Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
posto se ovo pitanje povlacilo i na onoj temi o receptima malo sam se raspitala o porijeklima naziva "Leblebije" je izraz koji se odomacio u istocnoj verziji kao naziv za nohut. U zapadnoj ga nazivaju "slanutak". Medjutim "leblebisi" su u stvari ovo
tj peceni/prezeni nohut.
Dok je nohut/slanutak sam plod od kojeg se prave leblebije
dinchy84 wrote:Eh, dok sam jela meso, tetkina pasticada mi je bila jedno od rijetkih mesnih jela koje sam volila! zena je majstor!
kako tvoja ispade?
Kao što rekoh ovo mi je prvi put. Čitajući recepte uvijek sam mislila da je kompliciranije nego što je, ispala je super ukusna. Pošto sam čitala jedno 4-5 raznih recepata, ja sam iz svakog uzela ono što mi odgovara i prezadovoljna sam rezultatom.
Kao prvo, hvala svima na cestitkama
drugo, @dalmatinka definitivno nakon ove tvoje slike pravim pasticadu, isto po prvi put i isto cu kao ti koristiti par recepata jer kao sto ovlas vidjeh sada na "Coolinarika" izbila je svadja oko toga treba li mociti preko noci, cime spikovati itd.
trece, evo moje salate sa rizinim rezancima i skampima s puuuuno korijandera kao sto vidite
ziggy wrote:micika brzo daj recept za ovo predposljednje
Ma ovo ti je pravo jednostavno!
Propsrzi komadice piletine na maslinovom ulju.Dodaj crveni i cehno bijelog luka pa promijesaj.U to dodaj frisku crvenu papriku isjecenu na malo vece reznjice i jednu saku graska.Oguli 2 paradajza,isijeci na reznjice i sve to neka se krcka kratko vrijeme....da ti se nebi paprika prekuhala.Dodaj zacine i na kraju frisak persun.Pire krompir znas kako se pravi,jel da?