Jug jelSarajVox wrote:Ja kad uzmem loptu i odigram sa srletom, celom i nerom, ja postignem po 9 od 10 golova i to u jednom takmicenju pa me opet niko ne hvali
BH fudbalski/nogometni talenti
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ganjeta
#1251 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
- SarajVox
#1252 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
da to nisi tiganjeta wrote:Jug jelSarajVox wrote:Ja kad uzmem loptu i odigram sa srletom, celom i nerom, ja postignem po 9 od 10 golova i to u jednom takmicenju pa me opet niko ne hvali?
- ganjeta
#1253 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Jok eto ti si
.
- SarajVox
#1254 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
onda necu nagadat odakle si
u oktobru dolazim u tuzlu pa bas idem gledati togo malog. fakat me interesuje kakav je. mozda i ima talenta da se provali na zapadu
u oktobru dolazim u tuzlu pa bas idem gledati togo malog. fakat me interesuje kakav je. mozda i ima talenta da se provali na zapadu
-
Eborg
#1255 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Jes' to menadžer? 
- SarajVox
#1256 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
sto pitas?Eborg wrote:Jes' to menadžer?
da nemas i ti nekog dijamanta na prodaju
-
Eborg
#1257 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ma jok, samo mi je to interesantan posao, čitao sam jednu knjigu o tome. 
- fosil
#1258 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Kakve su sanse da Haris Vuckic zaigra za jednu jedinu? Begovic i Dzeko bi mu mogli malo sta sanut na uho. 
-
Eborg
#1259 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Što se njega tiče, on možda i bi, mi smo se ulijenili i zaboravili na njega, bilo je aktivno kada je tek potpisao za Newcastle. Ovi interviewi koji su se davali slovenačkim medijima mislim da nisu previše relevantni.
- ganjeta
#1260 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Igra za mladu Slovenije i sve su prilike da će zaigrati i za njihovu A repku, poznavajući nas i našu ažurnost i ne sumnjam. 
- SarajVox
#1261 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Eh da imamo skauting da valja, nebi se mi bojali bjelorusije i opcenito kvalifikacijeganjeta wrote:Igra za mladu Slovenije i sve su prilike da će zaigrati i za njihovu A repku, poznavajući nas i našu ažurnost i ne sumnjam.
ali nazalost nemamo nikakav skauting
sve je to ojdi mi dojdi mi
- lord blackadder
#1262 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Vuckic me podsjeca na Medunjanina. Zabijao je cesto u pripremnim. Odlaskom Joe Bartona u QPR, njemu se otvara prostor.
Sve je do kratkovidnih bilmeza u Savezu, koji ce ga pozvati tek kad se momak iskaze i uleti u prvu pstavu. (stocereci, prekasno)
Sve je do kratkovidnih bilmeza u Savezu, koji ce ga pozvati tek kad se momak iskaze i uleti u prvu pstavu. (stocereci, prekasno)
-
Baudelaire
#1263 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Selektorima mladih reprezentacija je izgleda kvalitetniji igrač koji igra za prvi sastav Sloge Trn, nego onaj koji je na klupi Newcastlea. Bilmezi, žalit ćemo za mnogima.lord blackadder wrote:Vuckic me podsjeca na Medunjanina. Zabijao je cesto u pripremnim. Odlaskom Joe Bartona u QPR, njemu se otvara prostor.
- BHF_Manijak
#1264 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Odlaskom Zukanovica mi nemamo selektora koji zove ono najbolje sta ima na raspolganju, konstantno su to neki talovi i forsiranje igraca sa Balkana, eventualno poneki iz Ceske, Rumunije itd, valja guzicom mrdnuti pa pogledati gdje ima nase djece, a puna ih je Z Evropa, gamad!
Tulic je poceo sa sjebavanjem a ovaj nasatvio! Ne mogu da vjerujem danema djece iz Svedske, Njemacke, Austrije, Svicarske itd...

- Edin H.
#1265 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Pape izradi me ti za tri glave sa eksperimentom na golu - svaka ti cast 
-
Corola
#1266 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Edin H. wrote:Pape izradi me ti za tri glave sa eksperimentom na golu - svaka ti cast
- Edin H.
#1267 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Smij se ti, ali istina da sam fasovaoCorola wrote:Edin H. wrote:Pape izradi me ti za tri glave sa eksperimentom na golu - svaka ti cast
Najavljivao sam da cu staviti stoju na BiH, cak sam pogodio da ce Salihovic biti strijelac (premda istina mislio sam da ce ga dati iz igre, s obzirom da ce se njihova odbrana koncentrisati na Dzeksona).
Onda neko ovdje rece da treba sacekati dok ne izadje sastav. Sacekam, e onda on stavi Kenija i ja promijenim odluku i odlucim da ne uplatim.
Izvinjavam se moderatorima sto je ovo napisano na pogresnoj temi, trebalo je biti na Bjelorusija - BiH
- fosil
#1268 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Haris Vuckic, Muamer Tankovic, Haris Seferovic i Sead Hajrovic. Hajde sto nam susjedi i komsije otimaju djecu, ali ovo moramo vratiti korijenima. Ko je u Savezu zaduzen za regrutovanje ove nase djece, sad kad je Munja nogiran?
-
Baudelaire
#1269 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
To je ko Munja ranije bio zadužen za ovo?fosil wrote:Haris Vuckic, Muamer Tankovic, Haris Seferovic i Sead Hajrovic. Hajde sto nam susjedi i komsije otimaju djecu, ali ovo moramo vratiti korijenima. Ko je u Savezu zaduzen za regrutovanje ove nase djece, sad kad je Munja nogiran?
Nije niko zadužen za te stvari, isključivo selektori mlađih selekcija, ili čak selektor A tima.Savez je šabanski, pa nije sposoban da osnuje kakvo tijelo koje će se brinuti za ovu djecu, odnosno održavati stalni kontakt sa njima, pratiti formu i slično... ovisimo o pukom patriotizmu i volji pojedinaca ili njihovih roditelja. Ja bih se smio kladiti da lično znam za puno više talentovanih igrača od 90% zaposlenika u Savezu, a samo sam prosječan poznavalac. Ima na ovom forumu ljudi koji puno bolji skauting rade nego naš Savez, a to rade džaba. Hvala novinarima pa su pronašli brojnu djecu po Evropi i pisali članke o njima, da nisu možda bi pričali i o Džeki kako pričamo o Ibrahimoviću.
- fosil
#1270 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ma Munja je 12 godina zlonzovo, a bio je i u u punom talu. 
-
Baudelaire
#1271 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Munja je najmanji krivac za sve ono što se izdešavalo. Kako će sekretar biti više kriv od cijelog Izvršnog Odbora i Predsjedništva? Ne branim ja Munju, daleko od tog, ali bojim se da će svaljivanjem sve krivice na Munju radi potpisa koje je on imao na svakom dokumentu u ime ovih ostalih glavešina, svo zlo koje su oni napravili biti bačeno pod tepih i neće se spominjati.fosil wrote:Ma Munja je 12 godina zlonzovo, a bio je i u u punom talu.
-
Korisničkoime
#1272 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Baudelaire wrote:To je ko Munja ranije bio zadužen za ovo?fosil wrote:Haris Vuckic, Muamer Tankovic, Haris Seferovic i Sead Hajrovic. Hajde sto nam susjedi i komsije otimaju djecu, ali ovo moramo vratiti korijenima. Ko je u Savezu zaduzen za regrutovanje ove nase djece, sad kad je Munja nogiran?
Nije niko zadužen za te stvari, isključivo selektori mlađih selekcija, ili čak selektor A tima.Savez je šabanski, pa nije sposoban da osnuje kakvo tijelo koje će se brinuti za ovu djecu, odnosno održavati stalni kontakt sa njima, pratiti formu i slično... ovisimo o pukom patriotizmu i volji pojedinaca ili njihovih roditelja. Ja bih se smio kladiti da lično znam za puno više talentovanih igrača od 90% zaposlenika u Savezu, a samo sam prosječan poznavalac. Ima na ovom forumu ljudi koji puno bolji skauting rade nego naš Savez, a to rade džaba. Hvala novinarima pa su pronašli brojnu djecu po Evropi i pisali članke o njima, da nisu možda bi pričali i o Džeki kako pričamo o Ibrahimoviću.
Mislim da nije moguće da mi to kontamo a oni ne, sad zašto je još uvijek ovako ko će ga znatiNaša situacija je specifična na žalost naše reprezentativce ne proizvodimo mi u BiH tj. naši klubovi neko to rade klubovi u inostranstvu. Stoga savez treba osnovat posebno tijelo sa skautima čiji će jedini zadatak biti pronalaženje tih mladih nada njihovo posmatranje, ocjena, STUPANJE U KONTAKT S NJIMA i stvaranje baze podataka naših talenata. Isti skauti bi prezentirali najzanimljivije igrače trenerima svih reprezentacija kako bi ih isti pozvali i na taj način već kaparisali, obradili ih, makar otežali drugima da ih preotmu. Treneri bi imali uvid u bazu podataka mogli se informisat o igraču, napredak onih koji najviše obećavaju bi se pratio, uspostavljao bi se lični kontakt s njima te isti i održavao. Zbog situacije u kojoj se nalazimo moramo iznalazit i specifična rješenja za istu kojih kod drugih nema jer nisu u istoj situaciji kao mi.
- ganjeta
#1273 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Golovi mlade repke protiv Bjelorusa, mali Stevanović igrao pa desnoj strani vrlo dobro čini mi se.
http://www.youtube.com/watch?v=wk9XIh_eR2M
http://www.youtube.com/watch?v=wk9XIh_eR2M
- zenny
#1274 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
kakvi su im ovo dresovi, ne sjecam se da su stariji imali ove..
-
nihoniho
#1275 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
ima potencijala u ovoj reprezentaciji. nejasno je zasto pozive nisu dobili cajic i suljic !? cajic je vec dvije sezone standardan u teplicama, suljic je ponajbolji igrac sarajeva i, definitivno,osvjezenje na bih sceni........ sa njima dvojicom,bicakcicem u odbrani, mlanom djuricem i ,eventualno, zahirovicem ,imali bi respektabilnu selekciju ,cak sta vise........