Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Lady Saray

#1251 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Lady Saray »

Nazif_Gljiva wrote: 1. Cikica je prelazio cestu na mjestu nepogodnom za prelazak iste (nema semafora, a ni zebre).
2. Vesela druzina nije mogla skretati i ubrzati za petnaest metara da ubije covjeka.
3. Brzina je morala biti minimalno 120 km/h jer je vozac stao sa autom oko 120 metara od mjesta nesrece.
4. Passat je bio u krajnjoj lijevoj traci zaustavljen, tako da je smijesno ako nisu vidjeli cikicu koji je zagazio trecu traku (krajnju lijevu) - pretpostavka.
5. Kada je ogranicenje 60, a ti vozis 120 i ubijes pjesaka, on da se stvorio ispred auta, ti snosis svu krivicu.
6. Koliko ih je bilo u autu aludira na sljedece (opustena atmosfera, vracaju se sa Ilidze, tj. s karanja ili iz restorana Bosna, malo se popilo, gubitak percepcije).
1. gdje ba nema semafora? svaka tramvajska ima "svoj" semafor tj semafor postoji na pocetku tramvajske i pjesacki to sto je on pravio precicu dijagonalno dalje od semafora, na crveno i van pjesackog je njegova greska, semafor ima kao i pjesacki i vjerovatno ima svoju svrhu, nije za ptice pravljen
2. ja sam rekla da nisu skretali sto znaci da su isli pravo sto opet znaci da ako je cikica prelazio cestu a lik isao pravo neko je MORAO proci na crveno (ha vozac a cica koji doduse nije ni prelazio na semaforu)
...
6. mogli su svi biti totalno pjani u autu ne znaci i da je vozac popio, mozda je bio dezurni tu noc pa jedini nije pio a od kud ti uopste znas je li iko i pio i gdje su bili (svi ti sto cugaju po kafanama ne ostaju do 23)
Dozer wrote:Stare mi, ljudi po gradu voze k'o da su sami na cesti, a to je, valjda, genetska "navika" povucena sa seoskih makadama...nevjerovatno...
ovome se svaki dan cudim.. ako ti nije stalo do drugih u saobracaju gledaj makar da ne skrsis sebe i svoje auto... ovo spada u kategoriju koju zovem "smrt za volanom" :x
holowey

#1252 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by holowey »

Qler wrote:ima uticaj i raspolozenje baba Vide na kocioni put... daj molim te, prosjek je 39m, na testovima, passat ima dobar kocioni sistem, vozio sam ga, plus abs, plus suha cesta, plus novi asfalt, nisu liku mogli biti bolji uslovi za kocenje...

i sve da je nesto uticalo na kocenje, od trenutka kada je opalio po kocinici u ovim vremenskim, atmosferskim, i svim drugim uslovima ovo auto ne bi sa 100km/h smjelo preci vise od 45, max 50m kocionog puta. znas li ti koliko je 100m zaustavnog puta, pa yugo ima kraci zaustavni put..
plus koja pivka, plus bio sam u autu i niko ga nije zapricavao, plus iskusan testni vozac, plus....

pretpostavljam da si ti licno obavio tehnicki pregled passata iz ovog slucaja jer toliko garantujes u njegovu ispravnost...

osim toga, da tebi neko istrci na cestu, da li bi ti zazmirio i pritisnuo kocnicu pa sta bude da bude, ili bi pokusao da izbjegnes pjesaka pa makar i po cijenu udara u tramvajsko stajaliste? s obzirom na abs lik je imao upravljivost nad automobilom prilikom kocenja, a nesto ne vidim da je pokusao da izbjegne pjesaka, sto mi govori da mu je reakcija bila nikakva... da li je razlog tome sto mu je neko ometao paznju tokom voznje, ili neiskustvo, apsolutno je nebitno, pjesak je izgubio zivot...
Qler

#1253 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Qler »

ja samo kazem da ne mora znaciti da je isao 120km/h. to sto je stao 100m poslije udara moze biti milion drugih faktora, a ne prevelika brzina.
Judge_Dread

#1254 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 21:29, edited 1 time in total.
Nazif_Gljiva

#1255 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Nazif_Gljiva »

Qler wrote:ja samo kazem da ne mora znaciti da je isao 120km/h. to sto je stao 100m poslije udara moze biti milion drugih faktora, a ne prevelika brzina.
Koliko brzo moras voziti da zakacis (primjetices da ga je zakacio kod zmigavca, far netaknut) covjeka i ubijes ga?
bpsang

#1256 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

Danas oko 12 h vidjoh , bas lijepo zensko al autic u cajt-notu, zabila ga dama u nesto: Steta,Reno tvingo ionako je kratak sprijeda podvukla mu se hauba pod karambolku, bilo mi ofirno slikati jej je pored nje momak nesto ko pokusavao ispraviti ne bi li krenula dalje.
Mjesto udesa raskrsnica kod Hotela Radon PLAAZA
vnm

#1257 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by vnm »

Judge_Dread wrote:
komi wrote:šta bi s onim 100 metara od pješačkog možeš ulicu preći
Zar nije 150 metara :?
Jesu to skratili u novom zakonu ?
da ali tamo nije pjesacki, nego semafor za pjesake. pjesacki na semaforu samo vazi ako semafor nije u funkciji.
holowey

#1258 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by holowey »

vnm wrote:pjesacki na semaforu samo vazi ako semafor nije u funkciji.
?????????

to znaci ako je zeleno za pjesake, oni mogu slobodno da se razmigolje izmedju dva semafora po cijeloj cesti?

zebra oznacava pjesacki prelaz, bilo semafora za pjesake ili ne, i pjesaci su obavezni da prelaze cestu samo na za to predvidjenim mjestima...medjutim, ako je nekom delegatu mrsko da pruzi jos koji korak do prelaza, to ne znaci da vozaci imaju dozvolu da ih gaze gdje stignu...
nexo

#1259 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by nexo »

Lady Saray wrote:
Nazif_Gljiva wrote: 1. Cikica je prelazio cestu na mjestu nepogodnom za prelazak iste (nema semafora, a ni zebre).
2. Vesela druzina nije mogla skretati i ubrzati za petnaest metara da ubije covjeka.
3. Brzina je morala biti minimalno 120 km/h jer je vozac stao sa autom oko 120 metara od mjesta nesrece.
4. Passat je bio u krajnjoj lijevoj traci zaustavljen, tako da je smijesno ako nisu vidjeli cikicu koji je zagazio trecu traku (krajnju lijevu) - pretpostavka.
5. Kada je ogranicenje 60, a ti vozis 120 i ubijes pjesaka, on da se stvorio ispred auta, ti snosis svu krivicu.
6. Koliko ih je bilo u autu aludira na sljedece (opustena atmosfera, vracaju se sa Ilidze, tj. s karanja ili iz restorana Bosna, malo se popilo, gubitak percepcije).
1. gdje ba nema semafora? svaka tramvajska ima "svoj" semafor tj semafor postoji na pocetku tramvajske i pjesacki to sto je on pravio precicu dijagonalno dalje od semafora, na crveno i van pjesackog je njegova greska, semafor ima kao i pjesacki i vjerovatno ima svoju svrhu, nije za ptice pravljen
2. ja sam rekla da nisu skretali sto znaci da su isli pravo sto opet znaci da ako je cikica prelazio cestu a lik isao pravo neko je MORAO proci na crveno (ha vozac a cica koji doduse nije ni prelazio na semaforu)
...
6. mogli su svi biti totalno pjani u autu ne znaci i da je vozac popio, mozda je bio dezurni tu noc pa jedini nije pio a od kud ti uopste znas je li iko i pio i gdje su bili (svi ti sto cugaju po kafanama ne ostaju do 23)
Dozer wrote:Stare mi, ljudi po gradu voze k'o da su sami na cesti, a to je, valjda, genetska "navika" povucena sa seoskih makadama...nevjerovatno...
ovome se svaki dan cudim.. ako ti nije stalo do drugih u saobracaju gledaj makar da ne skrsis sebe i svoje auto... ovo spada u kategoriju koju zovem "smrt za volanom" :x
Kao i u mnogim drugim slucajevima napravljena je greska i ti si dobila vozacku. Takva greska se mora pod hitno ispraviti, tj. tvoja vozacka dozvola mora biti ponistena. Na stranu sto si prijetnja sebi, ali ti si prijetnja i drugima!
Daphna

#1260 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Daphna »

Dozer wrote:Ma u ovom gradu pod hitno treba uvesti reviziju vozackih dozvola, majke mi...

Stalno sam na cesti, sto privatno sto kroz posao, i nagledam se svega. Ovo sad nije sovinisticka, da se odmah razumijemo, pogotovo jer mi je u autu cesto i kolegica koja je takodjer vozac, ali u zadnjih 15-20 dana otkako je ovo malo k'o otoplilo, valjda se zene izvukle da vozaju. I to je katastrofa. Trkaci na stranu, oni su zasebna prica i to treba pozatvarat, ali sto zene prave sranja po cesti to je horor.
I kolegica mi se svaki dan ne moze nacuditi cudima koja zajendo gledamo, a da je nema u sutu i da ne gleda isto sto i ja, sigurno bi mi rekla da lazem.

Covjek bi trebao biti vidovit da pa skonta sta je vozacica htjela da uradi na cesti. Prije neki dan me jedna bukvalno izgura kod RTV-a. Vozim pored nje, hauba mi je u ravni sa njenim desnim prozorom, a grlica hladno i bez ikakvog nagovjestaja da ce to uraditi (zmigavac, okret, pogled...nista) samo svinta udesno da se prestroji iz srednje u krajnju desnu. Nisam stigao ni trubnuti, samo sam i ja istom brzinom smotao udesno. Sreca pa se to desilo pored onog prosirenja iza semafora i nikoga nije bilo na prosirenju, inace bi bilo svega jer bukvalno nisam stigao ni zaociti da bi se ona uvalila, nego sam kocio i bjezao.
Stignem je odmah nakon toga, a ona mrtva hladna - natakarila cvirkere i cucla golfa, tupo me gleda sto joj spominjem familiju i kaze - nisam vidjela... Cuuj?! Pa rek'o - nisi ni pogledala jadna ne bila! Stare mi, ljudi po gradu voze k'o da su sami na cesti, a to je, valjda, genetska "navika" povucena sa seoskih makadama...nevjerovatno...
Pa dobro... A šta je sa frajerom koji meni uradi istu stvar? Još ide iz krajnje lijeve u krajnju desnu... Uvali se bez gledanja na retrovizor, bez signalizacije, bez ičega? I to ne samo meni, već i onome u desnoj traci! A da... On je šoferčina!

Koliko god žene bile loši vozači, ima ih vala i na drugoj strani!
Lesli Eldridž

#1261 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Lesli Eldridž »

Daphna wrote:
Dozer wrote:Ma u ovom gradu pod hitno treba uvesti reviziju vozackih dozvola, majke mi...

Stalno sam na cesti, sto privatno sto kroz posao, i nagledam se svega. Ovo sad nije sovinisticka, da se odmah razumijemo, pogotovo jer mi je u autu cesto i kolegica koja je takodjer vozac, ali u zadnjih 15-20 dana otkako je ovo malo k'o otoplilo, valjda se zene izvukle da vozaju. I to je katastrofa. Trkaci na stranu, oni su zasebna prica i to treba pozatvarat, ali sto zene prave sranja po cesti to je horor.
I kolegica mi se svaki dan ne moze nacuditi cudima koja zajendo gledamo, a da je nema u sutu i da ne gleda isto sto i ja, sigurno bi mi rekla da lazem.

Covjek bi trebao biti vidovit da pa skonta sta je vozacica htjela da uradi na cesti. Prije neki dan me jedna bukvalno izgura kod RTV-a. Vozim pored nje, hauba mi je u ravni sa njenim desnim prozorom, a grlica hladno i bez ikakvog nagovjestaja da ce to uraditi (zmigavac, okret, pogled...nista) samo svinta udesno da se prestroji iz srednje u krajnju desnu. Nisam stigao ni trubnuti, samo sam i ja istom brzinom smotao udesno. Sreca pa se to desilo pored onog prosirenja iza semafora i nikoga nije bilo na prosirenju, inace bi bilo svega jer bukvalno nisam stigao ni zaociti da bi se ona uvalila, nego sam kocio i bjezao.
Stignem je odmah nakon toga, a ona mrtva hladna - natakarila cvirkere i cucla golfa, tupo me gleda sto joj spominjem familiju i kaze - nisam vidjela... Cuuj?! Pa rek'o - nisi ni pogledala jadna ne bila! Stare mi, ljudi po gradu voze k'o da su sami na cesti, a to je, valjda, genetska "navika" povucena sa seoskih makadama...nevjerovatno...
Pa dobro... A šta je sa frajerom koji meni uradi istu stvar? Još ide iz krajnje lijeve u krajnju desnu... Uvali se bez gledanja na retrovizor, bez signalizacije, bez ičega? I to ne samo meni, već i onome u desnoj traci! A da... On je šoferčina!

Besmislena prepirka. Bosanci općenito ne znaju voziti i nekulturni su. Papci muškarci za volanom su siledžije, a žene rijetko kada dobro voze. A kada su bezobrazne i provokativne (rauberke) onda su često i gore od muškaraca.
Daphna

#1262 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Daphna »

Lesli Eldridž wrote:
Daphna wrote:

Besmislena prepirka. Bosanci općenito ne znaju voziti i nekulturni su. Papci muškarci za volanom su siledžije, a žene rijetko kada dobro voze. A kada su bezobrazne i provokativne (rauberke) onda su često i gore od muškaraca.
Nije to prepirka... Samo razmjena iskustava!
Lesli Eldridž

#1263 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Lesli Eldridž »

Qler wrote:ima uticaj i raspolozenje baba Vide na kocioni put... daj molim te, prosjek je 39m, na testovima, passat ima dobar kocioni sistem, vozio sam ga, plus abs, plus suha cesta, plus novi asfalt, nisu liku mogli biti bolji uslovi za kocenje...

i sve da je nesto uticalo na kocenje, od trenutka kada je opalio po kocinici u ovim vremenskim, atmosferskim, i svim drugim uslovima ovo auto ne bi sa 100km/h smjelo preci vise od 45, max 50m kocionog puta. znas li ti koliko je 100m zaustavnog puta, pa yugo ima kraci zaustavni put..
To ti je u idealnim ulovima, kad se očekuje kočenje i bez oklijevanja stisne kočnica svom snagom. Ko u norlanom saobraćaju koči punom snagom? Niko.
VR6

#1264 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by VR6 »

Nazif_Gljiva wrote:Koliko brzo moras voziti da zakacis (primjetices da ga je zakacio kod zmigavca, far netaknut) covjeka i ubijes ga?
Joj na ovom sa-xu vazda ima nekih vanserijskih filozofa. Ako nisi primjetio, mozda se i ne vidi na slicici, sajba je razbijena u gornjem desnom uglu. Znaci nakacio je lika blatobranom i ovaj je glavom opalio u sajbu i nakon toga odletio na zemlju i opalio od asvalt. Ni meni nije jasno zasto je Passat bio toliko daleko od udesa, predpostavljam da je bio neki razlog zbog kojeg nije mogao odmah stati...

Ev sta nadjoh na jednom drugom forumu, copy-paste: stari vozio pored passata i kometarisao kako je lijep auto, unutra 2 mladica i 2 cure, kaze prolazi passat ubrzava lagano pored mene, kad samo izleti covjek na cestu i direktno na passata, stari poceo kocit i stane na nekih 20tak metara od passata i samog mjesta nesrece :S, medjutim vec je bilo kasno,podlegao je na licu mjesta.
Jara

#1265 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Jara »

Dozer wrote: Ovo sad nije sovinisticka, da se odmah razumijemo, pogotovo jer mi je u autu cesto i kolegica koja je takodjer vozac, ali u zadnjih 15-20 dana otkako je ovo malo k'o otoplilo, valjda se zene izvukle da vozaju. I to je katastrofa.
:lol: ja, izvukle se :-) ...dobro nisi rek'o izmilile :x :D
amrica

#1266 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by amrica »

Daphna wrote:

Pa dobro... A šta je sa frajerom koji meni uradi istu stvar? Još ide iz krajnje lijeve u krajnju desnu... Uvali se bez gledanja na retrovizor, bez sigmalizacije, bez ičega? I to ne samo meni, već i onome u desnoj traci! A da... On je šoferčina!
:thumbup: :thumbup:
To se podrazumijeva, znas kad se rodi sin, on umjesto rodnog lista dobije vozacku, valjda imaju neki dodatni organ vazan za voznju, koji zene nemaju, pa su bogom dati samo da oni voze...
A zene znaju samo ono sto same nauce, sto je tesko u zemlji gdje je vlasnistvo nad volanom pitanje casti.

PS ali, sto jes' jes', ima zena da meni dodje da se odreknem svog spola kad ih vidim za volanom.... :sad:
vnm

#1267 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by vnm »

holowey wrote:
?????????

to znaci ako je zeleno za pjesake, oni mogu slobodno da se razmigolje izmedju dva semafora po cijeloj cesti?

zebra oznacava pjesacki prelaz, bilo semafora za pjesake ili ne, i pjesaci su obavezni da prelaze cestu samo na za to predvidjenim mjestima...medjutim, ako je nekom delegatu mrsko da pruzi jos koji korak do prelaza, to ne znaci da vozaci imaju dozvolu da ih gaze gdje stignu...
ovo boldirano nisam nigdje izjavio. molim te da prvo procitas prije nego sto odgovoris sa cak 9 upitnika.

ako ima zebra u kombinaciji sa semaforom za pjesake, onda si ti duzan da cekas zeleno, jer ta zebra sluzi samo za slucaj da semafor nije u funkciji.
sa obzirom da je ovog nesretnika udarilo auto na glavnoj ulici, pretpostavljam da je pored prelaska ulice gdje nije trebao, u dato vrijeme bilo upaljeno i crveno pjesacima, tako da mu nema fajde da li je 100 ili 150 metara od zebre dozvoljen prelazak.
bpsang

#1268 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

@
Lesli Eldridž
Bosanci općenito ne znaju voziti i nekulturni su. Papci muškarci za volanom su siledžije, a žene rijetko kada dobro voze. A kada su bezobrazne i provokativne (rauberke) onda su često i gore od muškaraca.

Ova ti ne stoji nikako, niti imas argumenata niti bilo kakvih dokaza da tvrdis da Bosanci ne znaju voziti i jos da su nekulturni.

Izaddji na ulicu i biljezi koliko vozaca u toku dana na jednoj raskrsnici, propustaju pjesake jer je u oba slucaja u skretanju vozila upaljeno zeleno svijetlo, i biljezi, biljezi i koliko vozaca koji prodju pored tebe pale signalizaciju da bi skrenuli u lijevo ili desno.

Pa tek onda mozes tvrditi da je neko nekulturan i da li zna voziti ili ne.
Pokazi ijednim svojim primjerom kad si staroj i nemocnoj osobi prisao vozilom i pitao da li joj treba prevoz ?
Lady Saray

#1269 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Lady Saray »

nexo wrote:
Lady Saray wrote:
...
Kao i u mnogim drugim slucajevima napravljena je greska i ti si dobila vozacku. Takva greska se mora pod hitno ispraviti, tj. tvoja vozacka dozvola mora biti ponistena. Na stranu sto si prijetnja sebi, ali ti si prijetnja i drugima!
hahahah

cek ne valja

HAHAHAHAHAHAHA :lol: :lol:

e sad je bolje
holowey

#1270 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by holowey »

vnm wrote:
holowey wrote:
?????????

ovo boldirano nisam nigdje izjavio. molim te da prvo procitas prije nego sto odgovoris sa cak 9 upitnika.

ako ima zebra u kombinaciji sa semaforom za pjesake, onda si ti duzan da cekas zeleno, jer ta zebra sluzi samo za slucaj da semafor nije u funkciji.
sa obzirom da je ovog nesretnika udarilo auto na glavnoj ulici, pretpostavljam da je pored prelaska ulice gdje nije trebao, u dato vrijeme bilo upaljeno i crveno pjesacima, tako da mu nema fajde da li je 100 ili 150 metara od zebre dozvoljen prelazak.
hajde mi onda pls objasni sta ti znaci
vnm wrote:pjesacki na semaforu samo vazi ako semafor nije u funkciji.
ja i dalje i iz tvog ponovljengo posta shvatam da zelis da kazes da u slucaju da semafor ne radi pjesaci treba da prelaze preko zebre, a u slucaju da semafor radi onda ne moraju preko zebre...

btw, ti kao da zivis gta igricu...

u gradskoj zoni, bez obzira na semafor i pjesacki prelaz, vozac snosi odgovornost za smrt pjesaka koju je uzrokovao... slucaj kada je vozac izuzet od odgovornosti je situacija kada se pjesak krece dionicom koja je rezervisana iskljucivo za saobracaj motornih vozila (auto ceste)
dimu

#1271 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

holowey wrote: u gradskoj zoni, bez obzira na semafor i pjesacki prelaz, vozac snosi odgovornost za smrt pjesaka koju je uzrokovao... slucaj kada je vozac izuzet od odgovornosti je situacija kada se pjesak krece dionicom koja je rezervisana iskljucivo za saobracaj motornih vozila (auto ceste)
osim ako ne dokaze da nije mogao izbjeci nesrecu i naravno pod uslovom da nije napravio neki prekrsaj

sta sad ti prolazis autom ispod mosta i levat odozgo skoci (hoce da se ubije... nebitno zbog cega) i padne ti ispred ti ga pregazis i ti ces odgovarati jel ?

kad si vec u tim zakonima i fazonima malo prevrti poglavnja o uzrokovanju stete i kad se za stetu ne odgovara. za neke se slucajeve odgovara po objektivnoj, za neke po subjektivnoj odgovornosti, ima dosta razlika i slucajeva, i nece niko odgovarati zato sto je pregazio pjesaka ako se taj stvorio tu iz cista mira ne shvatajuci sta radi a vozac ga nije mogao izbjeci.

sve je to uredu, pjesaci su najzasticeniji u saobracaju, ali brate ako je neko glup da tako pretrcava cestu i pogine svojom krivicom, nece vozac odgovarati
holowey

#1272 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by holowey »

dimu wrote:
holowey wrote: u gradskoj zoni, bez obzira na semafor i pjesacki prelaz, vozac snosi odgovornost za smrt pjesaka koju je uzrokovao... slucaj kada je vozac izuzet od odgovornosti je situacija kada se pjesak krece dionicom koja je rezervisana iskljucivo za saobracaj motornih vozila (auto ceste)
osim ako ne dokaze da nije mogao izbjeci nesrecu i naravno pod uslovom da nije napravio neki prekrsaj

sta sad ti prolazis autom ispod mosta i levat odozgo skoci (hoce da se ubije... nebitno zbog cega) i padne ti ispred ti ga pregazis i ti ces odgovarati jel ?

kad si vec u tim zakonima i fazonima malo prevrti poglavnja o uzrokovanju stete i kad se za stetu ne odgovara. za neke se slucajeve odgovara po objektivnoj, za neke po subjektivnoj odgovornosti, ima dosta razlika i slucajeva, i nece niko odgovarati zato sto je pregazio pjesaka ako se taj stvorio tu iz cista mira ne shvatajuci sta radi a vozac ga nije mogao izbjeci.

sve je to uredu, pjesaci su najzasticeniji u saobracaju, ali brate ako je neko glup da tako pretrcava cestu i pogine svojom krivicom, nece vozac odgovarati
upravo tako... na sudu je da razmotri okolnosti nesrece... a ovaj momak nece bas najbolje proci... cak i ako mu sud progleda kroz prste, citav zivot ce na dusi nositi neciji zivot... a sve je moglo ispasti i drugacije...

medjutim, tramvajsko stajaliste kod kojeg se dogodila nesreca ti govori da se pjesak nije stvorio "niotkud" ili "iz cista mira"... obicno u blizini treamvajskih stajalista ima pjesaka pa je logicno povecati oprez a ne stisnuti gas... sa druge strane, cesta siroka 10-12m a vozac ga nije mogao izbjeci? ma daj molim te...
vnm

#1273 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by vnm »

holowey wrote: ja i dalje i iz tvog ponovljengo posta shvatam da zelis da kazes da u slucaju da semafor ne radi pjesaci treba da prelaze preko zebre, a u slucaju da semafor radi onda ne moraju preko zebre...
nista ti ne shvatas. ti da shvatas ja ti sad ne bi objasnjavao po drugi put da me nisi shvatio.

uopste me ne zanima ko je koga gdje udario, ko je kriv i kako se ljudi igraju gta po sarajevu, u to ne zalazim.

ja sam samo komentarisao neciju izjavu o pravilu koje odredjuje da pjesak moze prelaziti ulicu na nekoj odredjenoj udaljenosti od zebre, i tvrdim da isto pravilo ne vazi u slucaju ako na tom mjestu postoji funkcionirajuci semafor za pjesake.

ja mislim da bi policija mnogo vise trebala da pegla one koji ne staju pjesacima na pjesackom, ali i pjesake koji prelaze ulicu gdje ne treba.
holowey

#1274 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by holowey »

vnm wrote: ja sam samo komentarisao neciju izjavu o pravilu koje odredjuje da pjesak moze prelaziti ulicu na nekoj odredjenoj udaljenosti od zebre, i tvrdim da isto pravilo ne vazi u slucaju ako na tom mjestu postoji funkcionirajuci semafor za pjesake.
molim te daj mi clan zakona koji to regulise na nacin na koji ti to tumacis
vnm

#1275 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by vnm »

nemam potrebe da ti dajem ikakav clan, jer me ne zanima da li ti meni vjerujes ili ne.

mene je drot opomenuo na skenderiji kad sam presao ulicu 10 metara od semafora, koji je bio zelen za pjesake, sa ovim rijecima. ne zvuci mi dovoljno glupo da bi mislio da me levati, pa ako hoces clan trazi ga.
Locked