ono sto mozes odmah poceti raditi je vratiti svoj imunitet na noge....HPV se lijeci kojekakvim terapijama, ali svaki doktor ce ti reci da ga se terapijama ne mozes rijesiti, jedino kad ti imunitet bude dovoljno jak da se on vremenom sam povuce.....ne sikiraj se previse, momak neka ide kod dermatovenerologa, ako ima vidljivih promjena (kondiloma)anida_s wrote:Dobih nalaz na HPV pozitivan (visokorizicna grupa) dosta nekih tipova i izmedju ostalog 4 koja su najcesci uzrocnik raka grlica.Za par dana imam zakazano kod doktora da mi pogleda nalaz pa ako neko moze da mi da koji savjet do tada. Naime, radila sam i Papa test i i kao dijagnoza mi je navedeno da imam cervicitis. Znaci nije bilo CIN-ova, bar ne pise u nalazu. Sta sad da radim? Na koji nacin da se borim protiv toga? Gdje momak da ode da se testira, da li to radi urolog? Na koji nacin se muskarci lijece ukoliko i on bude pozitivan? Prilicno sam preplasena oko svega, i ja sam vec sebi umislila da imam i nesto gore.
Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
- Felidae
#1251 Re: Ginekologija i vagine....
- juli84
#1252 Re: Ginekologija i vagine....
Ciklus koji inače traje 32 dana odjednom 20 dana, jel znak za uzbunu?
- male_okice
#1253 Re: Ginekologija i vagine....
ladyblue18 wrote:Jah zato srecom danas imamo toliko abortusa, toliko samohranih majki, toliko oceva koji nece da priznaju odgovornost i dolaze sa pitanjima odakle ja znam da je moje i slicno.Bellydancesuperstar wrote:
ajd recite mi iskreno kada partner stalno koristi kondom i izrazito je histeričan po pitanju zaštite, zar vas to ni najmanje ne vrijeđa? onako malo zrnce sumnje da se javi da ti njemu nisi dovoljno posebna da bi imao s tobom dijete, da bi imao ozbiljnu vezu, da imaš njegovo potpuno povjerenje?
vrhunac ljubavi mi je kad poželiš imati dijete s nekom osobom i kad ti ne bi smetalo da se to dogodi bez obzira na sve.
Vi ko da u bajkama zivite.
Sto se mene tice, moze on imati moje bezgranicno povjerenje sto je i normalno u vezama, ali rizikovati da radjam djecu van braka...neka hvala.
- Felidae
#1254 Re: Ginekologija i vagine....
neki test za muskarce i ne postoji bas, koliko ja znam. ali vjerovatno je da on ima u sebi HPV virus( ili si ga ti njemu prenijela, ili on tebi), okidac je smanjen imunitet, znaci neka se i on pripazi sa kojekakvim preparatima, nije na odmet. ali naravno trebali bi zajedno kod doktora, ja ovo samo pricam ono sto znam. i ako je neka stabilna veza, nema potrebe za uzbunu da je neko nekog prevario, virus moze biti u tijelu neko vrijeme, a da neznas.anida_s wrote:Pocela sam vec, pijem maticnu mlijec i neke vitamine. Partner nema nikakvih problema, nema kondiloma i slicno, pa treba li i on ici na testiranje bez obzira sto je onako vidljivo sve ok?
- Michun
#1255 Re: Ginekologija i vagine....
nije...ali ako se ponovi kratak interval onda idi dr.juli84 wrote:Ciklus koji inače traje 32 dana odjednom 20 dana, jel znak za uzbunu?
sara vecini zena
- Michun
#1256 Re: Ginekologija i vagine....
drago mi je da si uvidjela o cemu pricamo.Bellydancesuperstar wrote: ali da je za odnos između dvoje ljudi i zdravlje fizičko i psihičko bolje ne koristiti kontracepiju...definitivno je.
a rekla sam uživanje u plodnosti jer je to i bit sexualnog odnosa na kraju krajeva. tek onda dolazi puno zadovoljstvo odnosa, do tad je sve nekako nedovršeno, a ako predugo traje takva vrsta sexa dolazi i do nezadovoljstva na kraju.
O tome ne govore priručnici za moderne žene, ali tako je.
s izjavom broj jedan se ne bi slozila nikako. ljudi su nekad zivjeli po 35 god u prosjeku a sad (da ne lupam) po 70 i nekoliko zahvaljujuci modernoj medicini, uslovima zivota. fizicki kod vecine zena pilula da se pokazala kao benefit po zdravlje, ima izuzetaka ali govorimo o vecini populacije. o psihickom zdravlju i balansu hormona da ne pricamo. ja ne pijem tablete jer ne smijem ali kad sam u pms-u nekad znam biti nenormalna...nije to dobro ni za mene, ni za partnera a ni za okolinu.
ljudi se razlikuju od zivotinja po tome sto svjesno uzivaju u sexu i ne sluzi samo za produzenje vrste. ako si ti sretna sto si majka ili ces biti jednog dana, nemoj misliti da je to ispravno. ja znam zene koje nikad nisu zeljele da budu majke i to mi je sasvim OK.
a sto se tice odnosa...velika vecina odnosa na danasnjem vremenu onih koji imaju zajedno djecu je ka*anana u odnosu na ono sto imaju parovi koji se sexaju po 10 god i imaju vezu. prema tome, vrsta sexa iz zadovoljstva ne dovodi do nezadovoljstva.
- Bellydancesuperstar
#1257 Re: Ginekologija i vagine....
ništa ja nisam uvidjela.
uvidjela sam samo 1001 razlog zašto je sex prije braka grijeh.
- Cholina_Lokica
- Pasiflora
#1259 Re: Ginekologija i vagine....
Draga, ja mislim da ti nas zezasBellydancesuperstar wrote:ništa ja nisam uvidjela.![]()
- Michun
#1260 Re: Ginekologija i vagine....
I hope sositno wrote:Draga, ja mislim da ti nas zezasBellydancesuperstar wrote:ništa ja nisam uvidjela.![]()
-
nera18
#1261 Re: Ginekologija i vagine....
ona je meni kul vec danima:DMichun wrote:I hope sositno wrote:Draga, ja mislim da ti nas zezasBellydancesuperstar wrote:ništa ja nisam uvidjela.![]()
- male_okice
#1262 Re: Ginekologija i vagine....
Draga, ja mislim da ti nas zezasBellydancesuperstar wrote:ništa ja nisam uvidjela.![]()
dragi boze I give up. Samo djeca i u braku budu nezeljena, ne rade abortus samo single neudane djevojke
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1263 Re: Ginekologija i vagine....
jasta nego znak za uzbunujuli84 wrote:Ciklus koji inače traje 32 dana odjednom 20 dana, jel znak za uzbunu?
hajde fino ljekaru, pa mi javi sta ti je rekao, da ja ne idem
i kod mene prosli put 20 dana..a inace 28
-
mumy
#1264 Re: Ginekologija i vagine....
ma vrucina,ljeto zato urani...meni bar tako bude vazda na prelasku proljece/ljeto,ili kad putujem negdje...vjerovatno je to.no sikiriki 
- juli84
#1265 Re: Ginekologija i vagine....
Meni obično izostane kad putujem, a sad me baš iznenadila, pokvarila mi planovemumy wrote:ma vrucina,ljeto zato urani...meni bar tako bude vazda na prelasku proljece/ljeto,ili kad putujem negdje...vjerovatno je to.no sikiriki
- juli84
#1266 Re: Ginekologija i vagine....
Lavice smo mi valjda nam krv malo provrila vrućina, hormoniplain vanilla wrote:jasta nego znak za uzbunujuli84 wrote:Ciklus koji inače traje 32 dana odjednom 20 dana, jel znak za uzbunu?
hajde fino ljekaru, pa mi javi sta ti je rekao, da ja ne idem![]()
i kod mene prosli put 20 dana..a inace 28
- Mis mekinjas
#1267 Re: Ginekologija i vagine....
Imunitet, koliko znam dižeš sa Beta 1,3 glucan-om, to je najbolje, Imunity booster, isto je OK, ali težak za želudac.anida_s wrote:Dobih nalaz na HPV pozitivan (visokorizicna grupa) dosta nekih tipova i izmedju ostalog 4 koja su najcesci uzrocnik raka grlica.Za par dana imam zakazano kod doktora da mi pogleda nalaz pa ako neko moze da mi da koji savjet do tada. Naime, radila sam i Papa test i i kao dijagnoza mi je navedeno da imam cervicitis. Znaci nije bilo CIN-ova, bar ne pise u nalazu. Sta sad da radim? Na koji nacin da se borim protiv toga? Gdje momak da ode da se testira, da li to radi urolog? Na koji nacin se muskarci lijece ukoliko i on bude pozitivan? Prilicno sam preplasena oko svega, i ja sam vec sebi umislila da imam i nesto gore.
Nisi ništa umislila da je gore, ili bolje, to je virus, koji je tu, ali se trudi da ga smiriš. Idi doktoru, i on će ti reći kako da se ponašaš, i gdje se momak može testirati? Sretno.
Malo je puno 4 aktivna tipa, ali može se srediti, znam puno žena, koje su imale puno pozitivnog pa su sad dovele virus, da je na kontrolama negativan.
-
Howitzer
#1268 Re: Ginekologija i vagine....
Pozdrav,
Da li ko zna strucni naziv za sljedece....
U pitanju je rast tanke koze na genitalijama (ženskim) vise nego sto bi trebalo, nista pretjerano u doticnom slucaju, i moze se rijesiti hirurski samo radi estetike. Pokusavam izgooglat ali ne ide. Ne znam da li sam dobro objasnio o cemu se radi, vjerujem da mora biti neki strucni medicinski naziv za takvo nesto.
Zelio bih da se informisem malo vise oko toga jer mi nista nije jasno.
Hvala svima!
U pitanju je rast tanke koze na genitalijama (ženskim) vise nego sto bi trebalo, nista pretjerano u doticnom slucaju, i moze se rijesiti hirurski samo radi estetike. Pokusavam izgooglat ali ne ide. Ne znam da li sam dobro objasnio o cemu se radi, vjerujem da mora biti neki strucni medicinski naziv za takvo nesto.
Zelio bih da se informisem malo vise oko toga jer mi nista nije jasno.
Hvala svima!
- male_okice
#1269 Re: Ginekologija i vagine....
Ženski polni sistem se jednostavno može podeliti na spoljašnji i na unutrašnji deo. Spoljašnji deo je građen od velikih usana (labia maiora), malih usana (labia minora), klitorisa (clitoris), ušća mokraćne cevi (uretra), otvora vagine (vagine) unutar kojeg se nalazi himen (hymen). Ispod otvora vagine smešten je analni otvor.Howitzer wrote:Pozdrav,
Zelio bih da se informisem malo vise oko toga jer mi nista nije jasno.![]()
Hvala svima!
Velike usne čini kožni nabor koji obavija manje - male usne. Na mestu spajanja malih usana s prednje strane smešten je klitoris, a malo unutar usana se nalazi spoljni otvor uretre.
Klitoris je ženski erektilni organ kao što je penis kod muškaraca, što znači da je građena od kavernoznog tela koje se za vreme uzbuđenja ispunjava krvlju. Bogata je osetljivim telašcima, pa njeno nadraživanje može dovesti do orgazma. Klitoris može biti različite veličine od nekoliko mm do nekoliko cm.
Male usne su smeštene unutar velikih, mogu biti nejednake veličine i štrčati izvan velikih, ali to nije nenormalna pojava. Himen se nalazi unutar otvora vagine i to je tanka opna koja može imati različite oblike (polumesečasti, prstenasti…). Za himen važi mišljenje da je simbol nevinosti, što je samo delimično tačno. Naime, on se ošteti tokom prvog polnog odnosa i tada se može pojaviti malo krvarenje, ali isto tako ga je moguće oštetiti stavljanjem tampona, jahanjem, bavljenjem sportom i na razne druge načine.
Unutrašnji deo polnog sistema sa spoljnim komunicira preko rodnice ili vagine.
Unutrašnji deo građen je od dva jajnika (ovaria), dva jajovoda (tubae uterinae), materice (uterusa) i rodnice.
kod tebe je vjerovatno rijec o usnama malim ili velikim nebitno, ali zasto smetaju, ako nema nekog zdravstvenog razloga osim estetskog bolje ne dirati u ono sto je bog stvorio savrsenim, a kako svaki covjek i zena drugacije izgledaju tako i "ona dole" izgleda drugacije od zene do zene
-
Howitzer
#1270 Re: Ginekologija i vagine....
Hvala na javljanju i pojašnjenu, mislim u principu znao sam te detalje, ali nisam nešto bio posebno upučen sa medicinskim izrazima, uglavnom našao sam o čemu se radi, rijeć je o Labiaplasty (male usne)
I slažem se s tobom, ne treba ništa dirati, sve je to normalno i Bozije davanje, sve zavisi od osobe do osobe, i zasto dirati ako nema zdrvstvenih tegoba osim ako već nije malo ekstremnije izraženo, što nije slučaj kod dotične osobe, čak je doktorica rekla da to nije za operacije osim ako joj baš toliko smeta.
I slažem se s tobom, ne treba ništa dirati, sve je to normalno i Bozije davanje, sve zavisi od osobe do osobe, i zasto dirati ako nema zdrvstvenih tegoba osim ako već nije malo ekstremnije izraženo, što nije slučaj kod dotične osobe, čak je doktorica rekla da to nije za operacije osim ako joj baš toliko smeta.
- lara b.
#1271 Re: Ginekologija i vagine....
prije par dana sam imala prvi odnos i od tada imam obilan iscjedak koji prije nisam imala i boli me kada hodam...ne znam jel to normalno ili nesto nije uredu
a trebam i preporuku za nekog /njeznog/ ginekologa...ako imate i broj tel..
osim toga zanimaju me cijene za pregled i papa test...i jel neko radio hormonalni status, dermatolog mi je to preporucio...pa kako to ide...koliko kosta
a trebam i preporuku za nekog /njeznog/ ginekologa...ako imate i broj tel..
osim toga zanimaju me cijene za pregled i papa test...i jel neko radio hormonalni status, dermatolog mi je to preporucio...pa kako to ide...koliko kosta
-
nera18
#1272 Re: Ginekologija i vagine....
ne znam jel to normalno ili nelara b. wrote:prije par dana sam imala prvi odnos i od tada imam obilan iscjedak koji prije nisam imala i boli me kada hodam...ne znam jel to normalno ili nesto nije uredu![]()
a trebam i preporuku za nekog /njeznog/ ginekologa...ako imate i broj tel..![]()
al svakako trebas ginekologa...s knjizicom u skerlicevu, zakazes si pregled i onda rijesis i uputnicu za hormone i pregled i sve sto ti treba za djaba
- ljubav_aha
#1273 Re: Ginekologija i vagine....
da li si koristila uobicajeni oblik zastitelara b. wrote:prije par dana sam imala prvi odnos i od tada imam obilan iscjedak koji prije nisam imala i boli me kada hodam...ne znam jel to normalno ili nesto nije uredu![]()
a trebam i preporuku za nekog /njeznog/ ginekologa...ako imate i broj tel..![]()
-
zelenashica
#1274 Re: Ginekologija i vagine....
I mene ovaj boldirani dio zanimalara b. wrote:prije par dana sam imala prvi odnos i od tada imam obilan iscjedak koji prije nisam imala i boli me kada hodam...ne znam jel to normalno ili nesto nije uredu![]()
-
zelenashica
#1275 Re: Ginekologija i vagine....
babyline wrote: e pa jedina prirodna metoda je apstinencija a ostalo je ruski rulet..