Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post Reply
jeza u ledja

#1251 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by jeza u ledja »

choxnox wrote:bla bla...
Halo ba Fatmire zaboli me kurac sta ti mislis. Fino kalash u rukice pa mozes na cetnike jos koliko sutra, zajedno sa drugom minhenskom.

Pitam se koliko ti je uopste godina kad uzimas SDS kao primjer prevrtljivosti, a kao sa SNSD znas na cemu si. :lol: :lol: :lol:
jeza u ledja

#1252 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by jeza u ledja »

Bodkin wrote: Da je bio u bosni ne bi ni jedna zrtva bila smedje boje. Sve zrtve u parizu su bijelci. Glupo je i pricati o tome jer boja koze nije bitna
Da je u Bosni zvao bi se vjerovatno Milorad i cijela prica bi imala sasvim drugi kontekst. Ali nije u Bosni vec je na Novom Zelandu, gdje je kao i u svakoj razvijenoj zemlji pitanje imigracije neevropskog stanovnistva glavni "problem" fasista poput ovog.
Bodkin

#1253 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Bodkin »

jeza u ledja wrote:
Bodkin wrote: Da je bio u bosni ne bi ni jedna zrtva bila smedje boje. Sve zrtve u parizu su bijelci. Glupo je i pricati o tome jer boja koze nije bitna
Da je u Bosni zvao bi se vjerovatno Milorad i cijela prica bi imala sasvim drugi kontekst. Ali nije u Bosni vec je na Novom Zelandu, gdje je kao i u svakoj razvijenoj zemlji pitanje imigracije neevropskog stanovnistva glavni "problem" fasista poput ovog.
Apsolutno nikkve veze ovo nema sa rasom. Frajer nigdje nije spomenuo boju koze. Glupa rasprava realno
jeza u ledja

#1254 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by jeza u ledja »

Bodkin wrote: Apsolutno nikkve veze ovo nema sa rasom. Frajer nigdje nije spomenuo boju koze. Glupa rasprava realno
Mislim da je uzaludno traziti smisao u piskaranju bolesnih umova poput njega. Njima je obicno sve pomijesano u glavi.

Jedno je sto on govori, drugo je sto on misli, trece sta on stvarno osjeca, a cetvrto naravno sta on radi. Lik je pobio ljude jer su muslimani, prije svega, ali i zato sto su stranci, imigranti i druge rase nego on. Mislim to je sasvim jasno i tebi i ne razumijem zasto ti je bitno da dokazujes da rasa nije bila faktor? Ako hoces da se pravis slijep pored ociju, ok.

I jest glupa rasprava realno. Misli sta hoces.
Bodkin

#1255 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Bodkin »

jeza u ledja wrote:
Bodkin wrote: Apsolutno nikkve veze ovo nema sa rasom. Frajer nigdje nije spomenuo boju koze. Glupa rasprava realno
Mislim da je uzaludno traziti smisao u piskaranju bolesnih umova poput njega. Njima je obicno sve pomijesano u glavi.

Jedno je sto on govori, drugo je sto on misli, trece sta on stvarno osjeca, a cetvrto naravno sta on radi. Lik je pobio ljude jer su muslimani, prije svega, ali i zato sto su stranci, imigranti i druge rase nego on. Mislim to je sasvim jasno i tebi i ne razumijem zasto ti je bitno da dokazujes da rasa nije bila faktor? Ako hoces da se pravis slijep pored ociju, ok.

I jest glupa rasprava realno. Misli sta hoces.
Sve stoji osim rase. Rasizam bi bio da je pobio crnce ili azijate neovisno od njihove vjerske pripadnosti. Znaci kao sto su nekad KKK palili crnacke crkve. On je otisao u vjersku instituciju. Nikakve veze sa rasom. Nepotrebno se razvodnjava prica sa tim
jeza u ledja

#1256 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by jeza u ledja »

Bodkin wrote:
Sve stoji osim rase. Rasizam bi bio da je pobio crnce ili azijate neovisno od njihove vjerske pripadnosti. Znaci kao sto su nekad KKK palili crnacke crkve. On je otisao u vjersku instituciju. Nikakve veze sa rasom. Nepotrebno se razvodnjava prica sa tim
Kako se razvodnjava? Ne razvodnjava vec fokusira. To je glavni problem u ovoj prici. Svi -izmi desnicara u zapadnom svijetu se mogu svesti pod jedno te isto - strah od drukcijeg. Ako ti smeta da se to naziva rasizmom, vrijedja tvoj rasni senzibilitet ili sta vec, nazovi ga nacionalizmom, fasizmom, sovinizmom, kako god hoces...nije govno nego se cuko posro. Meni fakat nije bitno jer se uvijek radi o istom sablonu debila. "Rasizam" je rastegljiv pojam kao i sama rijec "rasa", ali ne pada mi na pamet ponovo ulazit u takve rasprave.

Evo, definisi ti jednom rijecju ovaj -izam i onda cemo ga takvim za potrebe ove teme zvati? Jel vazi?

Moja poenta je da su razlozi zbog kojih je ovaj napravio sto je napravio isti svugdje u svijetu gdje se ovakvi napadi dese i gdje se upotrebljava retorika upiranja prstom u rasno, nacionalno, jezicki, religiozno ili kulturno drukcije kao problem koji treba eliminisati. Time ne razvodnjavam temu vec je upravo fokusiram na jedan te isti problem.
Razvodnjavanje teme je parcanje svakog ovakvog napada na zaseban problem sa jedinstvenim uzrocima, a koji kobajagi nema veze sa istim takvim stvarima i retorikom u Evropi, Americi, bilo gdje. Time se fasisti drugdje obicno brane jer znaju da su upravo oni dio iste mrake koju treba gaziti.
hAZNADAR

#1257 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by hAZNADAR »

jeza u ledja wrote:
Bodkin wrote:
Kako se razvodnjava? Ne razvodnjava vec fokusira. To je glavni problem u ovoj prici. Svi -izmi desnicara u zapadnom svijetu se mogu svesti pod jedno te isto - strah od drukcijeg. Ako ti smeta da se to naziva rasizmom, vrijedja tvoj rasni senzibilitet ili sta vec, nazovi ga nacionalizmom, fasizmom, sovinizmom, kako god hoces...nije govno nego se cuko posro. Meni fakat nije bitno jer se uvijek radi o istom sablonu debila. "Rasizam" je rastegljiv pojam kao i sama rijec "rasa", ali ne pada mi na pamet ponovo ulazit u takve rasprave.

Evo, definisi ti jednom rijecju ovaj -izam i onda cemo ga takvim za potrebe ove teme zvati? Jel vazi?

Moja poenta je da su razlozi zbog kojih je ovaj napravio sto je napravio isti svugdje u svijetu gdje se ovakvi napadi dese i gdje se upotrebljava retorika upiranja prstom u rasno, nacionalno, jezicki, religiozno ili kulturno drukcije kao problem koji treba eliminisati. Time ne razvodnjavam temu vec je upravo fokusiram na jedan te isti problem.
Razvodnjavanje teme je parcanje svakog ovakvog napada na zaseban problem sa jedinstvenim uzrocima, a koji kobajagi nema veze sa istim takvim stvarima i retorikom u Evropi, Americi, bilo gdje. Time se fasisti drugdje obicno brane jer znaju da su upravo oni dio iste mrake koju treba gaziti.
Nikakav strah od drugacijeg, nepoznatog,... i sl.

Desnica se sastoji od pametne beskrupulozne manjine zeljne vlasti i armije glupana koji kupuju njihovu propagandu, dusebriznistvo, patriotizam,... i glasaju za iste.

Ta pametna manjina olicena u politickom vrhu partija i nekih institucija koristi vjesto vijesti, plasira opasnost, kao predvidja crnu buducnost, sebe naravno postave kao zastitnike i jos malo i sarmiraju armiju glupana tako sto istaknu vjeru, boju, naciju,... kao nesto ekstra i za pohvalu. Pa se glupani bez obrazovanja, manira,... osjecaju bolje i da su nesto. Sav nacionalizam, sovinizam, fasizam, rasizam,.. je fabrikovano sarmiranje ciljnih grupa.

Ono sto se desava u zadnje vrijeme je da i pametni ljudi koji inace ne pripadaju desnicarskoj ideologiji svjesno glasaju za desnicu, znajuci da su ti politicari bitange,... al imaju svoj interes. Prosto procitaju statistike o kriminalu, vide situaciju u mjesovitoj skoli koju djeca pohadjaju,... i glasaju za bitange koje su im samo upotrebljive.
King Theoden

#1258 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by King Theoden »

Grean wrote:
hAZNADAR wrote:
Tomahawk11 wrote:Kakva gromada od žene ova premijerka Novog Zelanda :thumbup:
To joj je posao,.. Naravno da je za pohvalu,.. ali samo je profesionalna a ne gromada.

Pa dolazio je i Vucic u Potocare da ispadne gromada al bi nesto sprijecen. :lol:
Daleko je ovo od njenog posla. Ispoljava hrabrost kakvu bi malo koji mudadzija smio i htio pokazati.

Ovaj prenos ezana na drzavnim medijima, poziv da sve zene stave maramu u znak solidarnosti u danasnjem vaktu kad se ta marama stigmatizira je puno vise od posla.

Ovakvi ljudi daju nadu da bi svijet mogao opstati i izbjeci neki novi holokhaust ali na zalost premalo ih je. Uzmimo Erdoagna za primjer, koristi situaciju i huska sto je sramotno.
Tako je.
Moram priznati da su me iznenadili. Dakle, ne samo premijerka, nego i narod.
Pokazali su ljudskosti rijetko viđenu u našem vaktu.
Kapa do poda.
choxnox

#1259 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by choxnox »

jeza u ledja wrote:
choxnox wrote:bla bla...
Halo ba Fatmire zaboli me kurac sta ti mislis. Fino kalash u rukice pa mozes na cetnike jos koliko sutra, zajedno sa drugom minhenskom.

Pitam se koliko ti je uopste godina kad uzimas SDS kao primjer prevrtljivosti, a kao sa SNSD znas na cemu si. :lol: :lol: :lol:
:thumbup: :lol: :lol:

Polozio si svoje neznanje i povrsnost jos prije 3 stranice, nema potrebe da se vise eksponiras. Odmori malo. Ne idu ti vala nesto ove diskusije. Jesi li razmisljao da se orijentises na nesto konstruktivnije npr. setanje puzeva?
jeza u ledja

#1260 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by jeza u ledja »

Fino kalash u rukice i pravac BL. :bih:
sadie_forever

#1261 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by sadie_forever »

jeza u ledja wrote:
Bodkin wrote:

Hvalio karadzica Jer je ubijao muslimane...nebitno sto SU bijeli,ili bar bijelji od prosjecnog arapa
choxnox

#1262 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by choxnox »

jeza u ledja wrote:Fino kalash u rukice i pravac BL. :bih:
Ma djesi eUropejac, nisam te prepoznao :izet:
jeza u ledja

#1263 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by jeza u ledja »

sadie_forever wrote: Hvalio karadzica Jer je ubijao muslimane...nebitno sto SU bijeli,ili bar bijelji od prosjecnog arapa
Sumnjam da glupan zna koje su "boje" bosanski muslimani i kakva je njegova uopste koncepcija rase. Postoje likovi poput ovog koji I. Evropljane uopste ne smatraju "bijelim", da ne govorim o recimo Turcima. Nekad davno u Americi ni Italijani i Irci nisu smatrani bijelcima. Pa ti sad skontaj.

Mene je licno jedan Kinez nedavno ubjedjivao da nas zapadnoevropljani ne smatraju bijelcima. :-) True story. :-)

Dok se pak moj haver Iranac jednom uvrijedio kad sam slucajno nesto rekao sto bi impliciralo da Iranci nisu bijelci. :-?
A jednom davno me jedan Amerikanac (porijeklom iz Vijetnama) pitao nesto tipa je li Bosna blizu Afganistana. :lol:

Svako znaci gleda kako mu se ceifne i kroz vizir svog skucenog znanja.

Ja ti garantujem jedno - ovaj tip je rasista.
JThomas

#1264 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by JThomas »

"aryan" i iran imaju isti korijen, od milenijumima starog naziva perzijanaca/iranaca i indijaca samih za sebe. kroz dugotrajni niz iskrivljavanja i pripisanih značenja.

elem, kako rekoh, stvarno je to došlo u fazu psihopatskog i ekstremističkog brenda:

https://thebosniatimes.ba/27817/hladnok ... e-na-smrt/
breuer

#1265 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by breuer »

ih, taman će zadrigli prekoatlanski kauboj dumat kako "aryan" i iran imaju neke veze...prije će optužili irance da su nacisti zbog toga :D
славянин

#1266 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

breuer wrote:ih, taman će zadrigli prekoatlanski kauboj dumat kako "aryan" i iran imaju neke veze...prije će optužili irance da su nacisti zbog toga :D
Idi malo citaj

(ne vezano za ovaj napad)
breuer

#1267 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by breuer »

славянин wrote:
breuer wrote:ih, taman će zadrigli prekoatlanski kauboj dumat kako "aryan" i iran imaju neke veze...prije će optužili irance da su nacisti zbog toga :D
Idi malo citaj

(ne vezano za ovaj napad)
nevezano :D
славянин

#1268 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

breuer wrote:
nevezano :D
Nevezano - hvala na ispravci.
AleksoMKD

#1269 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by AleksoMKD »

jeza u ledja wrote:smatrani bijelcima. Pa ti sad skontaj.

Mene je licno jedan Kinez nedavno ubjedjivao da nas zapadnoevropljani ne smatraju bijelcima. :-) True story. :-)
Balkanniggers ili Slavshits. Barem dobar deo 4chan-a nas tako zove.

Pre 10ak godina mi je jedna Holandjanka rekla da "izgledamo kao belci ali se puno nas ponasa kao da smo crnci."
jeza u ledja wrote: Ja ti garantujem jedno - ovaj tip je rasista.
100%
славянин

#1270 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

AleksoMKD wrote:
jeza u ledja wrote:smatrani bijelcima. Pa ti sad skontaj.

Balkanniggers ili Slavshits. Barem dobar deo 4chan-a nas tako zove.

Pre 10ak godina mi je jedna Holandjanka rekla da "izgledamo kao belci ali se puno nas ponasa kao da smo crnci."
jeza u ledja wrote: Ja ti garantujem jedno - ovaj tip je rasista.
100%
Ovo je glavni mozemo reci meme ili ti opis slavena po vidjenju zapada na internetu :D
:lol: :lol:
kurtasevic

#1271 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by kurtasevic »

Those damn niggers, shooting stuff and shit.
hAZNADAR

#1272 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by hAZNADAR »

AleksoMKD wrote:

Slicno sam i ja cuo ali u jednom drugom kontekstu - necemo sad o tome ovdje. :D

Citao sam davno desnicarske referate o tkzv opasnosti bijelog terorizma sa akcentom na Bosance i Albance.

Interesantan clanak o "nevidljivim" muslimanima u Americi
https://www.bbc.com/news/magazine-37663226
AleksoMKD

#1273 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by AleksoMKD »

Image

Nadam se da je fotoshop ali neki pisu da je ovo u Australiji pre neki dan naslikano.

Mada ima verzija da je u Slovackoj.
Nadzornik

#1274 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Nadzornik »

Terorista koji je napao dvije dzamije u Christchurchu na Novom Zelandu bit ce osudjen na dozivotni zatvor,
izjavio je zamjenik premijera Winston Peters.

Image
DonHazimSalvatore

#1275 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by DonHazimSalvatore »

Chmoljo wrote:ne može.

u stvari, neka bude sretan pa je i toliko.
Rjesi to k’o cojek, spucaj trajni da se ne zajebajemo vise, mjesec ‘vamo, hefta tamo...budimo dobre komsije, kad vec nismo ljudi. :lol:
Post Reply