Mislim da imas potpuno pogresano misljenje o mogucnosti dovodjenja nekog nba igraca. Navodis primjer gasola, koji je vjerovatno i najkontraverznij trade svih vremena, gdje se odmah pocelo spominjati formiranje komisije koja bi imala mogucnost blokiranja ovakvih besmislenih razmjena. Ovakav trade se desi jednom u 10 godina. Evo kad spominjes amarea i mislis da se uvijek moze naci nacin da se dovede neki igrac, haj mi navedi barem jedan razlog zasto bi sunsi dali amarea koji je mlad vec je medju najboljim igracima lige i ne vidim sta bi to cavsi mogli ponuditi da ga dovedu??????glog wrote:Amare je samo jedno od imena koje platom odgovara Wallaceu i zato sam ga naveo kao primjer. Da li su ga mogli dovesti da su htjeli ? Naravno, oni koji nesto hoce uvijek mogu naci nacin na koji se to moze uraditi.
Citava konstrukcija sa Boozerom je smijesna - kao raskinuli ugovor jer su mu vjerovali na rijec, pa ih on izradio ? Tako mali Djokica zamislja pregovore u NBA ili bilo gdje na zapadu ! U stvarnosti pregovore vode timovi pravnika i sa jedne i druge strane, koji vrlo dobro znaju sta je potrebno da bi ugovor bio vazeci ! U mojoj firmi se za najobicniji kancelarijski posao mora potpisati brdo nekih izjava, ugovora i slicno, pamet ti stane na sta su sve mislili da zastite sebe - a Boozer se zakune da ce potpisati i oni raskinu ugovor bez ikakve garancije ? Advokat Cavsa nije vidio da je Boozer prekrstio prste iza ledja ? Ili se nije dobro zakleo ? Vec vidim kako Cleveland mijenja svoju "policy" - svaki igrac koji hoce usmeni sporazum, mora se zakleti Titom i Jovankom.
Wallace je istina potpisao ugovor sa Bullsima, ali mu platu isplacuje Cleveland - sta bi bilo drugacije da je potpisao sa Clevelandom ? On Cavse (a ne Bullse) kosta 14,000,000 dolara godisnje, i Cavsi (a ne Bullsi) trebaju osigurati da za te pare dobiju ono sto zele.
Mislim da je tako pa svaka ekipa koja ima ambicije za osvajanje titule bi sastavila dream team, tako da celticsima vjerovatno centar nebi bio perkins vec npr. d.howard, dallas bi na pozicij playa doveo paula itd. Mislim da je takvo nesta jednostavno nemoguce. I jednostavno ne mogu da shvatim tvoje razmisljanje tipa lebron nece extra suigraca, iskreno ne vidim zbog cega on nebi i dalje bio king i da igra sa boozerom ili r. allenom jer je svakako duplo bolji od oba ova igraca. A podatak da wallace ne moze uhvatiti skokova kao prije jer mu smeta lebron je totalno bezveze jer ni u bullsima nije bio kao prije, pa me interesuje ko mu je tamo ''smetao'' da ne hvata 12 skokova i lijepi 3 banane???????
( moje misljenje je niko, vec jedino sto mu smeta su njegove godine i gubitak eksplozivnosti od ranije)