PROTESTI, 23.2. U 13h, KATEDRALA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
damirm

Post by damirm »

Na jednom nasem portalu:

Iako je podršku protestima dalo dvadesetak nevladinih organizacija, njihovi organizatori se predstavljaju jedino kao građani Sarajeva.

Ponosan primjer aktivizma, gradjanske svijesti i savjesti.
Lady_In_Red

Post by Lady_In_Red »

Danasnji transparenti su me stvarno oduševili i tako sam se osjećala dobro sve vrijeme tokom ove današnje protestne šetnje...

Stvarno se ovo naše Sarajevo budi... :-D
neoxxx

Post by neoxxx »

Sretna sam, samo to mogu reci. Nije savrseno, ali za pocetak vise nego dovoljno. A ovo bi trebao biti tek pocetak, nismo jos ni zagrebali povrsinu... Zamislite samo sljedece slike (mozda da neke i donesemo 1.marta, uz svu ostalu simboliku, jer je tu nepotreban bilo kakav komentar ili parola): slika rudara koji radi u nemogucim uslovima, policajca koji radi za 300 KM, starice koja kopa po kontejneru, razorenih fabrika, smeca po obalama rijeka, djece koja sjede u hladnim ucionicama, napustena polja, prazne i srusene kuce u koje se niko vise nece vratiti, godine rodjenja na nadgrobnim spomenicima onih koji su nas branili u ratu i dali svoj zivot - za sta? Za ovakav zivot koji nije dostojan covjeka. Hocemo li se poklopiti i cekati ili cemo sakupiti ovo malo ponosa sto nam je ostalo i nesto poduzeti? Negdje mora poceti, zasto to ne bi bilo Sarajevo?
Kad prvobitno odusevljenje splasne nakon velicanstvenog dana, ponovo se vrati gorak okus ustima, koji nikako da nestane. Zao mi je zbog ovih izljeva emocija, ali sta mogu, takva nam je ova nasa zemlja :(
giga

Post by giga »

giga wrote:
dinchy84 wrote:
giga wrote:koja je stvar koju su pustali na kraju
"njima je egal, svima ilegal" "recite nam ministri, nasi poslanici"?

izvodjac, naziv?

thnx
Dubioza Kolektiv, ne znam tacan naziv :-?
pokusavam da nadjem, nigdje nista... !?
i nadje li iko? barem naziv - ili jos bolje direkt mp3 :)
SL67

Post by SL67 »

DANAS JE BILO EXTRA I SVAKA NAM ČAST!!!!!

POŠTO JE PROŠLO SEDAM DANA OD JAVNOG ISTUPA DOTIČNE SAVJETNICE NAŠEG "DRAGOG TAJE", SJELA SAM U PONEDJELJAK I NAPISALA JOJ PISMO "ZAHVALE" KOJE SAM POSLALA MAIL-om I POŠTOM.pA ETO PROČITAJTE I VI DA SE MALO ZABAVITE !!

Poštovana Gospođo Simanić!

Kao prvo da Vam se zahvalim na Vašem javnom istupu na TV HAYAT-u u CD-u i moram Vam priznati da ste bili FENOMENALNI. Ja sam prosto bila oduševljena, a sada ću Vam reći i zašto. Na moje veliko zadovoljstvo, CD smo gledali moj suprug i ja. Moj muž je ostao bez teksta kada je čuo Vas kako bez zareza, pauze i daha izgovarate mnoštvo rečenica u nizu. To je bila lavina koja je ispunila studio gospodina Hadžifejzovića i zatrpala gospodina iz NVO “DOSTA”. Svaka Vam čast, 2:0 u Vašu korist.

Moj suprug onako vidno zaprepašten i preplašen spontano je reagovao tako što me je snažno zagrlio, poljubio i izvinuo mi se. Citiram: “Draga ženo, izvini za svaki put kada sam ti rekao da si nemoguća, da si prava alapača, da ne zatvaraš usta, da si užas od žene koja može pričati i stalno ponavljati jedno te isto kao pokvarena ploča, ako nastaviš tako razvest ću se od tebe i sve ono čega se ne mogu sada sjetiti. Ti si ženo moja jedno zlato i svako bi te poželio kada vidi ovu koja ti nije ni do pete. Tek sam sada svjestan koga imam pored sebe i grdno se kajem i zahvaljujem dragom Bogu što mi nije došla neka kao ova, a iskrena sućut njenom jadnom mužu ako ga ima i vjerujem da mu nije lako jer sam ja mislio da je meni naj gore. Hvala ti dragi Bože još jednom.”

Zato Gospođo Simanić, iskreno Vam se zahvaljujem na svemu što je u neku ruku spasilo moj brak i promjenilo mišljenje moga muža, što više neću dobivati kritike i epitete od mog supruga nakon svake moje izgovorene rečenice upućene mom dragom mužiću. Ovim putem Vam se i moj suprug neizmjerno zahvaljuje što ste mu upravo Vi otvorili oči i ukazali na njegove greške, koje je niz godina u neznanju pravio jer nije bio svjestan da uvijek ima gore od goreg. I hvala Vam što ste izabrali poziv savjetnice gospodina Silajdžića, a ne prosvjetnog radnika.

VELIKO VAM HVALA !!!

Gospođa i Gospodin RULJIĆ

P.S. U potpisu je namjerno izostavljen pravi identitet iz nama razumljivih razloga, jer se bojimo za egzistenciju nas i našeg djeteta, s obzirom da ste pokazali koliko ste moćni i opasni jer predpostavljamo da će ovo pismo na Vas djelovati negativno, što nam nije bila namjera, upravo suprotno, trebali bi ste biti ponosni jer ste upravo Vi spasili jedan mladi brak i omogućili našem djetetu da živi u jednoj skladnoj i normalnoj porodici. Jer u suštini Vi se svim srcem borite za mlade!!!

Sarajevo, 19.02.2008.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

:D :lol: :D
sinergija

Post by sinergija »

neko mi ukide ljutog. evo ga jos jednom

od nekud mi poznat ovih dana, a vama?

:angry:
Renson

Post by Renson »

Hahahahhaaha, ooj Sl67 svaka cast:D :D :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

sinergija wrote:neko mi ukide ljutog. evo ga jos jednom

sorry, brisala jedan spam :D pa slucajno :D

ko ti je poznat? smajo :D tajo :D
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

madner wrote:
Big Boy wrote: Najgori su ravnodusni... oni koji svoje misljenje jedino imaju u konsultaciji s novinama ili televizijom. Ja kad sam primjetio da nas ti neki slikaju sa strane i smjeskaju se ja sam im UZVRATIO istom mjerom jer sam i ja slikao njih, naravno uz adekvatan osmijeh.

(Cijela situacija me podsjeti na ovu reklamu: http://www.youtube.com/watch?v=lAURbj0kB7s ) :-)

Ali sta ces, ocito da nije IN protestovati pa se nasi sminkeri jos uvijek drze svojih kafica i namjestanja sminke. Doci ce i oni tobe... samo ce im trebati nesto vise vremena.

Mozda dok im proljetno sunce malo ne odledi mozgove... :D
Pa nije to bas tako jednostavno. Ti imas informacije iz prve ruke i znas o cemu se radi, ko organizuje i zasto.

Vecina nije bas tako upucena
. Mislim da bi to bilo najbitniji za ubuduce, izadi iz okvira ovog foruma prema sirim narodnim masama. :D

Pa nije prvi protest! Cetvrti, pa da i u zemlji zivi, znao bi o cemu se radi.

Osim toga, bilo ko da je danas vidio onu povorku, onu masu normalnih, pristojnih, kulturnih osoba - izasao bi i krenuo s njom, pa sta da je god u pitanju.
Ne radi se toliko o informiranosti, koliko o nepostojanju navike demokratskog izrazavanja, nedostatku svijesti da se i na miran i pristojan nacin moze puno postici. Previse dugo vremena je narod ovdje imao pognutu glavu. Danasnja vlast i dalje to zdusno koristi :x

Medjutim, svakako stoji procjena da se gradjani jos vise moraju animirati i sto vise upoznati s tekucom problematikom. Ja dozvoljavam, cak, i da neki i ne znaju zbog cega se protestvuje :sad:
sinergija

Post by sinergija »

:angry: E NECU DATI OSTAVKU!

ovo je mala pomoc. :D
ibis

Post by ibis »

neoxxx wrote:Sretna sam, samo to mogu reci. Nije savrseno, ali za pocetak vise nego dovoljno. A ovo bi trebao biti tek pocetak, nismo jos ni zagrebali povrsinu... Zamislite samo sljedece slike (mozda da neke i donesemo 1.marta, uz svu ostalu simboliku, jer je tu nepotreban bilo kakav komentar ili parola): slika rudara koji radi u nemogucim uslovima, policajca koji radi za 300 KM, starice koja kopa po kontejneru, razorenih fabrika, smeca po obalama rijeka, djece koja sjede u hladnim ucionicama, napustena polja, prazne i srusene kuce u koje se niko vise nece vratiti, godine rodjenja na nadgrobnim spomenicima onih koji su nas branili u ratu i dali svoj zivot - za sta? Za ovakav zivot koji nije dostojan covjeka. Hocemo li se poklopiti i cekati ili cemo sakupiti ovo malo ponosa sto nam je ostalo i nesto poduzeti? Negdje mora poceti, zasto to ne bi bilo Sarajevo?
Kad prvobitno odusevljenje splasne nakon velicanstvenog dana, ponovo se vrati gorak okus ustima, koji nikako da nestane. Zao mi je zbog ovih izljeva emocija, ali sta mogu, takva nam je ova nasa zemlja :(
Podržavam ovaj prijedlog i mislim da je odličan, a ispod stravičnih slika naše stvarnosti-starci pred kontejnerima, godišta na nadgrobnim spomenicima, staviti naše "čelnike" u luksuznim odijelima i kompletićima i napisati iznose plata za koje ne rade ništa!
tina_atina

Post by tina_atina »

Bea_Trix wrote:
sinergija wrote:neko mi ukide ljutog. evo ga jos jednom

sorry, brisala jedan spam :D pa slucajno :D

ko ti je poznat? smajo :D tajo :D
Nema ni mojih japanaca,jel slućajno il namjerno?
A ja Sloveniju kontaktirala da mi profesor japanskog napiše .......
anakadabra

Post by anakadabra »

ruljo snimak je ispao fantastično :-D pune 63 min.

sve sam vas utarabila :D
don vito

Post by don vito »

SL67 wrote:Gospođa i Gospodin RULJIĆ
:lol: :lol: :lol:
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

vidi online rjecnik :)

http://www.eudict.com/?lang=engjap&word ... mit=Search

ukucala engleski crowd i dobila ovo :)

ne mora pola teme biti o tome :)

pusa
Last edited by Bea_Trix on 23/02/2008 21:34, edited 2 times in total.
anakadabra

Post by anakadabra »

giga wrote:
giga wrote:
dinchy84 wrote: Dubioza Kolektiv, ne znam tacan naziv :-?
pokusavam da nadjem, nigdje nista... !?
dajte ljudi link, nešto.... stvar je pravo dobra
Tesssa

Post by Tesssa »

anakadabra wrote:
giga wrote:
giga wrote: pokusavam da nadjem, nigdje nista... !?
dajte ljudi link, nešto.... stvar je pravo dobra
nadjem vam ja sutra, ok? :D
Marko99

Post by Marko99 »

HVALA RULJO!!! :thumbup:
anakadabra

Post by anakadabra »

@dinchy84: ne budi okrutna :roll:
J.B.Tito

Post by J.B.Tito »

Ubijam se ovom kako sam dosao na posao, neka zamjeni trazenu do sutra i link od dinchy84.
http://www.youtube.com/watch?v=zfLIXCc_6cw
suncica24

Post by suncica24 »

Mislim da je vrijeme za novu temu :D
ibis

Post by ibis »

Bea_Trix wrote:
vidi online rjecnik :)

http://www.eudict.com/?lang=engjap&word ... mit=Search

ukucala engleski crowd i dobila ovo :)

ne mora pola teme biti o tome :)

pusa
Moj prijedlog je swarm-znači :rulja, čopor, gomila-ovo više nama liči
Šapat

Post by Šapat »

E pa, da se i ja tuspasim danas :).

Svaka cast narode! Sa 500-600 prosle subote dosli smo na 3.000!! Nije nesto, gledano na globalu koliko nas je samo u gradu, ali ocito se budimoooooooooo!!!!

Stvarno je bilo fantasticno gledati na CD-u, a i slusati komentar vezan za tramvaj koji je stajao na obali - "prazan, a ostao nedirnut!"

Toliko o rulji TAJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!

Samo da dodam - apsolutno se slazem sa onim sto rece policy, vezano za zbunjenost vlasti i potrebu jos bolje organizacije narednih protesta. Nista njima sada nije jasno, pa cak i ako citaju sve ovo opet im je jos nejasnije. Pohvaljuju se pojedini, ali se istovremeno ne izdvajaju. Sve sto mogu je optuziti DOSTA za letke i plakate! Hahahahahaha! Dakle - mogu nas sve povuci za k...!

Tajooooooooo!!! Gradjani su samo to - gradjani. I vrijeme je da se to i konacno shvati.
A sad ljudi - da se uozbiljimo.

Ako se ostavke ne podnesu, a 99,99% nece, moramo razmisliti o sljedecim protestima i nacinu na koji cemo to izvesti. Moj prijedlog o radnom danu i dalje stoji jer mislim da je puno efektivnije kada oni s prozora mogu vidjeti sta im se porucuje.
Njihovu nemoc, ali i odsustvo bilo kakvog respekta prema nama, gradjanima, je vise nego ocita samim nepojavljivanjem nikoga od nadleznih. Da je Silajdzicu ili Mami imalo stalo do naseg misljenja, oni bi stisli i pojavili se danas pred katedralom. To uradili nisu, a samim tim, bar po mom skromnom misljenju, jasno su nam stavili do znanja koliko ih je briga za ovo sto mi radimo!

I nas odgovor, a to su sljedeci protesti, MORA biti jaci od dosadasnjih!
Moj prijedlog je - blokada Tajine zgrade u 15:00 nekog radnog dana. Tada "gospoda" zavrsavaju s poslom i razilaze (iako je radno vrijeme do 16:00), a mi ce pojaviti u 14:30 i nema nikome ici minimalno do 18:00!

Eto, prijedlog za razmatranje.
Ostale prijedloge cu dati interno.

:D
jasminasab

Post by jasminasab »

suncica24 wrote:Mislim da je vrijeme za novu temu :D
Ok, tamo konstruktivni prijedlozi, a ovdje jos malo komentara do sutra, pa da kljucamo. :)
Locked