BH fudbalski/nogometni talenti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ganjeta

#1251 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by ganjeta »

SarajVox wrote:Ja kad uzmem loptu i odigram sa srletom, celom i nerom, ja postignem po 9 od 10 golova i to u jednom takmicenju pa me opet niko ne hvali
Jug jel :D ?
SarajVox

#1252 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by SarajVox »

ganjeta wrote:
SarajVox wrote:Ja kad uzmem loptu i odigram sa srletom, celom i nerom, ja postignem po 9 od 10 golova i to u jednom takmicenju pa me opet niko ne hvali
Jug jel :D ?
da to nisi ti :-)
ganjeta

#1253 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by ganjeta »

Jok eto ti si :D .
SarajVox

#1254 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by SarajVox »

onda necu nagadat odakle si :)
u oktobru dolazim u tuzlu pa bas idem gledati togo malog. fakat me interesuje kakav je. mozda i ima talenta da se provali na zapadu
Eborg

#1255 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Eborg »

Jes' to menadžer? :D
SarajVox

#1256 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by SarajVox »

Eborg wrote:Jes' to menadžer? :D
sto pitas?
da nemas i ti nekog dijamanta na prodaju
Eborg

#1257 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Eborg »

Ma jok, samo mi je to interesantan posao, čitao sam jednu knjigu o tome. :)
fosil

#1258 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by fosil »

Kakve su sanse da Haris Vuckic zaigra za jednu jedinu? Begovic i Dzeko bi mu mogli malo sta sanut na uho. :D
Eborg

#1259 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Eborg »

Što se njega tiče, on možda i bi, mi smo se ulijenili i zaboravili na njega, bilo je aktivno kada je tek potpisao za Newcastle. Ovi interviewi koji su se davali slovenačkim medijima mislim da nisu previše relevantni.
ganjeta

#1260 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by ganjeta »

Igra za mladu Slovenije i sve su prilike da će zaigrati i za njihovu A repku, poznavajući nas i našu ažurnost i ne sumnjam. :-)
SarajVox

#1261 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by SarajVox »

ganjeta wrote:Igra za mladu Slovenije i sve su prilike da će zaigrati i za njihovu A repku, poznavajući nas i našu ažurnost i ne sumnjam. :-)
Eh da imamo skauting da valja, nebi se mi bojali bjelorusije i opcenito kvalifikacije
ali nazalost nemamo nikakav skauting

sve je to ojdi mi dojdi mi
lord blackadder

#1262 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by lord blackadder »

Vuckic me podsjeca na Medunjanina. Zabijao je cesto u pripremnim. Odlaskom Joe Bartona u QPR, njemu se otvara prostor.

Sve je do kratkovidnih bilmeza u Savezu, koji ce ga pozvati tek kad se momak iskaze i uleti u prvu pstavu. (stocereci, prekasno)
Baudelaire

#1263 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Baudelaire »

lord blackadder wrote:Vuckic me podsjeca na Medunjanina. Zabijao je cesto u pripremnim. Odlaskom Joe Bartona u QPR, njemu se otvara prostor.

Sve je do kratkovidnih bilmeza u Savezu, koji ce ga pozvati tek kad se momak iskaze i uleti u prvu pstavu. (stocereci, prekasno)
Selektorima mladih reprezentacija je izgleda kvalitetniji igrač koji igra za prvi sastav Sloge Trn, nego onaj koji je na klupi Newcastlea. Bilmezi, žalit ćemo za mnogima.
BHF_Manijak

#1264 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by BHF_Manijak »

Odlaskom Zukanovica mi nemamo selektora koji zove ono najbolje sta ima na raspolganju, konstantno su to neki talovi i forsiranje igraca sa Balkana, eventualno poneki iz Ceske, Rumunije itd, valja guzicom mrdnuti pa pogledati gdje ima nase djece, a puna ih je Z Evropa, gamad! :x Tulic je poceo sa sjebavanjem a ovaj nasatvio! Ne mogu da vjerujem danema djece iz Svedske, Njemacke, Austrije, Svicarske itd... :( :roll:
Edin H.

#1265 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Edin H. »

Pape izradi me ti za tri glave sa eksperimentom na golu - svaka ti cast :x
Corola

#1266 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Corola »

Edin H. wrote:Pape izradi me ti za tri glave sa eksperimentom na golu - svaka ti cast :x
:lol:
Edin H.

#1267 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Edin H. »

Corola wrote:
Edin H. wrote:Pape izradi me ti za tri glave sa eksperimentom na golu - svaka ti cast :x
:lol:
Smij se ti, ali istina da sam fasovao :D , premda nije ono sto ti mislis.
Najavljivao sam da cu staviti stoju na BiH, cak sam pogodio da ce Salihovic biti strijelac (premda istina mislio sam da ce ga dati iz igre, s obzirom da ce se njihova odbrana koncentrisati na Dzeksona).
Onda neko ovdje rece da treba sacekati dok ne izadje sastav. Sacekam, e onda on stavi Kenija i ja promijenim odluku i odlucim da ne uplatim.

Izvinjavam se moderatorima sto je ovo napisano na pogresnoj temi, trebalo je biti na Bjelorusija - BiH
fosil

#1268 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by fosil »

Haris Vuckic, Muamer Tankovic, Haris Seferovic i Sead Hajrovic. Hajde sto nam susjedi i komsije otimaju djecu, ali ovo moramo vratiti korijenima. Ko je u Savezu zaduzen za regrutovanje ove nase djece, sad kad je Munja nogiran?
Baudelaire

#1269 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Baudelaire »

fosil wrote:Haris Vuckic, Muamer Tankovic, Haris Seferovic i Sead Hajrovic. Hajde sto nam susjedi i komsije otimaju djecu, ali ovo moramo vratiti korijenima. Ko je u Savezu zaduzen za regrutovanje ove nase djece, sad kad je Munja nogiran?
To je ko Munja ranije bio zadužen za ovo?

Nije niko zadužen za te stvari, isključivo selektori mlađih selekcija, ili čak selektor A tima.Savez je šabanski, pa nije sposoban da osnuje kakvo tijelo koje će se brinuti za ovu djecu, odnosno održavati stalni kontakt sa njima, pratiti formu i slično... ovisimo o pukom patriotizmu i volji pojedinaca ili njihovih roditelja. Ja bih se smio kladiti da lično znam za puno više talentovanih igrača od 90% zaposlenika u Savezu, a samo sam prosječan poznavalac. Ima na ovom forumu ljudi koji puno bolji skauting rade nego naš Savez, a to rade džaba. Hvala novinarima pa su pronašli brojnu djecu po Evropi i pisali članke o njima, da nisu možda bi pričali i o Džeki kako pričamo o Ibrahimoviću.
fosil

#1270 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by fosil »

Ma Munja je 12 godina zlonzovo, a bio je i u u punom talu. :D
Baudelaire

#1271 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Baudelaire »

fosil wrote:Ma Munja je 12 godina zlonzovo, a bio je i u u punom talu. :D
Munja je najmanji krivac za sve ono što se izdešavalo. Kako će sekretar biti više kriv od cijelog Izvršnog Odbora i Predsjedništva? Ne branim ja Munju, daleko od tog, ali bojim se da će svaljivanjem sve krivice na Munju radi potpisa koje je on imao na svakom dokumentu u ime ovih ostalih glavešina, svo zlo koje su oni napravili biti bačeno pod tepih i neće se spominjati.
Korisničkoime

#1272 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Korisničkoime »

Baudelaire wrote:
fosil wrote:Haris Vuckic, Muamer Tankovic, Haris Seferovic i Sead Hajrovic. Hajde sto nam susjedi i komsije otimaju djecu, ali ovo moramo vratiti korijenima. Ko je u Savezu zaduzen za regrutovanje ove nase djece, sad kad je Munja nogiran?
To je ko Munja ranije bio zadužen za ovo?

Nije niko zadužen za te stvari, isključivo selektori mlađih selekcija, ili čak selektor A tima.Savez je šabanski, pa nije sposoban da osnuje kakvo tijelo koje će se brinuti za ovu djecu, odnosno održavati stalni kontakt sa njima, pratiti formu i slično... ovisimo o pukom patriotizmu i volji pojedinaca ili njihovih roditelja. Ja bih se smio kladiti da lično znam za puno više talentovanih igrača od 90% zaposlenika u Savezu, a samo sam prosječan poznavalac. Ima na ovom forumu ljudi koji puno bolji skauting rade nego naš Savez, a to rade džaba. Hvala novinarima pa su pronašli brojnu djecu po Evropi i pisali članke o njima, da nisu možda bi pričali i o Džeki kako pričamo o Ibrahimoviću.
:thumbup:
Naša situacija je specifična na žalost naše reprezentativce ne proizvodimo mi u BiH tj. naši klubovi neko to rade klubovi u inostranstvu. Stoga savez treba osnovat posebno tijelo sa skautima čiji će jedini zadatak biti pronalaženje tih mladih nada njihovo posmatranje, ocjena, STUPANJE U KONTAKT S NJIMA i stvaranje baze podataka naših talenata. Isti skauti bi prezentirali najzanimljivije igrače trenerima svih reprezentacija kako bi ih isti pozvali i na taj način već kaparisali, obradili ih, makar otežali drugima da ih preotmu. Treneri bi imali uvid u bazu podataka mogli se informisat o igraču, napredak onih koji najviše obećavaju bi se pratio, uspostavljao bi se lični kontakt s njima te isti i održavao. Zbog situacije u kojoj se nalazimo moramo iznalazit i specifična rješenja za istu kojih kod drugih nema jer nisu u istoj situaciji kao mi.
Mislim da nije moguće da mi to kontamo a oni ne, sad zašto je još uvijek ovako ko će ga znati
ganjeta

#1273 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by ganjeta »

Golovi mlade repke protiv Bjelorusa, mali Stevanović igrao pa desnoj strani vrlo dobro čini mi se. :thumbup:

http://www.youtube.com/watch?v=wk9XIh_eR2M
zenny

#1274 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by zenny »

kakvi su im ovo dresovi, ne sjecam se da su stariji imali ove..
nihoniho

#1275 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by nihoniho »

ima potencijala u ovoj reprezentaciji. nejasno je zasto pozive nisu dobili cajic i suljic !? cajic je vec dvije sezone standardan u teplicama, suljic je ponajbolji igrac sarajeva i, definitivno,osvjezenje na bih sceni........ sa njima dvojicom,bicakcicem u odbrani, mlanom djuricem i ,eventualno, zahirovicem ,imali bi respektabilnu selekciju ,cak sta vise........
Post Reply