NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sesalmir

#1251 Re: NBA na OBN-u

Post by sesalmir »

glog wrote:Amare je samo jedno od imena koje platom odgovara Wallaceu i zato sam ga naveo kao primjer. Da li su ga mogli dovesti da su htjeli ? Naravno, oni koji nesto hoce uvijek mogu naci nacin na koji se to moze uraditi.

Citava konstrukcija sa Boozerom je smijesna - kao raskinuli ugovor jer su mu vjerovali na rijec, pa ih on izradio ? Tako mali Djokica zamislja pregovore u NBA ili bilo gdje na zapadu ! U stvarnosti pregovore vode timovi pravnika i sa jedne i druge strane, koji vrlo dobro znaju sta je potrebno da bi ugovor bio vazeci ! U mojoj firmi se za najobicniji kancelarijski posao mora potpisati brdo nekih izjava, ugovora i slicno, pamet ti stane na sta su sve mislili da zastite sebe - a Boozer se zakune da ce potpisati i oni raskinu ugovor bez ikakve garancije ? Advokat Cavsa nije vidio da je Boozer prekrstio prste iza ledja ? Ili se nije dobro zakleo ? Vec vidim kako Cleveland mijenja svoju "policy" - svaki igrac koji hoce usmeni sporazum, mora se zakleti Titom i Jovankom.

Wallace je istina potpisao ugovor sa Bullsima, ali mu platu isplacuje Cleveland - sta bi bilo drugacije da je potpisao sa Clevelandom ? On Cavse (a ne Bullse) kosta 14,000,000 dolara godisnje, i Cavsi (a ne Bullsi) trebaju osigurati da za te pare dobiju ono sto zele.
Mislim da imas potpuno pogresano misljenje o mogucnosti dovodjenja nekog nba igraca. Navodis primjer gasola, koji je vjerovatno i najkontraverznij trade svih vremena, gdje se odmah pocelo spominjati formiranje komisije koja bi imala mogucnost blokiranja ovakvih besmislenih razmjena. Ovakav trade se desi jednom u 10 godina. Evo kad spominjes amarea i mislis da se uvijek moze naci nacin da se dovede neki igrac, haj mi navedi barem jedan razlog zasto bi sunsi dali amarea koji je mlad vec je medju najboljim igracima lige i ne vidim sta bi to cavsi mogli ponuditi da ga dovedu??????
Mislim da je tako pa svaka ekipa koja ima ambicije za osvajanje titule bi sastavila dream team, tako da celticsima vjerovatno centar nebi bio perkins vec npr. d.howard, dallas bi na pozicij playa doveo paula itd. Mislim da je takvo nesta jednostavno nemoguce. I jednostavno ne mogu da shvatim tvoje razmisljanje tipa lebron nece extra suigraca, iskreno ne vidim zbog cega on nebi i dalje bio king i da igra sa boozerom ili r. allenom jer je svakako duplo bolji od oba ova igraca. A podatak da wallace ne moze uhvatiti skokova kao prije jer mu smeta lebron je totalno bezveze jer ni u bullsima nije bio kao prije, pa me interesuje ko mu je tamo ''smetao'' da ne hvata 12 skokova i lijepi 3 banane???????
( moje misljenje je niko, vec jedino sto mu smeta su njegove godine i gubitak eksplozivnosti od ranije)
Neelix

#1252 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

ma meni se cini da glog misli da se u nba igraci kupuju kao u europskom fudbalu, pa da su tako cavsi mogli ponuditi 14 miliona za amarea ubjesto za bena :)
dastonja

#1253 Re: NBA na OBN-u

Post by dastonja »

Euroliga rulzzzz, ebo NBA!
Neelix

#1254 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

dastonja wrote:Euroliga rulzzzz, ebo NBA!
:lol: :lol:
glog

#1255 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

Cekaj sad, ne pricamo da li se takav trade desi jednom u deset ili dva puta u pet godina, nego valjda o tome da je takav trade MOGUCE napraviti ako ima volje - sto slucaj Gasol dokazuje, sa komisijom ili bez komisije - Gasol igra za Lakerse....

CBA - mnogo stvari ima u njemu, nema potrebe ici u detalje kada je jasno da je uprava Clevelanda smatrala da je najbolji nacin da se ulozi 14,000,000 dolara upravo u Ben Valasa !

Svake godine postoji mnostvo ugovora koji isticu a koje su mogli dobiti za Goodena i Hughesa - uostalom zna se sta radis u NBA kad imas matorog, preplacenog igraca - nazoves Thomasa na telefon i on ga uzme u Knickse !

Vrlo dobro znam kako ide kupovina igraca, i da ne mozes potpisati free agenta ako si preko salary cap-a, ali isto tako vrlo dobro znam da je uz malo napora moguce veoma brzo u tim sakupiti recimo R. Allena, Garnetta, Pierce-a i Casella ili ranije Barkleya, Olajuwona i Pipena, da ne govorim o Shaqu, Maloneu, Paytonu i Kobeu !
zasto bi sunsi dali amarea koji je mlad vec je medju najboljim igracima lige i ne vidim sta bi to cavsi mogli ponuditi da ga dovedu?
Ma ne moraju ga oni dati, neka on njima :lol: OBECA :lol: da ce sljedece dvije godine igrati dzaba za njih ako mu raskinu postojeci ugovor, i onda je slobodan da ide gdje hoce.
Risto Kuglarić

#1256 Re: NBA na OBN-u

Post by Risto Kuglarić »

glog wrote:Ovo sto radi Lebron je cirkus, koji najcesce nije vidio k od kosarke, i prvi ozbiljniji tim ce razbiti Lebrona i Klivilend kao dijete
zvecku. Povremeno Lebron odigra odlicnu partiju, kao sinoc, ali premalo je to da bi se smatrao za nekog koga se moze porediti sa
Dzordanom - za sada mu nedostaje sest prstenova za poredjenje, a i dvije zlatne olimpijske medalje.... Pusti ti "boljeg" od
Dzordana koji gleda u ledja nekog tamo Delfina...
Uz dužno poštovanje prema tvom poznavanju svekolikih prilika i zakulisnih radnji u NBA, ovo boldirano je najveća besmislica koju sam pročitao u zadnja, pa sigurno dva mjeseca.

EDIT: ...a redovno češljam ovaj forum, pa računaj kolko i zamišljaj kakvih sam ih sve mogo pročitat.
sesalmir

#1257 Re: NBA na OBN-u

Post by sesalmir »

Risto Kuglarić wrote:
glog wrote:Ovo sto radi Lebron je cirkus, koji najcesce nije vidio k od kosarke, i prvi ozbiljniji tim ce razbiti Lebrona i Klivilend kao dijete
zvecku. Povremeno Lebron odigra odlicnu partiju, kao sinoc, ali premalo je to da bi se smatrao za nekog koga se moze porediti sa
Dzordanom - za sada mu nedostaje sest prstenova za poredjenje, a i dvije zlatne olimpijske medalje.... Pusti ti "boljeg" od
Dzordana koji gleda u ledja nekog tamo Delfina...
Uz dužno poštovanje prema tvom poznavanju svekolikih prilika i zakulisnih radnji u NBA, ovo boldirano je najveća besmislica koju sam pročitao u zadnja, pa sigurno dva mjeseca.

EDIT: ...a redovno češljam ovaj forum, pa računaj kolko i zamišljaj kakvih sam ih sve mogo pročitat.
:D :D :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :D :D
glog

#1258 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

Moguce da je besmislica ali ja zadrzavam potpuno i ekskluzivno pravo da vam ovuda vicem nja-nja-nja-nja-nja, "I told you so" za par sedmica...
zoka213

#1259 Re: NBA na OBN-u

Post by zoka213 »

E ovako. Jedina dva igrača u NBA zbog koji bez problema gledam na tv. u 3.30 ujutro su James i Nash. Međutim Nash pošteno govoreći nije ni sjena onog igrača od prije sezonu i po. Što reći za Jamesa. Ma pričajte što hoćete, nagledao sam se i ja stotine utakmica i od odlaska Jordana samo jedan čovjek je planeta za sve. James je igrač ispred svog vremena, jedini čovjek kojeg pamtim da ponekad može i protiv najbolje odbrane na svijetu sam odigrati i riješiti utakmicu. Ljudi moji i ja sam generacija Jordana ama tačno u godinu, ali što James radi to će drugi veliki igrači raditi za desetak godina. Svaka mu čast.
Vaso

#1260 Re: NBA na OBN-u

Post by Vaso »

ma bas. :roll: james nikad nece biti bolji od Kobe-a. NIKAD! :wink:

jednostavno, fali mu mekoce i osjecaja za loptu.
repertoar kobeovih poteza i zabijanja, su nedosanjani san za Kinga ( kojem se sve svodi na ulaz, odnosno snagu) bez krune, oliti prstena :oops: volio bih vidjet da King zabije 3 trice na utakmici, a kamoli 12, kao 'vamo jedan 8-)

james redovno masi otvorene suteve, dok je to za kobea presedan. 8-)

ono sto spominjete za big bena, isto ce se desiti i s 'bronom. kad opadne explozivnost( a doce i to nekad, jos 5-6 god.)..ogolice se sva njegova nemoc, i bice tek prosjecan bilder-igrac...

james je vrhunski atleta, i posjeduje veliku kosarkasku inteligenciju, ali mora ispraviti neke stvari (za koje vjerujem nije u stanju ispravit :mrgreen: )
Last edited by Vaso on 06/05/2008 00:36, edited 1 time in total.
glog

#1261 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

E ovako - ne dizem se nocu da gledam kosarku, niti bi se dizao zbog bilo kojeg igraca, ali popodne i navece volim pogledati timove San Antonio, Utah, Detroit, New Orleans, Chicago, Golden State, Orlando, Phoenix. Boston i Lakers mogu gledati od ove godine, prosle godine su bili udav nad udavima - a igra u kojoj prvo Lebron skoci, pa onda drzi loptu lijevom rukom, pa je vodi desnom rukom, pa napravi 2-3-4-5 koraka, pa je onda sutne i pogodi ili promasi - i tako 25-30-35 puta svako vece me ne zanima. Jos malo pa ce Lebron i plesati na pauzama umjesto onih cheer leadersica, prodavati hot dogove publici i sam komentarisati svoje akcije za NBA TV. Isto je to radio Iverson u Filadelfiji, i sad on i Karmelo u Denveru, ili McGrady u Hjustonu, pa se eto sad pricaju da li pastrmka grize na musicu ili na glistu...
Last edited by glog on 06/05/2008 00:38, edited 1 time in total.
Vaso

#1262 Re: NBA na OBN-u

Post by Vaso »

james je turbofolk :mrgreen:
LSD

#1263 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

U vezi Clevelanda
U sred sezone 2005 napustio ih je dugogosišnji vlasnik Gordon Gund (po njemu je i bio naziv tadasnje dvorane Gund Arena) i preuzeo ih današnji boss Dan Gilbert koji je odmah (dakle prije samo 3 godine) pokušao odmah ojacati ekipu dovodjenje Hughes-a iz Washinhtona (ugovor:60 miliona dolara za 5 godina),Donyell Marshall iz Toronta (22 mil. za 4.god) i Damon Jonesa iz Miamija (16 mil. za 4.god....koji je, usput receno, odigrao ponajbolju sezonu u svojoj karijeri u tadašnjim šampionima Miami Heat uz prosjek 11,6 koš. 4,3 asist. šut za 3 poena 43,2%...uz to sve novi boss je produžio ugovor za Ilgauskasom (55 mil. za 5 god.)...na kraju kad se sabere,Gilbert se za svoj klub izvalio 153 mil.dolara
E sad,sa ove distance se ova pojacanja (mislim na sva 3,ne racunajuci Ilgauskasa) mogu smatrati promašajima i bacanjem para...Još kad dodamo da se naredno sezone (2006/2007) gazda ponovo izvalio za produženje ugovora sa samim LeBronom (produžio ugovor na još 3 godine za 60 miliona,tako da ga je vezao za Cavse sve do 2010.) onda definitivno ne možemo pricati o škrtosti uprave Clevelanda..vec o lošem scoutingu,neaktivnosti poslije sezone (primjera radi-prošle godine je citava NBA znala da Sonicsi prave rebuilding ekipe,što je znacilo da ce i Allen i Lewis bili na pijacnoj tezgi) i tu su Cavsi zakazali.
glog

#1264 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

Pa i ne pricam o skrtosti - bas naprotiv, pricam o tome da rasipaju pare okolo i sakom i kapom ali sa dobrim razlogom - jer im se to visestruko vraca ! A ne pricam ni o losem skautingu, cak mislim da im je skauting vrlo dobar jer pronalaze upravo igrace kakvi im savrseno odgovaraju - veoma prepoznatljiva i na prvi pogled kvalitetna imena, ali takva koja nisu u stanju da pruze mnogo.
sesalmir

#1265 Re: NBA na OBN-u

Post by sesalmir »

glog wrote:Moguce da je besmislica ali ja zadrzavam potpuno i ekskluzivno pravo da vam ovuda vicem nja-nja-nja-nja-nja, "I told you so" za par sedmica...
Ponovo jedna besmislica :D sa ovim boldiranim, jer ne vidim da je iko u ovoj diskusij spomenuo da ce cavsi uzeti boston ili sto bi jos ludje bilo osvojiti titulu, vec samo tvrdim da je presmjesno govoriti kako je lebron bezze jer nista nije osvojio. Ja i mislim da nikada nece nista ni osvojiti, ako mu nivo kvalitete suigraca bude na dosadasnjem nivou, na sta on definitivno nema uticaj, vec iskljucivo losa uprava kluba, a ono sto on individualno moze da uradi nikada ni jedan igrac nije do sada mogao.
I jos neko spomenu kobe-a i titule ili zabijene trice, pa i steve kerr ima 4 titule pa ne znaci da je bolji od paytona, a ako je mjerilo kvalitete igraca pogodjene trice onda je i jordan ispodprosjecan igrac, naravno ovime ne zelim obezvrjediti kvalitet koji kobe posjeduje i koji je ubjedljivo igrom najslicniji igrac jordanu, ali samo hocu da kazem da je za titule potrebno imati suigrace kao sto je kobe imao u l.a.(shaq, rice, horry... ili danas odom, gasol, bynum) i da svako ko kaze za igraca koji zabija 30 poena uz 48% suta iz igre (primjera radi kobe nikada u karijeri nije bio u stanju imati sut ni 47%), zatim hvata 8 skokova dijeli 7 asistencija ima preko 1,5 ukradene i 1 banane u prosjeku, ima suigrace koji u 7 tekmi bez njega nisu bili u stanju niti jednu pobjediti i odvede ih do nba finala, jednostavno ne zna sta govori. :run:
btw. evo detroit vodi sa +15 pred kraj 2. cetvrtine, izgleda da ce ovo biti lagan posao za pistonse kojima ocito ne predstavlja neki veliki problem fizicka snaga howarda, pogotovo imajuci u vidu da imaju 4 defanzivno jako dobra i fizicki jaka igraca da rotiraju na njemu.
shadow

#1266 Re: NBA na OBN-u

Post by shadow »

arze wrote:jedva cekam kad i ovog napuhanog bostona razvale pa cemo vidit zanimljivih komentara poslije
Sta ima strucnjak? Celticsi uzimaju prve dvije a kasnije cemo vidjeti jesu li naucili pobjedjivati u gostima. U svakom slucaju ocekujem laksi prolaz nego protiv Atlante, recimo 4:1
glog

#1267 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

lebron bezze jer nista nije osvojio
A to opet nisam ja rekao - nije on bezveze, ali dok ne osvoji ne moze se porediti sa Jordanom - od toga je sve pocelo... Cilj kosarke je pobijediti protivnika, ubaciti barem jedan poen vise od njega, i najbolja je ona ekipa koja u tome uspije, kao sto je najbolji onaj igrac koji svojoj ekipi omoguci da to uradi - Lebronu to za sada nije uspjelo, a ka' ce ne znamo... Ne mora on imati u ekipi ekstra zvijezde, ali niko ko je iole perspektivan ne zeli u Klivlend, odnosno bjezi iz Klivlenda prvom prilikom. Pipen i Grant nisu u Bulse dosli kao zvijezde, nego kao rukiji kojima je pruzena prilika - a takvu priliku ni jedan igrac do sada nije dobio pored Lebrona ( a po svemnu sudeci i nece).

Da je Iverson malo uhranjeniji imao bi Lebrona jos prije 8-9 godina - 30 i kusur poena po utakmici iz 25 pokusaja, 8 asistencija, 4 skoka, 3 ukradene lopte i gomila nezadovoljnih saigraca istog profila, cak su neki od njih imali nesrecu da igraju i sa jednim i sa drugim (Snow, Hughes).

A igrao je Lebron i sa boljim igracima - Vejd, Bosh, Antoni, Kris Pol, Dzejmison, Hauard, Brend, Hinric... i dobio po picki od nekog Spanulisa i Kakiuzisa ... To se Dzordanu ne bi moglo dogoditi.
alphonse kauders

#1268 Re: NBA na OBN-u

Post by alphonse kauders »

Vaso wrote:james je turbofolk :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
alphonse kauders

#1269 Re: NBA na OBN-u

Post by alphonse kauders »

Ma James je po statistikama nevjerovatan igrač (iako ga malo FT hebu), ali meni (a, vjerovatno i drugima koji ga kritikuju) smeta što nema apsolutno ništa "evropskog" u svojoj igri. Kobe ima baš onaj zadovoljavajući miks, posjeduje američku eksplozivnost i atraktivnost, ali ima i evropsku lucidnost i mekan šut, dok James izgleda kao pravi produkt američke industrije nabildanih sportista kao stvorenih za medije a takva mu je i igra na terenu - sirova, na snagu, na hou ruk, ali džaba kada protiv toga nema lijeka - Ameri su napravili toliko prostora u reketu za 1 na 1 da James može bez problema na snagu probiti igrača koji ga čuva.

Mislim, James igra kako igra, on ne zna drugačije, koristi maksimalno sve fizičke predispozicije koje ima (a, što i ne bi) i iako ga lično ne volim gledati, mora se se priznati da je kao pojedinac na terenu dominantan, a to što se njegovim suigračima svodi igra na to da trče dole-gore i čekanje da James zasrlja u trojicu pa da im onda doda, to je već druga priča.
jasko_ba

#1270 Re: NBA na OBN-u

Post by jasko_ba »

01:00 NBA Action
02:00 NBA playoff: Boston-Cleveland
8)
Risto Kuglarić

#1271 Re: NBA na OBN-u

Post by Risto Kuglarić »

alphonse kauders wrote:Ma James je po statistikama nevjerovatan igrač (iako ga malo FT hebu), ali meni (a, vjerovatno i drugima koji ga kritikuju) smeta što nema apsolutno ništa "evropskog" u svojoj igri. Kobe ima baš onaj zadovoljavajući miks, posjeduje američku eksplozivnost i atraktivnost, ali ima i evropsku lucidnost i mekan šut, dok James izgleda kao pravi produkt američke industrije nabildanih sportista kao stvorenih za medije a takva mu je i igra na terenu - sirova, na snagu, na hou ruk, ali džaba kada protiv toga nema lijeka - Ameri su napravili toliko prostora u reketu za 1 na 1 da James može bez problema na snagu probiti igrača koji ga čuva.

Mislim, James igra kako igra, on ne zna drugačije, koristi maksimalno sve fizičke predispozicije koje ima (a, što i ne bi) i iako ga lično ne volim gledati, mora se se priznati da je kao pojedinac na terenu dominantan, a to što se njegovim suigračima svodi igra na to da trče dole-gore i čekanje da James zasrlja u trojicu pa da im onda doda, to je već druga priča.
jah. s druge strane, u nba (pa i šire) ima kljusina koji bi ga ko od šale uzeli čelične ruke, potezanja konopca il kamena s ramena, pa opet ne daju 30 koševa po utakmici.
zoka213

#1272 Re: NBA na OBN-u

Post by zoka213 »

Lebrone smanji malo svoje tijelo, smeta nekim forumašima. Jao..
LSD

#1273 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

A igrao je Lebron i sa boljim igracima - Vejd, Bosh, Antoni, Kris Pol, Dzejmison, Hauard, Brend, Hinric... i dobio po picki od nekog Spanulisa i Kakiuzisa ... To se Dzordanu ne bi moglo dogoditi.
E ovo je fakat tacno,što jest jest :thumbup: ....samo ima jedna finta u tome kad vec pricamo o USA timu...otkako je konkurencija napredovala,najviše zahvaljujuci upravo amerikancima koji su širom otvorili vrata svoje NBA ostatku svijeta,"tim snova" je shvatio da im više nisu dovoljne instant-pripreme od dvije sedmice da se prošetaju do zlata...ali opet su se daleko najkasnije od ostalih selekcija okupili da treniraju za SP u Japanu...grci su se pripremali oko 3 mjeseca,a ameri nekih 20 tak dana-mora se i to uzeti u obzir...a što je najtragicnije u svemu tome-sam LeBron je doslovno skuplji nego komplet tim Grcke...evo još jedan podatak-samo selekcija USA je na tom prvenstvu koštala 113 milina dolara,dok je ostatak svijeta (mislim na ostale 23 reprezentacije,a medju njima su bili Spanija,Grcka,Argentina,Njemacka,Francuska....) koštao 96 miliona....i treba se onda nešto cuditi zašto Amerikanci sve osim zlata smatraju neuspjehom :roll:
Tesnim

#1274 Re: NBA na OBN-u

Post by Tesnim »

Ma kako god ja navijam za Cleveland, mada mislim da će LA osvojiti titulu...

A što se tiče King Jamesa čovjek je strava..... njemu svaka čast....a oni koji imaju nešto protiv njega neka malo pročitaju njegovu biografiju....čovjeku nije bilo lahko doći tamo gdje je sad, kao ni većini ostalih igrača...jedini čovjek koji trenutno može stati rame uz rame s njim je kobe b. ..ali se radi o igračima koji nemaju isti pristup igri... james je relativno mlad igrač...30. decembar 1984. i pred njim je još dosta vremena i baš kad mislimo da se čovjek istrošio on se vrati bolji nego ikad...
u svakom slučaju jedva čekam utakmice :)
Epitop

#1275 Re: NBA na OBN-u

Post by Epitop »

Samo da NO pometu Spurse to bi bilo idealno. :lol:
Dalje mi je nebitno ko osvoji titulu iako bih volio finale Lakers-Celtic.
Post Reply