tranquil wrote:arze wrote:
{shit izbrisan}
Fulao si poentu. Ne žalim ja zbog ovih stvari, naprotiv, drago mi je što, za razliku od Semira, ja nisam dezerter. A stručnost se dobija negdje drugo a ne na turističkim obilascima.
Tranquil, slazem se s tobom: Semir jeste dezerter, ali to ne bi bilo dovoljno da ga se diskvalifikuje, kao sto si i sam primijetio o "strucnosti" stecenoj u turistickim obilascima. (Ja bih dosad trebalo da sam admiral kao Swelim, koliko sam svake godine proveo po kampovima na moru, a Bosna bi trebalo odavno da je prvak svijeta u nogometu, koliko smo se svi utakmica nagledali

).
Taj covjek ima obraza i nema stida da proziva istinske patriote, koji su ginuli spasavajuci bosanskog kulturnog blaga sta se da spasit 1992-95., dok je on puhnuo ("ja nisam odavle") i hladio pakšu u Bolu na Bracu, a kasnije u Americi ("izbjeglica iz ratom zahvacenih podrucja Bosne - rovovi na Zlatnom ratu i oko porodicne kuce u Bolu na Bracu" -- cek da brze-bolje pogledam u istorijske mape: da li je Bol na Bracu spadao u Tvrtkovu Kraljevinu Bosnu), e da bi on sad nekako htio spasiti Bosnu. i nezavisnost, i Bosnine korijene:
Semir Osmanagic Borat wrote:Projekt istraživanja Bosanske doline piramida pokušavali su i jos uvijek pokušavaju da zaustave mnogi koje krasi neznanje, nekultura, zavist, strah od promjena u shvatanju istorije, želja da BiH zauvijek ostane zavisna i bez korijena s kojom je lako manipulirati.
Nek neko otvori prozor, sta li ovo smrdi? Aha - vjetrovi podrske od graha i kiselog kupusa, iz debelih crijeva piramidiota.
"Lako manipulirat Bosnom?". Valjda Semir misli ovako:
"STA SE DESILO S OBJEKTIVNIM, NEUTRALNIM I NEPRISTRASNIM NOVINARSTVOM?" - Semir Osmanagic Borat, o novinarima FENE

.
"Funkcioniramo tako da mi Mario posalje informacije, ja napisem saopstenje ili vijest, posaljem njemu a on ga vrati na FENIN sluzbeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglasava" - novinarka FENE Sabina Alikadic
K@ranjem-Do-Istine, u poruci Semiru Osmanagicu Boratu.
"Sabina Alikadic ne prati Fondaciju niti cak njihove pressice" - Zoran Ilic', glavni urednik FENE.