Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Zux
#1251 Re: reprezentacija
Patnja ziva, nekako uzesmo zahvaljujuci soliranju odlicnog Gordica i solidnoj igri u odbrani. Francuzi razguzili Talijane 20 razlike. Eto i da prodjemo Belgijance, zamislite duele: nasi playevi kontra Parkera; krila kontra Diawa/Pietrusa ili nasi centri kontra Turiafa...

- Globus
#1252 Re: reprezentacija
neka ba
idemo gledat parkera
i navijat za bolje

- Epitop
#1253 Re: reprezentacija
http://www.eurobasket.com/France/basket ... l-Team.asp
plus Parker i to je ono protiv cega ce Mensini puleni da igraju.
- -danTe-
#1254 Re: reprezentacija
ima da ih pojedemoEpitop wrote:http://www.eurobasket.com/France/basket ... l-Team.asp
P.S.Koji vam je k****...
- scheph
-
cikular
#1256 Re: reprezentacija
Ovom prilikom zelim se izviniti svom kolegi kakavdanakneiskustvu.
Bio si u pravu kada si rekao da su ovi igraci losi.
Ja bih dodao a su pomalo i retardirani.
Nadam seda ces pimiti moje izvinjeje.
S postovanjem, cikular
S postovanjem, cikular
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1257 Re: reprezentacija
cikular wrote:Ovom prilikom zelim se izviniti svom kolegi kakavdanakneiskustvu.
S postovanjem, cikular
- Bosanski_kralj
#1258 Re: reprezentacija
cikular wrote:Ovom prilikom zelim se izviniti svom kolegi kakavdanakneiskustvu.
S postovanjem, cikular
Ne znam šta reći o ovoj reprezentaciji, nekako jadno sve to djeluje. Nekad su bili ponos i dika naše države.
- mgogic
#1259 Re: reprezentacija
Ako Bog da,ako uspijemo ikako izvuci zivu glavu u Belgiji,iako ce jako tesko da bude,poznajuci motivatorske strucnosti strucnog staba,onda se treba okrenuti Francuskoj!Pa mamu im jebem nisu nepobjedivi,samo ih treba lijepo iskautovati pa pokazati zube(opet u slucaju da ne zijanimo u Belgiji,cega se jos vise plasim).Ja mislim da su oni tehnicki kita od ekipe(izuzetak Parkera),otprilike,ako je to onakva ekipa od ranije oni idu na snagu i lomljenje,i ako te uhvate u masinu,pusis 30 razlike.Mozda nekom jebackom zonom,da ih pustamo da sutaju(opet izuzetak Parkera),niposto ulaze i 1 na 1 jer su tu misicavi nabildani glupani 300000000 puta jaci od nas kako god pogledas!Nisu ni oni nepobjedivi,nafurani su,potcijenice nas to je sigurno,i to nam je sansa prvom mecu najveca.Ali treba opet naglasiti da jos nismo grupu prosli,i da je Francuska daleko!!!
- phillie
#1260 Re: reprezentacija
Ma sta su Francuzi, 4-5 NBA igraca, zar se to moze porediti sa jednim Jazvinom, Vardom i Opackom, koji pojedinacno imaju vise pregledanih NBA utakmica nego sto ce ovi francuzi u zivotu odigrati
Ovo je nasa realnost sto se tice reprezentativne kosarke. Nivo Belgije, Portugala, Ceske i slicnih zemalja. Pa i kada smo imali mnogo kvalitetniju repku Francuze, Talijane i slicne samo smo gledali kako nam pune kos na EP na koje smo se plasirali prvenstveno zato sto smo imali kvalitetne igrace. To nazalost vise nemamo (cast pojedincima). Bez Taletovica, Hukica, Preldzica...mislim da nemamo kvalitet da bilo sta uradimo. Mi smo svoju priliku za odlazak propustili kad smo igrali u grupi sa V Britanijom i Cesima. Al eto, ne treba gledati ni sve crno, bar se ne borimo za opstanak u A diviziji, sto ce reci da cemo i slijedece kvalifikacije biti u borbi za EP
Ovo je nasa realnost sto se tice reprezentativne kosarke. Nivo Belgije, Portugala, Ceske i slicnih zemalja. Pa i kada smo imali mnogo kvalitetniju repku Francuze, Talijane i slicne samo smo gledali kako nam pune kos na EP na koje smo se plasirali prvenstveno zato sto smo imali kvalitetne igrace. To nazalost vise nemamo (cast pojedincima). Bez Taletovica, Hukica, Preldzica...mislim da nemamo kvalitet da bilo sta uradimo. Mi smo svoju priliku za odlazak propustili kad smo igrali u grupi sa V Britanijom i Cesima. Al eto, ne treba gledati ni sve crno, bar se ne borimo za opstanak u A diviziji, sto ce reci da cemo i slijedece kvalifikacije biti u borbi za EP
-
Zux
#1261 Re: reprezentacija
Eto hajmo malo pravit razanj dok je zec u sumi iliti pretpostaviti da prodjemo Belgiju za sta su nam sanse "fifti-fifti". Protiv Francuza stvarno nemamo nazalost nikakve sanse. Ne treba biti veliki strucnjak pa to zakljuciti, ali tu se ne moze primijeniti "nisu ni oni vanzemaljci" jer jednostavnu su za 345 klasa jaci. Mi nemamo nijednog igraca koji bi im mogao biti nerjesiva enigma, kao nekad Neno npr. koji je mogao pogoditi iz nemogucih situacija ili recimo ukrasti loptu Karnisovasu 10 sec prije kraja. Da je Taletovic tu i u pravoj formi on bi mozda to mogao sa svojim tricama, razvuci odbranu, izvuci visoke igrace van... Sta nam je jos problem? Normalno Parker, kao i svakoj odbrani, ali ni tu ne stoji "pusti njega da zabije svoje zaustavi ostale", jer kad imas onakvog igraca koji je jedan od boljih playeva NBA lige, on raspamecuje odbranu i omogucava lagane poene svojoj ekipi. Da nam je tu Bremer mozda bi ga on mogao malo usporiti, napravit poneki problem, a ovako Gordic, pogotovo Jovanovic ce izgledati smijesni pokusavajuci zaustaviti ga. Onda fizicka nadmoc Francuza je nesto s cim nema sanse da se nosimo. Nas Portugal nadskace bez ikakvih problema, a Diaw, Pietrus, Turiaf, Batum ce nas pojest' u reketu i u skoku.
I na kraju, zar bilo ko misli da kad bi jedna BiH ugrozila Francusku i usla u neku egal zavrsnicu, to proslo netretirano od sudija? Da sudije dopuste da jedan Parker sa ekipom ne ode na EP pored BiH koja nije atraktivna vise ni za domacu publiku? Nazalost, nema teoretskih sansi.
I na kraju, zar bilo ko misli da kad bi jedna BiH ugrozila Francusku i usla u neku egal zavrsnicu, to proslo netretirano od sudija? Da sudije dopuste da jedan Parker sa ekipom ne ode na EP pored BiH koja nije atraktivna vise ni za domacu publiku? Nazalost, nema teoretskih sansi.
- karanana
#1262 Re: reprezentacija
kad je tekma sa belgijom? moja prognoza je poraz znatno visociji od 5 poena.
edit: vidim da je tekma veceras. hoce li biti na tv-u?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1263 Re: reprezentacija
Na BHT 1karanana wrote:kad je tekma sa belgijom? moja prognoza je poraz znatno visociji od 5 poena.
-
El_comadante
#1264 Re: reprezentacija
nažalost naša košarka nam je gora iz godine u godinu i to nam je realnost. teško čemo mi ikad na EP, možda za 10ak, 20 godina, jer i u mlađim uzrastima smo talašika znaći to je to. znaći realnost je da čemo teško sa Belgijom a nikako sa Francuzima aki i dođemo do njih, jer eto i Talijani im nemogu ništa. dakle krenula su nam kola nizbrdo a gdje če se zaustaviti vidječemo.
- Globus
#1265 Re: reprezentacija
Koliko mozemo izgubit od Belgije ? kako se to racuna ... jel medjusobni duel ? il ukupna kos razlika ... i ako prodjemo njih veceras .. i prodjemo Francuze .. obecavam da cu se ozenit do nove godine
(salim se ) 
- Globus
#1266 Re: reprezentacija
5 razlike ... hmmm .. mogo bi ja svast obecat 
- DOBOJLIJA
#1267 Re: reprezentacija
Kako nam je SLABA odbrana, i u Skokovima smo JAAAAAAAKO losi.
34-31 za Belgiju.
Opet da ponovim, slaaaaaaaaaba nam je odbrana, nekontam kako to trener nemoze da zakrpi bolje, nije prvi put da imamo taj problem.
34-31 za Belgiju.
Opet da ponovim, slaaaaaaaaaba nam je odbrana, nekontam kako to trener nemoze da zakrpi bolje, nije prvi put da imamo taj problem.
- DOBOJLIJA
#1268 Re: reprezentacija
mensure mensure, koje djabe pojene dajemo, redaju trojke belgijanci kad nema niko da ih pokriva.
-
LSD
#1269 Re: reprezentacija
ljudi nas ubiše skokovima,po dva napada konstantno imaju
...odbrane nema apsolutno 
- KPNCTNJAH
#1270 Re: reprezentacija
47:46 za nas na poluvremenu ... odbrane nema

- DOBOJLIJA
#1271 Re: reprezentacija
Druga cetvrtina zavrsena, 47-46 za nas.
Da malo zacepimo u odbrani vodili bi sa 20 pojena.
Da malo zacepimo u odbrani vodili bi sa 20 pojena.
-
LSD
#1272 Re: reprezentacija
Jao Mensureeee
...obolicu na živcima od ovog "strucnjaka"
pa mi se odlicno držimo s obzirom da apsolutno nemamo skoka niti odbrane opcenito...ne možemo odbraniti niti jedan jedini napad,jedino ako Belgija promaši šut... ali kakve koristi kad oni opet skoce i osvoje loptu
jao užasa.
pa mi se odlicno držimo s obzirom da apsolutno nemamo skoka niti odbrane opcenito...ne možemo odbraniti niti jedan jedini napad,jedino ako Belgija promaši šut... ali kakve koristi kad oni opet skoce i osvoje loptu
- DOBOJLIJA
#1273 Re: reprezentacija
OVO nije normalno, 5 igraca bosne skacu za loptu i jedan jedini belgijanac sto je bijo tu je osvoji
- DOBOJLIJA
#1274 Re: reprezentacija
Evo ode nam i Gordic, zglob je u pitanju
-
sarajevsko_pivo
#1275 Re: reprezentacija
Francuska izgubila od Finske!