discus herniae
Moderator: anex
-
Samprotivsviju
#1251 Re: discus herniae
Operisao prosle godine lumbalni dio kicme, tacnije L5-S1...
- No_Ke
#1252 Re: discus herniae
Pa kako je proslo, kojom metodom, gdje..?Samprotivsviju wrote:Operisao prosle godine lumbalni dio kicme, tacnije L5-S1...
-
Samprotivsviju
#1253 Re: discus herniae
KCUS, Mikrodiskektomija (kako se vec kaze)...za sada je dobro, mislim nije to nikad kao sto je bilo, ali zadovoljan sam i sa ovim.No_Ke wrote:Pa kako je proslo, kojom metodom, gdje..?Samprotivsviju wrote:Operisao prosle godine lumbalni dio kicme, tacnije L5-S1...
- No_Ke
#1254 Re: discus herniae
Evo odradio 3 DTK terapije,danas cetvrta.. Pa za sada nemam nekih promjena, osim sto sam jucer imao neke neuobicajne bolove.. Sada na 30kg radim, sa 22 poceo..
Vidjet cu nakon 5 odradjenih sta ce se dešavati, nekako pocinjem misliti da ni ovo nece pomoći a vala nije malo para nikako..
Jel neko imao iskustva sa ovim Sporticus sa koseva? Vidim oni imaju i fizikalnu i dekompresiju i jeftiniji su prilično..
Jel neko imao iskustva sa ovim Sporticus sa koseva? Vidim oni imaju i fizikalnu i dekompresiju i jeftiniji su prilično..
-
Zizi505
#1255 Re: discus herniae
Jei li probao sa akupunkturom? Dobra je za probleme s kičmom. Svjetska zdravstvena organizacija je još 1979. godine stavila na listu kao dobru metodu za liječenje išialgije.No_Ke wrote:Evo odradio 3 DTK terapije,danas cetvrta.. Pa za sada nemam nekih promjena, osim sto sam jucer imao neke neuobicajne bolove.. Sada na 30kg radim, sa 22 poceo..Vidjet cu nakon 5 odradjenih sta ce se dešavati, nekako pocinjem misliti da ni ovo nece pomoći a vala nije malo para nikako..
-
natascha
#1256 Re: discus herniae
Koja je uopće cijena tog tretmana? Kod Al Tawill-a i kod tih drugih. Zbog posla ne mogu na tretman u bolnicu u našem gradu, a malo me je i strah koliko oni znaju rukovati time jer su tek dobili tu mašinu, pa me baš interesuje cijena tretmana u privatnim klinikama?No_Ke wrote:Evo odradio 3 DTK terapije,danas cetvrta.. Pa za sada nemam nekih promjena, osim sto sam jucer imao neke neuobicajne bolove.. Sada na 30kg radim, sa 22 poceo..Vidjet cu nakon 5 odradjenih sta ce se dešavati, nekako pocinjem misliti da ni ovo nece pomoći a vala nije malo para nikako..
-
allem_77
#1257 Re: discus herniae
I ja sam odradio 3 DTK, i mislim da je to preskupo i bacanje para. Ništa mi nije pomoglo. E ne znam sada kada bih uradio 30 i više tretmana, kakav bi efekat bio? Ali mi se ne daje preko 2000 km za taj eksperiment. I preslaba je to kilaža koja vuče, odnosno rasteže. Ja tražio da poveća kilažu, odgovori mi da ne smije.natascha wrote:Koja je uopće cijena tog tretmana? Kod Al Tawill-a i kod tih drugih. Zbog posla ne mogu na tretman u bolnicu u našem gradu, a malo me je i strah koliko oni znaju rukovati time jer su tek dobili tu mašinu, pa me baš interesuje cijena tretmana u privatnim klinikama?No_Ke wrote:Evo odradio 3 DTK terapije,danas cetvrta.. Pa za sada nemam nekih promjena, osim sto sam jucer imao neke neuobicajne bolove.. Sada na 30kg radim, sa 22 poceo..Vidjet cu nakon 5 odradjenih sta ce se dešavati, nekako pocinjem misliti da ni ovo nece pomoći a vala nije malo para nikako..
- No_Ke
#1258 Re: discus herniae
Cijena tretmana je 80KM.Tretman se sastoji od 5-10 min lediranje bolnog dijela i 30 min dekompresije. Ja sam odradio kod Al Tawila 5 tretmana i rezultat je minimalno poboljšanje iako nr mora značiti da je uopste od dekompresije. Jako jako jako skupo i fakat ne vidim razlog tolike cijene. Inace ima jos dekompresija u sporticusu na kosevu koliko sam vidio 50KM je kod njih. Na proljeće ce biti i u tmp centru u Nedjaricima i pošto sam tu išao na masaze kaze mi covjek nece biti vise od 40KM. Dakle Al Tawil nerealno skup i u mom slucaju minimalna poboljšanja..allem_77 wrote:I ja sam odradio 3 DTK, i mislim da je to preskupo i bacanje para. Ništa mi nije pomoglo. E ne znam sada kada bih uradio 30 i više tretmana, kakav bi efekat bio? Ali mi se ne daje preko 2000 km za taj eksperiment. I preslaba je to kilaža koja vuče, odnosno rasteže. Ja tražio da poveća kilažu, odgovori mi da ne smije.natascha wrote:Koja je uopće cijena tog tretmana? Kod Al Tawill-a i kod tih drugih. Zbog posla ne mogu na tretman u bolnicu u našem gradu, a malo me je i strah koliko oni znaju rukovati time jer su tek dobili tu mašinu, pa me baš interesuje cijena tretmana u privatnim klinikama?No_Ke wrote:Evo odradio 3 DTK terapije,danas cetvrta.. Pa za sada nemam nekih promjena, osim sto sam jucer imao neke neuobicajne bolove.. Sada na 30kg radim, sa 22 poceo..Vidjet cu nakon 5 odradjenih sta ce se dešavati, nekako pocinjem misliti da ni ovo nece pomoći a vala nije malo para nikako..
-
allem_77
#1259 Re: discus herniae
Ti još skuplje plaćao? Ovdje gdje sam ja radio je 70 km. Ako uplatiš 3 dobiješ 1 gratis. Ako uplatiš 4 dobiješ 2 gratis. I nema nikakvog lediranja, samo masaža masažerom.
- No_Ke
#1260 Re: discus herniae
To je čak i povoljno gdje si ti isao.. Jel tu pola sata i sa kojom kilazom rade?allem_77 wrote:Ti još skuplje plaćao? Ovdje gdje sam ja radio je 70 km. Ako uplatiš 3 dobiješ 1 gratis. Ako uplatiš 4 dobiješ 2 gratis. I nema nikakvog lediranja, samo masaža masažerom.
-
allem_77
#1261 Re: discus herniae
https://m.facebook.com/relaxcentar.sreb ... 6289175425No_Ke wrote:To je čak i povoljno gdje si ti isao.. Jel tu pola sata i sa kojom kilazom rade?allem_77 wrote:Ti još skuplje plaćao? Ovdje gdje sam ja radio je 70 km. Ako uplatiš 3 dobiješ 1 gratis. Ako uplatiš 4 dobiješ 2 gratis. I nema nikakvog lediranja, samo masaža masažerom.
Išao u Zenicu. Mislim da imaju u Sarajevu, Srebreniku I Zenici. A zaboravio sam koja tačno kilaža i vrijeme trajanja. Uglavnom išao sam par puta tu i na masažu i hidžamu. Tražio da isprobam i ovu akupunkturu. Kaže djevojka, fizioterapeut, da ona to ne može bez doktora.
- Dozer
#1262 Re: discus herniae
O kakvom "lediranju" se radi, tj. sta je "lediranje"...?No_Ke wrote: Cijena tretmana je 80KM.Tretman se sastoji od 5-10 min lediranje bolnog dijela i 30 min dekompresije. Ja sam odradio kod Al Tawila 5 tretmana i rezultat je minimalno poboljšanje iako nr mora značiti da je uopste od dekompresije. Jako jako jako skupo i fakat ne vidim razlog tolike cijene. Inace ima jos dekompresija u sporticusu na kosevu koliko sam vidio 50KM je kod njih. Na proljeće ce biti i u tmp centru u Nedjaricima i pošto sam tu išao na masaze kaze mi covjek nece biti vise od 40KM. Dakle Al Tawil nerealno skup i u mom slucaju minimalna poboljšanja..
- No_Ke
#1263 Re: discus herniae
Najobicnije tretiranje bolnog dijela ledom. Oni to kazu lediranje.. Uglavnom u Al Tawilu nema masaža i struja. Barem nije meni bilo, a vidim ni momak što je dolazio prije mene..
Ja počeo fizikalne u institutu na Ilidži, al imam osjecaj da mi se ponovo upalilo, ko da mi se bio smirio nerv prije ovoga.. Ili je ovo vrijeme.. Ccc
Ja počeo fizikalne u institutu na Ilidži, al imam osjecaj da mi se ponovo upalilo, ko da mi se bio smirio nerv prije ovoga.. Ili je ovo vrijeme.. Ccc
- No_Ke
#1264 Re: discus herniae
Evo prodjoh niz terapija, nikakvog pomaka nema.
Redom: ovdje je neko spominjao KUM-a famoznog, isao u semizovac. Kakav seljakluk, zena samo gleda da uzme pare on nesta ko broji prsljenove, diskove pa ih nesta cupa.. Helem ubleha ubleha.. 30 KM tretman, dva puta otišao, ljudi ko na traci se mjenjaju, zgrnu pare..
Dekompresija, pisao sam vec bilo je kao nekog pomaka nakon toga opet se vratilo na staro, odradio 5 tretmana na Al Tawilu.
Fizioterapije isao od ambulantnih do instituta na Ilidzi gdje mi se jos gore upalilo.
Jucer dodjem na red kod tog famoznog Ćebića iz Zavidovica. I to mi djeluje ko na traci. 14,5 min se zadrzao. Pregleda me, pa me sestra izmasira 10 tak min i onda on kao "otkoci" zivac jednostavnim potezima gdje gura jednu pa drugu stranu.. Helem nesta je ko kvrcnulo, meni danas nista bolje nije. Tretman 60KM. Kontrola kod Pecara u Sarajevu jer kao on radi to isto..
Pokušao i sa fizioterapijom u I Sarajevu neki Bojan Pavlovic mr fizioterapeut. Ok radi svasta nesta u sat vremena, nije ni skupo 30KM medjutim ni tu ne osjetim neki napredak.
Ne gine mi operacija izgleda 3 mjeseca mrcvarenja po raznoraznim cudotvorcima sto dižu iz kolica ljude na noga (vjerojatno i jesu nekome pomogli). Tako da auto na pik i endoskopija kod Roberta u Zg mi je izgleda sljedeca opcija. Zna li neko koliko je tacno novaca?
Redom: ovdje je neko spominjao KUM-a famoznog, isao u semizovac. Kakav seljakluk, zena samo gleda da uzme pare on nesta ko broji prsljenove, diskove pa ih nesta cupa.. Helem ubleha ubleha.. 30 KM tretman, dva puta otišao, ljudi ko na traci se mjenjaju, zgrnu pare..
Dekompresija, pisao sam vec bilo je kao nekog pomaka nakon toga opet se vratilo na staro, odradio 5 tretmana na Al Tawilu.
Fizioterapije isao od ambulantnih do instituta na Ilidzi gdje mi se jos gore upalilo.
Jucer dodjem na red kod tog famoznog Ćebića iz Zavidovica. I to mi djeluje ko na traci. 14,5 min se zadrzao. Pregleda me, pa me sestra izmasira 10 tak min i onda on kao "otkoci" zivac jednostavnim potezima gdje gura jednu pa drugu stranu.. Helem nesta je ko kvrcnulo, meni danas nista bolje nije. Tretman 60KM. Kontrola kod Pecara u Sarajevu jer kao on radi to isto..
Pokušao i sa fizioterapijom u I Sarajevu neki Bojan Pavlovic mr fizioterapeut. Ok radi svasta nesta u sat vremena, nije ni skupo 30KM medjutim ni tu ne osjetim neki napredak.
Ne gine mi operacija izgleda 3 mjeseca mrcvarenja po raznoraznim cudotvorcima sto dižu iz kolica ljude na noga (vjerojatno i jesu nekome pomogli). Tako da auto na pik i endoskopija kod Roberta u Zg mi je izgleda sljedeca opcija. Zna li neko koliko je tacno novaca?
-
neko_sa_strane
#1265 Re: discus herniae
Jedan pogrešan pokret i opet muka s tom prokletom diskus hernijom nakon pauze od 4 godine. Nije problem bol u lumbalnom dijelu kičme već kada udara od koljena i spušta se niz list noge.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1266 Re: discus herniae
No_Ke wrote:Evo prodjoh niz terapija, nikakvog pomaka nema.
kad su upale, miruj i pij bosauri sa nulidom, meni brufen od 600 miligrama ne pomaze jedino nulid, kad se to smiri, uzmi sobno biciklo i petnest minuta ujutro i petnest navece... poslije par dana, mozes se i saget i hodat i trcat ako treba... uglavnom lagane vjezbe i ako imas kila smanji hranu jer svaka kila je tona za bolesnu kicmu... ako ni to ne pomogne i ne moze carape sam obuc onda pod noz... znam dosta njih koji su operisali i osjecaju se ko novi ALI, poslije nekog vremena se zeznu i dignu nesta tesko il naprave neku glupost i to se vrati jer bolestan disk ne mozes izlijeciti samo zamjeniti vjestackim... pozz i cuvaj se
-
neko_sa_strane
#1267 Re: discus herniae
Promjena ishrane igra veliku ulogu. Izbaciti rafinisani šećer i skrob svesti na minimum i piti bar 3 litre vode dnevno. Meni je hidratacija pomogla da me mnogo manje boli. Čim bol popusti otići ponekad na masažu i preći na vježbanje.Plivanje može pomoći. Meni je pomagalo. Ja sam nastavio s teretanom čim je bol popustila i vježba koja mi je najviše pomogla je deadlift. Potrebno je što manje sjediti i noću se dobro naspavati.
- Dozer
#1268 Re: discus herniae
"Mrtvak" ti pomogao....? To je vjezba za koju su meni doktori rekli da ne smijem ni pomisliti da je radim zbog jakog vertikalnog opterecenja kicme....
- Dozer
#1269 Re: discus herniae
Koliko si visok i tezak?No_Ke wrote:Evo prodjoh niz terapija, nikakvog pomaka nema.
-
neko_sa_strane
#1270 Re: discus herniae
Meni je pomogla. Ojačali su mišići oko kičme i stvarno me nije boljelo. Vukao sam 180kg.Dozer wrote:"Mrtvak" ti pomogao....? To je vjezba za koju su meni doktori rekli da ne smijem ni pomisliti da je radim zbog jakog vertikalnog opterecenja kicme....
- Dozer
#1271 Re: discus herniae
I imao vise nego ludu srecu, jer si s tom vjezbom hladno mogao ostati na podu, a onda odmah i na hirurskom stolu, uz 50-50% sansi za izlazak na Michelinkama ili na svojim nogama...
Jedino ako je to kod tebe bio sami pocetak DH i nije bio prevelik pritisak na nerv.
Jedino ako je to kod tebe bio sami pocetak DH i nije bio prevelik pritisak na nerv.
-
neko_sa_strane
#1272 Re: discus herniae
Kod mene je bulging disc. Kada sam vidio snimak diskus je samo malo nabubrio. Kada najmanje boli samo se zadržava u leđima a u nozi ne boli. Ako i boli u nozi onda samo od koljena niz list noge.Dozer wrote:I imao vise nego ludu srecu, jer si s tom vjezbom hladno mogao ostati na podu, a onda odmah i na hirurskom stolu, uz 50-50% sansi za izlazak na Michelinkama ili na svojim nogama...
- Dozer
#1273 Re: discus herniae
To je sami pocetak, tek krenulo. Mada, s tom vjezbom si se svakakko mogao kvalitetno s*ebati...
-
neko_sa_strane
#1274 Re: discus herniae
Znam zato sam tražio po youtube-u kako se pravilno radi bez ikakvih "dobronamjernih savjeta" u teretani. Radio sam je ja i ranije ali htio sam utvrditi gradivo. Kada radim deadlift najbitnija je forma i vrlo bitno mi je tog dana na trening doći naspavan jer je potrebna dobra koncentracija kod takvih vježbi.Dozer wrote:To je sami pocetak, tek krenulo. Mada, s tom vjezbom si se svakakko mogao kvalitetno s*ebati...
- No_Ke
#1275 Re: discus herniae
Ma idealna tezina/visina 189cm 90kg..cak sam mozda i smrsao sad.. Jedino sto mi stomak nije bas zategnut al nije ni bure..Dozer wrote:Koliko si visok i tezak?No_Ke wrote:Evo prodjoh niz terapija, nikakvog pomaka nema.
Ne znam fakat, sve je ovo individualno. Znam lika iznosili ga iz stana, otišao kod Ćebića i popravio ga odma.. Mene, skoro pa ništa a cak nemam takve tegobe.. Eto tebi dekompresija... Itd
Meni za sada nista, ok manja je tegoba jer ne radim 2 mjeseca pa se malo smirio zivac.. Ali nije to da možeš normalno ziviti..
Poceo sam juce sa plivanjem, ma jedva, nogama tesko ista mogu, al eto lakse mi je nekako bilo poslije termina.. I naravno komisija me vraca sa bolovanja za sedmicu na posao.. Tesko da cu normalno raditi.. Kaze meni ona na komisiji.. Pa kako ne mozes sjediti.. Pa da znas ista glupaco znas da je to indikacija dh.. Al haj nista novo