Sarajevski taksisti- dno dna
- Michun
#1251 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Bimmer - ja razumijem da ti branis svoje kolege odn. udruzenje. Evo ovako. 90% (i vise) taxista su kreteni, primitivci, nekulturni, puse, pustaju narodnjake da te mozak zaboli, odmah su na ti, DJE ti je ta ulica, ne pale klimu iako je imaju, sjednem nazad oni me ispituju gdje cu, sta cu, jesam li udata...i mogu do sutra nabrajati.
Isto tako...90 % naseg naroda je nekulturno, nemaju minimum ljudskosti, dosta ih ne vodi racuna o higijeni, misle da su kupili auto ako se voze taxijem - i ovo mogu do sutra.
Ali, VELIKO ALI...vi zivite od toga sto ljudi placaju uslugu. Kako se usluga pruza, taxisti u Sa nemaju pojma. Mozda 3% njih da zna. Ovo vrijedi za 80% trgovaca, 99% salterusa, itd.
Ja imam auto pa se ne vozim taxijem svaki dan...mogu misliti kako je nekome ko mora svaki dan.
Isto tako...90 % naseg naroda je nekulturno, nemaju minimum ljudskosti, dosta ih ne vodi racuna o higijeni, misle da su kupili auto ako se voze taxijem - i ovo mogu do sutra.
Ali, VELIKO ALI...vi zivite od toga sto ljudi placaju uslugu. Kako se usluga pruza, taxisti u Sa nemaju pojma. Mozda 3% njih da zna. Ovo vrijedi za 80% trgovaca, 99% salterusa, itd.
Ja imam auto pa se ne vozim taxijem svaki dan...mogu misliti kako je nekome ko mora svaki dan.
-
Bimmer_
#1252 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne branim stvarno ima kretena, ali ti kreteni su izrasli iz naseg drustva, kakve ljude voza preda se tome vise.
Kao sto si napisala nasi ljudi su vecinom nekulturni, pa tako i pruzaoci usluge se prilagode.
Ja nisam takav, tu sam da zaradim sebi koliko mi treba i vecinom imam svoje musterije koje, su navikle na mene i ja na njih... Ali ima i ovako usput sto sjednu. Sve mogu oprostit, ali kad mi usmrdi auto na znoj i ko zna kakve jos mjesavineprirodnih aroma, od toga se zgrozim.
Smeta mi samo generalizacija tj. "trpanje u isti kos" sviju... I o tome govorim sve vrijeme.
Kao sto si napisala nasi ljudi su vecinom nekulturni, pa tako i pruzaoci usluge se prilagode.
Ja nisam takav, tu sam da zaradim sebi koliko mi treba i vecinom imam svoje musterije koje, su navikle na mene i ja na njih... Ali ima i ovako usput sto sjednu. Sve mogu oprostit, ali kad mi usmrdi auto na znoj i ko zna kakve jos mjesavineprirodnih aroma, od toga se zgrozim.
Smeta mi samo generalizacija tj. "trpanje u isti kos" sviju... I o tome govorim sve vrijeme.
- black
#1253 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
izgleda da ima raje koji mjenjaju prijatelja sta li...sjedoh u paja taxi i rekoh mu odrediste, kaze lik samo mi ti govori kuda cu ne znam dje je to 
-
Saka
#1254 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa kako da ne trpamo u isti koš kad sve i jedan na aerodrom štandu neće da vozi s taksimetrom kraće relacije. Ali baš svaki do jednoga. I ti sutra da dođeš na taj štand ne bi mogao kontra mainstreama i isti bi bio ko i oni.
Nije problem u njima, problem je u udruženju. Jedan odbije da vozi - noga iz udruženja odmah bez priče. Pa da vidiš kako bi svi vozili. Ali to se nikad neće desiti jer se toleriše jer su i u udruženju isti i još gori i zato je udruženje rinaka, jbg.
Nije problem u njima, problem je u udruženju. Jedan odbije da vozi - noga iz udruženja odmah bez priče. Pa da vidiš kako bi svi vozili. Ali to se nikad neće desiti jer se toleriše jer su i u udruženju isti i još gori i zato je udruženje rinaka, jbg.
- Michun
#1255 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Boldirano...okrenuo si tezu. Nas narod je vecinom nekulturan a taxisti su proizasli iz tog naroda. Nisu se taxisti prilagodili narodu. Sad ispade taxiste pokvario narod. Nemoguce! Uz duzno postovanje struci, vecina taxista ne znaju ni B od bontona.Bimmer_ wrote:Ne branim stvarno ima kretena, ali ti kreteni su izrasli iz naseg drustva, kakve ljude voza preda se tome vise.
A generalizacija...na to se navikni. Isto kao sto kazu da su svi muski kreteni a zene glupace
- novi.dan.nova.nafaka
#1256 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Taksisti, političari, birokrati - sve je to odlika našeg prosječnog čovjeka. Očekivati od nekoga ko se ponaša kao primitivac i koji je tako (ne)odgojen, da bude na radnom mjestu ili u odnosu prema drugima drugačiji je utopija...Michun wrote:Bimmer - ja razumijem da ti branis svoje kolege odn. udruzenje. Evo ovako. 90% (i vise) taxista su kreteni, primitivci, nekulturni, puse, pustaju narodnjake da te mozak zaboli, odmah su na ti, DJE ti je ta ulica, ne pale klimu iako je imaju, sjednem nazad oni me ispituju gdje cu, sta cu, jesam li udata...i mogu do sutra nabrajati.
-
Bimmer_
#1257 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa da to sam i mislio, taksisti su iz tog narodaMichun wrote:Boldirano...okrenuo si tezu. Nas narod je vecinom nekulturan a taxisti su proizasli iz tog naroda. Nisu se taxisti prilagodili narodu. Sad ispade taxiste pokvario narod. Nemoguce! Uz duzno postovanje struci, vecina taxista ne znaju ni B od bontona.Bimmer_ wrote:Ne branim stvarno ima kretena, ali ti kreteni su izrasli iz naseg drustva, kakve ljude voza preda se tome vise.
A generalizacija...na to se navikni. Isto kao sto kazu da su svi muski kreteni a zene glupace
Ne bi se ja ponasao druze kako se oni ponasao, zasto bih ja poprimio necije ponasanje ako mi ne izgleda uredu ?
Ja tvrdim da nisam ni blizu ovome stereotipu taksiste o kojem neki pisu, te tvrdim da licno poznajem xxx ljudi koji takodjer rade ovaj posao i jako su obrazovani i kulturni, ali eto
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1258 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
kockica_kockica wrote:Meni idu na zivce oni koji stalno nesto zanovijetaju...
Taxista nije upalio taximetar... ja se napravih lud/a jer vidim da nije... ljudski je ne pitati zasto nije...
Otvorio prozor...puse mi.. zatvorio prozor... vruce mi je...
Prodavacica nije staja pored mene.. a ja hocu da stoji pored mene da je ugnjetavam jer kuci nemam koga...
prodavacica me ruzno pogledala... zamisli nije mi se nasmijala na moje mrko i poprijeko pitanje koliko kosta haljina...
Taxi vozac me pitao dokle zelim ici... za moje 2 KM hocu da izadje bas taj taxi iz reda i odveze me, prostre crveni tepih jer sam bas njega izabrao/la ...
Iskreno ... ja ne znam kako se ponasate prema tim ljudima koji se bave usluznim djelatnostima, ali ja taxi nikad nisam platilia i 0,1pf vise nego je to taximetar otkuca... Svaka prodavacica kojoj uputim osmjeh uzvrati osmjehom.. Za svoje 2KM ne ocekujem da mi se iko klanja... I sto je najbolje od svega covjek sam, i razmisljam o tome da onaj ko radi taj i grijesi, i da niko ali bas niko od nas nije nepogrjesiv...
A voznja od Svrakina do Drvenije kosta 9,00 KM sa taximetrom ili bez njega...
A U RATU smo konzervu dijelili na četiri dijela. ČETIRI PORODICE NA JEDNU KONZERVU i bilo nam je drago što smo svi imali komadić. Da,da ..JEDNA KONZERVA 10 ljudi...JEDNA cigareta na deset ljudi..svi po dim...sada nam sve smeta , hoćemo "za marku" puno toga , za deset još više a za stotinu pola države...KUĆNI ODGOJ je osnova svega , postaviti se ljudski spram svakoga u 99% slučajeva imaš "ljudski" feedback..postavi se "hadžijski" , dobićeš šipak....
- BHF_Manijak
#1259 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
tvsabina, kakve majketi ta prica sa ratom ima veze sa tim sto ljudi traze uljudnost??? Ja placam, ja zelim onda i normalnu uslugu! Ovo ne govorim direktno vezano za taksiste, jer se jako malo istim koristim, ali generalno drustvo nam je u qrcu! Svi nervezno, svi nadrkani, ovakvi onakvi, ali brate nisam ti ja kriv ako radis ko konobar ili negdje na salteru, uvijek mozes promjeniti radno mjesto, ali DA, smeta mi ako mi tersas ili drsko odgovaras jer ponavljam opet ja nisam kriv sto ti tu mroas sjedit 8 sati i svima odgovarati lijepo i uljudno, bar onima koji ti se tako i obrate!!! U tome je sva poenta a ne kako smo mi nekad nesto zajednicki dijelili i slicne stvari, nidje veze ba...
A vidim Kockice spominjes kao "ako mu das dvije marke ne mora ti se klanjati", tacno tako, nikome nisu zapremedet jebene dvije marke, ali isto tako, ako on smatra to tako u smislu "jebo tvoje dvije marke", pa nek me gospodin dzaba odvuce, zar ne? Aha, hoce hoce!
Nije problem u parama, problem je jednostavno u losoj usluzi, to je sva poenta! Ne trazim da mi se neko klanja gluho bilo, ali mojne mi ni tersanja ba, nisam ti ja kriv sto bas na tom i tom mjestu moras radit! 
A vidim Kockice spominjes kao "ako mu das dvije marke ne mora ti se klanjati", tacno tako, nikome nisu zapremedet jebene dvije marke, ali isto tako, ako on smatra to tako u smislu "jebo tvoje dvije marke", pa nek me gospodin dzaba odvuce, zar ne? Aha, hoce hoce!
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1260 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nikakve veze nema. Tema o uljudnosti je apsolutno van teme taksista i zbilja ne želim ići u off-topic.BHF_Manijak wrote:tvsabina, kakve majketi ta prica sa ratom ima veze sa tim sto ljudi traze uljudnost??? Ja placam, ja zelim onda i normalnu uslugu! Ovo ne govorim direktno vezano za taksiste, jer se jako malo istim koristim, ali generalno drustvo nam je u qrcu! Svi nervezno, svi nadrkani, ovakvi onakvi, ali brate nisam ti ja kriv ako radis ko konobar ili negdje na salteru, uvijek mozes promjeniti radno mjesto, ali DA, smeta mi ako mi tersas ili drsko odgovaras jer ponavljam opet ja nisam kriv sto ti tu mroas sjedit 8 sati i svima odgovarati lijepo i uljudno, bar onima koji ti se tako i obrate!!! U tome je sva poenta a ne kako smo mi nekad nesto zajednicki dijelili i slicne stvari, nidje veze ba...
A vidim Kockice spominjes kao "ako mu das dvije marke ne mora ti se klanjati", tacno tako, nikome nisu zapremedet jebene dvije marke, ali isto tako, ako on smatra to tako u smislu "jebo tvoje dvije marke", pa nek me gospodin dzaba odvuce, zar ne? Aha, hoce hoce!Nije problem u parama, problem je jednostavno u losoj usluzi, to je sva poenta! Ne trazim da mi se neko klanja gluho bilo, ali mojne mi ni tersanja ba, nisam ti ja kriv sto bas na tom i tom mjestu moras radit!
U ratu nam nije smetalo ništa iako nismo imali ništa. Sada kada imamo sve ništa nam ne valja. Ne želim biti advokat bilo kog prodavača ili prodavačice jer sam i sama sam hiljadu puta stisnula zube u prodavnici od ljutnje na njih i...?
Ništa. Izgubila sam minutu ili sat vremena , ostala živa i zdrava i odlučila da tamo više ne idem.
Svi smo mi LJUDI.
Žao mi je što nisi shvatip poentu a zbilja sam umorna da kuckam a i off topic je.
Ako vas taksista zakine s aerodroma nemojte zvati nikakva udruženja idite PRAVO U POLICIJU.
Da se to samo jednom desilo takve priče bi bile rijetkost.
-
quarterback
#1261 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
za sadasnje stanje drzave i sarajeva je najpogubnije ovakvo razmisljanje - dobro je, ne puca!tvsabina wrote: U ratu nam nije smetalo ništa iako nismo imali ništa. Sada kada imamo sve ništa nam ne valja.
-
Jon Spencer
#1262 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sve po starom ha?!
Je'l upalio taximetar, nije li?
Je'l naplatio duplo, je'l vozio okolo?
Je'l mušterija lupila vratima, nije li?
Ko je kome šta rek'o?
Je'l imo sitno, nije li?
Je'l naplatio prtljag?
Je'l divlji, nije li?
Je'l vratio mobitel nije li?
Lupaju po ušima na aerodromu?
Auta im se raspadaju, smrde?
Odkud im za onakve makine? Sve im loše? Šta se žale?
Privatnici izrabljuju? Ne plaćaju porez?
Taxisti đubrad, mušterije fine naivne?
Mušterije papci, taxisti obrazovani?
Dokle ovo ode jbt.
A koliko samo neodgovorenih pitanja čeka na svjetlost dana. Uh neka me tuga spopadne kad samo pomislim na šta protraćih ovoliko vremena. A i ti bimmeru si mi nešto osjedio u posljednje vrijeme?! Valjda od ovog foruma šta li?
Je'l upalio taximetar, nije li?
Je'l naplatio duplo, je'l vozio okolo?
Je'l mušterija lupila vratima, nije li?
Ko je kome šta rek'o?
Je'l imo sitno, nije li?
Je'l naplatio prtljag?
Je'l divlji, nije li?
Je'l vratio mobitel nije li?
Lupaju po ušima na aerodromu?
Auta im se raspadaju, smrde?
Odkud im za onakve makine? Sve im loše? Šta se žale?
Privatnici izrabljuju? Ne plaćaju porez?
Taxisti đubrad, mušterije fine naivne?
Mušterije papci, taxisti obrazovani?
Dokle ovo ode jbt.
A koliko samo neodgovorenih pitanja čeka na svjetlost dana. Uh neka me tuga spopadne kad samo pomislim na šta protraćih ovoliko vremena. A i ti bimmeru si mi nešto osjedio u posljednje vrijeme?! Valjda od ovog foruma šta li?
-
Jon Spencer
#1263 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
'ta će hakeri?! Ja im kroz noge probaciv'o!stidljiv wrote:Ma kakvi crni hakeri, script kiddiez, skinu sa neta exploit za phpbb i misle da su neki 'hakeri'
-
Jon Spencer
#1264 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Čuj Ilidžis. Malo baca na Dilidžansu. Ovo mi je tu negdje sa Koole Tooksijem u pet deka.charrrmed wrote:Ovo je vjerovatno pokusaj neke provokacije ili nesto slicno, ali evo ja cu odgovoriti, rucak je odlican, pizza Ilidzis jeGazda_sa_Ilidze wrote:De mi kazi, da li kafana dobra? Je li rucak bio u redu?Ambrozija wrote:Neki dan se dogovorila sa prijateljicama da odemo na rucak u Ilidzis.
Odoh uoilidžis Koole tooksijem. Kale dilidžansa hahaha.
Last edited by Jon Spencer on 18/07/2012 03:27, edited 1 time in total.
-
Jon Spencer
#1265 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ko kaže da ne puca? Puca se na sve strane drug moj!quarterback wrote:za sadasnje stanje drzave i sarajeva je najpogubnije ovakvo razmisljanje - dobro je, ne puca!tvsabina wrote: U ratu nam nije smetalo ništa iako nismo imali ništa. Sada kada imamo sve ništa nam ne valja.
-
Jon Spencer
#1266 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Bodkin wrote:naravno, i da se skupi 1000 gradjana i zaspe vas jajima. cuj vi bi i grad paralizirali. svakako izbjegavam sa taxi ali nakon toga nikad vise ne bih usao u sa taxi i vjerujem da nisam jediniJon Spencer wrote:
http://www.wtsp.com/news/national/artic ... block-port
http://www.dj-media.net/clanak/5699/Taxi_haos.html
http://www.jutarnji.hr/taxisti-strajkaj ... ne/897230/
Država treba kao prvo pokazati zube divljim taxistima, država treba da zaštiti licencu i mene kao poreznog obveznika. Zašto ne ganjaju divljake vodenim topovima. To bi bilo pametnije. Postoji način da se parališe grad i bez blokiranja raskrsnica. Dovoljno je da izađe nas 1000 i veoma sporom vožnjom kruži najfrekventnijim saobraćajnicama. Recimo potez Skenderija - Radićeva - robna kuća. Nema krivične prijave, nema prekršaja, nema vodenih topova.
http://www.radiosarajevo.ba/novost/8570 ... -saobracaj
Stotine londonskih taksista blokiralo je glavnu raskrsnicu u centru grada protestujući što su isključeni iz ulične trake namijenjene olimpijskom saobraćaju, prenosi Tanjug.
Vozači poznatih crnih taksija stvorili su haos na trgu Parlament i usmjerili saobraćaj duž okolnih ulica. Taksijima nije dozvoljeno da se kreću "olimpijskom linijom", rezervisanom za sportiste, olimpijske funkcionere i VIP goste tokom predstojećih Igara u britanskoj prijestolnici od 27. jula do 12. augusta, prenosi Fena.
Prva "olimpijska linija" već je otvorena u blizini aerodroma Heathrow, a ostale će biti uvedene dva dana prije početka svjetske sportske smotre.
Predstavnik sindikata taksista Jonatham Mayers ocijenio je zabranu neprihvatljivom, istakavši da je London "radni grad" i da taksisti sada moraju "da se kreću okolo obavljajući svoj posao".
Radiosarajevo.ba
Tako se to radi na zaostalom i primitivnom zapadu a ne ko kod nas kulturno, mirno i dostojanstveno zasuti jajima!
- kockica_kockica
#1267 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Voznja taxi-jem nije obavezna.. dakle to je odluka svakog od nas da udje u taxi (obicno sami biramo vozilo u koje zelimo sjesti).. dakle u vecini slucajeva je to nas odabir.. za 2KM mozes ici i gradskim prevozom spram kojeg taxi prevoz bude nesto kao iz hotela u burundiji u hotel u dubai-ju... ako kontas sta hocu da kazem...BHF_Manijak wrote:tvsabina, kakve majketi ta prica sa ratom ima veze sa tim sto ljudi traze uljudnost??? Ja placam, ja zelim onda i normalnu uslugu! Ovo ne govorim direktno vezano za taksiste, jer se jako malo istim koristim, ali generalno drustvo nam je u qrcu! Svi nervezno, svi nadrkani, ovakvi onakvi, ali brate nisam ti ja kriv ako radis ko konobar ili negdje na salteru, uvijek mozes promjeniti radno mjesto, ali DA, smeta mi ako mi tersas ili drsko odgovaras jer ponavljam opet ja nisam kriv sto ti tu mroas sjedit 8 sati i svima odgovarati lijepo i uljudno, bar onima koji ti se tako i obrate!!! U tome je sva poenta a ne kako smo mi nekad nesto zajednicki dijelili i slicne stvari, nidje veze ba...
A vidim Kockice spominjes kao "ako mu das dvije marke ne mora ti se klanjati", tacno tako, nikome nisu zapremedet jebene dvije marke, ali isto tako, ako on smatra to tako u smislu "jebo tvoje dvije marke", pa nek me gospodin dzaba odvuce, zar ne? Aha, hoce hoce!Nije problem u parama, problem je jednostavno u losoj usluzi, to je sva poenta! Ne trazim da mi se neko klanja gluho bilo, ali mojne mi ni tersanja ba, nisam ti ja kriv sto bas na tom i tom mjestu moras radit!
To tersanje naravno da nema opravdanje, ali mi ovdje na ovoj temi pravimo generalizaciju svih taxi vozaca, a to nije istina... Ja sam se vozila sa x..y taxi vozacima i svaki je bio uljudan prema meni.. nikad nisam dozivjela da mi ne upali taximetar zato sto mu se tako hoce... nisam nikad dozivjela da mi naplate vise nego je racun.. na zahtjev da mi daju racun za firmu niti jedan nije odbio... ja kazem da je sve i do nas i naseg stava... naseg ponasanja prema njima... ja sam na desetine puta molila taxi vozace da me otprate do ulaza u zgradu jer me neki ludjak prati ... ne znam ni sama vise koliko puta sam iz tramvaja isla na taxi stand i molila ih da idu sa mnom jer me lik doslovno cekao da vidi gdje cu... pa su me stavljali besplatno u svoje auto naprave krug i dovezu pred samu zgradu, otprate maltene do samih vrata stana...
Hocu reci da smo svi mi ljudi...najlakse je zanovijetati i traziti dlaku u jajetu... i znam da ima ljudi koji su neljubazni na raznim salterima, u kafanama itd... ali nisu svi takvi...
- drndalo
#1268 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da te podsjetim, tema je o losim iskustvima sa taksistima, sto ne znaci da se i dobra ne mogu napisati, a sasvim je ljudski da se vise pamti jedno lose iskustvo, nego 10 dobrih... Posljedicno, ljudi se zale kada na ocekivano prosjecnu uslugu za svoje pare (kolike god), dobiju ispodprosjecnu ili odron uslugu... Obicno i pohvale iznadprosjecnu ili odlicnu...
I nije takva situacija samo sa taxistima, i kod ostalih usluga je tako, 20x normalno na salteru neces spominjati, jer ocekujes da na salteru bude normalno, ali ako bude nenormalno, onda to zapamtis, isfuras se, posvadjas se... Nisam jednom pisao zvanicnu pismenu zalbu za npr. zaposlene salteruse u BH Posti, jer znaju biti i sami znate kakve, ali sam napisao i 2 pohvale kada su zasluzile...
I nije takva situacija samo sa taxistima, i kod ostalih usluga je tako, 20x normalno na salteru neces spominjati, jer ocekujes da na salteru bude normalno, ali ako bude nenormalno, onda to zapamtis, isfuras se, posvadjas se... Nisam jednom pisao zvanicnu pismenu zalbu za npr. zaposlene salteruse u BH Posti, jer znaju biti i sami znate kakve, ali sam napisao i 2 pohvale kada su zasluzile...
- kockica_kockica
#1269 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja samo hocu da kazem da smo navikli da se zalimo na sve... ali apsolutno na sve.. sve nam smeta... ja polazim od svoje sredine gdje radim pa dalje.. svi imaju neke primjedbe... iznova i iznova moras raditi ejdno te isto jer ljudi ne mogu da definiraju sta zele.. sve se nesto podrazumjeva... podrazumjeva se da ce te taxi odvesti od tacke A do tacke B.. podrazumjeva se da ces mu platiti za tu voznju... ali to ne znaci da se vozac tebi treba klanjati jer ti zadovoljavas svoju potrebu time sto se vozis s taxi-jem umjesto da ides pjeske ili gradskim prevozom...drndalo wrote:Da te podsjetim, tema je o losim iskustvima sa taksistima, sto ne znaci da se i dobra ne mogu napisati, a sasvim je ljudski da se vise pamti jedno lose iskustvo, nego 10 dobrih... Posljedicno, ljudi se zale kada na ocekivano prosjecnu uslugu za svoje pare (kolike god), dobiju ispodprosjecnu ili odron uslugu... Obicno i pohvale iznadprosjecnu ili odlicnu...
- Michun
#1270 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
kockice, tako je ljudi se zale. ali neki se ljudi zale jer tacno znaju sta zele. usluga nam je 0. evo ako cemo o tome. jes' off ali eto moram. kupila skoro NOVO auto, otvorim gepek kad sam dosla kuci, nema rezervne gume. nazovem sutra u auto kucu. kaze aaaaaaaaa gospodjo, pa imate pjenu umjesto gume, sad se za mala auta daje pjena. ja kazem ok, a da ste mi mozda to juce objasnili kad sam dobila kljuceve od auta. kaze lik: ma jes' u pravu ste, ali vec par godina se za mala auta ne daje guma nego pjena pa mi to vise ni ne govorimo, to je osnov, to MORATE znati. MORATE znati kako se popravlja guma. uf, bila sam malo poludila.
umjesto da mi kaze: jao, izvinjavam se ja sam poptuno zaboravio da vam to objasnim, kad vam bude usput svratite da popricamo uz kafu.
dal' sam napisala mail u centralu? sta ti mislis? nego da sam.
umjesto da mi kaze: jao, izvinjavam se ja sam poptuno zaboravio da vam to objasnim, kad vam bude usput svratite da popricamo uz kafu.
- drndalo
#1271 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Podrazumijeva se da te nece pokusati/uspjeti pokrasti/slagati/uvrijediti... Niko mi se ne treba klanjati, ali se ni ja nekome ne moram klanjati sto treba da me preveze "samo 2km", a ja placam taj prevoz...kockica_kockica wrote:podrazumjeva se da ce te taxi odvesti od tacke A do tacke B.. podrazumjeva se da ces mu platiti za tu voznju... ali to ne znaci da se vozac tebi treba klanjati jer ti zadovoljavas svoju potrebu time sto se vozis s taxi-jem umjesto da ides pjeske ili gradskim prevozom...
- respo
#1272 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
sto se tice situacije oko taxista je ok al si ti izabrala los primjer u vezi kupnje novog autaMichun wrote:kockice, tako je ljudi se zale. ali neki se ljudi zale jer tacno znaju sta zele. usluga nam je 0. evo ako cemo o tome. jes' off ali eto moram. kupila skoro NOVO auto, otvorim gepek kad sam dosla kuci, nema rezervne gume. nazovem sutra u auto kucu. kaze aaaaaaaaa gospodjo, pa imate pjenu umjesto gume, sad se za mala auta daje pjena. ja kazem ok, a da ste mi mozda to juce objasnili kad sam dobila kljuceve od auta. kaze lik: ma jes' u pravu ste, ali vec par godina se za mala auta ne daje guma nego pjena pa mi to vise ni ne govorimo, to je osnov, to MORATE znati. MORATE znati kako se popravlja guma. uf, bila sam malo poludila.![]()
ako kupujes auto valjda prvo se raspitas ili iistrazis sta sve ima sta nema da mozes sama znati
cuj da te zove na kafu da popricate
ovaj gore pomenuti taxista je trebao ili odmah upaliti taximetar ili se odmah dogovoriti za toliko je voznja hoces neces ako im je vec to praksa i ako vec imaju naviku da ne pale taximetar mada bi to po zakonu trebali
- Michun
#1273 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ama govorim o usluzi kod nas. usluga za 9 KM i za 9000 KM je losa. to je moja poruka. ja sam zensko, koje je islo samo u kupovinu auta, prodavac treba sve da mi kaze sta dobijem ili ne za XY cijenu. bolje mi se potrude kad cipele kupujem. ne mislim da kafenisem s njim nego je trebao reci da je DO NJEGA sto mi nije objasnio pa da svratim da mi objasni. tako se to radi. a nije: MORATE znati kako se popravlja guma. jes' aharespo wrote:sto se tice situacije oko taxista je ok al si ti izabrala los primjer u vezi kupnje novog autaMichun wrote:kockice, tako je ljudi se zale. ali neki se ljudi zale jer tacno znaju sta zele. usluga nam je 0. evo ako cemo o tome. jes' off ali eto moram. kupila skoro NOVO auto, otvorim gepek kad sam dosla kuci, nema rezervne gume. nazovem sutra u auto kucu. kaze aaaaaaaaa gospodjo, pa imate pjenu umjesto gume, sad se za mala auta daje pjena. ja kazem ok, a da ste mi mozda to juce objasnili kad sam dobila kljuceve od auta. kaze lik: ma jes' u pravu ste, ali vec par godina se za mala auta ne daje guma nego pjena pa mi to vise ni ne govorimo, to je osnov, to MORATE znati. MORATE znati kako se popravlja guma. uf, bila sam malo poludila.![]()
ako kupujes auto valjda prvo se raspitas ili iistrazis sta sve ima sta nema da mozes sama znati
cuj da te zove na kafu da popricate![]()
ovaj gore pomenuti taxista je trebao ili odmah upaliti taximetar ili se odmah dogovoriti za toliko je voznja hoces neces ako im je vec to praksa i ako vec imaju naviku da ne pale taximetar mada bi to po zakonu trebali
- BHF_Manijak
#1274 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Aaa kockice ti bas neka cudna, kako ba ne shvatas da niko ovdje ba ne trazi da mu se neko klanja, vec hoce NORMALNU USLUGU, je li to tesko shvatiti?????
Ako ja dodjem u granap da nesto kupim, dakle svoje pare dajem, pa makar ono i jebena marka bilo, a lik mi pocne nesto tersati kao sto ne kupujem to ili to, nebitno na kraju sta, onda NARAVNO DA CU SE BUNITI! Isto tako kod taksiste, NARAVNO DA CU SE BUNITI ako mi frajer naplati 6 KM a voznja je kostala lupam 5,7KM, ne zato sto mi je stalo do usranih 30 feniga, vec sto me pravi budalom i sto bagatelise mene i moj novac. Nek naplati manje ako je u pitanju "jebo 30 feninga"? Aha, hoce...I ovo govorim iz licnog iskustva!
Ovo nije zaljenje na svaku sitnicu, vec zar je tako jebote tesko shvatiti da ljude zele normalnu, ali samo NORMALNU, uslugu, bez ikakvog klanja i ostalih sranja! Valjda naviknuti na ovaj haos u nasoj drzavi pa ljudi ne mogu da pojma da neko ocekuje da se obavlja svoj posao onako kako dolikuje u normalno funkcionirajucem sistemu, dakle bio ti moler, taksista, direktor ili teta na salteru, normalno je ocekivati da svoj posao obavljas u skladu sa propisima i normalno je ocekivati da se ljudi bune ukoliko ti to ne obavljas kako treba, ne kontam u cemu je problem? I zalit cu se svaki put ukoliko ne budem zadovoljan uslugom, a ti i dalje suti i trpi, pravdajuci to "svi smo mi ljudi", ja ne! Jer isto tako mene sutra nece niko trpiti ukoliko napravim neko sranje na poslu vec ce se reci "pa kako to radis, jesi normalan", sto apsolutno podrzavam ukoliko sam napraivo gresku koju je neko drugi na sebi osjetio!
A to pravdanje "svi smo mi ljudi" ne ide ama bas nikako, ljudi koji se prihvate odredjenog posla treba da su svjesni sta ih ocekuje na tom radnom mjestu! Ukoliko si prihvatio da budes taksista, konobar ili pak na salteru da radis, treba da si svjestan toga da ces dnevno sa stotinama i hiljadama ljudi imati kontakt i ako nisi spreman na to da svakome od njih ljubazno odgovoris, budes raspolozen i nasmijan, onda bezze si se prihvatio tog posla, to ti je tako moja Kockice. Razumijem da mozes imati los dan, nervoza ovo ono, ali jebiga nase salteru haman da imaju svaki los dan, sto je nepojmljivo! To isto da odes doktoru koji ima strah od krvi ili je gadljiv ili molera koji ti vise haosa napravi nego sto okreci...
Ovo nije zaljenje na svaku sitnicu, vec zar je tako jebote tesko shvatiti da ljude zele normalnu, ali samo NORMALNU, uslugu, bez ikakvog klanja i ostalih sranja! Valjda naviknuti na ovaj haos u nasoj drzavi pa ljudi ne mogu da pojma da neko ocekuje da se obavlja svoj posao onako kako dolikuje u normalno funkcionirajucem sistemu, dakle bio ti moler, taksista, direktor ili teta na salteru, normalno je ocekivati da svoj posao obavljas u skladu sa propisima i normalno je ocekivati da se ljudi bune ukoliko ti to ne obavljas kako treba, ne kontam u cemu je problem? I zalit cu se svaki put ukoliko ne budem zadovoljan uslugom, a ti i dalje suti i trpi, pravdajuci to "svi smo mi ljudi", ja ne! Jer isto tako mene sutra nece niko trpiti ukoliko napravim neko sranje na poslu vec ce se reci "pa kako to radis, jesi normalan", sto apsolutno podrzavam ukoliko sam napraivo gresku koju je neko drugi na sebi osjetio!
A to pravdanje "svi smo mi ljudi" ne ide ama bas nikako, ljudi koji se prihvate odredjenog posla treba da su svjesni sta ih ocekuje na tom radnom mjestu! Ukoliko si prihvatio da budes taksista, konobar ili pak na salteru da radis, treba da si svjestan toga da ces dnevno sa stotinama i hiljadama ljudi imati kontakt i ako nisi spreman na to da svakome od njih ljubazno odgovoris, budes raspolozen i nasmijan, onda bezze si se prihvatio tog posla, to ti je tako moja Kockice. Razumijem da mozes imati los dan, nervoza ovo ono, ali jebiga nase salteru haman da imaju svaki los dan, sto je nepojmljivo! To isto da odes doktoru koji ima strah od krvi ili je gadljiv ili molera koji ti vise haosa napravi nego sto okreci...
- respo
#1275 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
odosmo mi daleko od teme al kupovina auta i kupovina cipela nije ni priblizno isto
ako vec ne znas oko auta prvo se valjda posavjetujes sa ocem bratom prijeteljem muzem s kim vec ko se malo vise razumije u auta pa da ti kaze taj model je takav taj je takav taj serijski dodje sa tim i tim taj ne dodje taj motor je takav taj takav
ili ako vec nemas nikoga po forumima pogledas kakav je koji auto koji razmatras i sta ima sta nema
to sto je on rekao morate znati kako se mjenja guma je do njega
ne moras znati al si morala znati sta dobijes serijski i bez njega
kakva je usluga bila trebala si ispricati kako je bilo dok si kupovala auto i jesi li imala kakvih primjedbi tada
al ajd da ne idemo daleko od teme mozemo nastaviti na prikladnoj ili ako te vec zanima mozemo i preko pp-a
da se vratim temi
ne bi mu ni ja platio kad mi ne bi upalio taximetar
sta se ja imam dogovarati s njim kad ima taximetar koji tacno kaze toliko i toliko pa makar cijena bila 15 maraka
kako ide ono ako ne dobijete racun niste duzni platiti
ako vec ne znas oko auta prvo se valjda posavjetujes sa ocem bratom prijeteljem muzem s kim vec ko se malo vise razumije u auta pa da ti kaze taj model je takav taj je takav taj serijski dodje sa tim i tim taj ne dodje taj motor je takav taj takav
ili ako vec nemas nikoga po forumima pogledas kakav je koji auto koji razmatras i sta ima sta nema
to sto je on rekao morate znati kako se mjenja guma je do njega
ne moras znati al si morala znati sta dobijes serijski i bez njega
kakva je usluga bila trebala si ispricati kako je bilo dok si kupovala auto i jesi li imala kakvih primjedbi tada
al ajd da ne idemo daleko od teme mozemo nastaviti na prikladnoj ili ako te vec zanima mozemo i preko pp-a
da se vratim temi
ne bi mu ni ja platio kad mi ne bi upalio taximetar
sta se ja imam dogovarati s njim kad ima taximetar koji tacno kaze toliko i toliko pa makar cijena bila 15 maraka
kako ide ono ako ne dobijete racun niste duzni platiti