Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??

Post Reply
GandalfSivi

#1251 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by GandalfSivi »

Slucajni_TU wrote:
GandalfSivi wrote:Jebote, gledam koja razlika izmedju dva protesta.

U Sarajevu par drotova, opustena atmosfera, dosli ljudi da se solidarisu.

U BL blokiran grad, specijalci, transporteri, ne daju ljudima da prodju, medijska histerija, dolaze ozloglasene Horde Zla, svi da brane Laktasenka.

Koji mrak, nevjerovatno...
Razlika je jer je RS na klimavim nogama. U interesima SAD-a nije jaka RS a jeste jaka BiH. Dodik im je na crnoj listi. RS je podijeljana fifty fifty. Oni ovak protest vide kao pokusaj rusenja RS-a.
Ma nema to veze sa RS, nece ista nigdje (nazalost). Nema to veze sa entitetom, nego sa velikim liderom. Ovo je samo jedan od simptoma zivota tamo. Preuzeo medije, preuzeo resorse (sa dva helikoptera se ide na predizborne skupove), od zgrade vlade krcmi javna dobra i sada se pogubio.

Politika na stranu, ovo je prvi put da naleti na ovakav gradjanski neposluh (sto je isto demokratsko pravo gradjana).
Mali_Vuk

#1252 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Mali_Vuk »

Kažu da su tu u masi i 40 britanskih agenata. Prerušeni u saobraćajne znakove.
l33t

#1253 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by l33t »

A ovo sto su organi blokirali da ljudi se negdje slobodno prevezu je vec cin koji bi trebao ici na ne znam ti koji sud ustavni ili koji vec...
Cuj zabranit ljudima kretnje....
Maraschino

#1254 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Maraschino »

Malo prije Davor rece da ce se ici na blokadu B.Luke pa i drzave.
Hoce li izdrzati do nedelje, ostaje da se vidi.
rizibizi

#1255 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by rizibizi »

Jebi ga kad od ovolikog Sarajeva nema ko da digne 500 ljudi na noge, kamoli sta ozbiljnije da napravi.Bruka i sramota, svaka cast za BL i banjalucane.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1256 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by pici »

SmokingMan

#1258 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SmokingMan »

Ako Dodik padne,a malo je da će se to desiti,SDS će poslati svoje jatake na njih,mislim prije svega sud/tužilaštvo će im natovariti na leđa,a ne znam ko će od njih imati šira krila od Milorada pa da uteknu na vrijeme od "pravde",ili bolje reći osvete opozicije...To me nekako podsjeća na svojevremenu borbu oko prevlasti na tržištu narkotika između tada dva najžešća kartela u Kolumbiji Medelin I Cali koji su imali nevjerovatnan utjecal na politički i javni živo,jedini koju su tada platili najveću cijenu su na žalost bili građani,jedini koji su nakon toga profitirali su karteli,a narod je opet ostao prepušten sam sebi i siromaštvu.Vlst se smjenjuje ali narod od toga ima najmanju moguću korist.
mO k3

#1259 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by mO k3 »

Maraschino wrote:Malo prije Davor rece da ce se ici na blokadu B.Luke pa i drzave.
Privatne države :)
emmir1

#1260 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by emmir1 »

Ima ovdje od 500 do 1000 ljudi iz RS

Ostalo su strani agenti i navijači iz Federacije i jedan odred veterana armije BIH
rizibizi

#1261 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by rizibizi »

Kakvi karteli, kakve p.m. eto bio i u komsiluku 5. Oktobar, pa gdje su danas, sve je to za kurac kad finansira opozicija koja je u pravilu duplo gora od pozicije.
Nadzorna_ploca

#1262 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Nadzorna_ploca »

Maraschino wrote:Malo prije Davor rece da ce se ici na blokadu B.Luke pa i drzave.
Ma kako ce blokirati ista osim Banja Luke.
A i to mi je golem zadatak.
swanfilter

#1263 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by swanfilter »

Stvarno ne prizivam bilo kakav sukob, sam sam prosao kroz jedan i gledajuci ovo danas, ne vrijedi bas. Nego, mene zanima kako bi definirali moguci sukob u rs? Građanski ili entitetski?
emmir1

#1264 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by emmir1 »

Ma neće Dodik pasti, mada sam siguran da im se tresu guzice nakon ovolikog skupa.

Al dobija Dodik dominantno, većina naroda i kod nas i kod njih je ispran mozak pa glasaju za Bakira ili Dodika.

Ali ovi su trebali otići porazbijat RTRS samo zbog propagande i laži koje su objavili za grupu za Davida
mO k3

#1265 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by mO k3 »

swanfilter wrote:Stvarno ne prizivam bilo kakav sukob, sam sam prosao kroz jedan i gledajuci ovo danas, ne vrijedi bas. Nego, mene zanima kako bi definirali moguci sukob u rs? Građanski ili entitetski?
Srpska istorija kaže da !!
Maraschino

#1266 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Maraschino »

Nadzorna_ploca wrote:
Ima dobru priliku uz ovakvu podrsku.
Posto se oni organizuju putem drustvenih mreza onda tu masu nije tesko rasporediti.
Najbitnije je da ima podrsku.
pici

#1267 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by pici »

auuuuu mile jesi svjestan mile nema te od ponedeljka... pocele su pretnje
SmokingMan

#1268 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SmokingMan »

Nadzorna_ploca wrote:
Dodik ga može strpati u predkanu,ali tu se povećava rizik da rapidno naruši sebi imidž,pa i imidž stranke.Već u Pon po nekim prvim rezultatima bi vidio kako opozicija odnosi glatku pobjedu.Treba biti sadista,dopustit da Dodik napravi belaj,pokrene masovna režimska hapšenja,i na kraju glasati za njega.Narod ne vidi svoju bijedu koliko je zaslijepljen lažnom slikom o svom "velikom srbinu".
emmir1

#1269 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by emmir1 »

Satrat će njih Dodik od ponedeljka

Dodik čim dobije izbore poslat će svoj MUP na trg
pici

#1272 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by pici »

auuuhhh mile popusio si... ljudi ovo zar se smije :shock:
Slucajni_TU

#1274 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Slucajni_TU »

pici wrote:auuuhhh mile popusio si... ljudi ovo zar se smije :shock:
Na sta spade preCednik da mu dzihatlije u sred Banja Luke govore da je popusio. :D
Mali_Vuk

#1275 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Mali_Vuk »

Tipovi kao precednik ne silaze sa vlasti ni izborima ni mirnim putem. Nikad i nigdje. Sa previše se boja ofarbao taj.

Nadam se ipak da neće biti nikakvog nasilja i krvoprolića, ali iskreno :thumbup:
Post Reply