Dešavanja u Srbiji

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

Krushko2 wrote:
pici wrote:Pa da spomenem i u mojoj firmi,gdje ima ne mali broj Srba koji imaju odlicne plate i svi su stambeno situirani........ne znam cemu ovo vodi,jel ugrozenosti nekoga i necega u Sarajevu ili Srbiji.
a po tvom misljenju srbe ne bi trebalo zaposljavati? ili bi to oni trebali biti nesto ekstra zahvalni?

jezim se kad vidim na koji nacin sovinisti rezonuju...
pa sovinizam ,mozes naci samo u svojim postovima i kolege,koji usporeduju jevreje u ausvicu i srbe u sarajevu,kao i mitoloske price o cvjecari i djecaku kojem je mama rekla da vrati cvijet jer je to iz "srpske cvjecare",moras biti duboko psihicki poremecen da bi takvo nesto i pomislio a kamoli javno postirao.
Po mom misljenju Srbi su nezamjenjiv dio Sarajeva,kao i svi ostali koji se osjecaju gradanima ovoga grada.A da Srbi u Sarajevu imaju dobra radna mjesta i plate to je de fakto cinjenica,nije mitologija.Ali na zalost to je za tebe neshvatljivo.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Krushko2 wrote:
basta sljezove boje wrote:
Krushko2 wrote: koliko moras biti zaludjen nacional-sovinizmom da bi zapravo vodio evidenciju nacionalnosti vlasnika odredjenih objekata!

fuj, ti si bas gadna osoba.
trazim ban za ovu osobu. Kupujem kolace iskljucivo u stasticarni Jadranka i ne vidim razloga da me neko zbog toga vrijedja :x

nazivati ljude koji kupuju kolace u srpskim slasticarnima gadnim ljudima je dovoljan za bana
dosta je nacionalizma, otkacite

na podmukao nacin etiketiras ljude po nacionalnosti. da si normalna ne bi te ni zanimalo to koje je nacionalnosti vlasnik nekog objekta, ali tebi je cilj da izazoves uznemiravanje pa i fizicki obracun sa jadnim vlasnicima. sramota sta se sve dopusta na ovom portalu.
ti zaista ne zivis u Sarajevu ali glumis kao da zivis :-)

sami vlasnici sebe etiketiraju jer srpska mesara i slasticarna imaju drugacije proizvode od bosnjacke. Ne kontam kako neko moze biti toliko primitivan pa svinjetinu traziti u bosnjackoj mesari
Prozor

Post by Prozor »

Krushko2 wrote:
Krushko2 wrote: koliko moras biti zaludjen nacional-sovinizmom da bi zapravo vodio evidenciju nacionalnosti vlasnika odredjenih objekata!

trazim ban za ovu osobu. Kupujem kolace iskljucivo u stasticarni Jadranka i ne vidim razloga da me neko zbog toga vrijedja :x

nazivati ljude koji kupuju kolace u srpskim slasticarnima gadnim ljudima je dovoljan za bana

na podmukao nacin etiketiras ljude po nacionalnosti. da si normalna ne bi te ni zanimalo to koje je nacionalnosti vlasnik nekog objekta, ali tebi je cilj da izazoves uznemiravanje pa i fizicki obracun sa jadnim vlasnicima. sramota sta se sve dopusta na ovom portalu.
zar ti upravo nisi pitao sta hoce Albanci u Vojvodini sad kad je Kosovo nezavisno i podrzavao bojkot njihovih proizvoda ISKLJUCIVO na osnovi njihove nacionalnosti?
uozo

Post by uozo »

Krushko2 wrote:

Kamarad Krusko, gdje ima dobrih Thor Steinar i Lonsdale jakni da se kupi? :roll:
basta sljezove boje

lik hoce da kaze da Srbin ne moze imati svoje preduzece u Sarajevu :-)

je li znas koliko ima Srba u istitucijama bosnjacko-hrvatske Federacije? A koliko ima Ne-Srba u insitucijama Republike Srpske? Zamjenik Semihe Borovac je Srbin, uvijek bio jako problematican lik, a sad je dogradonacelnik ... i onda mi pricaj kako Srbi u Sarajevu ne mogu opstati
Krushko2

Post by Krushko2 »

basta sljezove boje wrote:lik hoce da kaze da Srbin ne moze imati svoje preduzece u Sarajevu :-)

je li znas koliko ima Srba u istitucijama bosnjacko-hrvatske Federacije? A koliko ima Ne-Srba u insitucijama Republike Srpske? Zamjenik Semihe Borovac je Srbin, uvijek bio jako problematican lik, a sad je dogradonacelnik ... i onda mi pricaj kako Srbi u Sarajevu ne mogu opstati
ne kazem to, vec da si ti umno poremecena osoba s obzirom na to da vodis evidenciju ko je koje nacionalnosti.
basta sljezove boje

Krushko2 wrote:
basta sljezove boje wrote:lik hoce da kaze da Srbin ne moze imati svoje preduzece u Sarajevu :-)

ne kazem to, vec da si ti umno poremecena osoba s obzirom na to da vodis evidenciju ko je koje nacionalnosti.
hocemo li se vrijedjati? Je li bi se ti svadjao? Ja zaista ne kontam kako neko moze biti ovoliko ogranicen. Pa kad imas u familiji prakticirane vjernike koji su razlicitih vjeroispovjesti normalno da ces onome ko hoce halal otici tamo gdje ces to naci, isto tako onome ko jede svinjetinu ides to kupiti tamo gdje to ima. U normalnom svijetu vlasnik dodje prozdraviti stalne musterije pa razgovara sa njima i nudi im proizvode koje on ima a drugi nemaju.

jedan od najvecih blamova koji mi se desio je bio kad sam u hrvatskom lokalu porucila Karadjordjevu sniclu :(
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Krushko2 wrote:

Ti si se ubio za ocjenjvanje psihickog stanja ljudi :) , dodji malo sebi, ako ikako mozes, znam da nikako da se probudis iz sna, da te muce nocne more, zbog neostvarenih zelja.Ne vrijedjaj ljude, nece ti to pomoci da se bolje osjecas.
uozo

Post by uozo »

Krushko2 wrote:

hocemo li se vrijedjati? Je li bi se ti svadjao? Ja zaista ne kontam kako neko moze biti ovoliko ogranicen. Pa kad imas u familiji prakticirane vjernike koji su razlicitih vjeroispovjesti normalno da ces onome ko hoce halal otici tamo gdje ces to naci, isto tako onome ko jede svinjetinu ides to kupiti tamo gdje to ima. U normalnom svijetu vlasnik dodje prozdraviti stalne musterije pa razgovara sa njima i nudi im proizvode koje on ima a drugi nemaju.

jedan od najvecih blamova koji mi se desio je bio kad sam u hrvatskom lokalu porucila Karadjordjevu sniclu :(
More bit' da se tamo za to kaze girl's dream ! :?
:D
pici

Post by pici »

Plato, 15h: "Pravo lice Srbije"

Beograd -- Pokret "Evropa nema alternativu" održaće u 15 časova ispred Filozofskog fakulteta miran protest pod nazivom "Pravo lice Srbije".

Poruka sa prošlog skupa pokreta 'Evropa nema alternativu' (FoNet)

Jedan od organizatora skupa Simon Simonović kaže da mladi tim protestom žele da pokažu da je pravo lice Srbije ono koje se nalazi na putu evropskih integracija, a okupljenima će se obratiti i glumica Mira Karanović i profesor Vojin Dimitrijević.

"Posle okupljanja planiramo jedan mali rok koncert, da pokažemo da pravo lice Srbije nije lice koje ruši i prekida odnose, već je to jedno veselo lice ljudi koji žele da idu putem evropskih integracija. Šetnje neće biti, nažalost zbog bezbedonosnih razloga smo morali da je otkažemo, pošto ne želimo da dovedemo u opasnost ni jednog učesnika našeg protesta, niti da bude bilo kakve opasnosti po taj skup", rekao je Simonović za B92.
basta sljezove boje

ma Krushko ne zivi u Sarajevu, on misli da svi svuda sve prodaju, kolace sa margarinom, puterom, maslom, bravetinu, svinjetinu, cvarke ... bas je cool sto u Sarajevu imamo ovakav izbor, jedino fali jedna dobra kosher prodavnica koja bi prodavala falafel, humus, trinu ... meso i mlijeko ne smije biti zajedno ni u radnji :-)
basta sljezove boje

uozo wrote:
Krushko2 wrote: ne kazem to, vec da si ti umno poremecena osoba s obzirom na to da vodis evidenciju ko je koje nacionalnosti.

More bit' da se tamo za to kaze girl's dream ! :?
:D
postoji i zove se zagrebacki odrezak ili narezak :-)

ima i jedan kolac za koji niko nije siguran je li se zove sarajevska, bosanska ili srpska snita ali se srecom niko ne vrijedja ako se pogrijesi :-D
pici

Post by pici »

EU-Beograd, najhladnije nakon 2000.

1. mart 2008. | 09:05 | Izvor: B92
Beograd -- Jelica Minić kaže da je demarš Saveta ministara EU povodom incidenata u Beogradu oštro upozorenje za vlasti Srbije.

Evropska unija uputila je juče demarš Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, zbog napada na strane ambasade i kontrolne punktove, za šta, navodi se u protestu, odgovornost snose i pojedini ministri, zbog "zapaljive" retorike koja je podstakla nerede. Članica Spoljnopolitičkog saveta Jelica Minić ocenila je za B92 da je protest zemalja EU veoma oštar.

"Mislim da u istoriji naših odnosa sa EU, od demokratskih promena 2000. godine do danas, nije bilo oštrije poruke od ove koju smo sada dobili. Percepcija je takva da su delovi vlasti u Srbiji delovali da jedno nezadovoljstvo javnosti bude još izraženije, a posledica toga je jedno nasilno delovanje određenih grupa. Razumljivo je da je takva percepcija o Srbiji na osnovu ovog demarša uočljiva", kaže Minićeva.

Minićeva je kazala i da bi Srbija morala da uputi neki odgovor na protest Evropske unije, ali i da, pre svega, zadrži dobre odnose sa Briselom.

"Dugoročno to je veoma bitno i za političku stabilnost Srbije, i za bebednost Srbije. Ne bi se trebalo igrati daljeg kvarenja odnosa sa EU, jer pre ili kasnije ti odnosi se moraju normalizovati, Srbija zavisi ekonomski, pa i politički od Evropske unije u velikoj meri", kaže ona.

U demaršu Unije izražena je i zabrinutost zbog pritiska kome su izloženi neki mediji i nevladine organizacije u Srbiji, ali je i ponovljeno da je Evropska unija spremna da radi zajedno sa Srbijom na njenoj budućnosti u evropskoj porodici.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=287152

Ovo nije mitologija ovo je stvarnost.
Krushko2

Post by Krushko2 »

Krushko2 wrote:

pa kakve veze ima ako neko jede svinjetinu? jel to hoces da kazes da nema bosnjaka, hrvata, slovenaca koji jedu svinjetinu? kakve veze ima vjeroispovjest? hoces da kazes da bosnjak ne moze da jede svinjetinu, srbin da ne jede svinjetinu, da bude budista, vegeterijanac?

pa ti cak sudis ljudima na osnovu dijete i non stop racunas ko je kakve nacionalnosti, a pricas o ogranicenosti.
pesak

Post by pesak »

pici wrote:EU-Beograd, najhladnije nakon 2000.

1. mart 2008. | 09:05 | Izvor: B92
Beograd -- Jelica Minić kaže da je demarš Saveta ministara EU povodom incidenata u Beogradu oštro upozorenje za vlasti Srbije.

Evropska unija uputila je juče demarš Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, zbog napada na strane ambasade i kontrolne punktove, za šta, navodi se u protestu, odgovornost snose i pojedini ministri, zbog "zapaljive" retorike koja je podstakla nerede. Članica Spoljnopolitičkog saveta Jelica Minić ocenila je za B92 da je protest zemalja EU veoma oštar.

"Mislim da u istoriji naših odnosa sa EU, od demokratskih promena 2000. godine do danas, nije bilo oštrije poruke od ove koju smo sada dobili. Percepcija je takva da su delovi vlasti u Srbiji delovali da jedno nezadovoljstvo javnosti bude još izraženije, a posledica toga je jedno nasilno delovanje određenih grupa. Razumljivo je da je takva percepcija o Srbiji na osnovu ovog demarša uočljiva", kaže Minićeva.

Minićeva je kazala i da bi Srbija morala da uputi neki odgovor na protest Evropske unije, ali i da, pre svega, zadrži dobre odnose sa Briselom.

"Dugoročno to je veoma bitno i za političku stabilnost Srbije, i za bebednost Srbije. Ne bi se trebalo igrati daljeg kvarenja odnosa sa EU, jer pre ili kasnije ti odnosi se moraju normalizovati, Srbija zavisi ekonomski, pa i politički od Evropske unije u velikoj meri", kaže ona.

U demaršu Unije izražena je i zabrinutost zbog pritiska kome su izloženi neki mediji i nevladine organizacije u Srbiji, ali je i ponovljeno da je Evropska unija spremna da radi zajedno sa Srbijom na njenoj budućnosti u evropskoj porodici.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=287152

Ovo nije mitologija ovo je stvarnost.
pa najgore je kad na vlast dodju ludaci.

inace, ovde pada strasno kisa jos pre 15...
pesak

Post by pesak »

Polara, ne pada mi na pamet da pljujem po Srbima. Ali cu uvek da kazem sta mi smeta.
sofist, trebao si prijaviti slucaj nekome- medijima, kome god. ne treba se plasiti. ne znam. verujem da su u sarajevu prvenstveno gradjani, pa sve ostalo, zato mi se i svidja tamo. zato sam i na ovom forumu. osecam se kao medju svojima, jer nisam nacionalista. u srbiji su skoro svuda nacionalisti i to mi jako smeta.
kad sam nazvala tadica evropskim cetnikom, ne jednom, slobodnijem forumu,u srbiji, dodali mi upozorenje pred ban. eto, i zato sam ovde. u srbiji cesto ne mozes zvati stvari pravim imenom.
kad postavim topic o ratnim stradanjima /ne-srpskih naroda/ topic zabrane, izbrisu, posalju u smetliste, ili najzad ostave, ali gundjaju.

ne znam sta da vam kazem vise.
ne volim nacionaliste ma koje vere bili. :D
nacionalizam treba zakonom zabraniti.
Prozor

Post by Prozor »

Krushko2 wrote:
Krushko2 wrote: ne kazem to, vec da si ti umno poremecena osoba s obzirom na to da vodis evidenciju ko je koje nacionalnosti.

pa kakve veze ima ako neko jede svinjetinu? jel to hoces da kazes da nema bosnjaka, hrvata, slovenaca koji jedu svinjetinu? kakve veze ima vjeroispovjest? hoces da kazes da bosnjak ne moze da jede svinjetinu, srbin da ne jede svinjetinu, da bude budista, vegeterijanac?

pa ti cak sudis ljudima na osnovu dijete i non stop racunas ko je kakve nacionalnosti, a pricas o ogranicenosti.
obrazuj se
pici

Post by pici »

pesak wrote:Polara, ne pada mi na pamet da pljujem po Srbima. Ali cu uvek da kazem sta mi smeta.
sofist, trebao si prijaviti slucaj nekome- medijima, kome god. ne treba se plasiti. ne znam. verujem da su u sarajevu prvenstveno gradjani, pa sve ostalo, zato mi se i svidja tamo. zato sam i na ovom forumu. osecam se kao medju svojima, jer nisam nacionalista. u srbiji su skoro svuda nacionalisti i to mi jako smeta.
kad sam nazvala tadica evropskim cetnikom, ne jednom, slobodnijem forumu,u srbiji, dodali mi upozorenje pred ban. eto, i zato sam ovde. u srbiji cesto ne mozes zvati stvari pravim imenom.
kad postavim topic o ratnim stradanjima /ne-srpskih naroda/ topic zabrane, izbrisu, posalju u smetliste, ili najzad ostave, ali gundjaju.

Ja bi ti samo dao kratak odgovor.Otvorila si temu,koja je jedna medu najcitanijim i po postavljanju postova na politika forumu sarajevo-x,koji je drugi po preglednosti u BiH.Po meni da sam autor teme bi mi puno znacilo,pa i neko blago priznanje domisljatosti autora da odrzi temu .Nacionalistima i fasistima ovo smeta,al ko ih hebe i onako nisu normalni ljudi.
Inace si postala nezamljenjiv dio ovoga foruma.

P.S Evo i u Rajvosa zapada kiša :D
pesak

Post by pesak »

e, hvala... :-D

juce su na b92 tv, poligraf plus...kod jugoslava cosica bili nadrealisti kao gosti- iz sarajeva... :)
pokusacu da nadjem link.
nije mi bilo dobro, pa nisam mogla da gledam.
ono malo sto sam videla mi je bas prijalo... :)

http://www.b92.net/info/emisije/index.php

evo nekog linka, pa pogledajte tu..
moze da se skine i odlicni jucerasnji pescanik...
krivorijek

Post by krivorijek »

Krusko2 wrote:ne kazem to, vec da si ti umno poremecena osoba s obzirom na to da vodis evidenciju ko je koje nacionalnosti.
Evo, ti Krusko opet pametno, kao i prije koji sat kad si onako nepobjedivo povukao paralelu sa podjeljenim dijelovima Sarajeva i nikad do sad (bravo majstore) u istoriji (kako ono ti rece, ja glupog li pitanja) uocene podjele Auschwitz-a na njemacki i jevrejski dio za spaljivanje. Svaka cast, ej, vatreno argumentiras, nema sta!

To da neki ovdje na forumu vode racuna o tome ko je koje nacionalnosti tebe ne treba uopste brinuti, jer si ti uporiste neporemecenosti, ovim sto bauljaju pored puta nada, a nama normalnim forumasima ziva radost, jer si ti bas onaj kojeg bih ja svakom preporucio kao dokaz da se ovdje na forumu jos pokoji covjek moze naci, kojeg boli k* ko je koje nacionalnosti. Ne obaziri se ti na ove provokacije, samo ti rokaj.
George Costanza

Post by George Costanza »

drago mi je da ima normalnog svijeta i u srbiji, na tv-u se samo vide oni kreteni.
pesak

Post by pesak »

29.02.2008 .

NVO
44 NVO PROTIV LEGITIMIZACIJE NASILJA

Četrdeset i četiri nevladine organizacije oštro osuđuju poslednju u nizu izjava ministra za infrastrukturu Velimira Ilića koja prevazilazi sve do sada date izjave, zato što predstavlja direktno i otvoreno podsticanje i pozivanje na nasilje prema političkim neistomišljenicima, pre svega prema parlamentarnoj stranci Liberalno demokratskoj partiji.

U svojoj izjavi od 27. februara 2008. godine, ministar Ilić je naveo da vlast ne može da brani ljude „koji idu i vode akciju da Kosovo nije naše da ih ne pretuče neko ko je došao sa Kosova", čime je pozvao na obračun sa pojedincima koji imaju drugačije stavove.

Naglašavamo da se nikada, u istoriji Srbije, nije dogodilo ovakvo direktno pozivanje na nasilje prema neistomišljenicima od strane predstavnika vlasti. Čak ni za vreme vladavine Slobodana Miloševića nisu postojali otvoreni pozivi na ubistvo i nasilje, kakvi ovih dana dolaze od strane ministara u vladi Srbije.

Četrdeset i četiri nevladine organizacije zahtevaju od javnog tužioca da pokrene postupak protiv Velimira Ilića i ispita odgovornost vlade Republike Srbije i pozadinu napada. Takođe, zahtevamo od predsednika Republike Srbije da reaguje i zauzme jasan stav u odnosu na pozive na nasilje koji su u poslednjim nedeljama sve učestaliji.

Ovo pismo upućeno je relevantnim međunarodnim i evropskim organizacijama, kao i ambasadama u Srbiji.

Komitet pravnika za ljudska prava - YUCOM

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji

Beogradski centar za ljudska prava

Centar za kulturnu dekontaminaciju

Građanske inicijative

Žene u crnom

Pravnici za demokratiju

Beogradski krug

Antitrafiking centar

Koalicija za toleranciju protiv zločina iz mržnje

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Centar za regionalizam, Novi Sad

Vojvođanski centar za ljudska prava

Regionalni centar za prigovor savesti

Otvoreni licej iz Sombora

Forum građana iz Stare Pazove

Centar za razvoj civilnog društva

Queeria

Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda

Sandžački intelektualni krug

Žene u crnom iz Srbije: Leskovac, Vlasotince, Vrbas, Velika Plana, Kraljevo, Kruševac, Kikinda, Bečej, Pančevo, Pirot, Zaječar, Niš, Zrenjanin, Novi Pazar, Bor, Vranje, Dimitrovgrad, Babušnica, Boljevac, Tutin

SOS Vlasotince

Esperanca, Novi Sad

29. februar 2008.
pesak

Post by pesak »

George Costanza wrote:drago mi je da ima normalnog svijeta i u srbiji, na tv-u se samo vide oni kreteni.
Ma ima nas dosta. Gradjana . Samo mi nije jasno zasto se nama niko ne obraca. Niko nas ne zove u proteste, kao sto je to bilo za vreme Milosevica. Nekad je postojao slobodni radio b92.
Imam utisak kao da je to neka velika rezija "odozgo"...kako smo mi ustvari dati vec Rusima, nekom novom istocnom bloku. Da li je napravljen neki dil sa Putinom /od strane Zapada/ ..ne znam. Lici mi. Nekad bi za mnogo manje stvari nego sto je ovo sto se sad desava, izasli na ulice. Samo, sto se za vreme Milosevica znalo ko tuce- policija ...a sad postoje nekakve para-policije , fasisti nekakvi , obrazovci, svetozari miletici, dveri i td...koji bi nas ubijali na ulici, a policija ne bi reagovala...to su sad udarne pesnice voje kostunice.legaliste.
Zakljucujem da je sad izgleda gore.
svi se ti sad "ratnici i patriote" slegli u srbiju , pa ako ne mogu van, oni ce da ubijaju unutar Srbije.
Isto sve, samo je sad glavni 'neprijatelj" unutra. Lakse vama.
foodoo

Post by foodoo »

Par činjenica što se tiče Srba u Sarajevu.

Dekan Ekonomskog Fakulteta prije par goidna bio Miloš Trifković,
General Armije BIH Jovan Divjak
Vlasnik trenutno najboljeg restorana u gradu Srđan Jovanović, takođe držao super kafić na Grbavici Curry,
(Su)Vlasnik drugog (isto dobrog restorana na Grbavici Pepers) Dejan Radanović
Član ratnog predsjedništva BIH Mirko Pejanović

Svi gore pomenuti su Srbi, iz raznih sfera života i raznih perioda (rata i poslije rata).

Ja mislim da tim "srbima" cvjećara nije išla od ruke pa prosuli priču :-D

I samo da znate četnici, pravim Sarajevskim Srbima vi nikada nećete moći ni "a" reći, za Sarajlije oni su jednaki koliko i Bošnjaci i Hrvati i Jevreji. I nemoj da bi sad neko repliku generalnu. Ako imaš činjenice iznesi, ako ne onda šuti.
sofist

Post by sofist »

pesak wrote:Polara, ne pada mi na pamet da pljujem po Srbima. Ali cu uvek da kazem sta mi smeta.

taj Beograd mora da je opasno zglajzo kad ti je Sarajevo pojam gradjanstine. :lol:

p.s. ponuda jos uvijek vazi.
Post Reply