BiH - Armenija, BiH - Grčka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Maharadza

#1251 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Maharadza »

dezurni_ucenik wrote:
bingov buraz wrote:Da postoji više od 2 kamere na terenu ove kvazitelevizije možda bi se i moglo čupati Pjanića da ne dobije dvije utakmice,ovako ništa.

sudijina rijec protiv nase dvije kamere i eventualnog snimka s kamere mobitela nekog iz publike
Šta ćeš kada je munafik El Bake bukvalno poklonio sivi dom agresoru, a što mu nije uspjelo ni '92 btw. :run:
Last edited by Maharadza on 26/03/2019 23:15, edited 1 time in total.
Korisničkoime

#1252 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Korisničkoime »

Edin H. wrote:
hrasno38 wrote:
Edin H. wrote:
Nije namjerno, ali je crveni ovo hrasno, jebi ga.
:? :? :? :? radi cega??? Pa nije isao odbrambeni igrac koji je prije toga napravio 10 faulova nego neko ko nije ja mislim ni jedan. Nije ga dohvatio po nozi i sto je najbitnije na sredini terena kod auta....znaci nije presjecen kontranapad ili sta ja znam. Mislim fakat mi niste jasni sto pkudavate na sve nacine da tvrdite da je za crveni....jednostavno vas ne kontam! Tako vas je pola i pricalo na svjetskom da sudija nije kriv sto nam je ponistio cist gol i sto nije svirao faul nad Spahicem prije gola Nigerije. Vi kao da navijate za protivnike BiH ili jedva cekate da kazete "e jesam vam rekao". Ovo nije vjerovatno ni za zuti a ne za crveni.
Opasna igra, ovo ce ti svaki sudija svirati u Premiershipu crveni ako vidi

Poredjenje sa Nigerijom i ponistenim golom koji je bio cist ko suza nidje veze.
Ni traga od opasne igre, prije svega niti je uletio u njega sa nekom brzinom ili nekom pretjeranom snagom, niti je dodirnuo igraca, niti se iz onog starta moze zakljuciti da ga je imao namjeru ozlijediti, cak i da je ostvario kontakt sa nogom nebi ga ozlijedio, bolio ni sigurni, zuti bi dobio sigurno ali nebi bilo ozljede.
Za opasnu igru je potrebno puno vise od mlakog uklizivanja na loptu
insomnia78

#1253 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by insomnia78 »

gidra wrote: Gugl je majka znanja.
Ili godine praćenja fudbala sto preko tv-a sto i profesionalno kao igrač.
Svak ko kaze da ovo nije crveni je totalna neznalica i nepoznavalac osnovnih pravila fudbala.

Jedini igrač koji nije dobio crveni karton za slicnu situaciju je Van Dijk kad je u meču protiv Napolija prije par mjeseci umalo slomio nogu Mertensu.

I kako me shvatate, bez obzira što ga Pjanić nije udario, i stvarno nije, bitna je namjera i moguće posljedice da ga je udario po potkoljenici. Crveni karton se i daje u ovakvim situacija bas zbog predostrožnosti da se glupanima ne ponovi ista situacija u sljedecoj tekmi jer može doći do situacije da zbog istog starta koji se ne sankcioniše pukne noga protivničkom igraču kao sto je Jusufu jutros.
Ko udari Jusufa roćko?
spree

#1254 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by spree »

Cist crveni, ali i bez crvenog bi ga primili. 70 min grci drzali loptu i dodavali se kao nikada. Morao je robi malo intervenisati. Nista jos nije gotovo. Imam osjećaj da ce u ovoj grupi biti ludih rezultata. Valjda na kraju ispadne dobro za nas.
Vala i ova nova bh nek se nosi u qrac. Baha, pa penis zuti, pa reziser i na kraju čak štaviše "stručna" brada. Jbt u ovom dobu ne možemo da uzivamo u normalnom prijenosu, normalnim emisijama i normalnim stručnim komentatorima. Jel vlasnik nove iz Hrvatske? Sto ne uradi nesto kao sto hrvati rade vec godinama, doduše hrt.
palermo

#1255 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by palermo »

sime_cipol wrote:Dosta je bilo i Robertove guzovace.
U Ligi Nacija mi smo visili u svakoj utakmici. Vile nas nosale u S. Irskoj, vile nas nosale na Grbavici protiv S. Irske. Ljudi ovjerili sve i jednu precku i stativu.
Vile nas nosale protiv Austrije.
Vile nas nosale neki dan protiv Armenije, sreca pa ne znaju ljudi. Jbg doslo na naplatu.
tačno.......meni je već od 25 minute izgldalo da smo nekako mekani u odbrani i previše Grcima puštamo.....al rekoh sebi, šuti šta ti znaš, vidiš da ljudi kažu da nikad nismo bili bolji......ne može te sreća uvijek pratiti, mada je i čak upitno i to, jer bogami su Grci promašili finih šansi.....

al šta ćeš, nemam ja druge reprezentacije od ove, i valja mi se i dalje patiti sa njom
bingov buraz

#1256 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by bingov buraz »

dezurni_ucenik wrote:
bingov buraz wrote:Da postoji više od 2 kamere na terenu ove kvazitelevizije možda bi se i moglo čupati Pjanića da ne dobije dvije utakmice,ovako ništa.

sudijina rijec protiv nase dvije kamere i eventualnog snimka s kamere mobitela nekog iz publike
Je li živ Salem Prolić da preko svojih veza u Uefi urgira :oops:
studeni76

#1257 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by studeni76 »

dezurni_ucenik wrote:
gidra wrote: Gugl je majka znanja.
Ili godine praćenja fudbala sto preko tv-a sto i profesionalno kao igrač.
Svak ko kaze da ovo nije crveni je totalna neznalica i nepoznavalac osnovnih pravila fudbala.

Jedini igrač koji nije dobio crveni karton za slicnu situaciju je Van Dijk kad je u meču protiv Napolija prije par mjeseci umalo slomio nogu Mertensu.

I kako me shvatate, bez obzira što ga Pjanić nije udario, i stvarno nije, bitna je namjera i moguće posljedice da ga je udario po potkoljenici. Crveni karton se i daje u ovakvim situacija bas zbog predostrožnosti da se glupanima ne ponovi ista situacija u sljedecoj tekmi jer može doći do situacije da zbog istog starta koji se ne sankcioniše pukne noga protivničkom igraču kao sto je Jusufu jutros.

De ti meni ta pravila daj da vidim. Ili da vjerujem tebi i tvojim godinama pracenja :lol:
Pa de ti nadji pravilo koje kaže da ono nije crvenil! Ti dokazuje da je sudija pogriješio.
Greške su što nije isključen Pepe i Lovren a ne ovo večeras. Ovako kosti pucaju
Last edited by studeni76 on 26/03/2019 23:18, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1258 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:Grčka bez Mitroglua, Manolasa i još 5-6 igraca rutinski uzme bod u Zenici, još promaše šanse za pobjedu. Vile nas nosale zadnjih 10 minuta.

A sve je pocelo kao u bajci, Baho urla "grci bi bilo zadovoljni da ostane 2-0, uraganski napadi naših momaka, sjajna igra" :lol: da bi zadnjih 20 minuta smarao gledaoce sa cviljenjem o sudijama i nepravdama. Standarna prica.
A nece da kaže da selektor kasni sa izmjenama, Duljević na aparatima od 60 minute, po lijevoj strani grci imaju autoput, napadaju kako hoce, prave šanse, dok Robert zuri u prazno i moli Svevišnjeg da nas sreca pomazi.
Sve to se dešavalo poslije crvenog kartona.
A jeste se pogubio, trebao je nešto mijenjati, bili smo na streljani i dobro prošli što su Grci dali samo jedan gol. Ima i toga što ni oni ne znaju.
skafiskafsnjak

#1259 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by skafiskafsnjak »

Hoho
Image
burgundy

#1260 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by burgundy »

Dzeko prelos u ove dvije utakmice,zao mi je sto Robi nije imo muda da ga prije zamijeni.Kodro i Krunic su trebali puno ranije dobiti sansu.Da ne serem sta je trebalo i kako bi bilo da je bilo,ovakav pad u igri je zabrinjavajuc.
bingov buraz

#1261 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by bingov buraz »

Maharadza wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Šta ćeš kada je munafik El Bake bukvalno poklonio sivi dom agresoru, a što mu nije uspjelo ni '92 btw. :run:
Uživajmo na poluvremenu u seobama Hrvata i jurišu Orlova.
Korisničkoime

#1262 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Korisničkoime »

A jbt ljudi imamo profi fudbalera u drustvu
Point.

#1263 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Point. »

Dalo se naslutiti ovakav rasplet situacije već juče kada su naši kvazi novinari brojali ko sve neće igrati od ovih smrdljivih Grka zbog povreda. Isti scenario ko i protiv jel ono bi Irske, pa nas ljudi ubili. Previše sam ljut da išta drugo napišem sem da toliko mrzim ove šugave Grke u fudbalu da bih čini mi se za Srbiju navijao protiv njih. Sve im jebem.
amidzazeher

#1264 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by amidzazeher »

Za ono ni Pepe ne bi dobio crveni sta vam je!!
zrakomlat

#1265 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by zrakomlat »

skafiskafsnjak wrote:Hoho
Image
:shock:

Što ubode sve ikseve u zadnjim minutama. Švica do 84 imala 3-0 :D
last mohicans

#1266 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by last mohicans »

LSD wrote:Grčka bez Mitroglua, Manolasa i još 5-6 igraca rutinski uzme bod u Zenici, još promaše šanse za pobjedu. Vile nas nosale zadnjih 10 minuta.

A sve je pocelo kao u bajci, Baho urla "grci bi bilo zadovoljni da ostane 2-0, uraganski napadi naših momaka, sjajna igra" :lol: da bi zadnjih 20 minuta smarao gledaoce sa cviljenjem o sudijama i nepravdama. Standarna prica.
A nece da kaže da selektor kasni sa izmjenama, Duljević na aparatima od 60 minute, po lijevoj strani grci imaju autoput, napadaju kako hoce, prave šanse, dok Robert zuri u prazno i moli Svevišnjeg da nas sreca pomazi.

Nazalost, morat cu se sloziti. Dobrano je kasnio sa izmjenama i Dulje i Edina. Podsjetio me na telece poglede Papeta i Meše, svojevremeno. Ponovit cu, ako je zasluzan za taktiku i vodstvo koje je proizaslo iz nje u prvom poluvremenu, tako je kriv za lose drugo poluvrijeme, prerano povlačenje i nesnalazanje u datim okolnostima. Apsolutno se nije snašao kao ni ekipa nakon prvog gola, a pogotovo kartona Pjanicu. Nisam ni vidio da je nesta pretjerano gestikulirao igračima i govorio šta da rade.
north

#1267 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by north »

Kad bi mogli 90 minuta ko danas prvih 20 minuta igrati svaku, mi bi sa Italijom se tackali za prvo mjesto..ali nazalost nismo za to sposobni, bojim se da je ovo vise incident nego pravilo koje cemo u nastavku gledati..daj boze da pogrijesim vec protiv finaca koji su danas armence preslusali rutinski na gostovanju, iste one koji su nama probleme kuci pravili..fakat je zabrinjavajuce ovo sto sebi dopustismo veceras, ...da se sve to nadoknaditi ima dovoljno tekmi, samo je pitanje jesmo li sposobni za to..i nije to do bas toliko do selektora nego do limita naseg koji nije bas veliki..krenes nabrajati: Pjanic, Dzeko koji je ocito u velikom padu forme, Kolasinac...ponekad bljesne Visca ali bas urijetko, Sunjic i Zukanovic solidni ali daleko od klasa velikih, i dalje tesko ces navesti koga ko je igrac za vece stvari..limitirani smo jebi ga daj da to priznamo napokon....Milosevic, Krunic, Todorovic, Civic, Besic, Duljevic, Cimirot itd...svaka cast, nasi su i bore se, ne treba pljuvati, ali takvih imas na izvoz u raznim repkama koje nikad nisu bile na EP...o redovnim ucesnicima EP je smijesno pricati, takvi ne bi bili ni medju prvih 20 ....
Edin H.

#1268 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Edin H. »

Sinapsa wrote:
Ama kakav crveni Edine...Faul da, ma eto neka je i zuti....ali kakav, kakav crveni karton? Start je bio fokusiran na loptu, pa da ga je nehotice pogodio i u ahilovu petu - to je maksimalno zuti... maksimalno ( ako je sudija supak )
Zuti je ako je sudija popustljiv, crveni ako nije.

Jedino zasto je mogao ne svirati ce sto je Pjanic isao na loptu, nije bilo namjere, dakle ovo je bio cisti peh i slucajnost.

Ako ga nije dotakao opet je minimum zuti, potencijalni crveni zbog opasne igre, ali se zato Grk potrudio da se baci kao da mu je nogu slomio.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1269 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by hrasno38 »

Sta kazu cist faul.......pojedincima treba oduzeti drzavljanstva ove zemlje!

https://www.radiosarajevo.ba/sport/nogo ... kom/331329
denimb

#1270 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by denimb »

Edin H. wrote:
denimb wrote:Nema veze, ispalo tako kao i svaka utakmica sa Grckom osim one u Zenici gdje smo dobili 3-1...psujes mater svima i svemu, ne zelim uopce vise da razmisljam o njima toliki mi je sjeb ovo poslije prvog poluvremena, imali smo kontrolu ali svaki put neki ciganluk opravdano ili ne...

Od veceras ostalo je da Duljevic nije kalibar definitivno za ovakve utakmice, usadio je u sebe ono nase premijerligasko obori glavu, driblaj, i ocekuj zenske gacice da ti padaju na glavu sa tribina...bukvalno je smetao veceras Kolasincu na onoj strani.
Besic dvije utakmice vec komplikuje, glavni potez mu je postao kad primi loptu da se zavrti sam oko sebe...veceras je to apsolvirao toliko da su ostali igraci sirili ruke i gledali u njega....

Trebali smo ih zavrsiti na vrijeme i to je to...zalosno, bas zalosno gdje smo prosuli bodove, jednostavno ne mogu da vjerujem.

Dabogda ovu grcku nikada vise ne dobili u bilo kojem takmicenju, ne znam ima li vecih sretnih cigana na svijetu od njih!
Sto rece Osim valja trcati - ubili smo ih dok su igraci imali snage da trce.

Da uvijek tesko igramo sa Grckom, ili oni sa nama :D

Ma ogadimo fudbal jedni drugim svaki put...ali ovo im je drugi put da se izvlace od poraza.

Sad tek vidim koliko smo uzivali u onim kvalifikacijama za Brazil, 3-0, 5-0, 3-1...sve do Slovacke, al jbg zavrsilo je dobro na kraju.

Nije ovo katastrofa, al jebemu stres vise :-)

stvarno ne mogu da vjerujem, penal pa crveni, i to Pjana da je neki rumpalija shvatio bi...koji sretnici u pm :run:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1271 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Tomahawk11 »

Ja ću ponovo pregledati ovih prvih 20 minuta na SK i gasim :oops:
dezurni_ucenik

#1272 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by dezurni_ucenik »

Point. wrote:Dalo se naslutiti ovakav rasplet situacije već juče kada su naši kvazi novinari brojali ko sve neće igrati od ovih smrdljivih Grka zbog povreda. Isti scenario ko i protiv jel ono bi Irske, pa nas ljudi ubili. Previše sam ljut da išta drugo napišem sem da toliko mrzim ove šugave Grke u fudbalu da bih čini mi se za Srbiju navijao protiv njih. Sve im jebem.

Mrzim i ja Grke nema odvratnije reprezentacije od njih nakon Srbije. Ali realno sami smo veceras krivi za ovo.
LSD

#1273 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:

Sve to se dešavalo poslije crvenog kartona.
A jeste se pogubio, trebao je nešto mijenjati, bili smo na streljani i dobro prošli što su Grci dali samo jedan gol. Ima i toga što ni oni ne znaju.
Sudiji se sjetim familije za onaj crveni. Smece holandsko.

Ali to se dešava u utamicama....i šta onda? svaki selektor ne kuka sudijama, na krivi sudbinu, vec odmah reaguje sa izmjenama, ubacuje svježe noge u igru ! dok je još rezultat aktivan....jer Džeko ne može, Duljević ne može, Cimirot pao.
Naš selektor ništa nije pokušao :skoljka: poklopio se , pomirio se sa sudbinom...i onda kad su grci zabili i drugi, poceo neke izmjene...ko biva, daj spašavaj i taj bod.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1274 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:Sta kazu cist faul.......pojedincima treba oduzeti drzavljanstva ove zemlje!

https://www.radiosarajevo.ba/sport/nogo ... kom/331329
Ja ovdje vidim kako udara loptu, al jbg sad, gotovo je. Idemo dalje. Valjda ne bude više od jedne utakmice suspenzije.
last mohicans

#1275 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by last mohicans »

bingov buraz wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Je li živ Salem Prolić da preko svojih veza u Uefi urgira :oops:
Jeste,mlati negdje janjetinu. Kaze nasikirao se previse, utječe mu na apetit.
Locked