od čovjeka, a kunu se u Schumachera koji je vozio utrku dan nakon majčine smrti. Eto divna čovjeka... Vidjeli smo najbolje po prošloj sezoni, ne mogu oni Hamiltonu oduzeti bodova koliko ih on može osvojiti :D 6 boba gore-dole, opet se zna tko će na kraju bit prvi, taman gubio prvenstvo da zadnjeg bogena :P
Ma Johnny ne radi se uopšte o tome ko će biti prvak. Koliko vrijede titule iz ovakvih prvenstava imali smo priliku vidjeti 2007. godine. Ja bih pristao da sutra proglase za prvaka koga god hoće samo da nas puste da na miru pratimo utke i da nam ne kvare svaku utrku svojim amatersko-idiotskim intrigama.
beco

#1264 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by beco »

Hamo je kažnjen jer sudijama nije rekao da je pustio Trulija, već je rekao da ga je Truli obišao, samim tim su sudije zaključile da je Truli pretekao pod SC, te kaznili Trulija. Ako je ko čitao presudu FIA-e na engleskom otprilike se kaže bla bla bla, jer su Meclaren i Hamo namjerno obmanuli sudce, te ih naveli na krivi put bla bla....

Svi se lijepe Ferrarija i FIA, a ja ovde otvoreno pitam kako neko može navijati za Meclaren, kad znaju da je to tim koji je "UKRAO" povjerljive informacije drugog tima, te nakon toga negiro sve, da bi na kraju priznali. A nemojte da pođemo sa pričom da su 3 čovjeka McM znali za skice Ferrariija. I sada kako to da ta ista pristrasna FIA umjesto da izbaci Meclaren iz Formule najmanje za jedno 10 godina, da budu izloženi javnom sramu i osudi, ne Berni patriota i biznismen samo malo po guzi udari Meclaren sa 100 miliona. Šta su te pare Meclarenu Mecedesu ništa! E tu se vidjela pristrasnost FIA prema Meclarenu, jer je Honda bila suspendiran 5-6 trka zbog dvostrukog rezervara, Toyota isto godinu dana, ali samo ne Meclaren, jer izgleda, da Englezi imaju rođeno pravo da budu najbolji u svemu.
dosta_mi_je_svega

#1265 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by dosta_mi_je_svega »

Hajdi neka Hamini fanovi iskreno kazu je li slagao sudije ili nije? Ali iskreno neka kazu, a ne kao fanovi :)
Evo ja cu kao veliki fan Schumachera reci da nije trebao '97 uraditi ono sto je uradio :)
A sad Hamo je lazov :D
beco

#1266 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by beco »

A ja ću priznati da je Schumi možda namjerno se preparkirao u Monacu!
beco

#1267 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by beco »

UPS double post 8-)
cikcanga

#1268 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by cikcanga »

dosta_mi_je_svega wrote:Hajdi neka Hamini fanovi iskreno kazu je li slagao sudije ili nije? Ali iskreno neka kazu, a ne kao fanovi :)
Evo ja cu kao veliki fan Schumachera reci da nije trebao '97 uraditi ono sto je uradio :)

Zasto bi najbolji vozac svih vremena imao potrebu da laze,zbog par bodova,kada je opet bio pokazao da mu nema ravnog. 8-)

Ko ne voli Hamiltona ne treba da zivi.
beco

#1269 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by beco »

A bogati po čemu je Hamo najbolji vozač svih vremena? Po statistici nije, po stilu vožnje nije. Hočeš da kažeš da je Hamo bolji od Schumachera, Senne, Prosta????. Ma Hamo nije trenutno najbolji vozač, po mome mišljenju i Alonso i Kubica su bolji od Hame.
JohnnyS

#1270 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by JohnnyS »

dosta_mi_je_svega wrote:Hajdi neka Hamini fanovi iskreno kazu je li slagao sudije ili nije? Ali iskreno neka kazu, a ne kao fanovi :)

Koliko sam ja razumio situaciju, Hamilton je prešutao da je usporio. Nije ništa lažno rekao, samo ih je pustio da sami izvedu zaključak. S obzirom da Formula 1 nije natjecanje časnih sestara ne vidim što bi on trebao ispravljat stjuarde ako su se oni zajebli... Sve da je i pogriješio to nije toliko da mu oduzmu sve bodove, a da ne govorim o isključenju iz natjecanja cijelu godinu. Ako ima neki dokaz da je on sucima rekao: "Prestigao me je, a ja sam vozio normalnom brzinom", evo, ja ću prvi reć "Nek mu dignu bodove"
cikcanga

#1271 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by cikcanga »

beco wrote:A bogati po čemu je Hamo najbolji vozač svih vremena? Po statistici nije, po stilu vožnje nije. Hočeš da kažeš da je Hamo bolji od Schumachera, Senne, Prosta????. Ma Hamo nije trenutno najbolji vozač, po mome mišljenju i Alonso i Kubica su bolji od Hame.
Kako ce biti po statistici kad je odvozio samo 2 sezone.
Po stilu voznje je apsolutno najbolji,a ovo za Alonsa i Kubicu necu komentarisati.Imaju priliku pa nek se pokazu.
ja.neron

#1272 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by ja.neron »

Schumacher prelazi iz Benneton-a u Ferrari i ne osvaja odmah titulu već tri godine poslije i tada nastupa njegova era u Formuli 1 tada stupa na scenu maFIA ali i ostale ekipe počinju zahtjevati promjenu pravila (te gume ovake, te motor onakav, te ulaza u box tom brzinom i slično) pa ljudi moji za sve je kriv FERRARI što je doveo Schumacher-a u ekipu i pobjeđivao.

ZAKLJUČAK: tražili ste promjene pravila i gledajte (manite se izgovora sigurnost vozača itd.) i priznajte da je Schumacher najbolji vozač svih vremena i tačka.
JohnnyS

#1273 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by JohnnyS »

ja.neron wrote: ZAKLJUČAK: tražili ste promjene pravila i gledajte (manite se izgovora sigurnost vozača itd.) i priznajte da je Schumacher najbolji vozač svih vremena i tačka.
Pored Prousta i Senne... Samo ti :sleep:
Romeo 80

#1274 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Romeo 80 »

MCMLXXV wrote:
Romeo 80 wrote:Samo ću reći da Hamilton nije kažnjen zbog bilo kakvog prestizanja pod žutom zastavom, već zbog izigravanja sudija i očitog manipulisanja. Valjda je zaboravio da ovo nisu 70-te i da se sve snima! :lol:
Treba imati samo malo sluha i razuma i zapitati se da li je stvarno moguće da maFIA nije u startu imala pristup radio-protokolu između Lewis-a i boxa McM-a? Naravno da jeste i šta u biti mjenja situaciju njegova izjava ma kakva ona bila? Tačno; ništa! Trulli ga je pretekao dok se ovaj kretao po stazi što je zabranjeno. Trulli nikako nije mogao u tom trenutku znati kakve intrukcije Hamilton prima iz svog box-a, zar ne? Dakle činjenično stanje ne daje nikakav motiv za diskvalifikaciju. Ako su već skontali da su sami napravili grešku kažnjavanjem Trulli-a onda su tu istu odluku trebali stornirati ali ne, moraju oni imati svog dežurnog krivca.

Romeo 80 wrote:Ni ja ne bih baš bio presretan da ga isključe iz prvenstva, ako ništa zbog zanimljivih duela na stazi, ali da je zaslužio određene sankcije zbog svog ponašanja zaslužio je...
A je li ti stvarno misliš da Trulli nije lagao kada je izjavio kako je mislio da u tom trenutku preticanja Hamilton ima tehničkih problema sa bolidom? Jesi li slušao Toyotin radio-protokol? Ili još brutalnije pošto vidim da ste sada svi teški moralisti postali; je li Schumacher nije lagao kada je u Monacu izjavio da se nije namjerno parkirao u predzadnjoj krivini? Ljepo bi bilo sa kritikama početi prvo u svom bližem okruženju pa tek onda preći na glavne konkurente.
Ja bih iskreno tako volio da Hamilotna isključe iz sezone, pojima nemaš, pa da se onda još i McM pokupi i digne i motore Brawn-a i Force India-e. Da se jednom okonča ova agonija.
A što bi momentalno FIA imala pristup razgovoru između vozača i tima? Činjenica je da je sve snimljeno i činjenica je da je Hamilton lagao!
I da, ta njegova laž je izazvala velike posljedice samo se ti malo praviš naivan pa prelaziš preko toga...

Kao što Beco reče, Hamilton je naveo sudije da misle da ga je Trulli pretekao, pritom izostavljajući činjenicu da ga je sam propustio. Možda se to tebi čini kao beznačajna stvar i igra riječi no zbog toga je Trulli kažnjen.
Po tebi su sudije trebale samo "stornirati" svoju odluku bez kažnjavanja krivca za kompletnu šaradu?!
Pa čovječe, i u fudbalu igrači ne smiju poprijeko da pogledaju sudije a kamoli da ih prave budalama! Pa gdje to ima? :?

Za Schumachera neću ništa komentarisati, sama činjenica da ga fanovi protivničke momčadi čak 3 godine nakon penzionisanja još uvijek ne ispuštaju iz usta dovoljno govori o njegovoj veličini. Ostao strah, šta li?! :D

I zanimljivo mi je da McLarenovci uvijek nastoje da Schumija oblate iako ga i sam Hakinen jako poštuje i cijeni, a kad njihov pulen uradi kakvu nepodopštinu na stazi brane ga time da je i Schumacher to radio!
Pa zar po Vama nije Schumacher najveća gnjida upravo zbog svog "teškog" stila vožnje kojeg Hamilton neuspješno kopira? :D
JohnnyS

#1275 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by JohnnyS »

Samo da se zna, iako volim McLaren, meni Hakinen nije nikakvo mjerilo. On je školski primjer nekoga tko se potrefi u dobrom bolidu... Al da je Montoya tad uletio... To bi posao bio
Post Reply