OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale
-
kijameta
Ja,fakat ne mogu skontati sta je cilj ovih 'protesta'. Te subotnje setnje mi se cine toliko 'in' toliko sminkerske do povracanja.Ko je vodza tog cirkusa oni 'profesionalni revulocionari' iz 'Dosta' i slicnih organizacija,treba njima pomoci da zbave kakvu donaciju da mogu sjediti i ispijati kafe i studirati iducih 10 godina.
Ako nije cilj da se postavi nova 'nasa' vlast ako nemamo viziju ko bi bio bolji na vlasti,sto se uopste bunimo protiv ove vlasti.Da bolje rade,reci ce neko.Ee hoce bolje raditi sto saka sminkercica hoda oko katedrale.Vi ste njima smijesni,isto kao i svakom normalnom Saraljiji.I zato sto je sav taj cirkus smijesan,zato necete imati masovnost a ni kvalitet i te setnje ce sluziti samo za podsmjeh.
Da bi dobili masovnost i kvalitet,morrate imati politicku opciju iza protesta i vodze i organizaciju i cilj,sto je najvaznije.
Morate biti jal vino,jal voda,ovako nigdje stici necete.
Ako nije cilj da se postavi nova 'nasa' vlast ako nemamo viziju ko bi bio bolji na vlasti,sto se uopste bunimo protiv ove vlasti.Da bolje rade,reci ce neko.Ee hoce bolje raditi sto saka sminkercica hoda oko katedrale.Vi ste njima smijesni,isto kao i svakom normalnom Saraljiji.I zato sto je sav taj cirkus smijesan,zato necete imati masovnost a ni kvalitet i te setnje ce sluziti samo za podsmjeh.
Da bi dobili masovnost i kvalitet,morrate imati politicku opciju iza protesta i vodze i organizaciju i cilj,sto je najvaznije.
Morate biti jal vino,jal voda,ovako nigdje stici necete.
- Šapat
Bez namjere ulaska u polemiku i "pravdanje" gradjanskih protesta (koji su, kao takvi, legitimni svugdje u svijetu), sve sto mogu reci je da su neka poprilicno jaka imena ovog grada, u koja spadaju i ljudi iz Ustavnog suda i sl., dali svoju podrsku LEGITIMNIM protestima GRADJANA.
Jaco, ne brisi trollove, neka ih. Ako oni ne znaju i ne shvataju demokratska prava gradjana, neka onda bar pokusaju djelimicno to uvidjeti na ovom forumu. Neka ih. Ignorisite ih i gotovo.
Neko spomenu da ovakvi "setacki" protesti nece puno promijeniti, a ja kazem - pogresno. Ova vrsta protesta vrlo lako moze biti inicijalna kapisla za demonstracije, a demonstracije nece biti dobre ni za koga, a pogotov ne za vlast (see France).
Uostalom, za sve "nevjernike" - vidjecemo sutra stanje "na terenu". Prosli put bilo oko 3.000 ljudi. Koliko ja vidim i cujem, sutra ce biti jos vise.
I nece biti vise NVO-a, nece biti vise DOSTASA ili GROZDOVACA - bice vise GRADJANA ovog grada i ove zemlje!
I da, to je to > http://img146.imageshack.us/my.php?imag ... amakp5.swf
(ocito brzinski nabacano, ali...)
Jaco, ne brisi trollove, neka ih. Ako oni ne znaju i ne shvataju demokratska prava gradjana, neka onda bar pokusaju djelimicno to uvidjeti na ovom forumu. Neka ih. Ignorisite ih i gotovo.
Neko spomenu da ovakvi "setacki" protesti nece puno promijeniti, a ja kazem - pogresno. Ova vrsta protesta vrlo lako moze biti inicijalna kapisla za demonstracije, a demonstracije nece biti dobre ni za koga, a pogotov ne za vlast (see France).
Uostalom, za sve "nevjernike" - vidjecemo sutra stanje "na terenu". Prosli put bilo oko 3.000 ljudi. Koliko ja vidim i cujem, sutra ce biti jos vise.
I nece biti vise NVO-a, nece biti vise DOSTASA ili GROZDOVACA - bice vise GRADJANA ovog grada i ove zemlje!
I da, to je to > http://img146.imageshack.us/my.php?imag ... amakp5.swf
(ocito brzinski nabacano, ali...)
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
pipsforemisiks wrote:evo da odgovorim:
To što većina ne učestvuje u nekim udruženjima građana nije rezultat zabrane da ne smiju učestvovati, nego volje (većinom - i to mogu dokazati, ako kome treba dokazivati). Ista je to stvar kao i sa izborima: na kraju svakih izbora , nekih 20ak % od svih stanovnika odredi sudbinu za preostalih 80%. Ali to nije zato što je neko zabranio ikome da glasa. Demokratija je stvar dobrovoljnosti. Možeš učestvovati, ali i ne moraš. Ako ne učestvuješ, ili sjedi kod kuće ili se fataj ulice. U prvom slučaju dobiješ kokice a u drugom degenek. Nisam to ja izmislio, to je tako u "naprednom svijetu".
Kad već minimiziraš značaj udruženja građana koja se protive protestima, šta misliš o onih 20 udruženja koja podržavaju proteste? Evo da ti malko pomognem:
od 20 NVO koje su potpisnice "odgovora Vladi KS", samo 5 se nalazi na spisku ovih 80 NVO u BiH:
http://www.ngo.ba/component/option,com_ ... t,0/search,*/
Ako su prave NVO, valjda su cule za ovaj portal i valjda imaju Web stranicu pobogu pa da metnu link do nje??
od preostalih tu je SOROŠ (mason), pa onda naki iz Banja Luke (!?), ima tu i Doboja (gledajte ovo, isto školica za debile: http://www.topeer.doboj.net/), pa udruzenje pedera i lezbejki (nemojte sad skakat po meni, nisam rekao da imam nešto protiv!), i ko zna od kuda jos!
Gdje nesta ova, alica ili ko već, što kaže da "protesti nemaju veze sa RS" odn. Daytonom, a ono joj pola udruženja koja kao podržavaju (lafo) sarajevske proteste ,dolaze iz RS-a!?
--
I ovaj ste gornji post izbrisali ali sam ga srećom imao sačuvanog. sad će neki reći da nisu izbrisani nego "pomaknuti" u neki drugi podforum jer je to "politika i ne pripada ovdje". Međutim nakon brisanja (micanja) mojih postova u kojima nisam nikog vrijeđao nego samo iznosio logička razmišljanja (koja niko nije opovrgao jer se ne može protiv logike), administratori su dopustili tj nisu maknuli postove u kojima baš onako politički "objašnjavate" narodu razloge za proteste. i to su opet oni isti ne-razlozi (po mom viđenju).
sramota ,koja manipulacijama građanima.
EVO DA TI JA KAO ADMIN KAZEM:
JOS JEDNOM NAPISI POST U KOJEM NADUGO I NASIROKO KRITIKUJES RADI ADMINISTRACIJE, BICES BANIRAN S FORUMA ZBOG PRAVILA FORUMA KOJE KRSIS.
Nadam se da vidis procitati ovo.
Pravila foruma mozes procitati ovdje http://www.sarajevo-x.com/forum/uslovi.html
lijep pozdrav
-
delightful
ma sve pali kod mene, samo da ih moje oci vise ne gledaju
Sutra!!!
Sutra!!!
-
Area_51
Raja,
nema potrebe trollere stavljati u centar paznje. pa zar stvarno ne mislite da se i neko iz tajinog kruga nije registrirao pa da malo soli pamet ovdje, s nekim ciljem iz vladajucih stranaka. zar nam placeni oglas prodanih dusa, nazovi borackih organizacija, inace organizirane dzubradi i polumafije, nije dovoljan pokazatelj cime se sluzi vlast da nas zaustavi. vidjece samir kako je s njima interesantno, kad mu ispostave fakturu, recimo u legalizaciji objekata, ima da padne u nevijest. sve jasno, vidljivo, prepoznato.
mi svoj posao, oni svoj, pa da vidimo ko je jaci. dolaze i izbori, bice prilike da ih legalno i legitimno smijenimo i posaljemo na smece, politicko naravno.
jaci smo.
nema potrebe trollere stavljati u centar paznje. pa zar stvarno ne mislite da se i neko iz tajinog kruga nije registrirao pa da malo soli pamet ovdje, s nekim ciljem iz vladajucih stranaka. zar nam placeni oglas prodanih dusa, nazovi borackih organizacija, inace organizirane dzubradi i polumafije, nije dovoljan pokazatelj cime se sluzi vlast da nas zaustavi. vidjece samir kako je s njima interesantno, kad mu ispostave fakturu, recimo u legalizaciji objekata, ima da padne u nevijest. sve jasno, vidljivo, prepoznato.
mi svoj posao, oni svoj, pa da vidimo ko je jaci. dolaze i izbori, bice prilike da ih legalno i legitimno smijenimo i posaljemo na smece, politicko naravno.
jaci smo.
- Alhemicarkaa
Nema sjedanja, samo krug pravimo!!!_mubarle_ wrote:ej hoce li mi neko odgovoriti??? koja je ruta sutra jel ono do Skenderije sjedne se malo na raskrsnici i nazad??? nemojte do Marin Dvora ppplllllsssssss
-
zemljotres
Ja mislim da je sutra u susret ljepotama Vratnika il' Podhrastova!_mubarle_ wrote:citiram se u nadi da ce mi neko odgovoriti_mubarle_ wrote:ej hoce li mi neko odgovoriti??? koja je ruta sutra jel ono do Skenderije sjedne se malo na raskrsnici i nazad??? nemojte do Marin Dvora ppplllllsssssss
-
SL67
MOŽDA SE I TAJO KOLIKO JE LUD REGISTROVAO, PA MU OVOM PRILIKOM MAŠEM I DA "POSALAMI I PO PARIZERU SVE SVOJE BLIŽE I DALJE U FAMALIJI"Area_51 wrote:Raja,
jaci smo.
-
zemljotres
Citiram se kako bih dodao još jednu šegu... Bi l' revolucija mogla izdržat' uzbrdo il' je samo po ravnom?zemljotres wrote:Ja mislim da je sutra u susret ljepotama Vratnika il' Podhrastova!
- anakadabra
Podmažite pišće još malo i nastupamo

- vjesticanametli
- Alhemicarkaa
Meni treba neka suha, te podmazane slabije piste...anakadabra wrote:Podmažite pišće još malo i nastupamo![]()
![]()
-
mala-i
ljudi, sad sam dobila sms od prijateljice. dolazi zajedno s drugom koja nijednom do sada nije bila. i rekla mi je da je čula mnoge komentare da će ljudi doći.
Ljudi, ovo je veliko, ovo je ozbiljno, ovo je izazvalo do sada neviđene reakcije. I dalje će ih izazivati, a ono što svi možemo učiniti jeste da se ne obaziremo na provokacije, da se i dalje smijemo njihovim nepismenim saopštenjima punim floskula i da istrajemo.
Nije bitno koliko će nas biti sutra, a bit će nas jer znam da dolaze ljudi koji do sad nisu bili, bitno je da među tim ljudima osjetimo pozitivnu energiju, želju za promjenom načina na koji nas posmatraju, želju za preuzimanjem odgovornosti, želju za boljim sutra.
Sve vas volim i drago mi je što sam dio ovoga
Ljudi, ovo je veliko, ovo je ozbiljno, ovo je izazvalo do sada neviđene reakcije. I dalje će ih izazivati, a ono što svi možemo učiniti jeste da se ne obaziremo na provokacije, da se i dalje smijemo njihovim nepismenim saopštenjima punim floskula i da istrajemo.
Nije bitno koliko će nas biti sutra, a bit će nas jer znam da dolaze ljudi koji do sad nisu bili, bitno je da među tim ljudima osjetimo pozitivnu energiju, želju za promjenom načina na koji nas posmatraju, želju za preuzimanjem odgovornosti, želju za boljim sutra.
Sve vas volim i drago mi je što sam dio ovoga
- anakadabra
Da ponovim još jednom dolaze nam sutra Zeničani, Tuzlaci, Visočaci, Mostarci...biće pišći za sviju 
- Alhemicarkaa
Ja dovodim svoju ruljumala-i wrote:ljudi, sad sam dobila sms od prijateljice. dolazi zajedno s drugom koja nijednom do sada nije bila. i rekla mi je da je čula mnoge komentare da će ljudi doći.
A jedan ciko kad sam ljepila plakat me tako molecivo pitao da mu dam jedan da zaljepi u svom naselju!