SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Ma.Le.Na

#1251 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

Michun wrote:Set definitivno.
Samo imam issue - ne pise jel' sintetika ili prava dlaka ili ja ne mogu da vidim nigdje :shock:
Ako je sintetika onda ce ti sjene spadati s njih i trunit se po licu.
Sinteticke se koriste za tecni puder, korektor, masne sjene i sl.
hvala :) :kiss:
Ma.Le.Na

#1252 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

naletih na ovo :D

http://www.makeupalley.com/product/show ... up_Brushes

kaze da je od taklon bristles ..dakle sintetika

jos jedno pitanje...ovi kodovi koje nude...dakle 50% off za cetke i free shipping...da li se moze koristiti samo jedan kod ili oba istovremeno? i sta mislite da je isplativije?
Michun

#1253 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Pa izgleda da su raja zadovoljna cetkama.
Ja mislim da za free shipping moras imati odredjeni iznos - ne znam koliko je.
A mozes iskoristi dva koda, ako ima mjesta da ubacis.
Gospoda Ministarka

#1254 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Gospoda Ministarka »

Michun, evo kupih ove maloprije, nadam se da su u redu za izvodenje tih tvojih trikova koje si preporucila (je da pise da su za sive oci, ali ko jos zaboga ima sive :D )
Image
_EMA_

#1255 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

Gospoda Ministarka wrote:Michun, evo kupih ove maloprije, nadam se da su u redu za izvodenje tih tvojih trikova koje si preporucila (je da pise da su za sive oci, ali ko jos zaboga ima sive :D )
Image
:shock: uuuu kako su dobre..gdje si kupila? I da...hvala vam svima na savjetima, super ste.. :)
*mima*

#1256 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Ministarko.....dje si kupila sjenke......i poŠto koŠtaju :D dopadaju mi se
Pacificgirl

#1257 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

Gospoda Ministarka wrote:
Ma.Le.Na wrote:[Michun :)

ove cetkice sa elfa...pise u zaglavlju da su 50% off i da je shipping free...deder mi pliz potvrdi ovo pa da narucim :)

dilema mi je samo da li da narucim po svaku od ovih 1$ ili da narucim ovaj set 11 Piece Brush Collections
$30.00
koji ako je u pola cijene je 15$

hvala :) :kiss:
Da li besplatan shipping vazi i za ostali make up i da li je pouzdana stranica za placanje karticom?
Vi gledate američku stranicu, ne možemo mi naručivati s nje, mi možemo samo s http://www.eyeslipsface.co.uk . tj. britanske stranice. Na njoj četke nisu snižene, nažalost, ali one iz obične linije nisu ni skupe, a super su. Ja imam četke za rumenilo, tečni puder, sjene i korektor.
Ma.Le.Na

#1258 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

a joj sto ovi nemaju ovakve ponude ko ameri :(
Pacificgirl

#1259 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

Ma.Le.Na wrote:a joj sto ovi nemaju ovakve ponude ko ameri :(
Četke iz obične linije su 1.70 eura, to je jeftino za tako dobre četke. A dali su ovi kod za free shipping plus poklon daju sprej za dugotrajniji make up, bio je jučer kod na njihovom fb-u, samo ne znam kad ističe.
BJB

#1260 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ko je pitao za ArtDeco sjene, u CM-u su na snizenju 5,45 KM, inace su 7,80KM. :D
Pogledajte 214, neodoljiva je i 96 isto.. :D :D
Teska ovisnica :mrgreen:
Gospoda Ministarka

#1261 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

*mima* wrote:Ministarko.....dje si kupila sjenke......i poŠto koŠtaju :D dopadaju mi se

U DM-u, 20 KM odlicne su... samo sto sam ja sad skontala da i nisma bas "nadarena" za sminkanje.
BJB

#1262 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

VJezbaj, naucices..To ti je k'o sex,ispocetka si smotan, a kad se razmotas, zasijas. :D :D
Mada se neki rode nadareni. 8-) :D :lol:
I meni se svidjaju sjene..Jedino sto mi se ne svidja je sto mi se L'Oreal sjene osipaju, vise je na kraju na obrazima, engo gdje treba..
Ministarko, koristi onu bazu za sjene, i kad se nabakamish, otidji do prozora da vidis kako to izgleda na dnevnom svjetlu.
Na Bourjois Smokey eyeshadows, sa donje strane ima uputstvo kako se nabakamiti kako treba...
Image super stoji osobama sa plavim ocima.. :D
Gospoda Ministarka

#1263 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

BJB wrote:VJezbaj, naucices..To ti je k'o sex,ispocetka si smotan, a kad se razmotas, zasijas. :D :D
Mada se neki rode nadareni. 8-) :D :lol:
I meni se svidjaju sjene..Jedino sto mi se ne svidja je sto mi se L'Oreal sjene osipaju, vise je na kraju na obrazima, engo gdje treba..
Ministarko, koristi onu bazu za sjene, i kad se nabakamish, otidji do prozora da vidis kako to izgleda na dnevnom svjetlu.
Ne pije ti ta vode, u skoli su me ucili crtat, ni sad ne znam nacrtat ni cica glisu da bude simpa :D . A sex je instinkt... :D

Mislim, sve ovo sto meni Michun napisa na prethodnoj stranici sam ja morala iscitat vise puta da malo vizualiziram, ne poznajem materiju pa mi pravo tesko :D :lol: :lol:
BJB

#1264 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Kad budes nesto nasekirana, sjedni pred ogledalo i isprobavaj. Sigurna sam da ces ti to nauciti..
Za deset dana ces biti ekspert za smokey eyes.
:D Mene to smiruje.
Zelena Carapa

#1265 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

BJB wrote: Ministarko, koristi onu bazu za sjene, i kad se nabakamish, otidji do prozora da vidis kako to izgleda na dnevnom svjetlu.
oprostite sto upadam, o kojoj bazi za sjene govorite? gdje je mogu kupiti? hvala :)
Ma.Le.Na

#1266 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

ma sve je to individualno
na kraju krajeva nasminkas se..pa ako ne valja nemoj se tako sminkat slijedeci put :lol:

znam da bi logicnije bilo reci..sjedi i probavaj pa skidaj pa vjezbaj...al da budemo iskrene ko ima vremena sjedit pred ogledalom i isprobavat :roll:
ja se nasminkam...ako mi se ne svidja..a da napomenem nikada nije TOLIKA fula :lol: ...ubuduce se tako ne sminkam..

i evo ovo sto Michn rece...ja recimo ne redam sjene tako :D
(zato tipujem da me Michun nasminka da vidim kako to izgleda) :D

ja stavim neku srednju nijansu na kapak...ispod obrva naravno ide najsvjetlija (bijela ili najsvjetlija na toj paleti - ovi proizvodjaci to uvijek tako upakuju u setu od 3 ili 4 nijanse :D )
od sredine kapka prema vani ide tamnija a na kraju oka najtamnija koja takodjer ide i na donji kapak ispod trepavica :D
i to je to
razmeljas ili aplikatorom ili stapicem za usi da se ne vide "granice" i voila! :D
Gospoda Ministarka

#1267 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Ma.Le.Na wrote:ma sve je to individualno
na kraju krajeva nasminkas se..pa ako ne valja nemoj se tako sminkat slijedeci put :lol:

znam da bi logicnije bilo reci..sjedi i probavaj pa skidaj pa vjezbaj...al da budemo iskrene ko ima vremena sjedit pred ogledalom i isprobavat :roll:
ja se nasminkam...ako mi se ne svidja..a da napomenem nikada nije TOLIKA fula :lol: ...ubuduce se tako ne sminkam..

i evo ovo sto Michn rece...ja recimo ne redam sjene tako :D

ja stavim neku srednju nijansu na kapak...ispod obrva naravno ide najsvjetlija (bijela ili najsvjetlija na toj paleti - ovi proizvodjaci to uvijek tako upakuju u setu od 3 ili 4 nijanse :D )
od sredine kapka prema vani ide tamnija a na kraju oka najtamnija koja takodjer ide i na donji kapak ispod trepavica :D
i to je to
razmeljas ili aplikatorom ili stapicem za usi da se ne vide "granice" i voila! :D

Ja vam vise necu dolaziti na ovu temu iz vise razloga :D , prvi je da si nabijam kompleks da se ne znam nasminkati (sto je djelimicno :oops: istina) a drugi sto je obitavanje na ovoj temi gore od hodanja po trznom centru. :D Et' ja sam morala izaci sa posla da odem u dm.
E samo jos da kazem da je moje sminkanje uvijek u bar 70% isto, neznam drugacije i nemam nikakve inspiracije za izmisljanje.

Dosta od mene. :D
Ma.Le.Na

#1268 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

:lol:
i ja sam skontala da me vise stvari ovdje "pvuce" da ih kupim nego kad hodam po radnjama sama :D
ne msijem ni pomisliti sta bi se desilo da odem s Michun u DM ili Cm :D
otplacivala bih minus do slijedece nove godine :lol:
Michun

#1269 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Zelena Carapa wrote:
BJB wrote: Ministarko, koristi onu bazu za sjene, i kad se nabakamish, otidji do prozora da vidis kako to izgleda na dnevnom svjetlu.
oprostite sto upadam, o kojoj bazi za sjene govorite? gdje je mogu kupiti? hvala :)
Ard deco u CM - ima mala kutijica ko krema za oko ociju.
Michun

#1270 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ma.Le.Na wrote: i evo ovo sto Michn rece...ja recimo ne redam sjene tako :D
Moze na vise nacina...ovo drugo sto sam savjetovala je za krupnije oci, tamnija sminka na cijeli kapak.
Ma ima nacina kolko hos'.
Ko ima vremena nek pogleda na youtube juliee, ona ima super sminkanje.
No_oNe__

#1271 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by No_oNe__ »

http://www.dvdbeaver.com/film2/DVDRevie ... ncock4.jpg

kako ovo postici??+

i realno ... jel moram imati puder da bi bila fino nasminkana
nekako ja kontam vazda da cure sa puderom imaju i bolji smokey i sve nego sto to ja sama izvedem
a ne koristim puder --- niti jedan
nekad mogu toniranu kremu
Zelena Carapa

#1272 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Michun wrote:
Zelena Carapa wrote:quote]

Ard deco u CM - ima mala kutijica ko krema za oko ociju.
BJB

#1273 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Gospoda Ministarka wrote: Ja vam vise necu dolaziti na ovu temu iz vise razloga :D , prvi je da si nabijam kompleks da se ne znam nasminkati (sto je djelimicno :oops: istina) a drugi sto je obitavanje na ovoj temi gore od hodanja po trznom centru. :D Et' ja sam morala izaci sa posla da odem u dm.
E samo jos da kazem da je moje sminkanje uvijek u bar 70% isto, neznam drugacije i nemam nikakve inspiracije za izmisljanje.

Dosta od mene. :D
Bona nemoj tako..Neka te s nama.. I sto Malena rece, kad potrefis nesto sto ti se svidja, ponovi, pa prekosutra sa drugim bojama i sve tako..Zabavno je. Dok sam ja otisla da ti uslikam objasnjenje, ti si vec nasla izgovor da se ne druzis s nama. :P
Ne bi mi mrsko uslikati ti :D objasnjenje..Slika govori vise nego hiljadu rijeci..Na youtube, imas 3 miiliona videa kako se nabakamiti..
Evo Image
Evo ti kljucne slike, pa kako hoces.
Image
Michun

#1274 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

No_oNe__ wrote:http://www.dvdbeaver.com/film2/DVDRevie ... ncock4.jpg

kako ovo postici??+

i realno ... jel moram imati puder da bi bila fino nasminkana
nekako ja kontam vazda da cure sa puderom imaju i bolji smokey i sve nego sto to ja sama izvedem
a ne koristim puder --- niti jedan
nekad mogu toniranu kremu
Ne vidi ti se slika ide na generalnu str. Probaj sliku kopirat.
Ja stavljam puder samo na podocnjake i kapke - prirodno modra boja :) I onda to poprasim puderom u prahu da se ne razmazuje sminka.
Probaj i ti samo na taj dio kao podlogu za sminku.
Gospoda Ministarka

#1275 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

BJB, hvala ti puno na trudu :kiss:

Bas je lijepo ovdje sa vama, da se znam sminkat ovo bi mi bila omiljena tema na formu. :lol: :lol: :lol: :D
Post Reply