muha_sa wrote:ništaTvrdokorna mrlja wrote:znaci bilo dobro![]()
coloseum zvao jos u nedelju, za aleksandru radovic da uzmem stol,kaze sve rezervisano.
a pozvao likove neke iz dijaspore![]()
sta sadvodi ih na Bazene i uživajte u derneku
Sarajevski kafici nekad i sad...
- Tvrdokorna mrlja
#1251 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
- Tvrdokorna mrlja
#1252 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
naleticu da obidjem ovih danaPitarrr82 wrote:Tvrdokorna mrlja wrote:znaci bilo dobro![]()
coloseum zvao jos u nedelju, za aleksandru radovic da uzmem stol,kaze sve rezervisano.
sta sad
Subota? Ja ako subotom idem negdje gdje "mirno" i normalno to je u kafanu, Cumurija kad radi je fino mjesto...
- Pitarrr82
#1253 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Ako treba imam negdje i broj seficeTvrdokorna mrlja wrote:naleticu da obidjem ovih danaPitarrr82 wrote:Tvrdokorna mrlja wrote:znaci bilo dobro![]()
sta sad
Subota? Ja ako subotom idem negdje gdje "mirno" i normalno to je u kafanu, Cumurija kad radi je fino mjesto...
-
memx
#1254 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
A u light na šopingu, i tamo imaju tamburice. A ne bi te trebali zapaliti.Tvrdokorna mrlja wrote:muha_sa wrote:ništaTvrdokorna mrlja wrote:znaci bilo dobro![]()
sta sadvodi ih na Bazene i uživajte u derneku
jok ba,dje cu to...moracu na tambure pod vrbe,a zaklace me tamo konobari
Ili da ti ja prodam svoje rezervacije al dupla cijena.
- Tvrdokorna mrlja
#1255 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
zavrsio sam i ja rezervaciju,dodace stol,tako da cu ipak biti dolememx wrote:A u light na šopingu, i tamo imaju tamburice. A ne bi te trebali zapaliti.Tvrdokorna mrlja wrote:
jok ba,dje cu to...moracu na tambure pod vrbe,a zaklace me tamo konobari
Ili da ti ja prodam svoje rezervacije al dupla cijena.
- Ergun
#1256 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Ako tražiš birtiju, ima jedna solidna na Skenderiji.Pitarrr82 wrote:Hajde da i ovdje ovo postavim...
Gdje ima kakvih kafanica za nekih 5-10 ljudi, da nije sminka i da se moze pristojno popiti i zameziti za ok cijene?
P.S. Ne radi mi sutra standardna a dolazi mi neka raja
Hvala unaprijed
Zove se Teri, karirani stoljnaci.
Fina atmosfera, jeste da bude onih "starosjedilaca", koji su od jutra do sutra, ali možeš rezervisati sto u ćošku, u pregrađenom dijelu.
- Gusztav
#1257 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Za kompletan ugođaj, pored kariranih stoljnaka, konobarica mora biti sisata, guznata, plava....i ako je moguće krezava....bez prednjih zuba......limene pepeljare, a na stolovima kuhana jajaErgun wrote:Ako tražiš birtiju, ima jedna solidna na Skenderiji.Pitarrr82 wrote:Hajde da i ovdje ovo postavim...
Gdje ima kakvih kafanica za nekih 5-10 ljudi, da nije sminka i da se moze pristojno popiti i zameziti za ok cijene?
P.S. Ne radi mi sutra standardna a dolazi mi neka raja
Hvala unaprijed
Zove se Teri, karirani stoljnaci.![]()
Fina atmosfera, jeste da bude onih "starosjedilaca", koji su od jutra do sutra, ali možeš rezervisati sto u ćošku, u pregrađenom dijelu.
-
relevantan
#1258 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Eh, što su nekad bila ''Tri šešira''

- muha_sa
#1259 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
jebeš kafanu bez kariranih stoljnjakarelevantan wrote:Eh, što su nekad bila ''Tri šešira''![]()
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1260 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Dokle ste vi? Jel ostalo za koju kiflu kod Jerlagićke? 
- PapakizSarajeva
#1261 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Muha, sjecas li se ti svog prvog "kafickog olesavanja" ???
Moje je sljedece :
Neke davne 1978. god. ja gimnazijalac, prvi razred ... Nisam jos ni znao kako to izgleda popiti nesto alkoholno. Ode ti nas 3 - 4 u Djerdan i stanemo u cosak, da ne smetamo iskusnim kajlama. I to za onaj mali zidni "sankic" kod ulaza u WC i stepenica za sprat. Dodje konobar, nesto nas posprdno gleda i pita "S'a cete vi pit' ???", a mi k'o "iskusni" pjanci rum-kolu. I tako jedno 3 kole ... Kad me spucalo, jedva nadjoh vrata. Ne znam jel' treba lijevo il' desno, kad sam izasao napolje. Dosao kuci, nekako usao u svoju sobu i legao, al' tad nisam imao iskustva i legnem na ledja ... Jao brate, ode soba u cevrntiju, a meni stomak hoce da izadje na nos i usi. Samo mi je bilo gore iskustvo sa prvom cigarom ... A i to cu vam nekad ispricati ...
Moje je sljedece :
Neke davne 1978. god. ja gimnazijalac, prvi razred ... Nisam jos ni znao kako to izgleda popiti nesto alkoholno. Ode ti nas 3 - 4 u Djerdan i stanemo u cosak, da ne smetamo iskusnim kajlama. I to za onaj mali zidni "sankic" kod ulaza u WC i stepenica za sprat. Dodje konobar, nesto nas posprdno gleda i pita "S'a cete vi pit' ???", a mi k'o "iskusni" pjanci rum-kolu. I tako jedno 3 kole ... Kad me spucalo, jedva nadjoh vrata. Ne znam jel' treba lijevo il' desno, kad sam izasao napolje. Dosao kuci, nekako usao u svoju sobu i legao, al' tad nisam imao iskustva i legnem na ledja ... Jao brate, ode soba u cevrntiju, a meni stomak hoce da izadje na nos i usi. Samo mi je bilo gore iskustvo sa prvom cigarom ... A i to cu vam nekad ispricati ...
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#1262 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Pošto je Muha neopravdano odsutan, odgovoriću u njegovo ime, ono nešto k'o portparol:PapakizSarajeva wrote:Muha, sjecas li se ti svog prvog "kafickog olesavanja" ???
Davno je to bilo. U Sarajevu se tog dana desio još jedan nemio događaj, slabo poznat mlađim generacijama ali onima koji su imali malo bolje ocjene iz istorije/historije/povijesti vjerovatno je poznat kao Sarajevski atentat.
Veče nakon atentata Muha se olešio u jednoj kafani koja se nalazila u neposrednoj blizini vijećnice, nije Slavuj jer u Slavuj su i tada navraćali samo lokalni hašišari i nešto malo one raje što su kod vijećnice čekali zapregu za Mihrivode i Faletiće a Muha nije pripadao niti jednoj od navedenih kategorija.
Helem, Muha se tako napio od tuge i žalosti jer mu je bilo jasno da K und K monarhija a sa njom i mi ode u qratz krasni a neki pričaju da i ono dijete koje je nosila Sofija nije bilo Ferdinandovo ali o tom nema zvanične potvrde iz nezavisnih izvora. Sjećam se samo da su na ondašnjih 60 dekika objavili tu vijest pozivajući se na neimenovane ali veoma pouzdane izvore.
Kako god bilo, ondašnje Sarajevo nije imalo zdravstvenu ustanovu koja bi se mogla nositi sa stanjem u kojem se nalazio građanin Muha te je ravnatelj bolnice u dogovoru sa carskim ministrom rada i socijalne skrbi donio odluku da se otvori posaban odjel za takve slučajeve jer su ispravno pretpostavili da će takvih slučajeva u budućnosti biti sve više.
Istorija bolesti i medodi liječenja koje su tada korišteni postali su kamen temeljac današnje dnevne bolnice odnosno zavoda za liječenje alkoholizma a kasnije su zbog razvoja situacije dodali i druge toksikomanije.
-
*mima*
#1263 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
KatarinaKosaca wrote:Dokle ste vi? Jel ostalo za koju kiflu kod Jerlagićke?
e da znas da si falila....
- KatarinaKosaca
#1264 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
za ovo imaš jaretinu kod Nurije Palate*mima* wrote:KatarinaKosaca wrote:Dokle ste vi? Jel ostalo za koju kiflu kod Jerlagićke?
e da znas da si falila....
- muha_sa
#1265 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
šta je ba sU tobomKatarinaKosaca wrote:Dokle ste vi? Jel ostalo za koju kiflu kod Jerlagićke?
mi kontali ti oŠla preko bare
- muha_sa
#1266 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
enko 1964 wrote:Pošto je Muha neopravdano odsutan, odgovoriću u njegovo ime, ono nešto k'o portparol:PapakizSarajeva wrote:Muha, sjecas li se ti svog prvog "kafickog olesavanja" ???
Davno je to bilo. U Sarajevu se tog dana desio još jedan nemio događaj, slabo poznat mlađim generacijama ali onima koji su imali malo bolje ocjene iz istorije/historije/povijesti vjerovatno je poznat kao Sarajevski atentat.
Veče nakon atentata Muha se olešio u jednoj kafani koja se nalazila u neposrednoj blizini vijećnice, nije Slavuj jer u Slavuj su i tada navraćali samo lokalni hašišari i nešto malo one raje što su kod vijećnice čekali zapregu za Mihrivode i Faletiće a Muha nije pripadao niti jednoj od navedenih kategorija.
Helem, Muha se tako napio od tuge i žalosti jer mu je bilo jasno da K und K monarhija a sa njom i mi ode u qratz krasni a neki pričaju da i ono dijete koje je nosila Sofija nije bilo Ferdinandovo ali o tom nema zvanične potvrde iz nezavisnih izvora. Sjećam se samo da su na ondašnjih 60 dekika objavili tu vijest pozivajući se na neimenovane ali veoma pouzdane izvore.
Kako god bilo, ondašnje Sarajevo nije imalo zdravstvenu ustanovu koja bi se mogla nositi sa stanjem u kojem se nalazio građanin Muha te je ravnatelj bolnice u dogovoru sa carskim ministrom rada i socijalne skrbi donio odluku da se otvori posaban odjel za takve slučajeve jer su ispravno pretpostavili da će takvih slučajeva u budućnosti biti sve više.
Istorija bolesti i medodi liječenja koje su tada korišteni postali su kamen temeljac današnje dnevne bolnice odnosno zavoda za liječenje alkoholizma a kasnije su zbog razvoja situacije dodali i druge toksikomanije.
sjecam se ko juce da je bilo
-naše prvo opijanje nije bilo ni u kaficu a bogme ni u kaHvani vec u parku kod Vjecnice
- KatarinaKosaca
#1267 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Obilazila kafane u Banovićima cijeli mjesec..muha_sa wrote:šta je ba sU tobomKatarinaKosaca wrote:Dokle ste vi? Jel ostalo za koju kiflu kod Jerlagićke?![]()
nit se javljaš nit progovaraš
![]()
![]()
mi kontali ti oŠla preko bare
-
relevantan
#1268 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
muha_sa wrote:jebeš kafanu bez kariranih stoljnjakarelevantan wrote:Eh, što su nekad bila ''Tri šešira''![]()
i limene pepeljare koju pođahkad istrese prsata konobarica
- muha_sa
#1269 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
ove se pjandure ušutile
i žeMske pjandure šute 
- amrica
#1270 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
muha_sa wrote:ove se pjandure ušutilei žeMske pjandure šute
- muha_sa
#1271 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
hajmoamrica wrote:muha_sa wrote:ove se pjandure ušutilei žeMske pjandure šute
- hana_montana
#1272 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
muha_sa wrote:ove se pjandure ušutilei žeMske pjandure šute
ja cu da ti pricam sutra
- KatarinaKosaca
#1273 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Šta je nekad bilo pored pionirske? Kafana sa pjevaljkom? Kako se zvala? Jel pionirska samo?
- amrica
#1274 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
HAXOPEBOKatarinaKosaca wrote:Šta je nekad bilo pored pionirske? Kafana sa pjevaljkom? Kako se zvala? Jel pionirska samo?
- muha_sa
#1275 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
"Zelena Dolina"KatarinaKosaca wrote:Šta je nekad bilo pored pionirske? Kafana sa pjevaljkom? Kako se zvala? Jel pionirska samo?