vaša raja gologuza po ovom snijegu a moji il su rahmetlije il su guzovim uz šporet
.
- muha_sa
#1251 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
blago vama
vaša raja gologuza po ovom snijegu a moji il su rahmetlije il su guzovim uz šporet
- Edin H.
#1253 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
amrica wrote:HAVANA wrote:amrica wrote:pozadina taman odgovara
a jeko haris?
Ma znas ga garant iz vidjenja,nije ona ekipa...
u gacama sam ga vidjala, garant![]()
![]()
![]()
Znamne ko je Hare, ali dobro navija
- HAVANA
#1254 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
muha_sa wrote:blago vama![]()
Ja sam mlad i mamuran a ti si star i ruzan
i ovi asfaltije al nisu vise mladi i mamurni...
- Edin H.
#1255 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Denis JoguncicHAVANA wrote:muha_sa wrote:blago vama![]()
Ja sam mlad i mamuran a ti si star i ruzan![]()
![]()
i ovi asfaltije al nisu vise mladi i mamurni...
- HAVANA
- muha_sa
#1257 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
imali smo i mi pjevacicu
bio jedan
sebe zvao Lepa Lukic i pjevo nam u parku kod Vjecnice--pojma s pjesmom nije imo al nama fino da se zajebajemo a i njemu/njoj
da se malo prisloni za meze i koju ljutu 
bio jedan
- amrica
#1258 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
muha_sa wrote:imali smo i mi pjevacicu![]()
bio jedansebe zvao Lepa Lukic i pjevo nam u parku kod Vjecnice--pojma s pjesmom nije imo al nama fino da se zajebajemo a i njemu/njoj
prislonio se
- muha_sa
#1259 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
amrica wrote:muha_sa wrote:imali smo i mi pjevacicu![]()
bio jedansebe zvao Lepa Lukic i pjevo nam u parku kod Vjecnice--pojma s pjesmom nije imo al nama fino da se zajebajemo a i njemu/njoj
prislonio se
ama amrice
- amrica
#1260 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
bolan muha, nisam ti ja neko dijete ...muha_sa wrote:amrica wrote:muha_sa wrote:imali smo i mi pjevacicu![]()
prislonio se![]()
ama amriceto se kaže kad se neko prišlepa da se ogrebe o nešto--u ovom slucaju za rakijetinu i meze
nego te malkice pilkim
- HAVANA
#1261 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Usko vezano za temu,sjecanja,humor i opustanje...Obavezno nabaviti i procitati...
http://www.slavujcek.com/
http://www.slavujcek.com/
- HAVANA
#1262 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Komentari
Silom istrgnut iz svoje prirodne sredine, zgrozen i zgranut zbivanjima i razvojem dogadjaja oko sebe, Fiko s mukom i nimalo laka srca krece u bijeli svijet trazeci svoje mjesto pod suncem.
Fiko nije vecina. Nije bio vecina ni u Bosni. Fiko je uvijek manjina. Jer Fiko je Covjek s velikim pocetnim F. A takvi su u manjini uvijek i svugdje. I u Bosni, i u Americi i svugdje tamo gdje su vjetrovi rata raznijeli tu rijetku ljudsku vrstu.
Rijetku zamjerku Peterkovicu: da li će se čitalac u pronaci u njegovom jeziku. Zasto? Peterkoviceva recenica i jezik njegovih junaka stizu pravo sa sarajevske Carsije I periferije. Prosto, Fikov jezik nije jezik Bosanca/Hercegovca. To je jezik predratnog Sarajlije.
No, bez obzira na to, citalac ce razumjeti i zavoljeti Fiku pa se nece ni sjetiti jezika. Kako ce, kada Fiko govori bas ono sto je i njemu, citaocu, skoro pa svaki dan na pameti? Ko da mu je Fiko u dusu zavirio i prica njegovu vlaststu muku ! Ta identifikacija citaoca s Fikom i njegovim zgodama i nezgodama je ono sto malo koji od pisaca uspijeva postici, a Peterkovic je bas u tome najjaci.
Da zakljucim:Ako me ikad ponovo put nanese u Chikago i budem vozio autoputom 290w, ja cu dva puta zatrubiti - za Fiku Kinga i Princa Peterkovica.
Predrag
Silom istrgnut iz svoje prirodne sredine, zgrozen i zgranut zbivanjima i razvojem dogadjaja oko sebe, Fiko s mukom i nimalo laka srca krece u bijeli svijet trazeci svoje mjesto pod suncem.
Fiko nije vecina. Nije bio vecina ni u Bosni. Fiko je uvijek manjina. Jer Fiko je Covjek s velikim pocetnim F. A takvi su u manjini uvijek i svugdje. I u Bosni, i u Americi i svugdje tamo gdje su vjetrovi rata raznijeli tu rijetku ljudsku vrstu.
Rijetku zamjerku Peterkovicu: da li će se čitalac u pronaci u njegovom jeziku. Zasto? Peterkoviceva recenica i jezik njegovih junaka stizu pravo sa sarajevske Carsije I periferije. Prosto, Fikov jezik nije jezik Bosanca/Hercegovca. To je jezik predratnog Sarajlije.
No, bez obzira na to, citalac ce razumjeti i zavoljeti Fiku pa se nece ni sjetiti jezika. Kako ce, kada Fiko govori bas ono sto je i njemu, citaocu, skoro pa svaki dan na pameti? Ko da mu je Fiko u dusu zavirio i prica njegovu vlaststu muku ! Ta identifikacija citaoca s Fikom i njegovim zgodama i nezgodama je ono sto malo koji od pisaca uspijeva postici, a Peterkovic je bas u tome najjaci.
Da zakljucim:Ako me ikad ponovo put nanese u Chikago i budem vozio autoputom 290w, ja cu dva puta zatrubiti - za Fiku Kinga i Princa Peterkovica.
Predrag
- Chisum
#1263 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Jeb'o me sve one druge teme, kad smo ovu zapustili...
Jebiga Havana, haveru... bili smo se razmahali, ali nam je neko ucioba neku mandzu, pa nas razvodnio na pet potforuma i dva'es tema... Te nekak'e kafane, pa slike, pa price, duge i kratke, pa pjesme, te ima li Sarajeva, nema li ga, ovo, ono... k'o skolske sekcije.
Elem, sjebase nam koncepciju... Sve je to trebalo nagurati ovdje, nasilu ako treba.
Prijavicu se za domara ovdje, pa guram ljude na temu k'o shipac u slasticarnu.
Jebiga Havana, haveru... bili smo se razmahali, ali nam je neko ucioba neku mandzu, pa nas razvodnio na pet potforuma i dva'es tema... Te nekak'e kafane, pa slike, pa price, duge i kratke, pa pjesme, te ima li Sarajeva, nema li ga, ovo, ono... k'o skolske sekcije.
Elem, sjebase nam koncepciju... Sve je to trebalo nagurati ovdje, nasilu ako treba.
Prijavicu se za domara ovdje, pa guram ljude na temu k'o shipac u slasticarnu.
- vicious
#1264 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Chisum wrote:Prijavicu se za domara ovdje, pa guram ljude na temu k'o shipac u slasticarnu.
"Bujrum, bujrum, ima mesta komšo, ima mesta!"
- muha_sa
#1265 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
vala baš
moguce da nam je i materijala ponestalo
moguce da nam je i materijala ponestalo
- muha_sa
#1266 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
nešto smo se ušutili
il su nas ucutkali
il su nas ucutkali
- Chisum
#1267 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ucutkali nas...muha_sa wrote:nešto smo se ušutili![]()
il su nas ucutkali
Banda, majku im boziju...
- muha_sa
#1268 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
glasniji banditi a i više ihChisum wrote:Ucutkali nas...muha_sa wrote:nešto smo se ušutili![]()
il su nas ucutkali
Banda, majku im boziju...
neki dan sjedim kod Ote i boga molim da me neko potapše po ramenu i kaže--vozdra hamu--al šipak
jedan veliki pozdrav za Chisuma
- Chisum
#1269 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
muha_sa wrote:glasniji banditi a i više ihChisum wrote:Ucutkali nas...muha_sa wrote:nešto smo se ušutili![]()
il su nas ucutkali
Banda, majku im boziju...![]()
![]()
neki dan sjedim kod Ote i boga molim da me neko potapše po ramenu i kaže--vozdra hamu--al šipak![]()
jedan veliki pozdrav za Chisumadingospo ostaje dingospo
Treb'o si reci Oti, evo ti marka, 'ajde me majke ti potapsi po ramenu i cire "vozdra muha".
Nego, e, ko je radio? Nisam mu dugo zalazio.
- muha_sa
#1270 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
neki momci koji su tu vec skoro godinu
bio i Ota i ja ga pitah jel otvorio one godine kad smo se mi poceli okupljat--veli jeste, te 1969.--prepadoh se kolko sam star

- Chisum
#1271 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
A oni mladji konobarcici, a? Ma debeli Tare mu je najjacimuha_sa wrote:neki momci koji su tu vec skoro godinubio i Ota i ja ga pitah jel otvorio one godine kad smo se mi poceli okupljat--veli jeste, te 1969.--prepadoh se kolko sam star
![]()
"Sin kojeg nikada nije imao"
Mislim, osim Kerima i Adija.
- muha_sa
#1272 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
zaboravih napisat
konto sam da ceš ti odenekud bahnut da me po ramenu klepiš
sjecaš se rahmetli Smaje kad je konobariso
nije bilo alkohola pa on nama u džezvu naspe ruma i mi sipamo u fildžane te tako nekoliko džezvi popijemo
dodjemo na nogama a poslije tih "kaHvi" izadjemo na rukama 
sjecaš se rahmetli Smaje kad je konobariso
- Chisum
#1273 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Jestemuha_sa wrote:zaboravih napisatkonto sam da ceš ti odenekud bahnut da me po ramenu klepiš
![]()
sjecaš se rahmetli Smaje kad je konobarisonije bilo alkohola pa on nama u džezvu naspe ruma i mi sipamo u fildžane te tako nekoliko džezvi popijemo
dodjemo na nogama a poslije tih "kaHvi" izadjemo na rukama
- amrica
#1274 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
cccc sta bi od sarajevske raje 
- Chisum
#1275 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Sta nam fali, svega ti?amrica wrote:cccc sta bi od sarajevske raje